V zadnjih dneh, ko so zopet aktualni novi "zaljubljenci" v (jasno
) male kužke (ne vidim ure,da bo FŽ nazaj in do začne podajati razlage na temo pasje hvaležnosti in zaljubljenosti
), jaz razmišljam o mojem medvedku Byronu.
Redno berem mačje teme in občudujem vsako maco; se pa spomnim,da ko sem odprla Byronovo temo in zagledala tisti bogi nosek v transporterju, se je nekaj v meni premaknilo. Ne gre toliko za to,da je slep in da se mi je zasmilil-ne vem, se mi zdi,da sem se v trenutku odločila,da on bo pa moj. Čeprav, roko na srce, novega mačka še zdaleč nismo potrebovali.
In še zdaj sveto verjamem,da če sem kdaj pametno izbrala živalico, je to prav Byronček.
In zdaj končno razumem, zakaj sem tako dolgo trmarila in zahtevala,da pride prav on k nam. On preprosto spada v naš dom in jaz sem resnično prepričana,da je on najbolj happy maček na svetu.
Nihče nima takega izraza kot on, ko ob enih zjutraj z vso silo prileti v vrata od kopalnice, vedoč da sem jaz noter in za sveti blaženi mir mu seveda odprem. Pride not, gre direktno v tuš kabino in ves zadovoljen,ker je spet dosegel svoje, parkira svojo tazadnjo na najbolj moker del, tako da jasno še pol stanovanja potaca,ko ga ven naženem.
Drugače pa ima pri nas doma vsak svojo vlogo:
-gazdarica (torej jaz) je pri hiši za čistilko, hraniteljico, zagovornico,.....skratka za jo mozgat
-gazda itak samo teži,da nas bo vse v garažo strpal (potem pa na sestankih z italijani kaže fotke mačk in Roya na telefonu)
- Roy je ...........hmmmmm, ne vemo še čisto dobro kakšna je njegova funkcija, ker pametnega ne naredi absolutno nič
-Rocco je sicer potujoča tovarna letečih dlak, vendar je najbolj gostoljuben in socializiran od vseh nas. Odkrito se razveseli obiskov
in je jasno ljubljenček vseh, tudi tistih,ki načeloma mačk ne ravno ljubijo
-Filip je naš hišnik,ki skrbi,da nimamo mrčesa. Noro se buca,ko je lačen, drugače ima rad mir (to ima po meni), zato se pri nas veselimo ko norci,ko nas počasti s svojo prosotnjostjo na kavču
-Zorrica je trenutno pri nas,da nas opominja kako lepo je,ko mački odrastejo
-Byron je pa hišni norček, noro oboževan od obeh mačkov, Royeva najljubša igrača............drugače pa hišni škodljivec.
spodaj je par fotk NOVE!!! stilne pisalne mize, ki je Byrona zelo zanimala