mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.07.2024 : 17:21:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 386951 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Sreda
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 627


« Odgovor #645 : četrtek, 28.01.2010 : 22:57:29 »

Tudi pri nas je nekavčarka in to upamo na glas priznat Smiley Se je navadila na svojo blazino pred kavčem in sploh ne protestira Smiley
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #646 : petek, 29.01.2010 : 09:22:17 »

Nekavčarje imajo večinoma ljudje, ki imajo višje pse (ki z glavo gledajo čez sedalo kavča. Tisti, ki imamo majhne, smo to misel kmalu opustili ker:
- se moraš valjati s psom po tleh, da ga lahko čohaš Angry
- se moraš zeloo globoko sklanjat dol s kavča, da ga lahko čohaš Angry
Skratka, čez komot ga ni. Grin Grin Grin
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #647 : petek, 29.01.2010 : 10:33:16 »

Ker gospodična ne sme drnjohat na kavču, se je odločila za malo bolj aktiven način življenja. Vpisujemo se v klub žogarjev Cheesy!

Znamo po novem uporabljat žogico in je ratalo cel žur. Eno hrenovko smo na račun učenja pospravili, več ni bilo treba. Zdaj pa letamo, da se kar kadi. Koncentracija je še malo kratka (tam do 5 min), ampak se podaljšuje. Seveda zdaj hoče vedno kaj v zameno (po možnosti ne glih suhih piškotkov, ampak kaj bolj konkretnega) in je ful vesela žoge, ko jo vzamem iz predala - jo začne kar razmetavat v vse smeri.
Mislim, da je čas za slednega, da malo razgibamo sprehode in se zletamo kot se reče Tongue.

Pozdravček vsem od žogoljubke E.T.!
Logiran
Trixi
odvisnež
*****
Sporočil: 792


WWW
« Odgovor #648 : petek, 29.01.2010 : 10:42:51 »

 bravo Kiss Super se imate! Smiley
Logiran
Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #649 : petek, 29.01.2010 : 11:42:04 »

Welcome žogarka!!!  veselje
p.s.: Ti samo povej, če se boš hotela naučiti kakšnega novega trika ali preveriti, če je kdo hitrjši od tebe pri lovljenju žogic  Grin
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #650 : petek, 29.01.2010 : 17:57:34 »

Nekavčarje imajo večinoma ljudje, ki imajo višje pse

hmm  Roll Eyes
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #651 : petek, 29.01.2010 : 18:09:54 »


Znamo po novem uporabljat žogico

Po novem glih ne, je že tule obvladala fuzbal. Sem jih morala skrivat, če sem hotla, da gre lulat. Se je pa očitno sprostila. Kar se pa kavča in ostalih reči tiče... meni se ne ljubi s psom, ki bi rad le na kavč in sicer ne otežavlja življenja, non stop prerekat se. Se mi da s Papro se kregat, ker njena strast ni kavč, ampak hrana, pa vem, da ji bom škodovala, če ji ustrežem. Ampak kavč... ne da se mi zaradi enga kavča tistih oči gledat skoz, res ne.
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #652 : petek, 29.01.2010 : 18:25:58 »

Ampak kavč... ne da se mi zaradi enga kavča tistih oči gledat skoz, res ne.

 Grin
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #653 : petek, 29.01.2010 : 18:29:44 »

Jaz mojima obema pustim na kavč, dol jih vržem samo, če se na njem kaj prerivata, ker v tem primeru ni prostora za naju, pa itak Sisi skor nikoli ne leži na njem, ker ji ni všeč gužvanje, Ronja bi pa zagotovo protestni shod organizirala, če bi ji prepovedala na kavču spat. Tongue
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #654 : petek, 29.01.2010 : 18:53:01 »

Aha Smiley. No, fulzbal je tud tukaj špilala že takoj. Ampak prinašat ni hotela. No, zdej se je odločila, da tudi to bo. Če to pomeni, da se je sprostila, pol sem še bolj vesela Tongue. Pa taco daje skoz. Sploh ima nekaj s temi tacami Grin.

Ne morem rečt drugega, kot da je fuuuul luštna psička. Kolikor izgleda do zdaj (se pravi, kar že pokaže) je karakter super, zaradi mene bi bila lahko kodrlajsasto zelena z golimi mesti in čopastim repom, bi se vseeno grebla zanjo. Tiste oči so pa res ja Kiss Roll Eyes... No comment, hehe.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #655 : petek, 29.01.2010 : 19:26:22 »

FŽ,

najprej cestitke Smiley Kot drugo pa res (no evil intensions whatsoever) svaka cast, da se ti res da za kavc prerekat. Sicer nimam psa, si pa ne morem predstavljat, da bi energijo trosila na mojih macjih teroristih, kar se kavca in drugih povrsin tice, ker itak ne bi zaleglo. Merlin bi najbrz infarkt zaigrala, ce ne bi smela zvecer se guzit na posteljo/povster, Azric je na kavc prisesan kot magnet, drugace pa so itak vsepovsod - od lijaka v kuhinji, do sklede s sadjem in kante za smeti (no, to obdobje je Bindi hvalabogu minilo), ubistvu me niti ne moti vec, ce recimo jem za mizo, Liza pa po njej skace. Dlake so itak povsod Smiley Ubistvu so se najmanj na povrsinah, namenjeni njim, recimo macjem plezalu  Evil

Lepo se imejte,
Maja
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #656 : petek, 29.01.2010 : 20:12:40 »

hmm Roll Eyes
Hehe, pravzaprav sem mislila povedat le to, da je višina (oz. nižina) psa za nas bila še dodaten motivator za to, da smo fuul hitro popustili Tongue.
Sicer bi verjetno vztrajali še kakšen dan več, preden bi popustili psihičnim manipulacijam in pritiskom tužnih pogledov Cool Cheesy
Logiran
Linolej
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


WWW
« Odgovor #657 : petek, 29.01.2010 : 20:58:42 »

ob teh kavč debatah moram še jaz eno dodat  Grin ....vidim da nisem edina, ki imam Horjulčka, ki bi scene delal če nebi smel nikoli več na kavč.  Roll Eyes Saj ne gre vedno, tudi teži ne če ga dol vržeš....ampak ko je pa sam ali pa ponoči, si pa Lino vsak dan posebej reorganizira povštre za bolj udobno spanje. Tongue In je potem čist zadovoljen! 

Torej...mi smo za kavč!  Cool Tisti, ki pa niste, pa že imate svoje razloge. Predvsem je važno, da imate najbolj lepo in kičasto preprogo ever (mi jo imamo tudi  veselje) , pa da imate žogasto vesoljčko radi.  super

 Afro čestitke ob pridobitvi!

lp, katja
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #658 : petek, 29.01.2010 : 21:55:56 »

Se mi zdi, da smo se en malo zaštrikali okrog tega kavča Roll Eyes.

Kavč je udobno počivališče in nič več. Lahko smo zadovoljni s psom na njem ali pod njim. Isto pes.
On je potešen, če ima vodnika, ki mu zaupa in se ob njem počuti varen in sprejet. Potem če se z njim ukvarjam, da ni miselno zanemarjen in zdolgočasen in počne traparije od svetega dolgčasa. Zadovoljen je, če ga razumem, a hkrati ne podpiram vsakega strahca v njem, ker semn jaz tista, ki mora hodit pred njo in ne pustit se ji šlepat nekje zadaj.

Poznam kar nekaj nezadovoljnih kavčarjev - nekateri od njih so kvadratne oblike, ker lastniki skoz vanje tlačijo človeško hrano, jih obravnavajo kot male sitne in scrkljane človečke itd. in pozabljajo, da si niso nabavili plišaste igračke, ampak živo bitje. Ti psi si želijo čisto nekaj drugega, kar sami mislijo, da rabijo - manipulirajo z lastnikom, ker so se tega vedenja naučili in jim je bilo dopuščeno. Zmišljujejo si in so pomehkuženi, hkrati pa še vedno ne zaposleni, izživeti in nezadovoljni. Namesto stotega privilegija, bi jim veliko bolj koristilo divjanje po lužah in nekaj skupnega dela (karkoli) z lasntikom. To je ena skrajnost. In iz tega kluba se jaz izpišem že kar vnaprej.

O tisti drugih, ljudeh, ki svojega psa ne pustijo nikamor (ne le na kavč), ker se jim ne zdi, da je tega vreden in ne vedo, kaj bi sobivanje obojim lahko dalo, sploh ne bi, ker so izven mojega koncepta. Ne rabim psa za za bajto, za lajat, za ždet cele dneve v garaži, za izživljat svojo nadvlado nad njim, ker je to narobe in ker nima nobenega smisla.

In potem obstajajo še tretji - normalni lastniki, ki jih nikoli ni dovolj (in jih dejansko ni). Ti so zadosti samozavestni, da si ustvarijo svoj koncept sobivanja s psom, ki psu nudi vse telesno in socialno kar potrebuje, mu daje možnost, da razvija svoje potenciale, hkrati pa si brez frustracij upa to umestit v svoj način življenja tako, da so zadovoljni tudi oni. Ali ta način bivanja vključuje kavč ali ga izključuje je absolutno nebistveno. Živeli torej nekavčarji in kavčarji -  samo da ste kul lastniki, pa je!

Bom pa v bistvu bolj vesela, če me vprašate, ali je E.T. danes imela kaj možnosti za možgansko telovadbo, pa če se je česa novega naučila, spoznala kako zanimivo situacijo, se imela priliko zlaufat itd. Mene bistveno bolj kot kavč zanima to, da se ji na sprehodu včasih utrga od veselja, ker mi duša poje, ko jo gledam takole razigrano in veselo. Pa ko me je danes zvečer brez pritožb čakala na vrh šteng, jaz sem pa spodaj mešala njene brikete in je ubogala na prvo opozorilo in niti poskušala prit sitnarit, da se mudi jest in glave tiščat v posodo. Pa ko vidim,kako je pripadna in zadovoljna, kako se razživi, ko išče priboljške v tisti igrači od N.Ottoson in se ji začne od zanimanja dogajat, da je joj. To so pomoje bolj prave debate - da ne bomo samo kavčev drgnili, hehe Evil.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #659 : petek, 29.01.2010 : 23:36:09 »

 Smiley Flipi priporoca kaksno miselno igrco. Od Karlie ali pa Ottesonovo. Flip jo obozuje in je ze pisal Bozicku za se eno. Pa sledni je zakon  Cheesy Nujno ga rabite  Wink Pa potem kaksen zogometalec. Pa kaksno literaturo s trikc, ce vam bo dolgcas. Jih bo Flipi par skeniral in poslal njegove predloge  Wink Fajn vam gre v kraljestvu rdece mravlje Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines