mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.07.2024 : 17:27:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 386991 krat)
0 članov in 37 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #690 : četrtek, 04.02.2010 : 11:11:30 »

Okej, pa dajmo zamorit  Tongue. Ne verjamem, da bo kdaj nehala uničevat, ko bo sama. Tule se je hudo zmanjšalo, ampak me je zjutraj v 97% pričakalo kakšno presenečenje. VSE smo pospravili, pa je našla mizo  Tongue. In če smo še to odstranili, se je polulala ali pokakala  predaja pevka. Mogoče bo bolje, ko bo stara 14 + let, če te kaj tolaži.
Dajmo še malo zamorit... ne samo, da ji kak stric kdaj ni všeč, tudi kakšna čudna teta ji ni. Zares nobenih težav nima le pri tamalih, vse ostalo je potencialna nevarnost. Jaz je nisem kregala, ker vidim, da ji je res stiska takrat. Sem jo samo "odstranila" iz situacije. Če torej na sprehodu srečaš koga, ki ji ne paše, obrnita smer, če se da... brez kakšnih pregovarjanj. Sčasoma, ko bo tebi čisto zaupala, bodo tudi strahovi manjši. Vem, da ni po šolsko, pa da ne smeš potrjevat vedenja, ampak včasih zadošča, če stisneš žival k sebi in potolažiš, pa je drugič boljše in ne slabše. Odvisno od vsakega posebej, jasno... ker pri Frulotu npr. mi ne pade kaj takega na pamet, namreč da bi ga stiskala k sebi, ko mu kakšni njegovi strahovi ven ubrišejo. Prej me prime, da bi ga še jaz ubrisala  . E.T. sem tolažila, pa je grozno hitro pozabila  Wink. Nič bosa bit, po občutku, pa bo.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #691 : četrtek, 04.02.2010 : 11:14:38 »

Okej, pa dajmo zamorit  Tongue. Ne verjamem, da bo kdaj nehala uničevat, ko bo sama. Tule se je hudo zmanjšalo, ampak me je zjutraj v 97% pričakalo kakšno presenečenje. VSE smo pospravili, pa je našla mizo  Tongue. In če smo še to odstranili, se je polulala ali pokakala  predaja pevka. Mogoče bo bolje, ko bo stara 14 + let, če te kaj tolaži.
Dajmo še malo zamorit... ne samo, da ji kak stric kdaj ni všeč, tudi kakšna čudna teta ji ni. Zares nobenih težav nima le pri tamalih, vse ostalo je potencialna nevarnost. Jaz je nisem kregala, ker vidim, da ji je res stiska takrat. Sem jo samo "odstranila" iz situacije. Če torej na sprehodu srečaš koga, ki ji ne paše, obrnita smer, če se da... brez kakšnih pregovarjanj. Sčasoma, ko bo tebi čisto zaupala, bodo tudi strahovi manjši. Vem, da ni po šolsko, pa da ne smeš potrjevat vedenja, ampak včasih zadošča, če stisneš žival k sebi in potolažiš, pa je drugič boljše in ne slabše. Odvisno od vsakega posebej, jasno... ker pri Frulotu npr. mi ne pade kaj takega na pamet, namreč da bi ga stiskala k sebi, ko mu kakšni njegovi strahovi ven ubrišejo. Prej me prime, da bi ga še jaz ubrisala  . E.T. sem tolažila, pa je grozno hitro pozabila  Wink. Nič bosa bit, po občutku, pa bo.

P.s E.T. je grozno težko "nategnit", da greš, pa v resnici ne greš ali obratno.
Logiran

king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #692 : četrtek, 04.02.2010 : 13:22:38 »

FŽ, dobrodošla v klubu.

Naša tamalo še vedno vlačim z mano povsod ali pa jo dam v varstvo.
In mi tudi renčimo v določenih situacijah (na otroke nikoli), npr.na praznem parkingu, ko se pojavi soseda, v pisarni na strica, ki je prišel popravit internet ( je bila močno huda).
To je zame nekaj novega, ker Roy niti v sanjah ne bi zarenčal na človeka.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #693 : četrtek, 04.02.2010 : 23:56:17 »

Aha... Še eno vprašanje - Smetka, kako vidiš E.T. recimo čez pet let, ko bo zrela in formirana, če jo bom tolažila in umikala ob srečanjih s čudnimi tetami in strici? A bi znala ratat šarf nanje? Ker zdaj ugriznila ne bi, se samo jezi, ker so čudni in strah jo je.

In če smo še to odstranili, se je polulala ali pokakala  predaja pevka.
Tole si mi rajši zamolčala, a? Wink Tongue
Ja, sem sprobala vse varjante in kraje, kjer je sama, ni razlike, edini faktor je dolžina in dejstvo da je sama. Enostavno ne počuti se dobro, če čez dan grem in jo pustim. In če je več od pol ure, cufa. Danes je bila slabih pet urc in je uspela nacefrat luštno podlogo, ki jo ima za dodatno izolacijo pod posteljico in dekico. Skratka, tako zgleda rešuje travme.

Delam na tem, da ima vse pogoje preden jo pustim - da se jo zmatra, da je zadovoljna, ima dovolj pozornosti in miselne aktivnosti, da je ne travmiram in delam scen preden grem, da ima žvake (se jih sploh ne dotakne takrat, mislim, da bi tudi skledo hrane pustila)... Ta pes je očitno najbolj trpel ne zaradi mraza ali ne-hrane, ampak ker ni imel tropa, ni bil sprejet. In zdaj jo stisne vsakič, ko samo zavoha, da bi se znalo ponovit.

P.s E.T. je grozno težko "nategnit", da greš, pa v resnici ne greš ali obratno.
Ne grozno težko, samo ne da se je Roll Eyes. Sem recimo sama doma, dajem spat otroka, medtem ko ona čisto skulirana drnjoha v kuhinji na svojem mestu. Sem v spalnici za zaprtimi vrati (zaradi Pici), med nama še ena soba in hodnik, torej me najbrž ne sliši, ampak nekako pa ve, da sem. Ker ni nikdar nič razmetano, nič zgrizeno. Ko pridem ven, je na svojem mestu in brez skrbi drnjoha. Če samo na skrivaj odnesem smeti, ko drnjoha na istem mestu, pa takoj začne javckat.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #694 : petek, 05.02.2010 : 00:14:13 »

Aha... Še eno vprašanje - Smetka, kako vidiš E.T. recimo čez pet let, ko bo zrela in formirana, če jo bom tolažila in umikala ob srečanjih s čudnimi tetami in strici? A bi znala ratat šarf nanje? Ker zdaj ugriznila ne bi, se samo jezi, ker so čudni in strah jo je.

Ne, nikakor ne bo šarf. Najbrž si spregledala: sploh ne pričakujem ničesar, ko bo tebi čisto zaupala. Pa še to okoli tolažbe: ko začne nabirat, ne planeš nanjo, jo začneš objemat in in z unim tolažečim glasom"sej bo lubica nč ni hudga  Tongue". To lahko čist tko narediš... jaz imam zdaj Nutelco, ki včasih leži na kavču in guba čelo cela zaskrbljena, pa ni nič nikjer za vznemirjat se. Jo malo stisnem kar tako, da izgine zgubano čelo. Potem pa takrat, ko bi res lahko kakšno dramo zagnala, mene pogleda in neha, še preden je začela. Tile stravmiranci sploh ne želijo biti v situaciji, ko bi "morali" piskat, pa jim prav pride malo podpore in potem čisto nehajo.
Za razliko od Frulota recimo, ki prav išče "težave", da pol lahko cvika. Takšnega ne stiskaš in ne daješ podpore, ampak ga v rit suneš  predaja. Po občutku  Smiley.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #695 : petek, 05.02.2010 : 00:19:16 »

Hvala Smiley
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #696 : petek, 05.02.2010 : 08:34:36 »

Smetka, čudodelka.... 
E.T., sej boš kmalu ugotovila, da se tvoji vedno vrnejo.  Kiss
Kar se pa hrane tiče, se je tudi moja ne dotakne kadar me ni doma. Niti malo.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #697 : petek, 05.02.2010 : 09:53:01 »

Maj tudi ne, se mi zdi, da celo pije ne. Pa ne tolk iz krize, samo ta čas nič ne počne sploh, je nekak v standby modusu Roll Eyes Neli pa ni problem, poje svojo in še Majevo žvako zraven, če jima dam vsakemu svojo
Logiran

Pupolinka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 82


WWW
« Odgovor #698 : petek, 05.02.2010 : 10:37:37 »

še ena varjanta (če upate): Midva sva Pupo po uničevalskih nočeh v boxu (čeprav je bil celo noč mir le dekice so bile predelane) začela puščati spat kar v dnevi sobi na njenem prostoru in zaenkrat razen tega, da se 1 x na noč sprehodi do spalnice in hoče pozornost (se vrne na svoj prostor) ni bilo še nič uničenega...
Spi na prostoru ji zaželiva lahko noč ugasneva luči in greva spat...pa je očitno zadovoljna in pomirjena-mi2 pa tudi Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #699 : petek, 05.02.2010 : 11:29:39 »

Ponoči je načeloma ok, zvečer se sicer včasih pritožuje, ampak jo opozoriš in je tiho.
Jo pa res dam spat tik preden vse v hiši utihne, tako da ne misli, da mora ona spat, mi ga pa žuramo. Potem je do jutra pridna, zjutraj se spet malo oglasi, ko misli, da je zdaj pa že čas. Uničuje samo, kadar grem od doma. Točno ve, kdaj se spi in kdaj ostane sama.

Pupolinka, pozdravi Pupico, sem prebrala v tvoji temi, kaj ste imeli Undecided...
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #700 : petek, 05.02.2010 : 11:57:07 »

Naša Missy tudi pusti žvako, kadar je sama. Je tudi na standby-u, kadar nas ni.
Eh, želim vam, da se ET unese in spozna, da ji bo v življenju lepo, ker je pri vas in da se vedno vračate nazaj.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #701 : petek, 05.02.2010 : 11:59:02 »

Pa še vprašanje - a si je že našla svoj brlog/safe place?
Naša si ga je in ima ob naši odsotnosti vedno dostop do tam, v kolikor ji kaj ne štima (če bi npr. pokalo, grmelo ipd.).
Logiran
Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #702 : sobota, 06.02.2010 : 19:47:26 »

Smetka, čudodelka....

To pa drži kot pribito Wink
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #703 : sobota, 06.02.2010 : 22:00:45 »

Safe place je njena posteljica v bivalnem prostoru. Tu je doma, tu spi, se igra, v glavnem, ima jo ful rada. Žvake še nosi okrog, ampak jo z njimi vsakič pošljem sem, pa briketke ji občasno gor nastavim in priboljške dajemo tu. Na pomen tega prostorčka sem popolnoma pozabila - hvala, dober namig, kocka, ga bom skušala koristno uporabit.

No, zdej gremo pa lulat na edinem, kar je še ostalo od naših povodcev (20m-ski sledni) Roll Eyes Tegale bomo do ponedeljka dobro skrivali, sicer se bomo jutri silom prilike na pasu za hlače sprehajali Roll Eyes.

P.s.: King-roy, če si me ti v tale klub včlanila, pol ti povem, da ne plačam članarine zanj spljoh.  Angry
Smo danes imeli tudi en daljši nočni izpad, pasja mama obupana do roba in čez... Xena, hvala za nasvete in miritev živcev.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #704 : nedelja, 07.02.2010 : 09:03:24 »


No, zdej gremo pa lulat na edinem, kar je še ostalo od naših povodcev (20m-ski sledni) Roll Eyes Tegale bomo do ponedeljka dobro skrivali, sicer se bomo jutri silom prilike na pasu za hlače sprehajali Roll Eyes.


Dejte ga do torka, v pon. ne praznik. Wink
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines