mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.07.2024 : 17:34:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 387018 krat)
0 članov in 42 gostov pregleduje to temo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #750 : nedelja, 14.03.2010 : 16:04:47 »

Repek bo zgleda brez hujših posledic v parih dneh bolje. Jo boli in trenutno z njim ne miga preveč, tudi oteklina je, ampak se nekako postavlja v boljši položaj. Bi morali počivat včeraj ja, ampak FLip res ne pride vsak dan 100km daleč zato, da bi se predstavil naši 2-in 4-nožni bandi... Tako da bomo počitek nadoknadili zdaj. Sicer je pa rep prav smešen, ima res svoje življenje, opleta in tolče, da te boli, ko jo gledaš... Včasih gre dvonoga pošastka mimo in jih mimogrede dobi z njim po licu (''maaamiii, E.T. me je z lepkom spet udaaaluuu'') in potem je jok in stok - malo tolažim in malo zamižim in si mislim, da je to neke vrste pripravek proti scrkljanosti, hmpf...

'Pridna mini muca' po novem odpira vrata v kurilnico, ker zaprtosti pa že nebo trpela, sploh če se tam kaj dogaja. In pri tem nič kaj prizanesljivo ne mijavka. Smetka, a bi jo imela, zdaj ko se je izpopolnila - tako malo za družbo Zippotu, za kak teden ali dva? Roll Eyes Je pa res, da bi smrkljica verjetno dejansko bila najpridnejša mucica, če bi si jo namontiral v tisto ruto za dojenčke in jo nosil pri sebi cel ljubi dan ter medtem po nesreči pozornosti ne bi delil naokrog še komu (takšne kradljivce pozornosti Pici razumljivo da pretepe). Psihocatus horjulensis scrkljanus, eni se pa še nedolžno smejijo, ane? predaja Tongue...

Moon, tista tvoja vrečka za priboljške je super, E.T. hodi lepo počasi samo da jo zagleda Tongue (no ja, pol spet pozabi, ampak ji je pa res všeč).
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #751 : nedelja, 14.03.2010 : 21:03:26 »

Jst mam boljšo idejo. Kaj, ko bi ti kar za zmeraj Zippkiča posvojila  ;

 
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #752 : ponedeljek, 15.03.2010 : 21:52:43 »

Ahaaaaaa Roll Eyes, itak.
Vzamem takoj - ko bom samska, v 12 nadstropju, z zamreženim balkonom in brezmejno željo po izzivih in avanturah Evil.

(Btw., vem da je malo noro, ampak a si kdaj razmišljala, da bi ga dala nekemu preverjenemu mačkoljubcu kje na recimo temu varnem?
Da bi smel bit občasno z njim zunaj - vtolko, da če stegne ven za teboj, nimaš takoj občutka, da si poleg tega, da ga loviš, še v prestopku?)
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #753 : sobota, 20.03.2010 : 20:03:23 »

Zjutraj mi moja ponavadi nameni samo kroge po okolici in mi zraven še dopoveduje, da moram lulat (in kakat).
In že smo spet na toplem. Preveč se ne pritožujem, ker sem zelooo rada doma, še vrta in sončka v kombinaciji s slednim povodcem se po kaki urci naveličam (zdej so me začeli namreč tam na slednega privezovat ko kaj zunaj brkljajo, ker sem obljubila, da ga ne bom grizla, če me bodo fejst nadzorovali in gledali). Ko imam dovolj pa začnem takoj jokat in gledat proti vratom, ker hočem nazaj svoj tepih, posteljico, cufo, skratka vse, kar me pomirja in je samo moje. Tam potem lahko v miru spet drnjoham naslednje tri ali štiri urce.

No, danes pa me je lulat in kakat vlekla čisto na vrh enega hriba.
In pol me je še slikala z izgovorom, da se drugače skoz premikam in me sicer sploh ne dobi v kader.
Mene pa sram, da sem bila pod kožuščkom čisto rdeča. Takole sram:






Da začnem od začetka. Šli smo moja, jaz in naša ta mala. Najprej med smrekami in po gozdni poti - na Žirovski vrh.
Ker smo šli po poteh Rupnikove linije, predvidevam, da smo iskali enega gospoda Rupnika.
Vam rečem, da ga ni bilo. Razen če je srna (vohala sem jo, vam rečem):


al pa jelen (tudi ta je bil, zaprmej):


Stric Rupnik, a si tam? Ker meni se zdi, da danes ne dobim ne tepiha, ne posteljice, ne cufe, dokler te ne najdemo!


A tele betonske stvore iščemo, ja pol pa tko povejte!


Planinske koče nismo slikali, ker se je naša ta mala, ki jo moram skoz pazit in slinit in nadzorovat začela tooolk dret (koča je bila zaprta in je bila ob obljubljeni čaj), da sem se kar obrnila. Ona se je morala nujno nest, jaz sem pa kar peš šla. Se je splačalo, ker sem po poti srečala enega strička, ki me je fejst prečohal in bil čisto preč od navdušenja nad mano - sem za hip čisto pozabila, da se tujih stricov sicer bojim. Potem mi je še povedal, da sem hudo lepe pasme, ki jo on zelo dobro pozna. No, saj tudi sem ta lepe pasme, ane?:


Malo sem še gledala za gospodom, potem so pa rekli, da se ne spodobi po cigansko lepit na tuje moške in sem morala it. Hvala bogu za slednega, da sem se po poti dol lahko še enkrat prav fino zletala! Vmes pa sem se hodila redno štempljat k moji, ki sem jo naučila eno fletno igrico: vsakič ko ona reče 'pridi', jaz pritečem, ona pa mi mora dat nekaj dobrega! In ne boste verjeli, izgleda je kar odprte glave - super ji gre, me skoraj vedno uboga!


Zdaj drnjoham in se sprašujem, kako da je bil danes tako fajn dan, da so mi za nameček še brikete z rio mare polili?
Čist potihem, obdvomesečnico zasedanja mojega tepiha, posteljice in cufe imam baje danes Tongue!
Logiran
Trixi
odvisnež
*****
Sporočil: 792


WWW
« Odgovor #754 : sobota, 20.03.2010 : 20:33:11 »

 bravo Čestitamo za dvomesečno obletnico! Super vam gre. Srečno še naprej!  Kiss
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #755 : nedelja, 28.03.2010 : 22:13:18 »

A lahko prosim za info, v kateri FCI skupini je pasma horjulski drekobrbec Angry?
Tule so nam kmetje v zadnjih dneh dobesedno vse travnate površine nasmetili z gnojem. Je smrdelo še pri zaprtih oknih, zdaj pa so travniki taki, da komaj najdeš kakega prehodnega. Seveda potem nč ne slišimo, nič ne vidimo, ta boljši mačji briketi, ki potujejo z nami za motivacijo, so brez veze, žoge in vse ostalo tudi. Ona bi se samo vrtela na povodcu, vohala, vlekla, pa smučala po hrbtu, licih in glavi, tudi posušeni primerki so ok, samo da fino dišijo Roll Eyes.
Ko prideš takole z romantične nedeljske rekreacije z obilo sončka, o kakršni si sanjal, preden si si končno omislil psa, ugotoviš, da ni samo pes tisti, ki smrdi - stvar je v luftu in se v takihle koncentracijah, kot je bila ta vikend, prime las, obleke, vsega. Huh, in potem je kar trajalo, preden sta se (dva) drekobrbca doma uspela očlovečit (oz. opasjit).

Na koncu sva le našli en travnik v zglednem stanju (verjetno je lastnik na smrtni postelji, da je pozabil gnojiti, al kaj) in uspeli sprobat, kako dela frizbi. E.T. pravi - 'super, kot žoga, samo da se za tega nisva zmenili, da se ga nosi nazaj. Ta je moj in ti ga ne dam, ga bom rajši glodala nekje na varni razdaliji'. Popoldne sva prvič preizkusili še kolo - z veliko pohvale in izogibanjem tipičnim pasjim točkam nama je šlo super, E.T. navdušena in zelooo vztrajna. Ji je bilo tako všeč, da me je nagradila z zelo kulturnim tekom, še mimo avtov in motorjev, pa celo mimo enega peska, ki se je po kosilu po stari navadi sam odpravil na sprehod. Bomo še tekli - mišice po takih vajah rastejo, nam bodo počasi še desci fovš zanje Tongue.

Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #756 : četrtek, 01.04.2010 : 11:39:49 »

Pri nas pa velikonočni zajček prehiteva!
Danes zjutraj je bil tu, ko sem jaz spala v kuhinji. Malo me čudi, da je prišel kljub temu, da sem bila zjutraj zeeeelo poredna. Odprla sem predal (moj predal), ki ima celo varnostno zapiralo, bikovk in ostalega se nisem dotikala, ker vem da ne smem, sem pa ven požrla en Rymadil. Mamo je skoraj kap, ampak na koncu je bila čist srečna da sem samo enega (če jih pa ni bilo več!).
Da nadaljujem... Velikonočni zajček mi tega ni štel v hudo in me je kot rečeno vseeno obiskal. Malo sem predolgo spala, ker ko sem ga zaslišala, je bilo darilo že na hodniku. Moja ga je potem zvlekla v sobo in začela ropotat z njim, meni pa nič jasno. Postajalo je vedno večje in na koncu se je naselilo v kot zraven pisalne mize. Potem mi je moja iz moje! posteljice ukradla dekico in jo prestavila v darilo. Ok, ker nisem bila čisto prepričana, kaj bi tole bilo, sem šla kar nazaj spat. Brez dekice, seveda.
Ampak ko sem se vrnila, so v darilu zrasli priboljški! In kakšni njami! Sušeni novozelandski meski (navdušenje je popolno, King-Roy!) Tongue
In mi je potegnilo! Dobila sem lastno priboljškarnico! Najprej sem jo prevohala iz vseh strani, potem pa kar zakorakala noter. Jo čuvam že vse dopoldne, ker hočem najt izvor tehle dobrot (oz. kar celo zalogo). Ampak čim se umaknem, recimo grem čekirat poštarja, ki prinese nekaj, kar moram podpisat, naprava zalaufa in mi servira tiste dišeče koščke. In ko jih navdušeno pospravim, spet ne vem, od kod so prišli!

Ker lastne priboljškarnice pač nima vsak, sem se jo odločila takole zvesto čuvat:
Prvo vohanje:


Stran, tole je moje!


No ja, občasno moram tudi malo oči zapret, pa sem kar združila čuvanje in drnjohanje - in sicer tako, da spim kar v v njej, v moji priboljškarnici. In upam, da se prebudim takoj, ko se bo servirni mehanizem vklopil. Pa še to - Pici mi skoz teži in žre ven moje priboljške - enkrat drug teden bom moji rekla, naj zapre vratca, ker je sitnica o-bupna!
Lepo vas pozdravlja, nadvesela in strašno navdušena E.T. Cheesy

(Hehe, pojma nima kaj je tole, revica moja uboga Evil)
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #757 : četrtek, 01.04.2010 : 11:45:50 »

Uboga E.T.  Tongue Kiss....
Bo imela vsaj svoj mir. Pici pa tudi Wink. Milenca jo bo pa ziher sčekirala, ko bo na varnem zaprta Huh.
Uživajte! Naj vam bo vsem super lepo!
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #758 : četrtek, 01.04.2010 : 12:41:58 »

FŽ, dobro si to zrihtala  Evil  Afro

Čakam reakcijo, ko se bo zadeva zaprla 


Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #759 : četrtek, 01.04.2010 : 12:48:47 »

Bravo za pogum ET Smiley  Mi navijamo zate, da preživiš, ko se bodo vrata od samice zaprla  Evil  Mogoče vas pa preseneti in ji bo čisto kul  Roll Eyes  Bi ji bilo ziher lažje, če bi bil Flipi noter z njo zaprt, ampak potem kletka ne bi preživela  Evil  Grin
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #760 : petek, 02.04.2010 : 00:16:20 »

FŽ, dobro si to zrihtala  Evil  Afro
Čakam reakcijo, ko se bo zadeva zaprla 
A to se zapre al kaj Shocked?? E.T. ni nič jasno...
Zaenkrat je vse skup samo zanimiv in slasten kos pohištva, ki kraljuje v bodoči otroški sobi Roll Eyes.
Tebi pa še enkrat hvala, King-Roy, zlata si!


E.T. poroča:
Prvi šolski dan. Celo popoldne so me cjazili okrog, da sem bila že čisto apatična in me ob 5ih končno pripeljali na vadbišče. Moja živčna že cel dan prej, čeprav bi morala bit v bistvu jaz, ker je potem kar izginila v eni leseni hišici, mene pa pustila samo v avtu! Potem je poslušala nekaj o pozitivni motivaciji pa o nas psih na splošno (same laži, se mi zdi) in dobila v roke test, kjer se je morala razpisat o mojem načinu reagiranja. Je napisala, da skoz jem Shocked - pa sploh ni res. Pa da ne maram bit sama. No, to pa je res. Napisala je še, da imam zelooo rada pse pa otroke vseh barv in oblik in da se mi takrat ušesa rahlo mašijo. Pa ni res, z mojimi ušesi je vse v najlepšem redu! Napisala je še, da ne maram nobene prisile in da znam takrat tudi zanalašč kaj po svoje naredit in se od strahu uporno trmat.

To je res. Ampak znam bit tudi pridna. Danes sem se že izkazala in nisem težila, čeprav so bili vsepovsod kul ogromni psi, ki bi res potrebovali eno lekcijo divje borbe. Vse je bilo na voljo - od bernardinca z ogromno glavo, do baucerona, ki trdi, da ima samo 7 mesecev, pa je v bistvu velikan in pol in Shar pebradorca ali kaj za ena smešna mešanica je bila tista ogromna gubica; pa majhna bela reč, za katero sem mislila, da je zavitek vate, dokler se ni začela premikati in poskakovati.

Nekaj so nas preizkušali potem. Smo morali hodit med kupčki razpostavljenih zadev, jaz sem si od vseh zapomnila edino hrenovke (učiteljca je rekla 'ahaaa, pa res', ko sem se jih lotila - pojma nimam, kaj je mislila), zapomnila sem si tudi eno teto, ki je objemala mojo mamo in ji dajala roko. Mi je bila všeč, ker so ji roke po hrenovkah dišale in ker ima očitno blazno rada mojo. Tako kot jaz. Sem jo naskakala in natačkala v pozdrav in ona je spet rekla 'aha, pa res' Tongue. Zadevščina je bila skratka super in če me ne bodo vsakič na začetku zaprli za pol ure v avto, z veseljem še pridem, pa če bo treba tudi dvakrat na teden, kot je naročila tista teta, ki se rada objema.

P.s.: Res je bila pridna - ajmarji vode, ki sem jih imela v mislih pripravljene za krotenje preveč navdušene pasje glave, so bili odveč, vzela jih je vožnja in čakanje v avtu, oboje jo vsakič kar malo potre... No, pa imam v roki orožje za poredne pse - par krogov z avtom in smo spet urejeni in pridni! Pa nobenemu povedat Wink.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #761 : petek, 02.04.2010 : 08:04:48 »

 Cheesy Kiss Kiss
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #762 : petek, 02.04.2010 : 10:47:30 »

A to se zapre al kaj Shocked?? E.T. ni nič jasno...
Zaenkrat je vse skup samo zanimiv in slasten kos pohištva, ki kraljuje v bodoči otroški sobi Roll Eyes.
Tebi pa še enkrat hvala, King-Roy, zlata si!

Malenkost, samo ne E.T. povedat, kje si zadevo dobila, da me ne bo kdaj grdo gledala  Tongue
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #763 : sobota, 03.04.2010 : 11:41:28 »

Ej, Fižolova župca, res ste super družinica, in res pašeta skupaj z ET.  Smiley Kiss Kiss Zelo srečna psička izgleda  Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #764 : nedelja, 04.04.2010 : 12:21:50 »

E.T. je ravnokar izčrpala še zadnje možnosti za varstvo, ki ga nujno potrebuje za jutri Undecided.
V skrajni sili gre v škofjeloški hotel, ampak je res ne bi rada dala tja, ker vem da bo zanjo travma, sploh ker bi morala bit v boksu večinoma sama Undecided.
Lahko bi jo tudi stlačila v kletko pa se mi zdi preveč škoda priskutit ji jo - se nanjo šele navaja in kar zmore brez težav je, da je v njej (v odprti) omejen čas v moji prisotnosti.

Glede na to, da je danes dopoldne spet imela razmetovalno-jedilno urico, ko je bila sama (pa je bila zlaufana in ji ni manjkalo prav nič), zdaj mrzlično išče nekoga, ki bi imel jutri čas in bi jo od dop. (recimo 10h) do pop. (tam okrog 6h) vzel za svojo. Ne rabi v bistvu nič drugega, kot nekoga, ki bo doma. Glede na to, da se novim situacijam izogiba s spanjem, ne bo z njo po vsej verjetnosti prav nič dela (edino enkrat vmes bi na povodcu šla lulat), ampak se bo umaknila na svoje ležišče in udarila spalni protest... Če ima koga zraven, je pridna, nežna, uboga, nič ne nagaja, ne je in ne demolira... Ob drugih psih je včasih pretirano živa, ampak se jo da umirit, da sede, leže in ne pretirava.

Skratka, išče se dobra duša na relaciji Vrhnika - Ljubljana ali Poljanska dolina - Šk. loka (v skrajni sili Kranj), ki je jutri doma in bi v zameno za nekaj dinarčkov Horjulu bila pripravljena prenašat tole našo pretirano nesamostojno in boječe bitje Roll Eyes. Anyone sram?
Logiran
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines