mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 14:40:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 125   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bullterier - čvek  (Prebrano 209499 krat)
0 članov in 20 gostov pregleduje to temo.
misha
nekaj malega že vem
Sporočil: 112

« Odgovor #600 : petek, 08.04.2005 : 23:00:37 »

Minijev je po celem svetu bolj malo, za primerjavo ti dam recimo podatke iz amerike.

Tam je bilo v lanskem letu v rodovno knjigo na novo vpisanih 175 mladickov miniaturnih bulckov, mladickov standardnih bulckov pa je bilo kar 1548. In zaradi redkosti imajo visjo ceno.

Kar se tice karakterja nekako velja, da so miniji se bolj zivahni/ognjeviti kot standardni. Glave pa imajo lahko enako dobre kot standardni (dober downface). primer

Razlika v velikosti se pozna predvsem v kilazi, saj se povprecni miniji gibljejo med 11 in 15 kilogrami standardni pa med 20 in 36 kilogrami.

Se strinjam da je miniaturnih, precej malo in da ravno zaradi tega držijo visoko ceno. Jaz bi pri karakterju minijev rajši uporabila besedo ''temperamentni''. Je pa seveda vedno odvisno od karakterja psa in od vzgoje.
Absolutno pa se glave ne morejo primerjati z standardnimi. Pri miniaturnih skoraj ni lepih z dobrim ''downface''. So izjeme, samo v večini so bolj ravne.
Logiran
misha
nekaj malega že vem

« Odgovor #601 : petek, 08.04.2005 : 23:19:57 »

Pred kratkim je v Sloveniji imela leglo psarna BullyZone, ampak po mojih informacijah so vsi mladici ze nasli nove lastnike.

Za kako drugo leglo trenutno pri nas ne vem (Slovenija ima namrec samo 2 uradno prijavljeni psarni). Tudi za jeseni po mojih informacijah se ni nic zagotovo nacrtovanega...mogoce bo parila anci.

Eno leglo je trenutno na voljo na hrvaskem, ampak ga ne bom komentiral, ker ne vem ce bi bil lahko povsem objektiven.

Res smo imeli pred kratkim leglo in so vsi tudi že oddani.
Naslednje parjenje pa bomo imeli konec tega leta, se pravi da bomo imeli mladičke v začetku naslednjega. Vse bo objavljeno na naši spletni strani www.bullyzone.net. Wink

Bo pa imela pred nami mladičke Anči, pardon njena LOLA. Grin

Eno leglo je res na hrvaškem, ki pa je tudi že oddano. Bo pa do konca leta sigurno še kakšno.
Mislim da boš imela veliko izbire DC_girl.  Cheesy

Sebastjan, če ne želiš komentirat, ker nisi siguren če bi bil lahko objektiven, ne razumem zakaj potem leglo na hrvaškem sploh omenjaš. Bodi tiho, živi dalje in daj drugim živeti!!!  Angry Lips Sealed

Lp, Eva
Logiran
misha
nekaj malega že vem

« Odgovor #602 : petek, 08.04.2005 : 23:40:34 »

DC_girl, lahko si pogledaš tudi ta internacional forum, pa boš našla tudi kakšnega rejca minijev

http://www.terijer.com/forum/index.php

Lp, Eva
Logiran
Daen
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 143

« Odgovor #603 : sobota, 09.04.2005 : 00:24:20 »

Sebastjan, če ne želiš komentirat, ker nisi siguren če bi bil lahko objektiven, ne razumem zakaj potem leglo na hrvaškem sploh omenjaš.
Lp, Eva

Zato ker poskusam bit fer in DC_girl posredovat pravo in ne prirejeno informacijo.

Bodi tiho, živi dalje in daj drugim živeti!!! Angry Lips Sealed

Ravno to sem bil...tiho. Kaj tebi ni jasno?
Logiran
DC_girL
gost
« Odgovor #604 : sobota, 09.04.2005 : 11:18:27 »

bojim se da bo to malo zgodaj....saj ce ga vzamem ze ta konec leta se bojim da bi bil premajhen za bivanje zunaj.....vsekakor pa, ko bo cas  grem po nasvet se na kinolosko drustvo na hrusici kako je kaj z bulliji zunaj....mogoce pa ima ze kdo izkusnje s tem....
kar se tice minijev pa opazam da jih je zelo tezko dobiti in verjetno se bo dalo dobiti samo standardnega...seveda bi belega s crnimi "fleki" ce se ga bo le dalo....kakor koli ze barva mi sicer ni toliko pomembna vazno ja da bo socializiran!
misha...mislim da je sebastjan naredil prav ko me je opozoril na to da ni preprican o leglu na hrvaskem....leglo iscem po vseh revijah in po celem internetu in lahko se zgodi da bi naletela ravno na njih kar pa v mojem primeru ne bi bilo dobro saj se lahko zgodi da bi dobila slabo leglo in to kasneje obzalovala...pa ne da pravim da imajo slaba legla verjetno ce bi se bolj pozanimala bi zvedela vse...sebastjan me je samo opozoril in za to sem mu hvalezna!

...obema pa hvala za odgovore!
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488

« Odgovor #605 : sreda, 13.04.2005 : 17:06:38 »

Hja, kar se tiče socializacije je pa veliko od tebe odvisno Wink
Logiran
DC_girL
gost
« Odgovor #606 : četrtek, 14.04.2005 : 11:51:57 »

razumljivo...taksen lastnik taksen pes pravijo...
Logiran
Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #607 : četrtek, 14.04.2005 : 12:05:40 »

Trenutno je leglo mini bullckov - mislim da 5 psov, 2 psicki v Avstriji, v psarni Of Canterbury (vzreditelj: Leopold Hofmann). Smiley

Ta vikend smo se pogovarjali z njim in je rekel, da cene mini bullterrierjev niso tako "navite", kot sem uspela prebrati na tem forumu (zasledila sem 3.000 EUR in vec). Pri njemu so cene za samicko cca 2.000 EUR, za samcka pa 1.500 EUR.

Ce bi koga zanimalo vec...
Of Canterbury
Leopold Hofmann
tel/fax: +43 2786 6485
mobil: +43 664 1012843
e-mail: canterbury@aon.at
http://www.canterbury.at
Logiran
Focoso
odvisnež
Sporočil: 767

« Odgovor #608 : četrtek, 14.04.2005 : 17:09:32 »

Ja Sally pri Hofmanu res ne, je pa ena gospa ki sem jo osebno vprašala v Stockerau ( na specialki ), tako da je to iz prve roke in ne nek trič trač.
Logiran
Sally
odvisnež

« Odgovor #609 : četrtek, 14.04.2005 : 21:06:45 »

Ja Sally pri Hofmanu res ne, je pa ena gospa ki sem jo osebno vprašala v Stockerau ( na specialki ), tako da je to iz prve roke in ne nek trič trač.

Saj nisem rekla, da je tric trac... Undecided Sam zdela se mi je malo visoka cena od tega kar sem do sedaj slisala...

Si govorila morda z Johanno Fritthum? Ker sem tudi njo sprasevala, pa je rekla, da je cena pri njej nekje od 2.000 - 2.500 EUR. Tu nekje se vrtijo tudi cene minibullckov iz zelo uspesne psarne Grasco's iz Italije - 2.200 - 2.500 EUR. Ce kdo rabi kaksne kontaktne naslove ali pomoc mi lahko pise. Smiley
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #610 : četrtek, 14.04.2005 : 21:13:14 »

he he sem dobila tak občutek sorč Smiley no ja tudi meni je bila zelo visoka ko sem slišala zato sem toliko bolj vesela, da pa le obstajajo tudi ceneje Cheesy Ja z njo sem govorila, takrat je rekla 3000 eur....... daš lahko spletno stran psarne iz italije, se mi zdi da za njih še nisem slišala, mogoče sem samo je tok teh psarn da se mi že meša od vseh teh imen. no saj veliko informacij lahko najdete na internacional bullterrier forumu, ki ga je že prej omenila Bully Zone.

lp, ana
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #611 : četrtek, 14.04.2005 : 21:16:35 »

se oproščam mislila sem Misha ( psarna Bully Zone ) sram
Logiran
Sally
odvisnež

« Odgovor #612 : četrtek, 14.04.2005 : 21:37:22 »

he he sem dobila tak občutek sorč Smiley no ja tudi meni je bila zelo visoka ko sem slišala zato sem toliko bolj vesela, da pa le obstajajo tudi ceneje Cheesy Ja z njo sem govorila, takrat je rekla 3000 eur....... daš lahko spletno stran psarne iz italije, se mi zdi da za njih še nisem slišala, mogoče sem samo je tok teh psarn da se mi že meša od vseh teh imen. no saj veliko informacij lahko najdete na internacional bullterrier forumu, ki ga je že prej omenila Bully Zone.

lp, ana

Mogoce je Hanni (Johanna F.) meni rekla ceneje, ker se poznamo... Wink Vec o "Grasco"-tih pa lahko izveste na tem linku http://www.miniaturbulls.com/. Drugace pa je ena najuspesnejsih psarn mini bullckov El Cornijal iz Spanije (http://www.elcornijal.com/). V Portugalu na Interri 2004 so se predstavili s prekrasnimi primerki! Smiley Mini bulliji iz Italije (Grasco's) izhajajo vecinoma iz El Cornijal linij...
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #613 : četrtek, 14.04.2005 : 21:40:33 »

Ja er cornial link sem dodala že zgoraj, lepi primerki....
Logiran
bullyzone
rad pišem
Sporočil: 398

« Odgovor #614 : četrtek, 05.05.2005 : 22:25:43 »

Evo mene, zdaj pod pravim nazivom (Bullyzone).

Kje ste pa ostali???

DC girl ali si že našla kaj primernega zase?

Naj povem, da naši kužati že veselo razveseljujejo nove lastnike in me prav zanima v kakšne lepotce bodo zrasli, hi hi

Lp, Eva
Logiran
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 125   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.