mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.07.2024 : 00:29:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 249 250 251 252 253 [254] 255 256 257 258 259 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 333096 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #3795 : torek, 19.08.2008 : 12:33:04 »

Ja, pri Ptuju  Wink, ja...meni so za tiste preglede kaj jih naredijo na mojih psih na Pobrežju malo predragi in malo preveč uradni. Imam rada osebni odnos z veterinarjem in veterinarja, ki me dejansko posluša in ni preveč pameten in v svojem filmu. ne rečem pa nič preko njihove strokovnosti, ampak meni osebno pač ne sedejo.  So pa takoj prva  izbira v res nujnih situacijah (ki jih hvala bogu še ni bilo).
Logiran
ursika
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 118


« Odgovor #3796 : torek, 19.08.2008 : 12:40:48 »

Kar se financ tiče lahko povem samo to. Cenejši živinozdravnik ki ga nisem izbrala zaradi cene ampak je prišlo do pomote, saj je nastanjen v zgradbi kjer je bila prej klinika, je Ruby skoraj ubil. Vse kar je naredil je naredil narobe, skratka potrebna je bila vsa njena moč (hvala bogu je močna) in moja energija da smo jo s pomočjo zdravnikov s klinike rešili. Tako da raje plačam več pa je zdrava kot pa da se morem še kdaj soočit s čim podobnim.
Še vedno pa iščem dermatologa v okolici Mb.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3797 : torek, 19.08.2008 : 12:52:58 »

Moram priznati, da po nedavnih katastrofalnih izkušnjah s slovenskimi veterinarji pojma nimam, kam bi zdaj šla, če bi bilo kaj resnega. Žal velika večina naših veterinarjev raje na pamet postavlja diagnoze, kot pošlje k strokovnjaku. V našem primeru smo mislili, da smo že pri strokovnjaku, zaupali v njegovo diagnozo ter žal prepozno in proti volji veterinarja odšli po drugo mnenje na Dunaj, kjer so takoj, po pregledu rentgenskih posnetkov, ki jih je naredil slovenski veterinar in za katere je trdil, da se na njih nič ne vidi, postavili pravo diagnozo. Žal je bilo prepozno in pes je umrl zaradi hude pljučnice po operaciji. Za pljučnico je bilo krivo nabiranje tekočine v pljučih zaradi dolgotrajne nepokretnosti.

Ta izkušnja me je izučila, da nobenemu veterinarju ne zaupam več 100%, tudi našim najbolj čislanim ne, in da bom v resnih zadevah vedno šla po drugo mnenje, po možnosti na veterinarsko fakulteto na Dunaj, kjer imajo ogromno strokovnega osebja in vse potrebne aparature, pa tudi zelo pozorni so in res si vzamejo čas. Skozi takšno kalvarijo, kot smo jo pri nas doživeli prejšnjo zimo, nočem nikoli več in je tudi nikomur ne privoščim.

Res je, da se lahko vsak veterinar zmoti, ampak vsak veterinar bi moral svoje diagnoze preverjati, še zlasti v primerih, ko gre za življenje in smrt. Toda žal pri nas še nisem srečala takšnega veterinarja, pa sem bila že tudi pri naših "najboljših", vključno s Topolšico.

Felina, je pa vsekakor prednost, da ima tvoj veterinar tudi shih tzuja, saj potem ne zganja panike pri popolnoma nepomembnih, za pasmo specifičnih zadevah.
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #3798 : torek, 19.08.2008 : 13:54:27 »


Moram priznati, da po nedavnih katastrofalnih izkušnjah s slovenskimi veterinarji pojma nimam, kam bi zdaj šla, če bi bilo kaj resnega.
To se pa meni zdi precej žalostno. sram
 
Na koncu je res tako, da pravega veterinarja spoznaš takrat, kadar gre za resnejši zdravstveni problem pri psu, kadar gre za ugotavljanje prave diagnoze, strokovne nasvete. Pri manjših zdravstvenih težavah ali vsakdanjih rečeh težko oceniš kako strokovno potkovan je kateri veterinar, še posebej če si nov na tem "terenu". Po drugi strani je pa tako, da se ti zdi vsak priblem, ki nastane pri psu, v tistem trenutku največji, ki bi ga želel čim hitreje rešiti, pa čeprav se nekomu zdi majhen in nepomemben. Zato vztrajam, če se bo kdaj pojavil tak problem, ali da bom v dvomih o pravi diagnozi ali bom nezadovoljna z načinom dela današnjega veterinarja, grem po drugo mnenje ali pa bomo hodili drugam.
Meni se je tako recimo zameril en veterinar, ki je bil zelo vztrajen z nasveti, da moramo Tiji populit vse dlačice iz ušes, ker če ne, bodo stalno vnetja. In v dobri veri smo to počeli nekaj časa, jo mučili, res, ko se sedaj spomnim na to, me kar zmrazi. In bi tako nadaljevali, če ne bi od drugega veterinarja dobili info, da tega nikakor ne smemo početi, ker da je zaradi tega sploh dobila vnetje. Ma groza, res! Še danes moram biti zelo nežna kadar ji "šarim" po ušeskih, da sem čim bolj nežna, ker je vsa napeta in komaj čaka, da preneham.
Evo, nekdo bo rekel, da je to "načeloma" minimalnilni problem, ampak, za ta preprosti nasvet drugega veterinarja, smo mu hvaležni do neba in je ta veterinar (zaenkrat) dobro zapisan pri meni. Na srečo, drugih težav zaenkrat nismo imeli, upam, da jih tudi v prihodnje ne bo.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #3799 : torek, 19.08.2008 : 14:06:38 »

ursika, to sigurno mislis tistega starejsega gospoda ki je zdaj v penziji ze? Ta je prej zdravil krave in ostalo zivino in je do psov bil nenormalno grob. Pritozb je bilo se in se in nekega maltezana je dejansko 'ubil'.
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #3800 : torek, 19.08.2008 : 14:34:05 »

Pozdravljeni  Wink,

tako, ko pa mene ni, pa forum kar naenkrat oživi! Zdaj me je pa čakalo 10 strani branja, da sem vsaj malo nadoknadila odsotnost  Grin!

Malo off topic - samo da javim, z Endyjem sva končala najino "manekensko" kariero, ker sva postala člana v klubu zavozljanih kosmatinčkov! Tako da je ves moj trud, energija, (slaba) volja, sploh pa čas šel po gobe, ko sem se pred nekaj dnevi vrnila s Španije! Endy je dopustoval pri moji teti, ki je z vsemi mojimi (strogimi) napotki o negi in vsem, raje delala z njim po svoje, misleč da pretiravam in da je pes bogi, ker ga tako "mučim"! Za česanje je porabila približno toliko časa kot za svojega mešančka (s flat coated retrieverjem) Maca - to je pribl. 15 min na dan, kopala ga je 2-krat na dan (po sprehodih) ni mu pa nanašala olja, brisala ga je z brisačo... skratka jaz pa sem doživela šok, ko sem dobila nazaj razvajenega in zanemarjenega rastafarijanca (ker je imel ponekod dlako v dread lokse sprijeto)  Shocked!
Sicer se vidi, da ga je česala, ker če ne bi bil res cel zavozlan, vozljev ni bilo videti na oko, ampak na dotik pa jih ni bilo moč spregledati... tako da sem najprej, ko se je pomiril od presenečenja, da sem končno doma, vzela v roke krtače, glavnike in spreje in mu rešila večino dlake, nekaj pa sem bila primorana postriči čisto ob koži - sicer se na njegovo enormno količino dlake to sploh ne opazi, ampak jaz vem   Cry!
P.S.: Ne smem biti tako zelo kritična do svoje tete, nekaj strogih nasvetov je vendarle upoštevala, še na forum je prišla kdaj pa kdaj pogledati (je imela pod zgodovino mojpes.net kar naprej, konec koncev pa mi ga je vrnila prešerno razpoloženega, navihanega, malo večjega, zrejenega za pol kile, predvsem pa živega in zdravega - to mi je pa najbolj pomembno, ker takega imam tudi najraje Smiley...

V četrtek ga peljem pa še frizerju! Slike bodo sledile (mojim solzam  Cry  Cry  Cry) !
lp

Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3801 : torek, 19.08.2008 : 14:43:44 »

Eva D. kaj zdaj  po frizerju mu boš pustila še enkrat dolgo dlako?
K kateremu frizerju pa greš lahko poveš samo ulico da ne bo kaj narobe.

Lp.Danaja
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3802 : torek, 19.08.2008 : 14:45:39 »

Eva D., ne sekiraj se! Dlaka vedno zraste nazaj, in to še prehitro. Če želiš, da bi spet imel dolgo dlako, ga ne postrizi po glavi (pusti čopek), pa po repu mu tudi pusti malo daljšo. Wink

Drugače je pa za varstvo dolgodlakega shih tzuja najbolje poiskati nekoga, ki ima tudi sam shih tzuja in obvlada vsaj osnovno nego.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #3803 : torek, 19.08.2008 : 14:55:26 »

kdo je zainteresiran za kaksno srecanje v okolici maribora??
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3804 : torek, 19.08.2008 : 14:56:31 »

Mislim da je za varstvo dolgodlakega psa mogoče celo razstavnega tako kot je že napisala kalsang poiskati enega ki ima s temi psmi izkušnje.
Ker nekaterim ljudem se ti dolgodlaki psi smilijo pa si mislijo "daj si duška  dokler te ne dobi  lastnik v roke" Grin
Jas ga bres težav pustim doma če pa kam gremo gre pa vsepovsod na dopust zraven če ne more iti pes pa še jas ne grem ,seveda če gremo na Hrvaško kot običajno .Če pa bi šli kam drugam bi ga pa dala pazit sosedi ki ima maltežanko.
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3805 : torek, 19.08.2008 : 14:57:25 »

Ja končno se je nekdo spomnil  bravo sessa  Smiley Cheesy 8)jas sem takoj za pa Zamaro tud Wink
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #3806 : torek, 19.08.2008 : 15:03:28 »

Drugače je pa za varstvo dolgodlakega shih tzuja najbolje poiskati nekoga, ki ima tudi sam shih tzuja in obvlada vsaj osnovno nego.
Edini pravi recept.

Jaz sem jo kot mladičko 1x pustila doma za manj kot cel teden (tudi s pisnimi navodili  Wink) ker sem bila službeno odsotna. Ko so prišli pome na letališče pa me je čakalo presenečenje....no priznam da sem se hotela tudi malo pohvaliti z mojo lepotičko, ker sem potovala skupaj z eno kar zelo pomembno poslovno partnerko, ki tudi obožuje živali....Še sedaj me je sram....čop je izgledal kot bi bil 1 teden star (pa sta ga menda naredila pred prihodom na letališče Shocked), Lina pa je poleg tega da je bila zmršana še smrdela po eni svinjariji.....ojojojoj.....sem jo kar malo nazaj držala, pa u bistvu niti ni bilo potrebe, ker jo itak poslovna partnerka ni imela pretiranega interesa božat  Tongue  Itak smo pa potem smrdele obe ko me je celo prelupčkala  Grin
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3807 : torek, 19.08.2008 : 15:07:38 »

kriza Smiley
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #3808 : torek, 19.08.2008 : 15:13:01 »

Ja, kalsang, bom vedela za v prihodnje, me je izučilo... S frizerko sva se že slišali in mi je sama svetovala, da ga bo ostrigla "na levčka" rep pa glavo (z brado, brki in čopom ter dlako na ušesih) mu bo pustila pri miru. Res je enkratna... je sočustvovala z mano po telefonu... Zanima me samo to, če mu bo po striženju nazaj zrastla enaka barvna kombinacija dlake? Endy ima namreč po hrbtu zlato rjavo barvo dlake, katere konice so obarvane črno, no, bolj poper-sol pravim jaz tej barvi... ti pa se bolj spoznaš na te barvne kombinacije in vse to...

zamaro - ta frizerka je iz Slovenske Bistrice. Studio ima na Ljubljanski cesti, če se ne motim. Zelo dolgo sem se odločala kam bi ga peljala, pa sem si na koncu rekla, da je vseeno kam ga bom peljala, ker povsod, kjer bi mi ga postrigli, bi mi bil enako "grd", ker sem ga navajena takega puheka kot je (bil)...

Pa še to - Endyja nisem vzela s sabo, ker sva z mamo leteli z letalom in sva meli tak bolj avanturistični dopust, veliko sva se s skuterjem vozili naokoli in to za psa ne pride v poštev. Teti sem pustla pisna navodila o negi od same vzrediteljice, o prehrani, kje lahko hodi na sprehode kje ne sme... pa še gledala me je zraven, kako ga krtačim in izčesavam dlako, še sama ga je morala pred mano tako česati, da me je pomirila; Saj je rekla, da ga je 2 dni res tako česala, potem pa ne več, 1. ker se ji ni pustil tako obdelati, kot pa meni, 2. pa ker se ji je smilil, ko jo je baje s takimi očkami gledal med česanjem... Še celo okopala mi ga je enkrat, a kaj ko ga je potem z brisačami brisala skoraj do suhega...pa že  Roll Eyes... zdaj je kar je!
Tudi jaz nisem hotela iti na dopust brez Endyja - sem mela nek slab feeling nekje na vesti in zdaj vem zakaj...
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3809 : torek, 19.08.2008 : 16:03:18 »

Eva D. saj te razumem Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 249 250 251 252 253 [254] 255 256 257 258 259 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines