mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 17.10.2024 : 13:18:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 42   Dol
Natisni
Avtor Tema: havanski bichon  (Prebrano 125835 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #315 : ponedeljek, 07.02.2011 : 23:28:41 »

Hehe, tudi jaz sem imela ˝mladiče˝ in potem sem bila v stresu in kronično neprespana, pa še hormoni so me dajali in lahko govorim iz lastnih izkušenj, da je Nutella&co. delala čudeže (ki pa se žal še sedaj poznajo Tongue predaja).
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #316 : torek, 08.02.2011 : 21:52:45 »

Ja, Nutella je zakon!     Cheesy 
Logiran
Melody 1
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 61


« Odgovor #317 : torek, 15.02.2011 : 12:32:10 »

Spelamg, že dolgo nisi kaj napisala o tvojih mladičkih Cheesy. Napiši kaj, smo radovedni!
Pozdrav vsem.
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #318 : četrtek, 17.02.2011 : 20:35:52 »

Oh, Melody1, pa je res, že dolgo nisem nič povedala! Bom nadoknadila:

Torej, pri nas je čista norišnica. Mulca bosta v ponedeljek stara 2 meseca (to bo torta!), in se že zelo dobro znajdeta na tistih svojh vseh štirih. Uprizarjata prave dirke. To soboto, ki je ravno minila, sta bila prvič cepljena. Pridno sta prenesla, le malo sta zastokala, no, samček je zarenčal. On se dela, da je pravi mačo, ampak sestra ga vedno namaha. Stalno sta si "v laseh", mala dva, ko opravita eden z drugim, se lotita tudi mame Tajge. Ta se je ob njima dejansko pomladila, da ne rečem "pootročila", ker zdaj vsi trije (občasno kar eden čez drugega - kot kepa so) norijo po stanovanju, da se kadi za njimi. Večinoma se tako igrata mama in sin, hči pa raziskuje predmete, prostorčke.... Zavese naravnost obožuje, jaz pa zgubljam živce. Prišli smo že tako daleč, da mala dva celo razumeta, kaj hočem reči, ko se derem "NE!" No ja, saj počasi se daleč pride... Na srečo lahko povem, da nimamo še nič zgrizenega, edino eni čevlji od hčerke so malo nastradali. A zdaj jih pospravljamo. Ja, kužki so nam "pospravili" stanovanje, res pa je, da je to stanovanje zdaj nastlano z njihovimi igračami, kosi časopisa (imata ga za igro, lulanje načeloma opravljata na pleničnih podlogah), tako da vsaj na prvi pogled pri nas zgleda kot na soški fronti. A nima smisla preveč pospravljat, sem ugotovila. Če je vse pospravljeno, se mulca dolgočasita in napadeta kakšne pozabljene čevlje ali pa električne kable.... joj prejoj.  Tako pa, če sto stvari leži naokrog, hitro eno, ki je najbližje, zgrabita in potešita najbolj nujno potrebo po žvečenju. In je mir.

Poleg tega, da kar naprej nekaj žvečita, tudi kar naprej nekaj cvilita. A to cviljenje je dejansko govor. Mladiča se torej kar naprej nekaj pogovarjata (oziroma ona dva bi se pogovarjala). Ker ne razumemo prav dobro, je to resda bolj enostranska stvar, ampak se učimo tudi mi. Znata že pozdraviti človeka, ki pride v stanovanje, zjutraj, ko vstanemo, pritečeta pozdravit za dobro jutro. Kako sta lušna... ohhh.... Rada se crkljata in žal že vesta, kaj je to kavč.... Ubogi lastniki, ki bodo dobili našega samca, prišel bo že razvajen.... Trudimo se, da čim manj popuščamo raznim fintam s prosjačenjem. Kako to že obvladata!?!

Moram povedati, da smo z njima že bili zunaj. Za praznik prejšnji teden smo bili na Primorskem in smo šli kar vsi skupaj - dvo in štirinožci. Kakšno veselje! Koliko ovohavanja! In valjanja po travi! Oh in ah..... Malo smo cvikali, ker takrat še nista bila cepljena, a nismo bili v divji naravi, ampak na domačem vrtu, kjer ni ravno avtocesta za vse gozdne in druge mestne živali. Zdaj ko sta cepljena in ko prihajajo počitnice, bosta zunaj dokler bo šlo. Seveda je še kar treba paziti na mraz, ker se hitro podhladita (tako si predstavljam, poskusila ne bom). Če bo kak sončen dan, se bosta spet martinčkala! Juhu!

Doma spita v posebnem boksu. To je njuna koča. Tajga npr. spi pod mojo posteljo, včasih se umakne pred mladičema tako, da zleze NA posteljo ( Roll Eyes ), onadva pa kar lepo vztrajata v svoji koči. Zgleda obetavno. Končno tudi prihajata v obdobje, ko ju mama načrtno podi stran od sebe in jima ne dovoli več sesanja. Tako imamo zdaj tudi že boje za hrano - med mamo in otroci. Ja, no, tako to gre.

Skratka, imamo se dobro. Žal mi bo, ko bo mali Dr. Dizzy odšel.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #319 : sobota, 19.02.2011 : 01:20:01 »

Lepo vas je brat Smiley, spelamg, bi bila vesela še kaj novih slikic.. Cheesy Uživajte v norčijah še naprej! Wink
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #320 : sobota, 19.02.2011 : 09:09:42 »

Lynn, mulca se ne ustavita niti za trenutek.... Sami zmazki pridejo na fotkah....  Angry Hej, mogoče jih s selotejpom prilepim na tla, a?   Shocked Cheesy Al se bom pa kar usedla nanju. Samo da bosta pri miru! Ampak ne skrbi, se trudimo, enkrat bo že ratala kakšna serija in takrat vse pokažem!  Smiley

Sta pa taka cukrčka, medvedka, kepici....  Kiss Uprizarjata tudi prave pasje boje. Res, včasih me postane strah, ko poslušam, kaj se nekje za vogalom dogaja.... Potem ju grem ločit, a ko pridem tja, sta itak že vsak na svoji strani, kot ob koncu runde v ringu. Tajga ju tudi kar naprej nekaj odriva. Reči nanju, šavsne proti njima, potem pa ju začne lizat. Kot bi ju hotela potolažiti, češ, saj nisem zares mislila. Moram najti kako literaturo, da si razjasnim tako vedenje. Po mojem je to čisto normalno, le nikoli še nisem videla tega (ni bilo prilike), pa ne poznam.

Danes pride k nam vzrejna referentka. Tetovirali se bomo. Strašno...  Huh Undecided Nakopičila bom sanitetni material in razkužilo, da bom ustavila vse tiste potoke krvi... Pretiravam? Me je po nepotrebnem strah? Ne vem, ne bi rekla. Enkrat pred davnimi leti sem pa bila zraven, ko so tetovirali leglo. Grozni zvoki. Brrrr...


Melody 1, kako gre kaj tvoji nosečnici? Ste že šli na pregled? Če prav računam, bo kmalu zdaj tistih 30 dni, a ne? Juj, upam, da je se vse ok. Javi se še kaj!  Smiley
Logiran
Melody 1
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 61


« Odgovor #321 : sobota, 19.02.2011 : 10:35:52 »

Nič še ne vem, minilo je komaj 19 dni. Rina ne kaže nobenih posebnih znakov Undecided, tako, da res ne vem, če bo kaj. Takoj ko izvem, javim.
LP
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #322 : sobota, 19.02.2011 : 23:13:33 »

Uf.... pri nas je zdaj kao vse zeleno.... Od tetoviranja, jasno.  Shocked Mala dva sta dobila svoji številki v levo uho. Samec, Dr. Dizzy, ima zdaj številko 25, samička Dixie Diva pa 26. Toliko havancev je trenutno pri nas v Sloveniji, ki so vpisani v rodovno knjigo. Vse lepo in prav, a bolelo je pa fejst.  Sad Čeprav je zelo zelo hitro minilo. In je potem bila še hrenovka za nagrado in tolažbo. In ful crkljanja. Dixa se me je potem kar malo bala.... Ja, jaz sem bila tista, ki jo je držala. Upam, da bo do jutri že popolnoma pozabila in da se bo spet normalno prilizovala. Oh ja... Samo da je mimo.

Melody1, naša Tajga od začetka tudi ni dajala nobenega vtisa, da je pa morda breja. Po cca treh tednih se je edino začela bolj crkljati, a to smo za vsak slučaj pripisovali tudi temu, da se je gonitveno obdobje izteklo. No, bila je breja, a videti ni bilo nič, zato smo zelo natančno oprezali za znaki drugačnega obnašanja. Razlike pa smo si razlagali glede na oba možna izida pač. Vseeno svetujem, da paziš na tisto obdobje, ko naj bi se pazilo, da psica ne bo v kakšnem fizičnem ali psihičnem stresu, šoku. Malo poglej v knjige, a mislim, da gre za obdobje med 21. in 28. dnevom, ko gre pri polodovih za nevrološki razvoj (možgani, hrbtenjača) in formiranje organov. Torej tri tedne po paritvi je treba začeti paziti, traja pa to en teden (mogoče kak dan več tudi ne škodi). Drugače pa jo pustim lepo pozdraviti in počohati!  Kiss  Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #323 : sobota, 19.02.2011 : 23:25:10 »

Uf, se mi kar smilita tvoja dva Dizzy in Dixie, meni se zdi to tetoviranje čisto nepotrebno, samo boli jih, po mojem bi bil dovolj čip, pa je.. Pobožaj in prelupčkaj Kiss Kiss ju še v mojem imenu in upam da bosta hitro pozabila na to neprijetno izkušnjo.
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #324 : torek, 22.02.2011 : 18:24:56 »

Lynn, zate in za vse ostale seveda bom tu prilepila serijo slik naših dveh navihancev. Ta teden smo, ker so pač počitnice, na Primorskem, ker je tu sonce in zgolj suh mraz (to se da prenesti). In ker psi (še) ne smučajo, ne bomo smučali niti mi. Smo se pa odločili, da socializiramo našo mladež, ker je tu lep vrt in celo gradbišče.... Toliko vonjev! Toliko zvokov! Toliko ovir na sprehodu! Uh! Ah! Oh! .... No, jaz mislim, da se jima bodo možgančki tako skravžljali ta teden, da bo veselje. Verjetno bosta ob koncu tedna "že vse znala".  Roll Eyes

Se pravi, v nadaljevanju pošljem nekaj slik (ne preveč, da ne zabašem vseh strežnikov na tem svetu), ki predstavljajo nekaj Dizziya (fant) in nekaj Dixie (punca), malo pa tudi njuno mamo Tajgo. Moram reči, da me ima, da bi se preselila na ta vikend, ker tukaj vsi tako zelo uživamo. Pa kaj potem, če tu ni službe... Bi že kako. Eh.... No, slikce.  Smiley

Hja, moram reči, da sta mala dva včeraj v bistvu praznovala svoj 2. mesec na tem svetu. Praznovanje se bo raztegnilo na ves teden.... Tukaj tako uživata, da je že kar grdo. Veselje ju je opazovati.

[slika je izbrisana]
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #325 : torek, 22.02.2011 : 18:36:26 »

Zdaj pa še malo naša Dixie Diva. Sicer zdaj punca sliši na ime Pika, ker smo se vmes že premislili....  Roll Eyes Cheesy Res, mi nismo normalni.

Sicer je pa ta naša punca čisto nekaj drugega kot fant! Ona je raziskovalka. Nje ne briga, kaj počneta Tajga in tamau, ona najprej razišče prostor (dvorišče), se ukvarja s težko dostopnimi špranjami, prenaša predmete v gobčku (nazadnje dokaj svež pasji iztrebek - me je kap), od daleč spremlja vragolije mame in brata in se sploh ne ženira glede njiju. Malo je samotarka, verjtno bo nagnjena k potepanju. Nič, na verigo bo šla, pa bo...  Evil Ja, seveda.... Po videzu je pa večja od brata in ima tudi bolj valovito dlako. Mogoče je to zato, ker je dlaka zgolj daljša, ne vem. Dizzy je tak mali medvedek, skoraj enakomerno kosmat, Dixie (Pika) pa je že bolj skuštrana, ker je dlaka pač daljša. Bomo videli, kako se bo to razvilo. Ah, pa sliši že na ime "Pika", čeprav jo tako kličemo šele cca 2 dni. Res ne razumem več nič (prej smo se trudili nekaj z rodovniškim imenom, pa ni bilo bistvene razlike, zdaj pa takole....) Mogoče je pa to tisto pravo ime? Čeprav nima nobene pike.... hmmm...  Roll Eyes No, slike.


[slika je izbrisana]
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #326 : torek, 22.02.2011 : 18:40:18 »

Če mene vprašate, sta na teh slikah itak en in isti pes. Čeprav seveda nista. Nam jih že uspe ločiti. Detajli pač... No, tu še nekaj slik z njuno mamo Tajgo. Tajga gre jutri k frizerju..... Se vidi, da je že čas, a ne? Hej, ni važno, da se le zabavajo! Tajga je itak "kraljica mati".  Roll Eyes Grin


[slika je izbrisana]
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #327 : četrtek, 24.02.2011 : 01:36:59 »

Vau, super slikce Cheesy od Dizzija in Dixie Dive, oba sta tako srčkana Kiss Kiss, prav z veseljem sem si pogledala njune slike in seveda od mamice Tajge. Uživajte še naprej in pridno fotografirajte vse njune vragolije! Cheesy Wink
Ampak sta si pa res zelo podobna, se ju prav težko loči kateri je kateri.. Grin Wink
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #328 : četrtek, 24.02.2011 : 21:16:00 »

Kiss Kiss
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #329 : četrtek, 03.03.2011 : 23:44:51 »

Malo me že skrbi - Dizzyju še nismo našli novega lastnika, a s puncami se tako mikasti, da mi je že čudno. Bojim se, da ga bosta punci spravili ob živce in bo potem postal napadalen. Dokler sem zraven, ločujem te borbene spopade, a kaj naj takrat, ko sem v službi in ostali v šoli....? Hmmm.... Pred kakšnim mesecem se mi je Dizzy zdel zelo crkljiv, zdaj pa... Kaj naj naredim? Če je sam, je bistveno "boljši", da tako rečem, če pa sta zraven mama in sestra, se pa raje tepe kot kar koli drugega. Čeprav, zdajle pasje duše spijo. In mulca spita skupaj ( Shocked ) na velikem povštru. V bistvu je to uspeh, ker ob dnevnem počitku Dizzy spi pod kavčem in izpod njega moli le smrček, Pika (Dixie Diva) pa kraljuje na povštru ali celo v boksu. No, mogoče si spet samo domišljam, da imamo problem.... Kaj pa vem. Itak je zame vse to prvič, ampak kaj, ko pa je vsakič kot prvič. Vsaj po mojem...  Undecided
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 42   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines