mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 20.08.2024 : 23:46:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 390312 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1290 : sreda, 08.12.2010 : 15:12:23 »

Hecno, ne? Me res zanima v čem je štos tega vonja, a vedo, da je to mladiček a jim preprosto diši ali kaj...
Članek je pa super zadeva! Bom skopirala v ene 200 izvodih in ob priložnostih, ki jih ni malo Roll Eyes, v obliki letakov delila žlahti, finim obiskom in vsem ostalim, ki bi se morali morda zamislit. Super reč, hvala, Cats Tongue!
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1291 : sreda, 08.12.2010 : 15:15:49 »

FŽ, če boš slučajno tudi prevajala, se priporočam... Ker, meni ne bodo verjeli, le jim prevedem...  Evil sram Lips Sealed

Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #1292 : sreda, 08.12.2010 : 15:17:11 »

FŽ, jaz imam ta članek na bookmarku že doolgo in ga pridno uporabljam Wink
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1293 : četrtek, 09.12.2010 : 15:43:01 »

Ena majhna zmagica Smiley...
E.T. mi je podolgem in pocez prinasala predmete. Najprej je bilo zabavno, potem mi je vzgalo, da s tem privablja pozornost, zadevo pa uporablja tudi, kadar zeli ven ali pa recimo ko se ukvarjas s kom drugim in oceni, da je sama in zapostavljena - vseeno ji je, tudi ce jo kregas, samo da se ukvarjas z njo...
No, ko ignoriranje ni nic pomagalo in me je zadeva ze precej jezila (izbira prav predmete, ki ve, da jih pa res ne sme), sem cisto po nakljucju odkrila, da najbolj pomaga, ce jo takrat preprosto spodis. Ce jo samo pustis na miru, potem zadevo nekje na skritem prezveci do konca, po 'pejt stran!' je pa tako fertig, da jo vsak gust mine. 'Pejt stran' je namrec zadnjo grozna rec. It stran od mame je pa sploh za ubit se zalosten Roll Eyes.
Ker je ton primeren, se seveda odstrani, pri tem pa zacudeno gleda v smislu 'A pa mi ne bi prooosim vzela tele dragocenosti iz gobca, jaz bi pa mal trdno drzala medtem?' No, zadnje dni ji ne vzamem (se je pa tezko premagat) Grin, ceprav deluje res fejst razocarana revica. Tehnika je uspesna, po par metrih uzaljenega odstranjevanja rec izpljune, tako da se samo cudim, da mi tako simpl stvar ni padla ze prej, hehe.
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #1294 : četrtek, 09.12.2010 : 20:14:46 »

Na temu zakaj "je" tvojo tamala je danes profesor povedal nekaj zelo zanimivega. Psi po vonju prepoznajo člane svojega krdela in jih po vonju znajo tudi umestiti v primerno starostno skupino kam pašejo. Psice svoje mladiče negujejo z umivanjem in zato bi naj (predvsem za psice) veljalo da se bodo tako obnašale tudi do otrok.

Zanimivo pa je tudi, ko nam je profesor dejal, da psi zaznajo naše vonje (vonj krvi) in znajo prepoznati člana družine tudi če ga niso še nikdar videli. Zato tudi navadno (če niso bolestno ljubusumni predvidevam) pes novorojenčka lepo sprejme, ker vonja da je to član njegovega kardela
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #1295 : četrtek, 09.12.2010 : 23:50:44 »

FŽ, imaš srečo, da je E.T. taka fina damica. Naš Gozdni Joža, kadar ga zgrabi objestnost, na enak način zbuja pozornost. Najraje mazne kuhinjsko krpo ali gobico za posodo, pa rokavice so posebno zanimiv artikel za izsiljevanje. Včasih samo vzame, vrže na tla in pohodi. Večinoma pa, če ne bi ukrepala, bi predelal v snežinke. Hvala  bogu, ni zelo pogosto tole, ker me res spravi v dvom, kako naj ravnam. Izpulit iz gobca je nemogoče, razkleniti čeljust prav tako (drži z vso silo), da bi menjala za priboljšek, se mi pa zdi butasto. Naslednjič bom res magari žrtvovala tisto krpo in ga samo nagnala, pa da vidimo, kaj se bo zgodilo.

Kadar kuham, on je pa lačen, mi pa to kaže tako, da na vsak način poskuša skuhat svojega krulečega pujsa. Ga tišči na štedilnik ali pa meče v zrak in zadnjič mu je dejansko uspelo, da ga je zabrisal v lonec s hrenovkami.  trmoglavka

Retriverka, za tvojega profesorja pa imam zagonetno vprašanje, zakaj potem pes kakega člana družine vztrajno ne prepoznava / pripoznava kot člana družine - še posebno, kadar ta pride domov od zunaj?

Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1296 : petek, 10.12.2010 : 10:00:08 »

Retriverka, za tvojega profesorja pa imam zagonetno vprašanje, zakaj potem pes kakega člana družine vztrajno ne prepoznava / pripoznava kot člana družine - še posebno, kadar ta pride domov od zunaj?
Mogoče pa dela/se giblje v takem okolju, da psu smrdi - mislim, da psa moti vonj Huh Kakšne kemikalije ipd...
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #1297 : petek, 10.12.2010 : 12:08:39 »

Jaz bi potemtakem rekla, da mogoče nekaj prekriva osnovni vonj, ki si ga je pes zapolnil. Dandanes se namreč polivajo ljudje z vsem živim in mogoče to nekatere pse zmoti.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #1298 : sobota, 11.12.2010 : 00:16:20 »

...Psi po vonju prepoznajo člane svojega krdela...

...Zanimivo pa je tudi, ko nam je profesor dejal, da psi zaznajo naše vonje (vonj krvi) in znajo prepoznati člana družine tudi če ga niso še nikdar videli...

Sem ravno želela napisati, da sem že dolgo nazaj postavila to tezo, ker sem to v živo doživela v več različnih situacijah in primerih z oddaljeno in nikoli prej videno žlahto, da mi je bila to edina razlaga za reakcijo psa. Isto je točno vedel, kam določen dojenček spada, že samo po vonju, tolk je bil vesel.

In sem vesela, da imam zdaj še uradno potrdilo Smiley Wink
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1299 : sobota, 11.12.2010 : 09:50:45 »

Ful zanimiva razlaga. Tudi jaz ne znam drugače razložit, da je recimo moji sestri prvi dan, ko jo je zagledala in je bila še zelo previdna glede vsega (smo ji bili novi in je v glavnem kar spala, sploh če je prišel še kdo na obisk), splezala naravnost v naročje.
Možno je seveda, da se tudi mi drugače obnašamo do svojih in pes to čuti.

Glede lizanja pa hvala za info Smiley. Hecno je, da ta velike ne liže več, čeprav je majhna, ampak je pa bila v hiši pred njo.
Ta malo mi pa skoraj poje, pa svoje igračke ji nosi (cufe in konge in podobne pacarije), ki hočejo takoj romat v usta.
Jaz jih potem seveda nazaj pospravljam in rešujem ubogega otroka pred smrtonosnimi klicami Grin.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1300 : sobota, 11.12.2010 : 10:02:44 »

Imam eno zgodbico od včeraj...
Zjutraj sem se rihtala od doma, nekoliko živčna... pripravljam stvari za  s seboj - torbico, pa vrečko, pa še eno torbo za otroke v varstvo... In je na hodniku počasi nastal pravi kupček. ET mi seveda sledi direkt za ritjo, me spremlja iz prostora v prostor, teka za mano in sploh pazi, da ji slučajno kam ne zbežim. Hočem temu kupčku dodat še eno majhno stvar - in glej no glej, na njega sta se medtem pripravila en strgan zajec, cufa in ena smrdljiva teniška žogica Shocked.
Nisem še slišala, da bi si psi sami pripravljali prtljago za na pot - res ne vem, kako ji je to padlo na pamet, ker tega jaz res nikoli ne jemljem s seboj (razen cufe za v šolo, ampak je druga), torej ni samo ponavljala, ampak je morala prav v glavi sestavit skupaj, da je čas za napakirat se. Mi je blo pa ful prisrčno Smiley.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #1301 : sobota, 11.12.2010 : 11:11:48 »

  Lubica ciganska obvlada, njej je res vse jasno.
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #1302 : sobota, 11.12.2010 : 11:56:10 »

Naš pesjan drugače ni med najbol pazljivi psi, precej štorast je. Kot da ne bi sam sebe obvladu. Ampak ko pa sta tukaj sestrič in sestrična (4 in 2 leti) pa se vstaja in hodi tako previdno. Še ko mu rep slučajno preveč začne pomahovati se obrača nazaj da ne bo koga sklatil. Je pa enkrat imel neko čudno finto in je tamali začel nositi svoje brikete iz sklede.

Drugače pa naš pesjan redno pakira svoje stvari. Takoj ko vidi kovček v njega znosi svojega medvedka in povodec:) Ampak je zanimivo, da to naredi točno in vedno samo takrat ko smo že prej namenjeni, da gre on zraven. Jaz načeloma pakiram vsak vikend in takrat nikoli ne prinese stvari, če pa gremo na vikend ali na morje bo pa vedno prinesel:D
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1303 : ponedeljek, 13.12.2010 : 11:55:16 »

Jaz jih potem seveda nazaj pospravljam in rešujem ubogega otroka pred smrtonosnimi klicami Grin.

  Afro Evil  Evil

ET, ti si dobra, da bi si pakirali psi, to pa še nismo doživeli.  Grin Grin  Wink
Smo pa doživeli zaskrbljene poglede, ko sem pakirala zvečer za kakšne hribe in podobno. Mešanica skrbi, da bo šla zraven, in da bo tudi za njo ok in veselja, da se nekam gre....

Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1304 : ponedeljek, 13.12.2010 : 13:19:51 »

In zapovrh pri tem sploh nismo osamljeni, Luna Tongue. Ker vidim, da od Retriverke tudi pakira, haha Cheesy.

Bi pa E.T. kakšna učna ura od tegale so-pakiralca prav prišla v zvezi s kontrolo repa - pri nas je Rep ubijalski stroj, ki deli klofute vsemu, kar se nahaja v njegovi bližini. Pometa reči (hm, le zakaj v dnevni ni več ta nizke mizice?), se buta ob zadeve, zapovrh pa živi čist svoje življenje, da se uboga reva vsa začudena ozira, ko se v navalu navdušenja spet kam butne, da kar zadoni (ponavadi trofne leseno klop ob peči). Boli pa potem njo, ne bučmana Repa, seveda.

Je pa tako, da ko jo gledam, kako se s temle Repom vsaj enkrat na teden nekam tako močno tresne, da ima potem ornk zateklino (trenutno ima kar dve), skoraj začenjam razumet kupiranje v praktične namene (pa mi je repata ful všeč). Poleg tega se ji je zdaj na njem naredila še zoprna bulica (izgleda je zaprta lojnica), ki jo bo treba it frderbat k vetu.

In še izsek iz življena gospoda Repa (občasno je v kadru tudi nosilka njegovih projektov) Evil:
(v ozadju mizika od Fairy Tale):
http://www.youtube.com/watch?v=TXq_xEcKxNk
Logiran
Strani: 1 ... 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines