V bistvu z Alenko sploh nisva vedeli kako bi imenovali to obarvanost. Ker za črno belega kokra je pretemna, ampak light blue pa tudi ne more bit, ker tipičen predstavnik te barve je Buxi.. ki je bolj sivkasto srebrn, Kasja je pa prav bela..
Razmišljale sva nato o "kompromisu" black and white ticked (torej črno bel šprican).. ampak uradno je blue roan/plavec.
Pa še ena res taka spontana slika od včeraj, ko je Kasja spremljala male puppije...
Mimo grede je kdo bral kinologa? Mogoče bi samo opozorila na par napak, ki so v tekstu pri članku o španjelih.. Španjeli NIMAJO hruškaste glave, to ni zapisano v nobenem standardu. Hruškasta glava bi pomenila da je gobec ožji od lobanje, kar pa je narobe, gobec mora biti tako širok kot lobanja iz sprednjega profila. Upam, da ne učijo sodnikov tako, ker potem lahko kar nehamo razstavljat naše pse pri slovencih..
Prav tako niso dovoljene vse barve španjelov. Enobarvna bela je prepovedana, prav tako ne smemo imeti merle psov (kot so npr. avstralski ovčarji,..) poleg tega pa se bo najbrž s standardom prepovedala tudi sable barva, oz. pa šla na listo manj zaželjenih.
Razstavnih se pod pazduho ne striže, domače pa lahko, samo jaz načeloma tega nikoli ne počnem. Ker se v gibanju vidi, da je luknja. Poleg tega se tudi med prsti ne striže dlake, ker to naredi nepravilen izgled - namesto mačje šapice izgledajo levje šape.
Kar pa sem bila kar žalostna je, da govori članek o slovenskih kokrih, na slikah pa sta samo 2 psa slovenske vzreje - Moja Bella (za katero ne piše, da je slovenske vzreje ali karkoli drugega..) in pa Denny Ankaranski. Ostali so uvoženi ali celo Hrvaški psi... pa imamo v sloveniji veliko doma vzrejenih psov, ki žanjejo mnoge uspehe po tujini (kar nekaj je IntCh - Paša in Laura izpod Špika, in IntShCh naš Buxi, če naštejem samo vzrejene v sloveniji, ki so dobili naziv pred kratkim).. ampak očitno, je še vedno bolje v tujini, čeprav članek govori drugače.
No ja.. nikoli ne bo dobro za vse...