mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 11:17:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Moj Bučko in naša Pika...pa še mucka se skrivata nekje...
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 277   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moj Bučko in naša Pika...pa še mucka se skrivata nekje...  (Prebrano 442905 krat)
0 članov in 20 gostov pregleduje to temo.
branka
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174

« Odgovor #735 : petek, 11.12.2009 : 14:43:45 »

Hvala za napisano  Smiley

Ja, nekajkrat sem ga dobila takole na foro, kot da imam v roki konzervo, in mu jo dajem v posodo. In je nekajkrat uspelo, čeprav dejansko nisem imela nič. Potem je pa enkrat prišel ravno na tako foro, in se je bolj na daleč prepričal, če imam kaj, in ko je videl da nimam nič, me je začel zafrkavati. Najbrž sem za vse SAMA KRIVA. Vedno, ko ga pokličem takole, bi MORALA res imeti nekaj za pojest. Se mi zdi, da bi to kar uspevalo. Samo jaz takrat ratam panična, jokam, vpijem, in tečem za njim...narobe ravnam, vidim.  sram Bom res še sprobavala na tak način, ki sta mi ga svetovali, pa naj on teče za mano - mogoče pa uspe, pred našim avtom namreč teče.  Smiley Ti smotani ubežnik moj...jaz sem pa za vse kriva.  Undecided
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
Sporočil: 3.076

« Odgovor #736 : petek, 11.12.2009 : 15:03:17 »

Probaj na slednem. Da te ne bo panika grabila - sem prepričana, da jo čuti in ti še bolj z veseljem nagaja.
Pa kliči ga v začetku samo takrat, ko bo že na poti in bo sam od sebe tekel k tebi. Da bo dobil v noge filing, da se kar same obrnejo proti tebi in se vrtet začnejo, ko rečeš 'sem' Wink. Potem ga kliči samo, kadar boš ziher, da imaš nekaj dovolj mamljivega da bo prišel (ne vedno hrana). Potem včasih reci 'sem' na ograjenem vrtu in jo ucvri stran s kako zabavno rečjo v roki.  In ko prihaja proti tebi, spet govori sem, da se mu utrjuje povelje. Pa reči mu 'sem', ko mu polno skledo prineseš (ga daš na sedi, se oddaljiš s skledo in potem 'sem'). Ali pa včasih kar tako, kadar boš vedela, da se mu da prit crkljat. In vsake tolko zraven še kaka nagrada pade. Kadar misliš, da ne bo prišel, rajši ne uporabljal povelij. Takrat iz žepa potegneš salamo, začneš delat 'mmmm' in cmokaš kot da jo ješ, pol pa tečeš stran. Pa zraven še fajn poskakuješ in se delaš trapasto, da boš še bolj privlačna vaba za lovljenje.

Ne ga pa podkupovat s hrano in prosit, ker bo takoj skužil, da ti dela uslugo, če pride po konzervo. Nagrada je nagrada, pride občasno (na začetku pogosto, potem redkeje) in ne na njegovo zahtevo. Itak boš težko 100% odpoklic dosegla. Pa saj v bistvu ni potreben, že če se za 50% poveča, te bo to zelo pomirjalo.

Aja, tole ni iz mojega zelnika, samo vedno bolj študiozna in beroča postajam Roll Eyes.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #737 : petek, 11.12.2009 : 15:14:05 »

Za nagrado so lahko različne stvari: enkrat priboljšek, drugič plenska igra, ko je stvar bolj utrjena, izdatna pohvala. Nikoli,  prav nikoli, pa se psa ne sme kregat, ko pride, pa čeprav te je prej pol ure zezal kot pri norcih. Pes se zaveda tega, kar se dogaja v danem trenutku, ne pa, kar je bilo pred petimi minutami (pravzaprav naj bi imeli samo dve sekundi časa, da psa pohvalimo za neko dejanje, potem pa pohvale ne bo več povezal s tem, kar je storil).

Samo dodajam, za vsak slučaj, na nič ne namigujem. Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #738 : petek, 11.12.2009 : 16:04:11 »

No, še sreča Branka, da se je vse srečno končalo! Smiley Meni je tudi Sacha enkrat pobegnil, ampak na srečo je takoj prišel k meni. Wink
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450

« Odgovor #739 : petek, 11.12.2009 : 20:25:15 »

Samo, da je vse ok. Bučko, ti pa bodi malo bolj priden, če ne bo tvoja dobila sive lase.
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #740 : petek, 11.12.2009 : 21:23:04 »

FŽ, katero gradivo pa ti to študiraš ?  Smiley Hvala za vse nasvete, jih bomo sprobali  Smiley Ko je na slednem, on točno ve, da je pod kontrolo, in takrat me prav vse, ampak čisto vse uboga. Ni da ni. Prav tako v stanovanju, v pesjaku, v ograjenih prostorih. Ko pa začuti, da je prosto spuščen, pa postane popolnoma drug Bučko. Spet je velika razlika, če ga spustim jaz, ali pa če uide sam. Če sam uide ne uboga nič, če pa ga jaz spustim, da me uboga bolj.

Kalsang, priznam, večkrat sem ga kregala, (tudi v tem primeru  sram), pa čeprav sem vedela, da ga ne smem... Undecided sem preveč panična v takšnih primerih. Najprej ga primem, brez besed, in ga odpeljem v pesjak, ko pa je v pesjaku (na varnem) pa začnem (skoraj) vpit na njega... sram čeprav sem vsa srečna, da je na varnem.

Lynn, samo enkrat ? Srečnica ti  Wink Smiley

pudelj, imam že kar nekaj sivih las, in se mi zdi, da prav od njega. Že kar nekaj let... Roll Eyes
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #741 : petek, 11.12.2009 : 22:33:19 »

Ja, enkrat sem mu narobe pripela ovratnico in mu je šla čez glavo, pa sem se prestrašila fino, da nebi kam zbežal, no pa je potem na moje presenečenje takoj k meni prišel, je pa zanimivo ker mi je tudi Boni že ene parkrat se zmuznil skozi vhodna vrata, ampak oba takoj prideta k meni.. Po mojem vesta, da bi se sama zgubila. Wink
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #742 : petek, 11.12.2009 : 22:38:23 »

Pa imaš kdaj Sacho-a  Kiss spuščenega ? Je priden, ali je tudi on begosumen ?  Smiley Kaj pa Boni ?  Smiley Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #743 : petek, 11.12.2009 : 22:47:46 »

Ne, oba imam na vrvici, ker se bojim da ju ne bi kak avto povozil. Bonija sem imela spuščenega ko je bil mlajši, ko sva tudi na agility hodila, potem pa mi je začel kar neki po svoje hodit, sem ga pa začela sprehajati samo še na povodcu, ampak če se hočeta zdivjat imata vrt, drugače pa lepo na vrvici.. Je pa hecno kako Sacha bolj uboga mojo mami kot mene, pri njej hodi poleg pri meni pa vleče, da moram skoz 'počasi' govorit.. Tongue

Ne, saj pobegnil Boni ni nikoli ko je spuščen hodil, ampak me je vedno skrbelo ko sva hodila po pločniku, da ne bi kaj zavohal in kar na cesto stopil..
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #744 : petek, 11.12.2009 : 22:57:16 »

Saj imaš prav  Smiley tudi jaz se bojim, da bi ju povozil avto, tako da najraje vidim, da imam oba na povodcih. Pa smo zdravi in celi vsi.  Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #745 : petek, 11.12.2009 : 23:12:00 »

Ja, točno tako! Smiley  Se mi je zgodilo, da sva se sprehajala pa pride mimo psička z lastnikom in on začne letati okoli nje, pa mimogrede bi lahko na cesto stopil, poleg tega ni hotel iti naprej, pa še težko sem ga priklicala da bi ga privezala, tako da imam raje oba na vrvici, lepo pod kontrolo.. Wink
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #746 : petek, 11.12.2009 : 23:16:08 »

Lynn, kako pa se Sacha obnaša v avtu, je tiho in je miren, ali cvili in laja ?  Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #747 : petek, 11.12.2009 : 23:21:05 »

Sacha je priden Kiss in se zelo rad vozi, čeprav je v boksu, Boni pa vedno laja, dokler se ne utrudi in zaspi. Wink
Logiran
moonbeam
živim tukaj
Sporočil: 7.289

« Odgovor #748 : petek, 11.12.2009 : 23:46:35 »

Bučko mulc  Tongue   

Zelo pomembno pri odpoklicu je to, da se ga lotiš že prvič pravilno, ker če to zamudiš in potem ne delaš prav, je kasneje veliko težje. Jaz tudi pri Rokiju nisem delala pravilnega odpoklica in se je poznalo, čeprav Roki ni bil begosumen. Sem se pa pri Flipu lotila tega na pravi način in je razlika očitna. Drugače je res najbolj varno na povodcu  Wink
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #749 : sobota, 12.12.2009 : 10:43:12 »

Res je en Mulc, z veliko začetnico  Roll Eyes Imaš prav, jaz sem že od začetka zafrknila stvar, sedaj pa je tako kot je. Ampak jaz ga sprejmem takšnega kot je, res moram pazit nanj, pa saj mi ni težko  Wink  Kiss

Ima kdo kakšen predlog, kako ga naj utišam v avtomobilu ? On namreč ves čas cvili, laja, najeda... Tongue in ga ni za ustavit. Če vpijem nanj, je še slabše. Pa vem da to dela le iz velikega veselja, ker ve, da nekam gremo, kjer bo užival.  Smiley Po moje se ga ne bo dalo utišat na noben način. Saj ko gremo nazaj, iz sprehoda, ko je že zlaufan, je bolj miren in tišji. Pika je pa vedno pridna, čeprav se mi zdi, da ga je začela že rahlo oponašat, ima ga namreč za šefa, bolj kot naju z Damjanom. Ko se sprehajamo, in se npr. obrnemo, ter gremo nazaj, Pika vedno opreza za Bučkom, in če Bučko še kaj po tleh išče, in se zadržuje, Pika najprej počaka njega, da gre naprej, šele nato gre še sama.  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 277   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Moj Bučko in naša Pika...pa še mucka se skrivata nekje...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.