mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 01.12.2024 : 23:25:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Strani: 1 ... 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 ... 125   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bullterier - čvek  (Prebrano 210499 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Nikolina
otrok do 14 let
Sporočil: 121

« Odgovor #1080 : nedelja, 01.10.2006 : 19:41:59 »

Aha,potem se pa vidimo v petek Smiley in če še ne veš ob 17:00 uri ker je prehitro tema in bomo sigurno končali prej Smiley.Slikice so bile pa naključne in slikala je moja sestrična tako da jih bo še več. Cheesy
Logiran
oxy
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 220

« Odgovor #1081 : ponedeljek, 02.10.2006 : 22:38:36 »

zdravo Eva!!! ti bom enkrat osebno povedala zakaj kore nimava več,...9 mesecov sva se trudila,ampak ni šlo;(( zadnje dva meseca je postala tako napadalna;(((( ostalo pa drugič;(((                        in kako kej buddy? sedaj pa za vse vprašanje;kako ljudje kaj odreagirajo na vaše pse(bullije)? jaz imam dalmatinko pa jih vsak dan slišim pa nobenmu nič noče(sploh nobenega ne porajta,..)enkrat se mi bo sam zmešal;)))))lp,špela
Logiran
Focoso
odvisnež
Sporočil: 767

« Odgovor #1082 : torek, 03.10.2006 : 08:02:26 »

Živjo Oxy!
Odreagirajo zelo različno, vendar moram priznati da se je od v teh 3 letih odkar sem lastnica angleškega bullterrierja, situacija zelo spremenila. Mogoče tudi ker nisem več v mestu pa ne opazim toliko, ampak tudi ko gremo kam s psi, ne slišim več tolikokrat '' u killer, kok grd pes, krvoločnež bla bla'' ljudje so se dejansko začeli zanimati za to pasmo, več ljudi jih občuduje, spremlja, ustvarili so si lepše mnenje.
Velike zasluge gredo dobrim lastnikom, ki želimo predstaviti pse v lepi luči, ki se trudimo osveščati in informirati ljudi na vse zadnje jih tudi srečati s pasmo Smiley
Meni se zdi da se situacija izboljšuje, ne vem pa kako mnenje imajo ostali.

Lp, Ana
Logiran
oxy
nekaj malega že vem

« Odgovor #1083 : torek, 03.10.2006 : 16:49:45 »

zdravo!ja ana lepo,da je pri vas malo bolje,...pri nas v škofji loki je grozno,....imam dalmatinko(in je čisto mirna,..)in je vsak dan kakšen siten,...sedaj pa pazim čez dan še bratovega pittbula in se ljudje kar omikajo z poti ko ga vidijo pa je zelo miren pes(ljudi sploh ne opazi;)))midva z fantom razmišljava o nakupu bullterierja in me prav zanima kakšna bi bila reakcija,...posebej v naši stolpnici,...Wink)) ali te psi kaj lajajo???ali jim dlaka kaj odpada??ker moji dalmatinki zelo odpada dlaka in je prov grozno;((( lp,špela
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #1084 : torek, 03.10.2006 : 21:28:23 »

Oxy,
mogoče je to zato, ker Škofja Loka nima predstavnika te pasme Smiley ko boš pa ti svojega pripeljala če boš, bo pa pesem čist druga, ljudje se raznežijo ko vidijo malega bullya, saj so tako prisrčni pujski. Kolega s Celja tudi pravi kako vsi obožujejo njegovega bullya, pa tut na začetku niso lih vedl kaj nej pričakujejo. Najboljše je seveda da je pes primerno socializiran, se zna obnašat na vrvici in med gnečo, do otrok, psov, ne izvaja burnih reakcij do koles, motorjev...
Recimo prav simpatično se mi zdi, ko smo v pasji šoli s Chi Chi pa njeni sošolci med sabo igrajo, naša pa non stop k enemu otroku sili ki pride občasno ( mami njegova je vodnica enega od kužkov in potem z očkom počakata ob strani ), pa u bistvu je socializacija za psa in otročka da se ne bo bal Smiley
ko sem kupovala bullterrierja sem zasledila na veliko koncih da bullterrierji pa sploh ne lajajo, vendar naša Lola je podrla vse rekorde Cheesy
Veš kaj pomoje lajajo kot vsi ostali normalni psi, pač niso neki derači ki jih slišiš na razstavah '' wuf wuf.....'' ko te že ušesa bolijo, zalajajo ko pride kdo, pri nas je to največkrat razlog lajanja, ali pa če kaj v gozdu zaslišijo potem se oglasijo. Sicer pa tudi psa naučiš da se ne sme dret za vsako figo, ker v stolpnici si tega ne moreš privoščit.
glede dlake, so kratkodlaki, je pa tudi odvisno kje živijo. če so v stanovanju potem je dlaka res zelo kratka in se praktično niti ne opazi da izpada, če pes živi v pesjaku zunaj, je dlaka daljša in gostejša, več dlake izpade tudi pri menjavanju. Ponavadi niti neke posebne nege njihova dlaka ne potrebuje, pač kopanje po potrebi ali pred razstavo, česanje sem pa tja, jaz kdaj se spomnim nimam pa urnika recimo 3x na teden, ker ti že z božanjem naoljiš dlako in zgladiš, to je tako kot ena krtača Smiley umazanija ki se nabee na dlaki, tudi blato, potem počakaš da se posuši in enostavno skrtačiš pa je čist

Lp, Ana
Logiran
bullyzone
rad pišem
Sporočil: 398

« Odgovor #1085 : sreda, 04.10.2006 : 10:32:59 »

zdravo Eva!!! ti bom enkrat osebno povedala zakaj kore nimava več,...9 mesecov sva se trudila,ampak ni šlo;(( zadnje dva meseca je postala tako napadalna;(((( ostalo pa drugič;(((                        in kako kej buddy? sedaj pa za vse vprašanje;kako ljudje kaj odreagirajo na vaše pse(bullije)? jaz imam dalmatinko pa jih vsak dan slišim pa nobenmu nič noče(sploh nobenega ne porajta,..)enkrat se mi bo sam zmešal;)))))lp,špela

Ni problema, ob priliki mi boš lahko vse povedala  Wink
A na dalmatince so tudi elergični.....verjetno so to ljudje ,ki nimajo nobene živali doma pa verjetno so tudi sami sebi odveč. Jaz vedno pravim, da ni dom - dom, če ni v njem vsaj ene živalice  Smiley

Buddy je vredu, občasno nagaja Mishi....včasih ga popade in skače okrog nje in jo nagovarja k igri, medtem ko ona mirno leži na travi. En čas dirkata naokrog in potem malo počivata, pa spet in spet  Grin

Reakcije so zelo različne.....tisti pravi ljubitelji živali, pravzaprav niti nimajo nobenih pomislekov, oni drugi, ki jih jaz imenujem ''nejeverni tomažki'' pa se tako ali tako bojijo same sebe, kaj šele enga bulla. No jaz popolnoma razumem, da smo ljudje različni in da občutki ali pa mnenja ne morejo biti enaka. Sem pa v vsem tem času od kar imam bulle, naletela na različne reakcije. Od takih ki so se neokusno pačili ob pogledu nanje, pa do takih, ki so pokazali pravo navdušenje do pasme.

Kar se tiče lajanja je tako, da v osnovi ne lajajo veliko. Če pa je v bližini kakšen ''bevskač'' pa kaj hitro lahko ta ''navada'' preide tudi na njih.
Pri nas je glavna Misha, ki včasih solidarnostno laja skupaj z sosedovim mešančkom. Buddy pa vlogo čuvaja pretežno prepušča njej, tako da če že laja, laja zaradi tega ker nekaj hoče.
No, pri bullih pač ne moremo govoriti da prav nič ne lajajo.

Kar se dlake tiče pa je tako, da ni psa ki nebi puščal dlake. Pri mojih se mi zdi da nekako bolj izpada pri Buddyju kot pa pri Mishi. Mogoče belo dlako bolj opazim. Wink Če je odpadanje dlake prekomerno se posvetuješ z veterinarjem. Včasih kakšna zadevica manjka v prehrani, kar se pa tudi lahko pozna pri izpadanju. Zato mojim poleg briketirane hrane (kuham ne) dodajam sveže sadje in zelenjavo. Edino pri Buddyju moram paziti, da se mu ne obarva dlaka.

No naj še obvestim, da je v današnji prilogi Delo in Dom (časopis Delo in Slovenske novice) izšek kratek, informativni članek o pasmi Bullterrier, ki ga je napisala novinarka Barbara Hočevar. Na sliki sta naša Misha in Buddy.

http://www.moj-album.com/slike/172584/if3APUYWaJX2J3Ku.jpg

Lp, Eva
Logiran
bullyzone
rad pišem

« Odgovor #1086 : sreda, 04.10.2006 : 15:56:59 »

Evo dodajam povezavo na članek, da se vsaj lahko članek prebere  Wink

http://www.moj-album.com/slike/172584/i2aruz08CTyhvLAL.jpg

Lp, Eva
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #1087 : sreda, 04.10.2006 : 16:12:52 »

Lep članek, všeč mi je da je pasma predstavljena tudi v časopisnih medijih. Enkrat smo imeli priložnost videti tudi na TV SLO en prispevek, pred kratkim je bullterrierka nastopila v televizijski reklami, počutim se veselo ko vidim da je zanimanje, občudovanje na vse zadnje tudi cenjenost tako narasla Smiley

GO BULČKI  Cheesy
Logiran
oxy
nekaj malega že vem

« Odgovor #1088 : sreda, 04.10.2006 : 19:52:42 »

Zdravo!sem prebrala članek v delo in dom in mi je zelo všeč,....tako,da sem sedaj še bolj nadušena nad bullterierji,...Wink))) eva bravo za tak odličen članek!!!!res pohvalno!!!!sedaj me pa še nekaj zanima;kakšen je bull.,ki je mešan z dalmatincom?ali ima kdo kakšne slike?ali se v slo.da dobiti mini bullterierja?upam,da nisem preveč sitna,ker imam toliko vprašanj samo bi res rada vse zvedla,da mi potem ne bi bilo kaj žal,ker pes je s tabo kar nekaj časa,....z oxy sem zelo zadovoljna-je pravi srček!!!!ampak sem se navadila dveh psov tako,da malo razmišljam o te pasmi,....ja v šk.loki še nisem srečala nobenega z bull.(mal krajšam,..)večinoma je labradorcev,zl.prinašalcev,...Wink)) tako,da bi pomoje nekaj časa imela probleme z ljudmi;))) ker jaz živim v stolpnici in so sami starejši(imajo že sebe dost,..)in jih vsak dan poslušam;((( v šk.loki so vsak dan slabši ljudje,...imamo pa veliko predelov za sprehode;)) to je dobro;))) in kako kej poslušajo bull.(ubogajo)???lp,špela
Logiran
bullyzone
rad pišem

« Odgovor #1089 : četrtek, 05.10.2006 : 09:59:20 »

Ja Anči, tudi meni je članek zelo všeč. Me veseli tudi kakršnakoli predstavitev pasme v javnosti. Pisane literature v slovenskem jeziku ni in ljudje se res ne morejo informirati samo preko slik, ki so tu in tam objavljene.

Oxi, hvala! Članek je napisala Barbara Hočevar, jaz sem ji samo povedala nekaj o bulih, podala svoje izkušnje in opažanja. Res je da ima vsak lastnik svoje mnenje, saj so tudi psi med seboj karakterno različni. Že sama novinarka se je informirala o bullih še predno je prišla k meni in všeč mi je da je članek napisan nekako z občutkom.

Kar se tiče bulla - dalmatin tip, pa jih ni prav veliko. Bom pobrskala če bom najdla kako slikico....mogoče me pa Focoso prehiti (ona je ko mala enciklopedija  Grin)

Kar se tiče mini BT, v Sloveniji ni legel, bo treba kar v tujino. Do sedaj sem videla eno psičko v Ljubljani in enega samčka v Trbovljah (ta je že veteran, okoli 9 let). Težko je dobiti kakšnega res lepega in ''primernega''. So bolj delikatni za vzrejo in menda veliko bolj temperamentni -kar spet verjetno ne velja za vse.

Čeprav so BT po naravi svojeglavi, se jih da veliko naučiti. Tudi razne trikce. Res pa je da jim hitro postane dolgčas.

Kar se tiče sosedskih komentarjev, pa ti bo lažje če enostavno preslišiš.

Lp, Eva

Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #1090 : četrtek, 05.10.2006 : 17:35:00 »

Špela,
se mi zdi da si narobe razumela tole z dalmatinci. Nasploh pasma ko je nastajala so jo mešali z dalmatincem, sedaj pa so se izoblikovali 4 tipi bullterrierja, med katere spada tudi dalmatin tip. Če smo iskreni je tega tipa zelo malo, skoraj ga še zasledimo, so pa bullterrierji tega tipa dolgi, na visokih nogah, dolg vrat..

slikica dalmatin tipa s te strani ki jo bom napisala spodaj
tukaj si lahko pogledaš cel ilustrirani standard bullyev ( je ameriški zato se neke razlike pojavljajo ker imajo angleži drugega ampak so minimalne ) http://www.btca.com/Education/btstand.html
vzreditelja minijev v sloveniji še za enkrat ni, imamo pa ene par minijev, vem za 2 ampak se mi zdi da je še kak skrit kje. Cene minijev so okoli 1500-3000 eur Smiley je pa res da jih je težko vzrejati, že standardni bullterrieji so pasma ki je težka za vzrejo miniji pa še toliko bolj.
Kako ubogajo? Kako to misliš? Potrebno je šolanje seveda, mala šola - jaz jo dajem kar pod NUJNO, saj se ne nauči samo pes ampak tudi lastnik, nadaljne šolanje pa po želji. Karakter veš kakšen približno je, zdaj za šolanje so trmasti, ampak je kul če začneš delati že z malim tako gre lažje potem. Vedi pa da ni delovna pasma, zato mogoče rezultati ne bodo tako hitro vidni kot pri kakšnem NO, lovskih pasmah... Ja trikce se jih da naučit, moji znajo, sedi, prostor, glas, preval, prosi, puzaj, tudi med nogam hodit se učimo, in vrti se v krogu. Zdaj lahko bi se jih naučilo še kaj več samo moraš imeti domišljijo, vse pa delati na temelju pozitivna motivacija.
Ne vem če sem ti odgovorila na točno tisto kar si želela zvedeti, tako da če ti še kaj ni jasno samo vprašaj Smiley

LP, Ana
Logiran
oxy
nekaj malega že vem

« Odgovor #1091 : četrtek, 05.10.2006 : 21:29:42 »

Zdravo!hvala za odgovore,....ja sem zvedela sedaj vse kar me je zanimalo,.....potem bi mini bull.mogla v tujini kupit?samo kje?kako naj kakšnega vzreditelja najdem?koilko je pa pri nas bull.?če lahko to sploh vprašam,....da približno vem,da začnem šparati;)))) ja če so pa trmasti so pa dalmatincem podobni;))) moja oxy je zelo trmasta,...pa jo nisem v šolo peljala pa mi je blo malo žal( ni tako ubogala,..)sedaj se je pa umirila me pa zelo uboga;)))bull.bi pa nujno peljala v šolo(pomoje ga bi fant) kako pa moraš delati s tem psi?ker me malo skbi,da ga ne bi pravilno vzgojila,da ne bi bil podivjan;))) sj znam z psi samo malo me je strah;))) jaz sem oxy skoz samo crklala fant jo je pa komandiral(sj sem jo jaz tudi včasih samo premalo,..)verjetno bi pri bull.mogla bit malo stroga,...upam,da me razumete,da ne bom izpadla koza;)))) pa če bi imela bull.bi imela rada belega,...ker so mi zelo všeč;))) koliko v leglu se jih pa ponavadi skoti belih???lp,špela
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #1092 : četrtek, 05.10.2006 : 22:17:34 »

Ja minija bi morala v tujini kupit. Seveda bi se najprej o pasmi morala dosti, dosti naučiti, morala bi najti nek tip minija ki ti najbolj ustreza, primernega vzreditelja itd. Tole je link do internacional bullterrier foruma ( http://www.terijer.com/forum/index.php ) kjer so tudi vzreditelji ali pa lastniki minijev ( vendar je večina članov bolj v standarde usmerjenih ), jaz ti lahko napišem par psarn ki so pri meni no. 1, ampak bi to raje počela privat, tak da preko maila pa ni problema Smiley
Cene bullyev pri nas varierajo od 600-800 eur. Je pa tudi odvisno ali kupuješ od testiranih staršev, ali so starši šampioni, kje je bila mama parjena ( če je mogla it nekam daleč na paritev ali pa so jo doma parili ), tudi sam renome psarne.
Psa lahko narediš takega kot hočeš, ponavadi se pa ravna po lastniku, kakršne so navade lastnika so tudi psa. Je res da že v leglu vidiš ali je mladiček bolj miren ali bolj živahen, si pač takrat poskušaš izbrat mladička ki ti bo karakterno najbolj ustrezal.
Pri komandah je pa tak, ne smeš ti psa crkljat, fant pa komandirat ker pes to pošteka in avtomatično ti si potuha, pri tebi se več dovolijo, imajo te za ''norca''. Pač jaz vidim doma kako je, mami se lahko tisočkrat dere za psi '' pridi sem ..'' pa nič, jaz rečem samo '' LOLA ?! '' pa že pride, mislim avtoriteto si boš morala sama postavit. Sicer te pa tudi tega naučijo v šoli, kako vspostaviti stik s psom, kako reagirati ob določenih situacijah, kako ignorirati neprimerno obnašanje a hkrati nagrajevanje dobrega obnašanja, kako ne pustiti izsiljevanje itd. Nisem točno dojela kaj si mislila podivjan pes. Če si mislila bullya kot podivjanega tak da skače v luft od veselja, da z ritko pleše ko nor, da se mu učas strga in dela kroge po sobi ali zunaj hehe to je njihova narava in ravno zato so tak super, zaradi njihovih klovnastih izpadov, če pa si mislila podivjan kot da se ne zna obnašat do ljudi, psov, v mestu, da te ne posluša čisto nič in dela vse kontra, to pa se da vse lepo naučit, samo vaja dela mojstra, veliko truda in volje.
Fino da so ti všeč beli, saj opažam da je zadnje čase upad zanimanja za bele bullye. To koliko se jih ponavadi skoti v leglu je odvisno od barvne kombinacije. Ne bom ti razlagala vse barvne kombinacije, kako se deduje barve ker je to že višja matematika in laiki ne bi niti razumeli za kaj se gre, ti bom poskušala samo na splošno povedati, lahko pa ti enkrat tak ko se vidimo, ali preko maila napišem na dolgo in na široko.
Torej, če se pari belega samca in belo samico ( tukaj upoštevamo tudi bele bullterrierje z oznakami ) dobimo 100% celotno belo leglo. Če se pari solid psa ali solid psico ( solid je pes ki ima minimalne beline po telesu, ponavadi brez bele maske na obrazu, brez belega ovratnika, primer solid psa je Misha od Eve, moji mladiči F. Ave Bonaparte, F. Ana's Lil Stinker in F. Abhay Knight ) s katerokoli barvo ( barvni ali beli ) bo leglo vedno v celoti barvno, torej tudi če je parjena solid psica s popolno belim samcem bodo prišli ven vsi barvni z belinami. Ko pariš 2 barvi skupaj ( ne solid ), recimo belo-tigrasta kombinacija potem pričakuješ in bele in barvne,  o tem pri katerih kombinacijah so večji procenti belih mladičev ne bom zdaj ker je kombinacij dosti. Moj primer je bil tak, Lola je rjava z belinami, Casper je tigrast z belinami, prišli so kar 3 solidi ( solidi vedno pridejo iz barvno-barvne kombinacije ), 3 beli in 2 barvna z belinami. Zanimivo mi je bilo videti tak kontrast barv, ker je bil stinker solid trikolor chichi pa je popolnoma bela, ampak ko sem študirala tole kombinacijo preden sem parila sem se zavedala da bo velik procent tudi belih, eni niso niti verjeli da bo sploh kateri beli mladiček ampak jaz sem pa bila 100% da bomo meli kar nekaj belih Smiley
Sedaj sem zabluzila, ampak upam da razumeš o čem se gre

Lahko noč, Ana
Logiran
bullyzone
rad pišem

« Odgovor #1093 : četrtek, 05.10.2006 : 22:27:37 »

Joj Ana, sem pričakovala da boš lahko kakšno ''fotko'' od dalmatin tipa dala gor. Bi bilo dobro videt kako ta tip zgleda v živo.  Roll Eyes

Oxy, trenutno lahko dobiš minija samo v tujini. Pred nakupom pa se seveda posvetuj z nekom, ki se bolj spozna na njih, ali pa vsaj malo ''pretipaš'' vzreditelja.  Wink

Česa konkretno te je strah? A da bi ti bull skakal po glavi. Skakal ti bo toliko kolikor mu boš pustila. Biti moraš ODLOČNA in VZTRAJNA.

Koliko je belih v leglu je čisto odvisno od paritvene kombinacije. Wink

BELI + BELI = BELI, BELI Z OZNAKAMI
BELI + BARVNI = BELI IN BARVNI
BARVNI + BARVNI = BELI IN BARVNI IN SOLID-BARVNI
BELI + SOLID-BARVNI = BARVNI

Solid je tisti, ki ima zelo malo ali nič belin po telesu in glavi. Solid psi ali psice ne dajejo belih potomcev!

Lp, Eva
Logiran
bullyzone
rad pišem

« Odgovor #1094 : torek, 17.10.2006 : 20:01:56 »

Kje si Oxy a sve te z Ano čisto zmešale z barvami?  Wink

No naj ti še povem, da je kar nekaj bulčkov ki imajo veliko črnih pik po telesu...kot dalmatinci. Pike so le na koži in na tistem mestu dlaka ni obarvana črno.

Anči a imaš kakšne nove slikice od tvojih pupijev? Kaj pa tvoja Chi Chi?

Lp, Eva
Logiran
Strani: 1 ... 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 ... 125   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.