mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 12:55:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Pen
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 43   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pen  (Prebrano 118754 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006

« Odgovor #480 : ponedeljek, 27.06.2011 : 12:35:49 »

A dej kaka lušna naročna kozica no Kiss. Pa kolk je scrklana Shocked!
Logiran
MaksiMaša
midi
Sporočil: 919

« Odgovor #481 : ponedeljek, 27.06.2011 : 13:04:33 »

Mi je danes zjutraj komentiral prijatelj: U riti ste!!:)) Razvajena bo in nič boljša ne bo, ko odraste Smiley
Namreč:  Ona vpije, kot, da jo iz kože kdo daje, ko naju izgubi iz zornega kota, pa če tudi sva le za ovinkom. Včeraj je šla še stopnjo dlje, pa je začela jokati, ko se je Pen odločil malo v hišo it in ga je pri tem početjem opazovala. Je začela joakti in tožarit, prav vidiš, kaj ji gre čez možgane, da je Pena kar po strani nazaj ven prineslo. Midva sva jo le nemo opazovala in ko je dojela, da smo spet vsi na broju, je mirno drnjohala dalje.  Svetovna je, sem pa prepričana, da nam bo kdaj tudi kri malce pila:)))))
Logiran
rava
živim tukaj
Sporočil: 3.641

« Odgovor #482 : ponedeljek, 27.06.2011 : 13:28:05 »

ajoj, kako lubica lepo čiča v naročju  ljubezen ljubezen ljubezen

bila sem ful presenečena, kako znajo kozice ugrizniti. kočniki so ostri kot noži  Evil.
če hoče kaka kozica malo žvečiti moje prste, sem previdna in pustim, da dela to samo s sekalci, da ne bi (spet  Roll Eyes) kri tekla.

njihove odštekane štirioglate zenice pa totalno rulajo  Grin
če bi imela pogoje, bi imela verjetno kako bursko kozo  ljubezen
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.758

« Odgovor #483 : ponedeljek, 27.06.2011 : 13:29:56 »

Mi je danes zjutraj komentiral prijatelj: U riti ste!!:)) Razvajena bo in nič boljša ne bo, ko odraste Smiley
Namreč:  Ona vpije, kot, da jo iz kože kdo daje, ko naju izgubi iz zornega kota, pa če tudi sva le za ovinkom. Včeraj je šla še stopnjo dlje, pa je začela jokati, ko se je Pen odločil malo v hišo it in ga je pri tem početjem opazovala. Je začela joakti in tožarit, prav vidiš, kaj ji gre čez možgane, da je Pena kar po strani nazaj ven prineslo. Midva sva jo le nemo opazovala in ko je dojela, da smo spet vsi na broju, je mirno drnjohala dalje.  Svetovna je, sem pa prepričana, da nam bo kdaj tudi kri malce pila:)))))

Tale kozica je čisto zamešala vloge v vašem krdelu.

Koza pastir pase svojo čredo psov in človekov   Cheesy
Logiran
MaksiMaša
midi

« Odgovor #484 : ponedeljek, 27.06.2011 : 13:40:01 »

Načeloma pa sem zdaj postavljena pred dejstvo, da se o kozah kar se da hitro naučim kar največ.
Vem, da ji poleg paše, ki ji je omogočena ves del dneva, ko smo doma in sena, ko nismo in je zaprta v svojem delu vrta, lahko dodajam koruzo, oves, tu in tam suh kruh, me pa zanima, ali potrebuje dodatne vitamine, kako je z paraziti in ali je potrebno tudi kozici dati kako ampulo, da ne bo imel aklopov, ki so pri nas sile pogosti. Pa kako je s cepljenjem? .... res moram priti do našega veterinarja.
Burke imamo za sosede in prav imam me,d a bi bvidela Rozino reakcijo, ko bo dojela, da so le 300 m proč.Smiley
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**

« Odgovor #485 : ponedeljek, 27.06.2011 : 13:59:59 »

Načeloma pa sem zdaj postavljena pred dejstvo, da se o kozah kar se da hitro naučim kar največ.
Vem, da ji poleg paše, ki ji je omogočena ves del dneva, ko smo doma in sena, ko nismo in je zaprta v svojem delu vrta, lahko dodajam koruzo, oves, tu in tam suh kruh, me pa zanima, ali potrebuje dodatne vitamine, kako je z paraziti in ali je potrebno tudi kozici dati kako ampulo, da ne bo imel aklopov, ki so pri nas sile pogosti. Pa kako je s cepljenjem? .... res moram priti do našega veterinarja.
Burke imamo za sosede in prav imam me,d a bi bvidela Rozino reakcijo, ko bo dojela, da so le 300 m proč.Smiley

MaksiMiša, predlagam da se pozanimaš glede kruha in koruze v kozji prehrani. Ne spoznam se na koze, ampak predvidevam, da je tale fama z žitaricami zelo podobna kot pri konjih in kuncih, na primer, kjer se je obojemu pametno ogniti.
Logiran
MaksiMaša
midi

« Odgovor #486 : ponedeljek, 27.06.2011 : 14:08:59 »

ja, ravno zdaj sem govorila z veterino, pa je vet. ki ga iščem na dopustu, tako, da bomo pregurali njegov dopust brez prvega čekapa:).

Okrog koruze in kruha....to sem prebrala na enem kozjem forumu, naj bi bila kot dodatna prehrana osnovni, torej senu ali sveži travi, vse v manjših količinah,  omenjeno je pri točno teh kozicah, torej srnji in sanjski kozi. Ga grem čekirat dalje...Smiley
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168

« Odgovor #487 : ponedeljek, 27.06.2011 : 14:26:53 »

No, če se je Mama že o vsem pozanimala, pa ne bi smelo bit problema, ne? Wink
Rozika, saj vidiš, da skos nekaj čekira... pa forum, pa travo, pa kakce, pa še celo, ko spiš! Shocked Grin
Logiran
MaksiMaša
midi

« Odgovor #488 : ponedeljek, 27.06.2011 : 14:31:31 »

Hehe, mat koza nima glih kaj dosti znanja:), je toooolk hvaležna, če ji kdo s kakim nasvetom pomaga:)))
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**

« Odgovor #489 : ponedeljek, 27.06.2011 : 14:53:05 »

Mogoče bo mami od koze Roze tale jedilnik všeč  Smiley

http://babygoatfarm.com/Feeding_Goats.htm
Logiran
Ewa
rad pišem
Sporočil: 462

« Odgovor #490 : ponedeljek, 27.06.2011 : 14:59:46 »

Glavna hrana naj bo seno in paša, nastaviš ji lahko tudi himalajsko sol, imajo zelo radi. Različne veje sadnega drevja (pri nas živijo pod češnjo in si same veje dol vlačijo  Tongue) in različno grmovje. Pšenice in koruze praktično ne potrebujejo, razen za posladek. Lahko dobivajo tudi sadje in pri nas občasno za posladek dobijo kak košček kruha. Pač hrana naj bo čim bolj pestra, seno kvalitetno in voda sveža, himalajska sol, pa je to bolj kot ne to.
Dodajat minerale je lahko komplicirano, ker se večinoma dobi že pripravljeno mešanico, ki pa ni nujno (oziroma skoraj praviloma) da ustreza temu, kar koze potrebujejo, saj se vsebnost mineralnih snovi zelo razlikuje glede na področje, kjer žival živi.

Kar se cepljenja tiče ni potrebno komplicirat, bo pa veterinar znal najbolje povedati. Naše niso cepljene.

Kar se tiče antiparazitikov sta pa dve možnosti. Ali jih dvakrat letno cepite ali pa dobivajo posebne tinkture (holistični pripravki). Jaz za naše živali raje uporabljam te holistične pripravke, sploh če so koze bolj prijazne, saj tisto cepivo zelo peče. Je pa pri tej tinkturi pač tako, da je treba dajat na vsake 3 do 4 mesece in to po 5 dni, jaz jim dajem z brizgo v gobec.
Logiran
MaksiMaša
midi

« Odgovor #491 : ponedeljek, 27.06.2011 : 15:21:40 »

oha, tale dva zadnja posta sta pa perfektna. Mi je bnistveno bolj jasno. Bo tudi za našo Rozi najbolj prav, da je ne mučimo in je ne bomo pikali prav vneto in bi ti bila hvaležna, če mi poveš, kje lahko nabavimo zgoraj omenjeno tinkturo.
Kar se tiče hrane, ga prav veliko niti nismo imeli namena lomiti, vidim pa, da je tale koruza čisto preveč opevana. Prebiram, da dodajajo mlečnicam nekakšne brikete, v osnovi pa je to za povečanje mlečnosti, kar pa pri nas ni potrebno in se moram z veterinarjem pomeniti, kako bo z njeno gonitvijo in kako rešti eventualne zaplete.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
Sporočil: 7.289

« Odgovor #492 : ponedeljek, 27.06.2011 : 15:28:16 »

O tristo kosmatih medvedov  Shocked Lamb imate pr vas  Roll Eyes Flipija zanima, ce pripeljete tale lamb na piknik  pevka
Drugace pa cestitke  Cheesy
Logiran
Ewa
rad pišem
Sporočil: 462

« Odgovor #493 : ponedeljek, 27.06.2011 : 15:36:35 »

Jaz uporabljam za vse naše živali (no, rastlinojede  Roll Eyes) tole: http://www.holistic-horse.net/zajedavci_in_insekti.html  Je pa fajn, da vsake toliko date pregledat iztrebke (tri dni zbirajte, po možnosti ob polni luni, baje se takrat najbolj izločajo  Huh, pregled pri veterinarju stane približno 15 evrov) in ji po potrebi potem date antiparazitike. Pri nas sicer nikoli ni bilo problemov, pa imam konje na te tinkturi že par let.
Gonitve pri naših niso pretirano intenzivno, edino včasih se babnicam zmeša in potem skačejo druga po drugi ali pa se nabadajo na roge.  Roll Eyes
Naše so sicer himalajske, ki so še ekstra nezahtevne za oskrbo, ampak je po moje pri vseh "hobi kozah" isto in ne potrebujejo nobenih posebej dodatkov, tudi če je mlečna pasma, ker itak ne porabljajo hranilnih snovi za mleko.
Pa dosti veselja  z Rozo in resno ji čim prej nabavite kakšno družbo, so ekstra lušne ko se igrajo med seboj in se stiskajo.  Smiley
Logiran
MaksiMaša
midi

« Odgovor #494 : ponedeljek, 27.06.2011 : 15:56:35 »

hihihi, moon, mi imamo goat-iko:)))) in tolk lušno je izpadlo, kot bi hotela napisati, če pripeljemo zraven še Rise:))) Lamb &rise:))).
Na piknik....kaj pa vem, morda pripelje ona nas:), tendenco ukazovanja nikakor ne more skriti:)

Ewa...naj te izkoristim, dokler še imaš voljo:
Kake z antipazitiki? Monil? Kaj drugega? Zantel najbrž ne:)))) in pa, kako vidiš, da ima koza polno rit črvov:)))? Ker naša Rozi tele svoje "borovničke" radodarno pušča pač kjerkoli in so zares samo to, kot je videti, torej brez mesnih dodatkov:)
Logiran
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 43   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Pen
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.