o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 28.11.2024 : 00:49:33
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 8
| Tema:
Angleški in Ameriški koker španjel
Strani:
1
[
2
]
3
4
5
6
7
...
110
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Angleški in Ameriški koker španjel (Prebrano 263395 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
Spol:
Sporočil: 6.951
Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf
Re: koker španjel
«
Odgovor #15 :
četrtek, 12.12.2002 : 17:39:28 »
http://www.imagestation.com/picture/sraid42/pecafd1b85ef8b44c0ccd9845df9536db/fcf0fde1.jpg
[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
http://baguette.moj-album.com/
VZ
rad pišem
Sporočil: 378
«
Odgovor #16 :
četrtek, 12.12.2002 : 18:20:47 »
Koker španjel je šarivec in tudi prinašalec, njegova "naloga" je brskanje po podrasti, grmovju, praproti, uporabljal se je pri lovu na perjad in, glede na vse to mislim, da je iz te slike dovolj razviden razlog zakaj se jim režejo repi.
Logiran
nadja
odvisnež
Spol:
Sporočil: 894
«
Odgovor #17 :
četrtek, 12.12.2002 : 20:40:59 »
Aha no potem sem mela jst prov
, sem ji povedala da se jim repe kupira zaradi tega ker so lovski psi in lazijo po grmovju in da se ne poškodujejo, ona pa je trdila da samo zaradi tega ker majo predolge.
Pa še nekaj me zanima, je kupiranje repov za kokeršpanjele zdaj prepovedano?
Ful lušna slikca
Logiran
VZ
rad pišem
«
Odgovor #18 :
sobota, 14.12.2002 : 00:15:48 »
Kolikor je meni poznano, še vedno velja, da je kupiranje repov v Sloveniji dovoljeno, ušes pa se ne sme, razen iz zdravstvenih razlogov.
Logiran
brin
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 178
«
Odgovor #19 :
sreda, 08.01.2003 : 15:28:46 »
Eno vprašanje imam: ali je koker španjel primeren za bivanje na prostem?
Logiran
VZ
rad pišem
«
Odgovor #20 :
sreda, 08.01.2003 : 16:20:49 »
Če je s tem mišljeno to, da naj bi pes bil zunaj v pesjaku ali kaj podobnega, potem je odgovor ne. Španjeli so zelo navezani na gospodarja oziroma družino.
Logiran
brin
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #21 :
četrtek, 09.01.2003 : 09:03:20 »
VZ mislila sem to, ali ta pasma sploh prenese mraz ali mora prebivati v hiši?
Glede navezanosti na družino: ali ni tako z vsemi psi, ne glede na pasmo, velikost itd? Samo npr. čivavo daš malo težje v pesjak, ker ima kratko dlako, a ne. Bi jo malce zeblo...
Večina ljudi ima kokre v stanovanjih, poznam pa eno družino, ki ima kokra v pesjaku
Pa se mi je zdelo malo čudno,saj se mi ne zdijo ti psi primerni za mraz oz. za bivanje zunaj tako kot npr. husky, zlati prinašalec....
Logiran
NATI
rad pišem
Spol:
Sporočil: 305
«
Odgovor #22 :
četrtek, 09.01.2003 : 11:32:03 »
Brin,
Tudi jaz poznam eno druzino, ki ima angleskega koker spanjela v pesjaku - v sicer izolirani pasji uti. Vcasih ga sicer spustijo tudi v hiso - predvsem cez dan, spi pa vedno v svoji koci, razen kadar je zelo mraz, je lahko v garazi.
Ta koker je zelo prijazen do vseh ljudi in zelo igriv. Mislim da se ne pocuti osamljenega saj je vecinoma spuscen na velikem vrtu in njegovi lastniki ga vodijo na redne sprehode. Kljub temu, da spi v pesjaku je le redkokdaj zaprt. Lastniki se veliko ukvarjajo z njim. Pa tudi zdrav je in zelo odporen, tako da verjetno ne trpi prevec zaradi mraza.
Lp,Nati
Logiran
brin
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #23 :
četrtek, 09.01.2003 : 11:41:38 »
Pa ga ne zebe? Sicer je dolgodlak, ampak v neki pasji literaturi (ne vem katera knjiga je to bila) pa sem zasledila, da mora koker španjel prenočevati na toplem, torej v stanovanju.
Ne vem no, če bi jaz imela kokra, bi ga definitivno imela v stanovanju. Mi kuža deluje preveč nežen za ven na mraz.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #24 :
četrtek, 09.01.2003 : 15:20:02 »
Na našem koncu je skoraj polovica kokerčkov zunaj, nekateri sploh ne smejo v hišo. Med njimi je tudi kakšne 4 mesece star mladič. Ni videti, da bi katerega zeblo in tudi ni videti, da bi imeli kakšne zdravstvene težave zaradi mraza. Skoraj vsem se pa krepko pozna pomanjkanje družbe. Skoraj vsi so nevzgojeni, slabo socializirani in zelo zoprni. Zdajle imajo nekateri težave, ker so se jim po nogah in ušesih naredile kepe snega.
Logiran
VZ
rad pišem
«
Odgovor #25 :
četrtek, 09.01.2003 : 16:18:14 »
Glede samih vremenskih razmer ipd. kokri niso občutljivi. Tako angleški kot ameriški se najbolje počutijo pri približno 15 st. C, ko je vreme suho. Nikakor pa ni dobro, če ostajajo zunaj v zimskem času ali v zelo vlažnem vremenu in okolju. Zimskih temperatur in vetra sigurno ne prenašajo tako dobro kot recimo polarci ali kakšne ovčarske in pastirske pasme, ki izvirajo iz gorskih predelov. Običajno imajo zelo radi tudi vodo in zelo radi so mokri. Takrat se najraje do onemoglosti znorijo in s tem se jim suši tudi kožuh (no, pri ameriških se težje
). Kljub vsemu pa jih mokrih ni dobro puščati zunaj, če ni vsaj 20 st. C. (raje več) ali če je veter, ker jih ravno tako začne zebsti in je problem ušes. Povešena se zelo slabo sušijo, še posebej na notranji strani in zato velikokrat pride do vnetja.
Svilnata dlaka pa res predstavlja poseben problem, še posebej, ko je sneg svež. Ta se nabere v kepe. Pri ameriških je to še posebej, ker se ne naredi več manjših ampak velikokrat ena tako velika med prvimi tacami, da tudi hodit ne morejo. V takem vremenu kot je zdaj, moram moje po 15 min. kar lepo odnesti nazaj domov, vsakega pod eno pazduho
, zato je treba del vrta skidat posebej zanje.
Lanabela, glede zoprnosti pa je na žalost tako, da najbrž ni problem samo v pomanjkanju družbe
in tudi ne v pasmi kot taki. Tako angleški kot ameriški naj ne bi bili agresivni, še posebej ne do ljudi. Na žalost je tako, da je pri nas zelo malo ljudi, ki se s temi pasmami malo bolj resno ukvarjajo (morda trije ali štirje vzreditelji angleških kokrov) in večina mladičev prihaja iz priložnostnih legel.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #26 :
petek, 10.01.2003 : 15:53:01 »
Ja zares škoda, saj so sicer lahko to izredno dobri psi za družino in tudi za delat. Ali je res, da so zlatorjavi bolj žleht kot drugi, ker naj bi imeli zaradi barve vkrižanega malega špica?
Meni se sicer ta trditev zdi precej za lase privlečena, vendar se znova in znova pojavlja.
Logiran
VZ
rad pišem
«
Odgovor #27 :
petek, 10.01.2003 : 16:51:12 »
To za malega špica prvič slišim. Zgodovine angleških sicer ne poznam toliko kot ameriške, vendar sem zanje (angleže) slišal, da so jih nekaj "plemenitili" tudi s setri (vendar ne zaradi barve), ne morem pa trditi, da je to res. Američani pa se vedno radi pohvalijo, da je to ena najčistejših pasem in da je vse, kar je danes ameriški koker, pridobljeno izključno skozi selekcijo. Izvor obeh kokrov je isti (field španjel) in zlatorjava (buff) obstaja pri ameriškem kokru že od vsega začetka kar je koker priznan kot svoja pasma (v ZDA se je to zgodilo celo nekaj let prej kot v Angliji). Razlika je le v tem, da je pri angleškem izključno z rdečim odtenkom, pri ameriških pa so dovoljeni vsi odtenki, od popolnoma svetlo rumene (pravijo ji silver), preko oker, do rdeče. Je pa res, da so pri ameriških tudi razlike v karakterju med posameznimi barvnimi skupinami. T. im. buffi so od vseh najmanj aktivni in običajno zelo indiferentni do tujcev. Večbarvni pa so pravo nasprotje: hiperaktivci, temperamentni, veseli. Črni so nekje vmes in tudi njihov karakter je mogoče najbolj stabilen.
Logiran
ewchy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 533
«
Odgovor #28 :
sobota, 11.01.2003 : 10:11:40 »
Tudi jaz sem imela pred mojima goldijema angleškega koker španjela. Moram reči da je to krasen kuža, zelo hiperaktiven (vsaj naš je bil) in neverjetno simpatičen.
Pri nas je bila ta smola, da takrat ko smo iskali leglo, nismo v Sloveniji našli nobenega, zato smo kupili psa starega 9 mesecev, ki pa je že imel izoblikovan karakter. Prejšnja družina se ni imela dosti časa ukvarjati z njim. Tako je bil sicer malo nevzgojen, ampak smo ga malo "popravili" vendar se je zelo rad potepal. Tako je šel na obisk k psičkam po celem našem naselju, mi pa smo potem skakali za njim. Zelo mi je bil všeč njegov kratek repek, ki je skoz migal in ni bil niti za sekundu pri miru.
Je bilo pa tudi grozno ko je bil sneg, ker so se mu takrat naredile kepe in ni mogel več hoditi. Tako da ga je moral tudi moj ati takrat nositi domov.
Lp, Eva
Logiran
piska
novinec
Sporočil: 33
«
Odgovor #29 :
sobota, 22.03.2003 : 14:01:07 »
V Sloveniji lahko veterinarji režejo repe čistopasemskim mladičem do petega dne starosti, vzreditelji pa se lahko tudi odločijo, da repov ne bodo kupirali. To se pravi, da repov ni nujno kupirati.
Sama vzrejam ang. kokre in imam z dolgimi repi slabe izkušnje, ne da dolg rep ne bi bil lep ali kako drugače moteč ampak s prodajo takih mladičev. V letu 2001 sem pustila tri mladiče z repom pa nisem niti enega prodala v Sloveniji, na koncu sem enega samčka tudi oddajala brezplačno pa mi ga je novi lastnik pripeljal nazaj, češ da ga z dolgim repom noče ker preveč tolče z njim. Tako smo samčka prodali v Avstrijo.
V letu 2002 smo imeli dva legla z skupaj 10 mladiči, in sem ravno tako pustila dve samički z dolgim repom , misleč da bomo tudi v Sloveniji počasi nehali kupirati repe . Pa so me slovenski kupci znova razočarali, nihče ni hotel mladičkov z repom tako da so spet ostali dolgorepci doma in smo jih spet s pomočjo prijatelja vzreditelja kokrov in fildov prodali v Avstriji.
Tako da se mi avstrijski vzreditelj že kar smeji in pravi naj mladiče začnem prodajati samo v tujino.
Sama bom repe še naprej kupirala, če pa bo kdo želel mladiča z dolgim repom
mu bom z veseljem izpolnila željo.
LP
Logiran
Strani:
1
[
2
]
3
4
5