Sem v bistvu prav vesela, da sva se takrat odločila za tako veliko kletko za činčile, ker imam manj slabe vesti, če mi ga ne uspe spustit ven prav pogosto, saj ima res veliko placa notri za laufat in skakat
.
Mi bomo počasi odprli kar abonma na kliniki na vet.fakulteti v Lj
, danes smo pa peljali Šeki, ki je začela lulat čisto po malo, pa kar naprej je tičala v wc-ju, v urinu je bila tudi kri. Je mogla ostat skoraj cel dan tam, ker ni hotela nič urina sproducirat za odvzem. Je pa to ena tolk potrpežljiva mačkica, sicer se je glasno pritoževala, ampak je pustila brez pomirjevala vstavit kateter v mehur in odvzet vzorec urina. Kristalov v urinu nima, ima pa bakterije tako da je dobila injekcijo antibiotika, ki drži 14 dni. Čez 10 dni imamo kontrolo in močno upam, da bo ok ker je bila reva čist stresirana od poti in vsega ostalega hudega in ji res želim prihranit tele obiske veterinarjev, če je le možno.
Pa da nam ne bo preveč dolgčas, ima še dva majava zoba v gobčku, ki bosta morala v kratkem ven. Ampak najprej moramo tale uroinfekt zrihtat... Ostali zobje so hvalabogu v redu, pa tudi dlesni so ok, kar me je skrbelo glede na to, da so ji eno leto nazaj čistili zobni kamen in je morala zaradi vnetja dlesni dobivati antibiotike.
Moram pa povedat še štorijo ob tehtanju
. Dam mačko na tehtnico in me gospod (ki je btw. vedno ful prijazen
) v sprejemni vpraša gospa a imate vi samo eno mačko v transporterju. Pa pravim ja, samo eno ampak je precej debela. Pa on spet, gospa a res nimate noge na vagi
. No, pol smo ugotovili, da ima Šeka res močne kosti
in da tehta "samo" 6,8 kg, kar pomeni da smo jo uspeli kar lepo shujšati odkar je prišla k nam, ker smo jo takrat natehtali okrog 8 kg (ampak ok, doma na osebni tehtnici ni nujno da je čist točno).