mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 17.09.2024 : 19:39:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Strani: 1 ... 99 100 101 102 103 [104] 105 106 107 108 109 ... 125   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bullterier - čvek  (Prebrano 204592 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
TopField
rad pišem
****
Sporočil: 371


« Odgovor #1545 : sreda, 24.09.2008 : 10:34:47 »

Ika sožalje za Pinky tudi od mene  Cry
Logiran
bibaleze
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #1546 : petek, 26.09.2008 : 21:24:47 »

Oxy kako so pa zgledli ti izpuscaji? Ker moja se ze odkar sem jo dobila praska po vratu, zdaj je celo izgubila malo dlake, ampak je vet. rekel da verjetno od ovratnice, kar se mi zdi dokaj cudno, glede na to, da jo ima le na sprehodih...
Drugace pa veselo hodimo v solo in po malem trmarimo, hehe! Ana in Tina me je veselilo da smo se videli na razstavi, Biba je bila po prihodu domov tako utrujena, da se dva dni ni mogla naspat, hehe! Zgleda da je bilo prevec psov za njo na kupu... Upam da se zmenimo za kaksen pasji dogodek..
Logiran
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #1547 : torek, 30.09.2008 : 09:47:27 »

 Živjo! Bibaleze a tvoja psička je imela izpuščaje? Sem jaz malo zamešala. Se zgodi. Ja Flika je pa imela cel vrat čisto rdeč, full si je praskala, pa čuden vonj je bil. Nevem kako bi razložila- pa kot ena voda ji je ven tekl sam ni bil gnoj. Sam je sedaj dobr- ima že svetlo kožo in dlaka ji nazaj raste. Pomoje bo zdej čez zimo dobr pol spomladi bo pa spet ven odarl. Se mi zdi, da je na travo alergična lohk pa tud ne. Če bom kakšno sliko našla od te alergije jo bom gor dala.
Lp, Špela
Logiran
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #1548 : torek, 30.09.2008 : 13:57:07 »

Ana in Tina me je veselilo da smo se videli na razstavi, Biba je bila po prihodu domov tako utrujena, da se dva dni ni mogla naspat, hehe! Zgleda da je bilo prevec psov za njo na kupu... Upam da se zmenimo za kaksen pasji dogodek..

Tudi mene veseli da smo se spet videli in da sta bili tokrat v družbi svojih lepotičk. Mi je bilo žal, da naše razgrajačice nismo mogli spustit, ampak očitno se bomo mogli dobit na kakšnem kostanjevem pikniku pa se malo zdivjat. Čestitam Chilly za njeno prvo razstavo, škoda da niste prijavili še na specialko. Medve z Banano sva prav tako bili na prvi razstavi in za začetek nama je šlo kar ok. Rezultate in slikice sem pa dala na svojo stran Smiley
Se vidmo kmalu, mogoče z nekaterimi že na Hauck Memorialu ( tisti ki niste še prijavili, toplo priporočam, prijave sprejemajo namreč do 1.10)
Logiran
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #1549 : petek, 03.10.2008 : 17:28:10 »

Sem dobila nekaj rezultatov iz Euro Dog Show Budapest

Astronomer Royal - BOB

Melting Melinda Timar - Eurowinner

Nensy Newstar Timar - Junior Eurowinner

Ambassador Timar Anima Villis - Junior Eurowinner

Logiran
bibaleze
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #1550 : nedelja, 05.10.2008 : 14:44:11 »

Moja Biba do zdaj ni imela nobenih izpuscajev, zdaj pa so se ji pojavili mali rdeckasti flekci po prsih in prednjih tacah. Ti je sicer ne srbijo, pa dlaka tam tud ne odpada...mene bolj skrbijo izpuscajcki okrog vratu.
Odkar sem bibo dobila se je vedno praskala po vratu, najprej smo mislili da jo moti ovratnica, ker nanjo se ni bila toliko navajena, zdaj pa bo stara 7 mesecev in je ovratnica zagotovo nemore vec tolko motit da bi se praskala. Poleg tega jo nosi samo na sprehodih. Sem to ze omenila veterinarju in je takrat rekel, da verjetno ni nic taksnega.Zdaj pa so se pojavle okrog vrata male rdece pikice, kot komarjev pik, le nekaj jih je in jo srbijo.
Jutri greva k vet, da koncno ugotovimo za kaj gre. Skrbi me tudi zaradi tacke na katero obcasno sepa ze skoraj 3 mesece Shocked. Smo tud ze bli 4 krat pri vet zaradi tega...najprej je rekel naj miruje-ni pomagalo, potem je slo za vnetje pokostnice-se je izboljsalo, zdaj pa spet obcasno posepava, ponavadi po kaksnem divjanju ali pasji soli (ko se zbudi) potem pa spet neha. Na otip je ne boli, pa tudi ce bi jo malo bolelo verjetno nebi ravno pokazala. Ampak sem toliko brala o tej erlihiji ali erlihiozi da sem ze resno zaskrbljena...redno je dobivala ampule proti bolham in klopom ampak se lahko pes kljub temu okuzi, ali pac? Jutri torej sledi odvzem krvi in test na klopne bolezni, da se prepricamo... Upam, da bo vse ok!
Priporoca kdo kaksnega vet v lj mogoce? Midve ga mava sicer v Mb, ampak ker sem cez teden v lj bova sli kar tam.
Ana in Tina, cestitke za prve razstave in dobre rezultate  Cheesy  Meni se ocitno nekaj casa nebo uspelo odpeljati bibo na kaksno..sem tud hotela it na hauck, ampak mamo tragtev takrat Sad  Mogoce pa po novem letu v Lj ali Ce..
Upam, da se zmenimo za kaksen piknik, da bojo nase punce lahko malo divjale, me pa poklepetale, hehe! Lp
Logiran
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #1551 : nedelja, 05.10.2008 : 17:49:03 »

Hum ... se ti praska samo takrat ko ima ovratnico gor, ali je to bolj pogosto tudi ko nima ovratnice? Saj praviš da jo ima samo takrat ko gre na sprehod. Tudi Banano še včasih moti ovratnica pa ima 9 mes. in skoraj vedno jo nosi.
Pikice so lahko alergija na hrano, tudi pri Banani sem opazila da je imela kot neke mozoljčke ko je jedla piščanca, sedaj smo na sensitive, kjer so ribe in se mi zdi da je bolje. Lahko pride tudi od trave do raznih izpuščajev. Jaz bi pred veterinarjem zamenjala hrano, potem pa opazovala 1 mesec če se bo izboljšalo, ob poslabšanju bi pa seveda šla do veterinarja.
Glede šepanja pa, lahko da je zaradi vnetja podkostnice, ko so ji dali zdravilo si rekla da se ji je izboljšalo, povprašaj veterinarja o tem. Naš Willy že celo življenje šepa, v bistvu se niti ne opira na nogo. Smo bili pri veterinarju glede podkostnice pa nič niso ugotovili. Vem pa da je veterinar Matko v Topolščici za ortopedske zadeve, tako da če bo to ful grozno šepanje, pojdite do njega.
Drugače pa naj te ne prestraši vse kar prebereš o boleznih. Tudi sama sem na začetku ko sem kaj prebrala takoj kar neke simptome videla, pa niti približno ni bilo to kar sem mislila, tako da brez panike Smiley
Škoda da vas ne bo na Haucku, prijavljenih je 137 BT se mi zdi iz 13-ih držav. Po zadnjih informacijah bo v Bananinem razredu kar 22 psic, huda konkurenca, vendar mi je v čast da lahko sodelujemo na taki razstavi kot je ta. Bom poročala in prilepila kakšno sliko ko pridemo nazaj.

Lp, Ana
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #1552 : nedelja, 05.10.2008 : 18:37:20 »

Pozdrav punce (tudi tiste kosmate). Res lepo, da smo se srečale še v živo. Javljam se malo pozno, ker sem bila odsotna.

Ana, bomo držali pesti za Banano naslednji vikend.

Tudi Chilly je dobila neke ispuščaje in ji je odpadla dlaka na tistih mestih. Je pikasta kot dalmatinec. Mislim, da od trave. Praska pa se ne. Upam, da ji čimprej dlaka zraste nazaj. Itak je vedno, ko je v travi cela rdeča po trebuhu, ji pa čez noč to zgine.

Zdaj res ni v razstavni kondiciji.

Je pa postala nemogoča. Mislim, da postaja prava pubrtetnica. Nič, moram ven z njo ker drugače bom brez kavča ostala!
Logiran
bibaleze
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #1553 : nedelja, 05.10.2008 : 19:39:24 »

Praska se tudi, ko  nima ovratnice, ampak se bolj, ko jo ima. Skrbi pa me zarad izpuscajev, ker so se zdaj v parih dneh zelo razsirili, celo po glavi jih ima. Pa taksne cudne fleke rdeckaste, bolj temne, z redkejso dlako.. Ki zgleda da bolj motijo mene, kot njo  sram Ona je cisto ok, vesela, zivahna, razigrana-jaz pa v skrbeh...si vse zivo predstavljam sram No, upam, da ni nic hudega in da se bo pozdravilo.
Bom menjala hrano in opazovala kaj se bo dogajalo.. A sensitive je tudi za mladicke ali ji dajes kar tisto za odrasle pse? Pa se nekaj me zanima, koliko krat na dan jo hranis? Moja se vedno je trikrat. Glede tacke pa bom vseeno sla na testiranje, da se pomirim..in seveda omenila vet. vse o prejsnjih tezavah..
To bo pa kar nekaj bulckov na kupu, hehe! Skoda, da jih nebom videla... Bana se bo sigurno odlicno odrezala! komaj cakam na kaksno slikico...
Tina, biba je od trave tudi rdeca, zato sem najprej mislila, da je to to, ampak ji rdecica ni izginila cez noc, kot ponavadi..bomo videli kaj bo. Sicer pa bibo tudi obcasno razganja, kaka dva, tri dni je nemogoca, da se ze sprasujem kdaj bo minilo, pol pa naenkrat preobrat-pridna, mirna..kot da bi se mi hotela odkupit za tiste dni ko nagaja  Grin
Lp
Logiran
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #1554 : nedelja, 05.10.2008 : 19:47:49 »

Ja meni so rekli da ji sensitive lahko že dajem. Drugače pa jo hranim 2x, u bistvu tko no umes dobi kakšno žemljico ki jo obožuje al pa kakšen sirček ... Nikoli se nisem nekih pravil držala, tako da če ji paše jest večkrat ji dam večkrat, če ji ne paše pa gre tko stran. Glede izpuščajev, daj pošlji mi sliko na mail da vidim kako to izgleda, ampak vrjetno je kakšna alergija ... Saj pravim, malo opazuj če ne bo bolje pojdi do veta.
Jah naša je tut razbojnik, plus vsega jo še Lola uči useh neumnosti na svetu :S
Logiran
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #1555 : sobota, 11.10.2008 : 21:06:08 »

Ojla!
No pa smo doma, po napornem dnevu. Pot do Dunaja je bila zabasana, naj opozorim tiste, ki jutri odhajate da je prometni zamašek na Dunaju in je potrebno čakati okoli 1.5h za približno 5 km. Smo tudi sami mislili, da nam ne bo uspelo priti pravočasno, a je bila sreča na naši strani. Naša Banana (Jacqueline Timar Anima Villis) je bila tokrat že v razredu mladih. V konkurenci je bilo 26 psic med 9. in 18. mesecem. Banana je na koncu osvojila odlično 3. mesto, sem bila kar v nebesih saj je ravno pred kratkim dopolnila 9 mesecev !!! Videli smo tudi Buddyjevo hčerko, tricolour barve, ki je bila z nami v razredu Smiley No slikic nimam še, bom pa slikice in opis sodnika dodala na svojo spletno stran.
Nimam popolnih rezultatov vendar je med samci zmagal (best male) Legendary Leon Timar, v razredu mladih je zmagala Quentilhill Fancy Prada, katera je potem pobrala tudi BOB.

Lp, Ana
Logiran
bibaleze
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #1556 : nedelja, 12.10.2008 : 13:23:15 »

Ana cestitke za Banano! Super uvrstitev! Upam, da bojo slikice cimprej  Smiley 
Mi pa smo bli pri veterinarju.. Biba je dobila kuzni kaselj pa se demodex za povrh-ji je padla odpornost zarad kaslja.. (zgleda da le ni bla alergija na hrano)...zdaj pa revica ze cel tedn pociva..koncno ji gre na boljse, tak da upam, da se bomo pocasi lahko vrnili v pasjo solo in nehali izogibat drugih psov. Biba ze namrec fuuul pogresa svoje pasje prijatelje  Cheesy in malo daljse sprehode  Grin Lp
Logiran
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #1557 : nedelja, 12.10.2008 : 15:56:44 »

Na demodex nisem posumila, ker si napisala da ji ne odpada dlaka. Pri demodexu ponavadi odpada dlaka v krogcu na začetku in seveda ne srbi. Zdravili se boste približno 3 tedne, samo dosledno maži in bo hitro minilo. Dajaj ji vitamine jaz priporočam VMP, da ji boš dvignila odpornost. Če je dobila kužni kašelj, bo pa samo od sebe moralo miniti. Demodex ni nalezljiv, s kužnim kašljem pa je bolje da se ogibate psov.
Hvala za čestitke, ja tudi jaz komaj čakam na slikice. Banana bo sedaj spet z menoj živela v Ljubljani, tako da če bo kdo za kakšno dirko se slišimo.

lp Ana
Logiran
bibaleze
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #1558 : nedelja, 12.10.2008 : 16:24:25 »

O superca, pol pa ko ozdravimo, se kar priporocamo za kaksno pasje divjanje, hehe  Cheesy Evo, moj mali vohun mi ravno po torbici stofnari... Bom ji zacela dajat spet vmp, saj jih je ze jedla, pol pa sma malo prekinle, pa nisem bla sigurna, ce bi ji spet dajala al ne. Saj kaselj ze gre na boljse, kozo pa tud mazemo, tak da upam da bo slo hitro na boljse..
A bosta v istem stanovanju v Lj al kje drugje? Mi smo si komaj omislili stanovanje...noben ni ravno navdusen nad psom-nevem sicer zakaj... No upam da se kaj slisimo in vidimo.   ;DLp
Logiran
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #1559 : nedelja, 12.10.2008 : 16:43:22 »

Jap 3 mesece ni živela z menoj in se že vidi nazadovanje pri socializaciji. Doma, na vasi, nima stikov z veliko ljudmi in psi (razen našimi) in se je začela precej asocializirano obnašati, tako da sem sedaj videla da jo kar moram vzeti s seboj v Ljubljano da tole malo izboljšamo. Tudi v šolo bi jo rada dala, samo ne vem če naju bojo še vzeli, glede na to da so se tečaji že septembra začeli. Upam da bom lahko tukaj v stanovanju imela, imam svojo sobo, cimri so prijazni in upam da ne bo problemov. Če ne bom primorana iskati naslednje stanovanje. Tako pač je ...
Logiran
Strani: 1 ... 99 100 101 102 103 [104] 105 106 107 108 109 ... 125   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines