mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 09:23:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 307 308 309 310 311 [312] 313 314 315 316 317 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 331567 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4665 : četrtek, 22.01.2009 : 22:01:04 »

sessa, luštni sta tvoji pupiki Smiley

Lucy ima res navidezno brejost. Skuhaj ji čaj iz listov maline in ji ga dajaj kar nekaj časa, najbolje bi bilo, če izračunaš, kdaj bi kotila mladičke, če bi bila breja (približnoa 62 dni od ovulacije) in ji čaj dajaj vse do takrat, pa še kakšen nad čez.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #4666 : petek, 23.01.2009 : 00:59:27 »

O kristus, a bo kar ''polno'' breja? Revica uboga, skoz jo moram nositi in Kappo odganjati, ki je kot nalašč v teh dneh posebej groba do nje.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4667 : petek, 23.01.2009 : 01:05:54 »

Pri vsaki psici se po gonitvi telo pripravlja na "kotitev", kot da bi bila res breja. Enostavno mora iti skozi ves hormonski ciklus. Pri nekaterih psicah ni nobenih znakov, pri drugih pa so v različnih stopnjah. Ciklus se zaključi takrat, ko bi psica sicer imela mladiče, če bi bila breja.

Do Lucy se moraš obnašati čim bolj normalno. Nikar je ne nosi, ne božaj jo po trebuščku, poskrbi za še več sprehodov kot običajno, pospravi igrače, če bi jih začela "pestovati" kot mladiče, v njeni hrani zmanjšaj ogljikove hidrate in povečaj beljakovine. Ne smeš spodbujati njenega stanja. Ne brani je pred Kappo, naj se sami zmenita.
 
Mogoče ne bo trajalo ves ciklus, mogoče pa bo. Skratka, izračunaj, kdaj bi bili mladički, pa boš videla kje sta in kaj se dogaja.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #4668 : petek, 23.01.2009 : 01:11:23 »

Oh, a mi lahko razložite tisto o igračah? Aha, glede sprehodov pa to-opazila sem, da hodi dosti bolj poredko na wc. Ni šla tudi po 4-5 ur skupaj. Se pravi urinirati. Sicer pa upam, da bo čajček pomagal, čeprav jo je treba prositi, ker viha smrček Cheesy
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #4669 : petek, 23.01.2009 : 01:17:35 »

Glede Kappe še-ne branim Lucy pred njo zdaj ampak jo poskušam vedno. Kappa je veliko močnejša kot Lucy, za celo kilo in pol. Zabija se ji v glavo, cota jo kot nora, skače po njej kot da je trampolin...ko vidim, da je Lucy do igre jo pustim. Ampak, ko Lucy že kriči, potem pa Kappo odstranim. Delam narobe? Nevem no, Lucy je extra prestrašena in mala in zlomljiva, po domače povedano-razvajena!!Hehe
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4670 : petek, 23.01.2009 : 14:21:08 »

Psice z navidezno brejostjo začnejo okrog nosit igrače, se "pogovarjat" z njimi, jih čuvat na svojem ležišču, kot da so njihovi mladiči. Igrače je treba v tem primeru odstraniti, da psica še globlje ne zapade v to stanje.

Namesto, da braniš Lucy, kregaj Kappo. Se pravi, ne dviguj Lucy, temveč lopni Kappo in ji ukaži, naj da mir. Če ne pomaga, Kappo zapri v drugo sobo. Lucy pa ne dviguj, ker bo postala preveč odvisna od tebe, Kappa bo imela še večje veselje. Če se to dogaja na sprehodih, daj Kappo na kratek povodec, da se Lucy v miru polula in pokaka ali ko Kappa postane pregroba. Kappo lahko tudi zamotiš, jo preusmeriš stran od Lucy s kakšno igračko ali žogico. Ampak, če je sitna, jo moraš kaznovat.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #4671 : petek, 23.01.2009 : 15:25:48 »

Hja sej jo tu pa tam po toti mali mesnati ritkici, ampak njej je to igra. Tud moj privzdignjen glas je igra. Malo skregam, potem pa se morem prav na stran obrnit in se smejat. Lucy je tud prava faca. Obnasa se kot stara babica, pa nima niti eno leto Cheesy hvala vsem za izcrpne nasvete, upam, da se jih imate kaj na zalogi, ko jih bom potrebovala Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4672 : petek, 23.01.2009 : 15:48:23 »

Če ne pomaga po riti, jo zapri drugam. Naj bo sama deset minut in naj razmišlja. Če se bo spet takoj zakadila v Lucy, jo spet daj v osamo. Lucy pa medtem ne posvečaj posebne pozornosti, da se ne bo še bolj bogo delala. Wink
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #4673 : petek, 23.01.2009 : 16:40:23 »

Sessa - sočustvujem s tabo  Wink Z Endyjem sem imela čisto enake probleme, kot jih imaš ti s Kappo! Le da v mojem primeru se je Endy obnašal še za Kappo na kubik  Angry!!! Včasih je mel res "ose v riti" in je "zloba" kar sejala iz njega... tudi v igri - bil je pregrob in vsaka kazen (npr. ignoriranje ali pa glasno preprečevanje takšnega vedenja) je bilo za njega kot nekakšna "nagrada" ali povod, da lahko svojo "zlobo" še stopnjuje! Vse je vzel za igro... Čez čas pa sem ugotovila, da je najboljša kazen, da ga dam na "time out" in ga zaprem na hodnik za par minutk! Po tistem, ko sem ga spustila, se je najprej zagnal v našo psičko ali pa v mene, pa sem ga takoj zgrabila in zaprla nazaj - pa malo podaljšala osamo... V roku enega tedna se je njegovo vedenje do nas in naše psičke popolnoma spremenilo, ni bil več tako grob... oziroma ko je hotel bit, sem mu samo rekla:"Time out!"... pa je bil to za njega nekakšen znak, da je vedel, kaj bo sledilo  Smiley! Tako, da poskusi s tem še ti, kot je rekla Kalsang.
Me pa res zanima, če ima morda Endy ravno zaradi tega "travme", kadar kam grem, pa mu vrata pred nosom zaprem in je kar naenkrat sam  Undecided... Ker pred izvajanjem "time outa" se ni nikoli tako slinil, kadar je bil sam.
Logiran
HAMLET
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #4674 : sreda, 28.01.2009 : 09:51:38 »

hojla!
mi imamo pa vneta ušeska, no ja zdaj je že malo bolje po kapljicah sam je vsa mastna okoli ušesk pa jo zdaj ne smem kopat oz. sploh je še nisem tako da jko bom verjetno prvič peljala kar k frizerju kopat.seveda ko bomo zdravi.drugače pa je tako pridna še nismo imeli tako prudnega mladiča.sem čisto navdušena mogoče nekega dne vzamem še enga šicuja da bo imela inty družbo,hehe
Logiran
HAMLET
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #4675 : sreda, 28.01.2009 : 12:53:20 »

kalsan koliko psov pa mate vi?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4676 : sreda, 28.01.2009 : 14:48:42 »

imam dve psički

upam, da se inty kmalu pozdravi
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #4677 : sreda, 28.01.2009 : 19:42:08 »

Ah vnetje všes je pa meni na žalost še preveč poznano..  Undecided  Je pa tudi naša vedno mastna.. pa samo češem.
Želim, da se tvoja punca kmalu pozdravi.
Logiran
sandraa
otrok do 14 let
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #4678 : petek, 30.01.2009 : 21:14:04 »

No mene pa zanima nekaj o teh treh pasmah:
O shih ztu-ju,lpasa aposotom in Yorkširski terierjem.

Kateri pes potrebuje manj sprehodov?
Kateri pes je bol primeren za prvega psa?
Kakšne so njihoverazlike po karekteru?
Kateri je bol učiljiv?
Kateri je bolj primeren za pasje razstave/agillyte?
Z katerim je manj dela?

To me resno full zanima ker si mislim nabavit enega od teh treh psov.
LP
Sandra!

In se opravičujem če sem objavila post v napačni temi,ampak sem še nova in se še ne znajdem najbolj na forumu.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4679 : petek, 30.01.2009 : 21:39:55 »

Med temi tremi pasmami je kar nekaj razlik. Shih tzu in lhasa apso spadata med družne pasme, yorkshirski terier pa med terierje, kar pomeni konkretne razlike predvsem v karakterju.

Če grem kar po vrsti:

1. Vsi trije so živahni psi, ki radi hodijo na sprehode in ki predvsem ljubijo kaj početi s svojim skrbnikom. Čeprav ne spadajo med pasme, ki jih je treba vsak dan "zlaufat" in "utrudit", se mi vprašanje ne zdi na mestu. Z vsakim psom je treba kaj počet. Sprehodi so samo ena možna varianta. S psom se je treba ukvarjat, ga učit, zaposlit. Če misliš, da nimaš časa ali volje za kaj takega, si psa ne omisli.
2. Težko ti odgovorim. Shih tzu je zelo priljuden in družaben, vendar ob nedosledni vzgoji hitro postane trmast in uporniški, lhasa apso je bolj zadržan, vendar prav tako potrebuje doslednost, da ne postane preoster, yorkshirski terier pa je po duši lovski pes s kar nekaj nagona, zaradi česar spet potrebuje dosledno vzgojo. Pri prvem psu ni bližnjic ne glede na to, katero pasmo si izbereš. Veliko se moraš naučit, prebrat, se informirat in predvsem obvezno obiskovati dobro pasjo šolo, pa čeprav imaš pritlikavo pasmo.
3. Shih tzu je priljuden, igriv, živahen, radoživ, zelo učljiv, lahko pa tudi zelo trmast in svojeglav. Lhasa apso ima vse te značilnosti, je pa bolj zadržan in če mu kaj ni všeč, tudi oster. Yorki je vse to, zraven pa ima še izrazit lovski nagon, zato ga nikakor ne smemo imeti za igračo.
4. Učljivi so vsi trije, včasih pri yorkiju zna "ponagajati" lovski nagon, kar pa ni nič hudega, samo treba se je podučiti in ustrezno ravnati. Lhasa apso in shih tzu se rada učita, toda obenem razmišljata neodvisno (kot vse azijske pasme) in če ne vidita smisla v tvojem početju, preprosto ne bosta sodelovala. Se ju pa da zelo dobro motivirat s priboljškom ali igračo.
3. Vsi trije so izredno zahtevni razstavni psi, ker mora biti dlaka dolga do tal, lepo negovana in urejena. Shih tzuju in yorkiju je treba narediti še ustrezen čop. Vse to zahteva veliko truda in znanja vsak dan, drugače bolje, da o razstavah sploh ne razmišljaš. Shih tzuje za agility uporabljajo predvsem v ZDA, kjer so shih tzuji drugačne, veliko lažje konstitucije, primernejše za ta šport na tekmovalni ravni. Za ljubiteljski agility pa je vsekakor primerna vsaka pasma.
4. Vse tri pasme zahtevajo ogromno dela in truda, če želiš imeti psa v dolgi dlaki. Če je pes postrižen, je dela manj, še vedno pa ga je kar nekaj. Vsekakor niso primerne za tiste, ki se jim ne ljubi psa česati dlje kot pet minut na dan. Česanje teh pasem lahko traja tudi eno uro, če so v dolgi dlaki jih je treba česati vsak dan, če so postriženi, manj pogosto, je pa treba vseeno vsak dan opraviti najnujnejšo nego (oči, čopek itd.). Računaj tudi s tem, da bo pes po skoraj vsakem sprehodu v bani, saj mu bo treba stuširati tace in "podvozje".

lp
Logiran
Strani: 1 ... 307 308 309 310 311 [312] 313 314 315 316 317 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines