mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.07.2024 : 17:27:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 95 96 97 98 99 [100] 101 102 103 104 105 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 387583 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #1485 : četrtek, 03.02.2011 : 11:40:07 »

Tudi Fifi ima strah, ki ga je prinesla verjetno od prej. Boji se namreč kleti, stopnic in notranjih prostorov na sploh. Na našo hišo se je navadila, ko je enkrat noter, se sprosti in veselo divja pozdravit vse, ki so v hiši. Vseeno pa kdaj pride dan, ko rabi svoj čas, da se opogumi in prestopi prag. Tudi jaz se včasih sprašujem, kaj so naši psi pretrpeli... Verjetno nebi bilo tako, če bi bili pri nas že kot mladički. Naše živalce potrebujejo veliko več potrpljenja in razumevanja in čeprav se trudimo, da bi jih kar najbolje spoznali, nas lahko presenetijo. Važno je, da vejo, da jih imamo radi in da čutijo, da nikoli ne bomo obupali nad njimi. In ko se sprijazniš s tem, da bodo večno v podzavesti nosili nek strah pred preteklostjo, postanejo popolni - postanejo taki, kot vsi ostali kosmatinci.  Smiley
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #1486 : četrtek, 03.02.2011 : 11:41:58 »

kocka, Meli je pozabil na paniko takoj, ko sva šla ven iz kopalnice. Hvalanevemkomu, pri njemu pozabljanje ni problem Wink Pa v mojem naročju je prav rad, če sedim ali ležim rine in rine, dokler si ne naredi plac in se ugnezdi. Tudi se mi pusti nosit, vendar tukaj so že omejitve. Zelo je nesiguren, če greva blizu okna, zato tega ne počneva pogosto (vsake toliko pa, ker preverjam, če je kaj napredka). V kopalnici je vedel, da sem zraven, ker sem se z njim pogovarjala, ga božala, potem se sklonila in ga počasi dvignila. Tam sem ga dvignila že ogromno krat, ker se v kopalnici češeva, rit pucava, ali kar tako razgledujeva naokoli. Toda nekaj tako groznega je bilo v pogledu na vodo v banji, da ti tega ne morem opisat.

Drugače se pa vode ne boji prav posebno, sploh pa rad opazuje vodo v wc školjki, to je cel žur Cheesy
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1487 : četrtek, 03.02.2011 : 11:51:21 »

Fifi, ful si lepo napisal. Točno tako je.
Saj sekiram se ne v smislu 'ojoooj, kaj pa zdaaaj', samo res me je precej začudilo. Od jeseni, ko je nekako propadel moj projekt počasnega navajanja na 'privezana počakat', je nisem več videla v strahu. OK, zadnjič se je zgrozila ob pogledu na neke malo večje rešetke, ampak ni bil big deal. Tole je bil pa tak taprav strah. In ob tem se res nekako vprašaš, koliko jo poznaš in koliko si domišljaš...
Tko kot pravi Silbamia, nerutinske situacije ji bodo verjetno vedno nekoliko čudne. Vadili pa bova, ja. Čeprav je ravno vozarit itak nimam namena na prednjih sedežih, se mi zdi pa pozitivno, da sem in tja kakšno tako reč premaga.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #1488 : četrtek, 03.02.2011 : 14:43:25 »

Zanimivo.

Pri Neli je zelo podobno. Ni šans, da bi med vožnjo gledala ven, opazovala okolico. Vozi se rada, v avtu je rada, veselo skoči ven/noter - noben problem - vse dokler motor ni v teku. Takrat zarije glavo kamor lahko, pod/za sedež, če ni drugega skrivališča pa pod ali za Majem. Kot noj  - kao ni me Roll Eyes
Sem se enkrat lotila in jo kot sopotnica imela v naročju, da se ni mogla skriti. Dolgo se je trudila zlezt pod noge, sploh ni upala ven gledati. Šele proti koncu poti je začela zaznavati svet izven strašnega voza, a je bila vseeno strašno vesela, ko lahko zlezla kamor je želela Smiley
Me prav zanima, če bo kdaj tolk sproščena, da bo kot Majek čičala in gledala  Wink
Logiran

king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #1489 : četrtek, 03.02.2011 : 19:44:11 »

Jaz se tudi vcasih sprasujem kaj se je z naso tamalo dogajalo prve tri mesece. Vcasih jo zagrabi tak strah, da mi ni jasno od kod izhaja.
Ta vikend so vse zivali v izkljucno "tatovi" oskrbi in moram priznati,da nisem cisto mirna, ceprav me baje nihce (niti moja senca Carolina) ne pogresajo niti malo  Angry
Hvaleznost pa taka  sram  Wink
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1490 : petek, 11.02.2011 : 13:44:47 »

Reminiscence na avtomobilski izpad zadnjič še niso čisto izpuhtele. Mogoče je bila res kriva bežeča okolica, kot pri Neli, ker sicer težav z vožnjo samo nima nikoli. Malo imam tako dela s prepričevanjem pri skoku v avto, ampak bomo upam pozabili, sploh ker je avto drugače ful fajn reč, ki nas rad odpelje kam na lepše.
Recimo: v Strunjan - nad Mesečev zaliv natankat sonce, energijo & pozitivne vibracije Smiley.
Na spust do morja in na en pohodič pod strmimi klifi, na strunjansko obalo na kavo oz. vodo in pasje kekse iz popotne torbe, pogledat mimo opuščenih solin in nazaj - na hrib, do cerkve, kjer nas je počakal avto. Juhej, prijetno utrujeni smo kar pozabili, da se je skoka vanj treba malo ženirat.

Tole je bil za E.T. pravi mali praznik, prvič si je prislužila sprehod brez vrvice. Okoliščine so sicer olajšale zadevo, ker je precej teže kam zbežat, če imaš na eni strani morje, na drugi pa navpične skale, a vseeno - bila je naravnost vzorna. Ne upa predaleč, hodi sicer spredaj, ampak se lepo ustavlja, gleda nazaj in očitno misli, da ima begosumno mamo - se prihaja štempljat in kontrolirat, če sem še in če grem v pravo smer. Tudi galebov in drugih ptičev ne šmirgla, ji je bilo pa to ob pogledu na prvega seveda za vsak slučaj še dodatno strogo prepovedano. Še najbolj zanimive so talne vonjave in valjanje po mokrih kamenčkih. V civilizaciji smo bili seveda spet na vrvici kot se spodobi.

Ob martinčkanju v kafiču sicer najbrž še dolgo ne bo držala 'lezi' ves čas (nas čaka še dosti dela), jo je bilo pa treba samo kakih petkrat opozorit (no ja, smo imeli srečo, ker drugih pesjanarjev ni bilo na spregled), kar je u-hu-hu superca. Sva z mojim ob kofetu obujala spomine na lanski izlet v Piran, ki je mineval v stilu 'kakšenga psa maš to, lej kako vleče, lej kolk je zblojena, a jo ti na sprehodih sploh kej učiš, lej noooo, čist si jo znorela, dej jo ti mal umirjaj namest da se učita cirkuške trikce..' (rajši ne citiram naprej...). Kadar je takole zelo zadovoljen celo naš komplikatorski del družine, pomeni, da je svet že kar kičast od pravilnih oblik, zloženosti po abecedi, hoje v vrstah in drugih pravilnih matematičnih oblikah ter drugega 'wienerschule' vedenja... in zame že skoraj preveč popoln Tongue.

In da ne bomo govorili preveč - še zelo številni (meni je tukaj namreč strašno všeč) fotodokazi:

Tule smo začeli.


Tale razgled nas je kar potegnil do obale:


'Žabca!'


'Kam je šla?' (Sledilo je: 'ne grem se več, ofujjobodi, tale voda, kakšen čuden okus!' - in res ni več stopila not)


Zato pa je -plezala Cheesy! Njena najljubša dejavnost pomoje...
'Ej, ti, baba, a se teb tole zdi normalno? Ker mi nimamo cifre od gorske reševalne s sabo!'


'Kaj, zakaj? Za nas vesoljce je itak vse normalno Roll Eyes!'


Saj nekateri deli so skoraj res osupljivi kot na Luni...


A čmo kar ostat tlele?


Ful je fajn, za ovinkom včasih najdeš celo kakega skalnega škrata!


Ki ti pokaže ta boljše skale...




in razglede...


Potem pa je blo konec svobode, morala sem ležat pri miru, medtem ko sta onadva pila kavo, hodit zraven (ne maram, ker je dolgcajt), pa tudi izletu se je približal KONEC Smiley.

Pri avtu smo slikali še tole lepo cvetočo mimozico:


Nasmejala nas je s svojim nagovorom, sploh ker nam itak ni prišlo na pamet jo jemat s seboj.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1491 : petek, 11.02.2011 : 13:55:33 »

Tole je bil za E.T. pravi mali praznik, prvič si je prislužila sprehod brez vrvice.

Zaradi stvari, ki jih opisuješ malo višje, jaz postanem čisto trda vsakič, ko jo vidim spuščeno - pa ne vzet tega kot očitek, itak je tvoja... Nikoli ne moreš vedet, kdaj ji bo kaj "prebilo".. in takrat ne slišijo, ne vidijo in puf... jih ni več. Pupa je ekstrem, prav nikamor se ne morem niti premaknit brez nje, ampak mi v življenju ne bo niti za sekundo padlo na pamet jo spustit kjerkoli, razen doma v ograjenem.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1492 : petek, 11.02.2011 : 14:28:12 »

Huh... Ti ne bi rada nič skrivala, ker vem, da ti je do tega, da je z njo vse v redu...

Do zdaj sem jo vedno in samo za lovljenje žoge in kak krog z dobro poznanim kolegom na domačem terenu in več je ne bom nikdar. Vse skupaj je zelo kratkotrajno, le dokler jo drži motivacija za tisto ciljno reč, ki jo počneva (iskanje položenih sledi, žoga, kak trik, ki ga drugače ne moreš). V bližini cest je ne mislim nikdar (še vedno ni sprejela mimo vozečih vozil, ji je recimo temu neprijetno), v gozdu ne bo spuščena do konca življenja, ker ji tam pač ne zaupam.

Tudi ne bo nikdar kar tako za šetnjo spuščena. Občasno pa jo za kratek čas spustim 'vodeno' kot sem opisala... Tule sva se oba praktično samo z njo ukvarjala ves čas. Čeprav se 'strašne' situacije zaključijo pri njej tako, da mi pristane v objemu, tole ni začetek novega stila, ampak bolj ko ne izjema - imela sem občutek, da tistega, kar njej predstavlja stres, tam ni. Sprejemam, možno bi bilo tudi, da sem narobe presodila, čeprav smo bili res na samem Undecided.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1493 : petek, 11.02.2011 : 14:59:09 »

Ti hočem povedat samo to, kar sem ti takoj na začetku in kar si sama opisala malo višje. Lahko se zgodi karkoli - pri psu s slabimi izkušnjami moje lastne izkušnje kažejo, da nikoli nisi preveč previden. Zna biti, da vam bo "zneslo" (ob ukvarjanju, jasno da, takrat, ko je spuščena) do njene naravne starosti brez kakršnegakoli problema in ravno toliko je možnosti, da boš nekega lepega dne presenečena tako, kot si bila zdaj ob tej vožnji. Jaz samo upam, da bo šlo mimo brez posledic.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1494 : petek, 11.02.2011 : 15:06:08 »

....
Hvala za glas razuma.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1495 : petek, 11.02.2011 : 18:07:03 »

Saj veš, vse je v glavi  Wink. Tudi na res dolgem slednem se da enako uživat.
Logiran

branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1496 : nedelja, 13.02.2011 : 16:09:23 »

Ta Mesečev zaliv je res krasen  Shocked kar ne moreš verjet, da je to na naši obali, pa plaža, pa barva morja, zanimive oblike skal, tal...mmm  Smiley Lep kraj za izlet ste si izbrali, ET se vidi, da je res uživala  Kiss (pa tebe prvič na fotki vidim  Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1497 : ponedeljek, 14.02.2011 : 10:26:39 »

Ful je lepo ja, Branka. Dejansko te napolni z energijo. Že pogled dol je nekaj posebnega - klifi, morje, vedno piha tak pravi morski veter... Tudi sicer imam nekaj takih posebnih spominov nanj, da bi se tem pogledom po eni strani še najrajši izognila, ampak človek je ena čudna reč... in me vedno znova tja potegne. Sem bila pa prvič tule z mojimi in sem si ga prav želela pokazat jim, vključno s potjo ob vodi. Enako velja za ET, tudi ona spada zraven in če grem brez nje, jo kar preveč pogrešam - me skoz preganja misel, kako bi se šele ona imela fajn Tongue.

Polona je sicer skrbela, jo razumem. Bi pa ET v tem primeru še vedno rajši pustila doma. Na dolgem štriku je na takem terenu precej nevarna, ker se premika zaletavajoče (pač bezlja, občasno pozabi na štrik in potegne, pol se spomne da ne sme, se ustavi in me gleda, ker ve, da ne pustim vlečt), kar pomeni da me komot kam potegne in tule bi bil hitro lahko kak zdrs. Še bolj bi me skrbelo, da se štrik ujame med skale, ki jih ona preskakuje in se mi kam obesi.

Sem pa prav premišljevala, kam bi jo usmerila, da bi lahko izživela tole svoje plezanje. Jaz česa takega nisem poznala prej - je kot ena drevesna opica. Zdaj ko tu naokrog pospravljajo gozdove in povsod leži polno napol podrtih dreves, leze včasih tako visoko, da jo moram poklicat dol, ker meni postane neprijetno (govorim o pripetih sprehodih, da ne bo pomote). Bi pa komot zlezla tudi na kako drugo oviro, ta visoke od agylitija je v prvo preplezala za malo malco.

Ne vem, a obstaja kak plezalski krožek za pse Tongue? Jaz imam štrik in pas še vedno na častitljivem mestu pospravljena, sem včasih neznansko rada to počela, čeprav trenutno pomoje ne preplezam niti povprečne 5ke, se pa v mislih takole kar vidim kam zlezt, čeprav čist simpl smeri. No, v gore  z ET itak ne bi upala (bi se bala potegov v globino), po prirejenih ovirah bi jo pa z veseljem preganjala.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1498 : ponedeljek, 14.02.2011 : 12:42:33 »

Da gres s takim psom, ki rad raziskuje 3D, na kak tak strm teren in ga imas na povodcu je fajn imet al halti al pa ga natreniras poslusnost, kar je dolg proces in trdo delo. Seveda,ce se ti da in imas cas  Smiley
ET zgleda kot en kenguru na slikcah  Tongue
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #1499 : ponedeljek, 14.02.2011 : 12:47:12 »

Neli je ista, povsod bi plezala, koza naša Kiss Višine se sploh ne boji, je skočila na obzidje Blejskega gradu bp in globok prepad je sploh ni ganil, važno da je nos v luftu Roll Eyes

Tele žvauce so neustrašne in ustvarjene za offroad Wink
Logiran

Strani: 1 ... 95 96 97 98 99 [100] 101 102 103 104 105 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines