Oglas za puppy-je bullterrierje, ki naj bi bili v Ljubljani sem opazila tudi sama na razstavi v Zagrebu. Po linku sem razbrala, da gre za osebo, ki je sicer ze bila prisotna na tem forumu kako leto tega, vendar se je umaknila zaradi "javnega linca". Bila je namrec velika nasprotnica preprodajalcev (posti na forumu), kolikor pa se je pa kasneje razvedelo - obenem tudi sama (pre)prodajala brazilske doge in ameriske stafforde (ce se dobro spominjam).
...pa zmotilo me je tudi to, da leglo ni bilo objavljeno v Kinologu?!
Skoda, da dandanes v vsakem oglasu, kjer so starsi ze samo 1x bili na razstavi pise, da so starsi "oh in sploh". Na tak oglas smo namrec pred 12 leti tudi sami prvic "padli", ko smo kupovali naso prvo birdiko. Dobili pa... hja vse prej kot "super psa" - netipicno in karakterno nestabilno psicko...
Ker gre v tem primeru za pasmo, pri kateri je se posebno potrebno paziti na karakter bi bilo najbrz pametno prej zelo dobro raziskati vse o prednikih in resnicnosti podatkov.
Ter predvsem upostevati pameten nasvet, ki sem ga tudi sama dobila "Kontaktirati CIMVEC vzrediteljev pasme, za katero se zanimate in vprasati CIMVEC o pasmi, psih samih, itd..."