mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 06.10.2024 : 10:22:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: CENA PSA
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 35   Dol
Natisni
Avtor Tema: CENA PSA  (Prebrano 76990 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
vid
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 36


WWW
« Odgovor #225 : ponedeljek, 23.01.2006 : 10:15:26 »

Živjo!

S punco se odločava za nakup Madžarske vižle. Za ceno približno veva. Zanima naju pa koliko stanejo razna cepljenja, vpis v rodovniško knjigo itd. Izdatki, ki jih imaš s psom. Uvožen bo iz Madžarske. Praktično nikjer ne piše koliko te pridejo. Mladič bo star okoli 8 tednov.

lp Vid
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #226 : ponedeljek, 23.01.2006 : 14:43:18 »

Vpis v SRL 9 000, cepljenja pa odvisno od veterinarja. Steklina + 3x nalezljive bolezni max 25 000. Potem pa cepljenja ponavljaš 1x letno in sicer steklino + 1x nalezljive bolezni in to je to. Seveda, če je kuža zdrav.
Kdo pa ti bo uvozil kuža?
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #227 : ponedeljek, 23.01.2006 : 15:03:30 »

Ko sem se zanimala za ceno nase pasme, sem bila kar sokirana. V Sloveniji legel ni, v italiji dober vzreditelj prodaja mladicke od 1000-1500 eurov in se to verjetno ne dobis vrhunskega mladica, da o avstriji, nemciji, norveski, svici in angliji ne govorim, ker ceneje od 1500eurov skoroda ne dobis dobrega mladica, katerega starsi nimajo nekih razstavnih rezultatov, imajo pa vse potrebne preglede.
Cenejsi so psi le na ceskem, slovaskem in se to ne za neko ogromno vsoto...je pa tam tudi vecja loterija, da naletis na dobrega vzreditelja.
Torej po mojem mnenju pri nas psi ne stanejo veliko in so cene cisto primerne evropskim ali se nizje. Edino kar bi jaz naredila je, da bi dala razlicni ceni za pet ali show quality in to bi naredila kar veliko cenovno razliko in v pogodbi za kupce pet quality mladickov naredila clen, kjer so zavezani, da psa kastrirajo ali sterilizirajo. Oziroma ker pri mladickih res se ne mores vedet 100% bi ta clen veljal, ce bi res tudi kot odrasel pes bil slabsi predstavnik pasme.
Logiran
vid
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 36


WWW
« Odgovor #228 : ponedeljek, 23.01.2006 : 16:37:08 »

Kdo pa ti bo uvozil kuža?

Uvozila ga bova kar midva. Smiley Sem malo nerodno napisal.

lp Vid
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #229 : ponedeljek, 23.01.2006 : 17:06:42 »

sicer ne vem Ozzy če se tvoj post letel na  to zadnjo  vprašanje  o  vižli.
No ja    bom kar splošno napisala....
tale zadeva  glede vižle je precej podobna  kot za  ostale ptičarje.
Pet ali show  kvaliteta....  hmmm
Ali ste morda pomislili , da je vižla  lovski pes..  torej  gre v razred delavnih.
Za  vzrejno preizkušnjo  je pa treba veliko narediti  veliko,vložiti...  da  se  takega  psa lahko sploh pari( da dobi vzrejno dovoljenje).  Torej ,če  so  starši  delavni in imajo  rezultate....  logično , da nihče ne bo dal  psa pod ceno.
Glede  raztav.....  ne vem zakaj bi moral biti  nek  raztavni pes več  vreden  kot  drug , ki je  lahko  pod  pet  kvality  ali pa  pod  izključno  uporabnega  za lov.  
Na  to foro (  show-dog) sem jaz  plačala  mojega  bandita  in to v tujini... nakar se je izkazalo,  da  pa vseeno ne bo  ravno  samo  raztavni  primerek,  ga je potrebno ravno tako šolati, ravno tako  delat z njim preizkušnje  , katere  pa tudi niso mačji  kašelj....  itd.   Ker  ptičar  za  vzrejno  dovoljenje  mora  najprej nekaj narediti in znati  šele potem je lahko lep Wink

Druga  varianta  -  Dina  nemška  žimavka...  stara  je 8  mesecev,  dela  vse(  že sedaj  polno lovsko uporabna)...  vanjo vlagam  maksimalno   ; delo,  šolanje  ,  pravilno prehrano,  negujem jo..    morala  bo narediti    juhuhu  preizkušenj  ,da  bo  dosegla  svojo  ceno.  Oz  ,  da jo bom lahko parila.  In potem  če  bom hotela  ,  dobro  izhodišče  za mladiče, jo bom morala  pariti  še  z takim psom ,ki ima  vse  možne    raztavne titule in  še  delavne  dosežke....  in verjetno  ne  bomo  ravno mogli  kompenzirati  (  vreče  briketov- za skok  ... ali    mladiča    ipd.  kakor je nekje  navada)  po vsej verjetnosti  bom mogla  mastno  colati.  In potem  še  vzrediti  mladičke  in jih  v  najzgodnejših    dnevih- mesecih-  še pravilno  vzgajati(  to so  zopet  stroški-    razno razni nakupi  divjadi , da se  bodo znali kasneje obnašati  itd.)
Potem pa  vzemimo logiko....  pri nas  je cena    ostrodlakega ptičarja ( žimavca) cca  od  400  eur  dalje. ( Več ali manj  gredo  v  lovske roke... kar je  po eni strani prav.)  To se pravi  če jim bom nastavila  ceno  700  eur  naprej, bom verjetno že imela  probleme  ,  da jih prodam  pri nas, ker bodo predragi  za  naše  razmere Roll Eyes Tongue(  po  logiki nekaterih Roll Eyes)
In  potem se mi zastavi  vprašanje  a  se  mi  sploh  splača psico pariti?  Ali pa se mi, ..... in  oddam  najavo za leglo v tujino   in jih vse po spisku prodam ven iz države.....
A je  potem to smisel " slovenske  kinologije"?
 
In zakaj se potem nekateri sprašujejo zakaj  tako malo dobrih  psov določenih pasem sploh ostane  v naši  državi?

Včasih se malo sprašujem kam nas pelje tale naša kinologija Undecided
Logiran
vid
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 36


WWW
« Odgovor #230 : ponedeljek, 23.01.2006 : 19:35:55 »

Najprej sem gledal mladiče, ki so stali okoli 1000+ evrov, na angleških straneh. Na razstavi v Lj pa sva spoznala dva vzreditelja. Vprašala sva tudi za ceno in je rekla okoli 400-500 evrov.


lp Vid
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #231 : ponedeljek, 23.01.2006 : 19:59:27 »

To je  še kar ugodna  cena Wink.
Glede  Angležov in njihovih ptičarjev je pa tako.  Oni svoje  povzdigujejo v  nebesa. Roll Eyes
Meni so  za gordona  napisali ceno  od 700 funtov dalje  ( za  izključno delavno linijo)  za  show - dog( delavno   raztavnega )pa od  1200  funtov dalje.  S tem , da ko sem  vprašala  za kolke so mi čisto  flegma povedali da ima  kolke C.Baje  je pri njih dovoljeno parjenje  tudi z C  in D  kolki Huh

Jaz ti bom takole rekla  glede Vižle:  Ker mi je  Vižla  neznansko všečen  pes  in bi ga  imela( nasplošno so mi vsi ptičarji zelo všeč Cheesy).... se dobro pozanimaj  vse o  starših.  Pa    tudi to je dobro vedeti kaj hočeta od psa.  Če želita  psičko ali samca, katerega imata  namen  pariti... bodita pozorna na  delovne uspehe  staršev(  V nemčiji  ponavadi vedno navedejo  zraven  rezultate pomladanske  in jesenske preizkušnje)
Za  nasvet  se  obrni še na  forumašico  Brezo.  Ona  ti bo  sigurno vedela povedati več  o  vzrediteljih  in  kvalitetah legel Wink

Malo poglej za Nemčijo  in cene Wink(  googlaj   - vorstehhund)

 
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #232 : ponedeljek, 23.01.2006 : 23:34:14 »

S tem , da ko sem  vprašala  za kolke so mi èisto  flegma povedali da ima  kolke C.Baje  je pri njih dovoljeno parjenje  tudi z C  in D  kolki Huh
ker angleži vedo, da se več kot dveh stvari ne da popravljat ali pa utrjevat. zato tud so top vzreditelji. Pri nas se pa na brezjačnike in c kolke obešamo, psi pa šoder.

Moj primer je Brina. C kolki. Dela ko šus, nora do amena, gibanje ok. Ker ima cel kup drobnih kozmetičnih napak ki se jih da z eno pametno paritvijo poštimat, nisem niti trepnil, ko sem paril z samcem ki je brez spondiloze in z super kardiovaskularnim sistemom, ob tem pa prenaša prav tisto, kar je pri njej treba popravit. In ima "šiiiiit"...: C KOLKE!!!

angleži ne poznajo klubskih omejitev. veliko dajo na odkritost in na "točenje čistega vina". Nimajo problema škart psa z A kolki dat stran in ne problema parit dveh z D, če vidijo perspektivo. Temu jaz pravim parjenje z glavo in s pogledom na komplet psa. Primer v bokserjih je Perico val d europe. Lahko bi se sicer šli debate o njem, ampak dejstvo je, da je eden od najboljših plemenjakov današnjega časa. In ga ne bi bilo, če njegov vzreditelj ne bi pokazal jajc in svoje psice Olinde z D kolki paril z Ibsenom.
Logiran
koker
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


« Odgovor #233 : torek, 24.01.2006 : 08:56:11 »

Bravo ti pa si pameten. Važna ti je zunanjost psa, ne pa zdravstveno stanje.
Kar tako naprej.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #234 : torek, 24.01.2006 : 10:54:17 »

Oprosti Alti ampak Angleži  s takim početjem zame niso  nobeni  perfekcionisti ampak  navadni  pohabljevalci  pasme.

Oni parijo vsepovprek  če se  njim  le malo zazdi , da  ima  pes lepotni potencial.  kam to pelje.
Naprimer pri žimavcih  je pri nas prisotna  ena linija  ki ima  predsekavost(  to je  izločitvena napaka - prepoved za vzrejo)  čeprav   je ta linija  delavna.  In res imajo  izredne dosežke.  da ne omenjam  da so  nekateri še celo agresivni.  Ja  pa  parijo....    to pa zato  ker  , je  v lovski kinologiji pes  še vedno samo orodje.  In  tisti , ki  parijo zato da dobijo orodje(  šteparji-  po moji logiki)  ne delajo drugega  kot  uničujejo pasmo.  In taki psi  imajo potem ceno  200 eurov  in podobna " bagatela".
saj ne rečem  ,  za moje pojme  je tudi delaven pes  več  vreden  kot  nek  raztavni eksponat- že zato ker je  vanj  potrebno vložiti  juhuhu  truda in dela  .  samo jaz  še vedno  ne bi  parila  svoje psice  z psom ki ima  C  ali  D  kolke  neglede  kakšne  uspehe  bi dosegal na  delavnih tekmah.  In to čisto  iz preprostega  razloga.....  ker sem  ljubitel  pasme  in če je  v  standardu  in pravilnikih  napisano    nekaj  kar  naj  bi bilo  za ok...  potem  se tega  držimo.  Ali kako?
Edino  sranje  ,  ki je  vsepovsod  prisotno je  pa  komerciala.  Ko  neka  pasma  doseže    določeno popularnost  se razvija  kot gobe po dežju....  potem pa  dobimo  ves  mogoč  pofel.
In ta  komerciala  je  že  dosegla  tudi nekatere  ptičarje  npr.  waimarance,  vižle,  da setrov ne omenjam......  redko  kateri  predstavnik  te pasme  služi  še  primarnemu  namenu(  oz  sploh  lahko naredi  PNZ).
In nekdo ,ki  se  prvič srečuje  s  to pasmo,  ponavadi kupuje  takega psa  zato ker mu je vizualno  všeč.  Normalno , da  veliko folka  pogleda  tudi  na ceno...  in se sprašuje  od  kod taka  razlika  med cenami.  In dobi  neke  medle podatke  vzame  psa  nekje  v  srednjem cenovnem  rangu....   že  čez kako leto  ima  pa probleme.
ga  začne  šolat  in ugotovi  npr.  da je pes  streloplah....  ali kako  tako podobno  sranje.  In potem  se  razburja nad  pasmo, ker  ne more  psa  spraviti  skozi  vzrejno preizkušnjo.  Neglede  kako lep  predstavnik  svoje pasme je.
Vidiš  in to pa mene  blazno moti.  Eni  si prizadevajo(  mo)  da  naredimo iz  psa  tisto kar je treba,  če  že  produciramo mladiče jih  poizkušajo narediti  kar se ,da  najboljše  predstavnike  pasme....  iščejo linijo,  ki je  lepa  vizualno  in še  delavna  povrhu  potem,  ko enkrat  dobiš  vsaj približek  nastaviš  za  mladiča  tudi primerno ceno.....  potem  jih pa ne prodaš.  Zakaj?  zato ,ker  tam en  model iz sosednjega  kraja  jih  pa  po  300 eurov  prodaja.  Sej  pri mladiču  se itak ne vidi  kaj  bo iz njega  ratalo  čez  par mesecev, ker se oddajo  pri    2 mesecih.  Proda  pofel  pobaše  cekine v žep  in se  mu sladko  fučka  za  pasmo.  In potem se ima  nek tak  še  za  vzreditelja..... Tongue
Da ne omenjam  nekaterih  vzrediteljev  ,ki imajo  razavne pse(  poznam  eno tako)  ima  neke male " mufije".......  ceni jih v nebesa in za nebeške vsote prodaja  ...  z njimi pa ne  naredi  popolnoma nič  drugega  kot  samo  nafrfuli jih  vlači  iz  raztave  do raztave(  ponavadi se pozanima  še kdo bo tam  , da  ga  slučajno  gdo ne   prekaša)  pobaše  tiste  titule in  prodaja  na  lovorikah  slave  mladiče  po  1500 eur.  In potem  ona  meni v glavo  tumba    o neki  vrednosti  in kvaliteti njenih  psov Roll Eyes
  Na  čase  sploh ne vem ,kaj naj si mislim o  tej naši " kinologiji".
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #235 : torek, 24.01.2006 : 22:00:35 »

jaz lahko seveda samo za svojo pasmo govorim. in v moji pasmi so angleži uspeli ohranit sredino med ameriko n evropo.

glede buldoga, se pa že strinjam s tem da so pohabljevalci.

zgleda da ima pač vsaka pasma tud tip ljudi ki jo vzreja. nekaj v smislu: povej kaj vzrejaš in povem ti kaj si.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #236 : torek, 24.01.2006 : 22:04:57 »

se pa ne morem strinjat s tem, oz. z izjavo, da "oni gledajo na psa kot na orodje". Nekako ne gre skup z tem ko pišeš da parijo samo da je lepotni potencijal...če govorimo o lovskih oz. delovnih psih. Zame pogled na to, da je pes orodje, ni slab. je hvalevreden. Pudlje so mogoče vzrejali samo za naročje in da so cort. pri delavcu je pa eksterijer zadnji ki šteje (eksterijer v smislu lepote, ne uporabnosti, torej sposobnosti gibanja in delanja). Toerej kje pohabljajo če v naslednji sapi pišeš da jih zanima zgolj orodje, torej uporabnost psa.? S pohabljenci bi verjetno slabo delovali pri lovu, ane?
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #237 : torek, 24.01.2006 : 22:10:14 »

pa še to mi povej kje v kakem standardu piše kake kolke mora imet pes
pri nas recimo ivanuša kljub ok norbertovem kotu, da slabšo oceno kolkom, ker kaj drugega ne štima. A to je pa ok, da prilagaja oceno njenemu "občutku"?
Zame je vsak ki dela z D kolki na poligonu frajer. Očitno da je fama okol kolkov bila umetno ustvarjena in smo pesjanarji samo zapopadli kost ki so nam jo vrgli veterinarji.

Počas se celo nagibam k temu, da gre pri vsaki novi bolezni ki se pojavi, samo za to da se je veterinarski lobi očitno vrgel še na to da bi prevzel kontrolo nad vzrejo domačih, hišnih živali.
Študiral so krave, zdaj bi pa bili gospodje in bi s teorijo zdravili hrčke, samo da zadostijo potrebi trga. In ker se od cepljenja ne da živet, imamo sedaj kolke, plus pri vsaki pasmi še kake posebnosti. Bad. Še posebej ker so nas uspeli nategnit.

Veti so satan.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #238 : torek, 24.01.2006 : 22:14:09 »

Hm...  bom raje kratka in pol stvari , ki me motijo v  lovski kinologiji izpustila ker bi znala postati zelo delikatna  tema.  Jaz pa trn v peti komu(  tudi kakšni lovski kinologi berejo tale forum Wink)

Če ima pes  samo  predsekavost,  ali je premajhen za svojo pasmo, še vedno lahko dela in je uspešen pri svojem delu.
Za  vzrejo uradno ni.  Dobi  pa pogojni  rodovnik in če  naredi PNZ,  dobi  dovoljenje za  delo v lovišču .  Seveda služi svojemu vodniku...  zdej je pa moralna  teža na  lastniku ali bo takega psa  paril( čeprav po pravilih  ga ne bi smel)....  in tako gre začaran krog naprej....  po  30  jurjov.
A razumeš kaj hočem povedati Wink
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #239 : torek, 24.01.2006 : 22:21:42 »

Aja  no in še to sem pozabila povedat....  nekdo ki kupi npr  psa za  30  jurjov  ga  izšola za lov....  in ga ima dejansko v  pesjaku po cele dneve,  ven ga spusti samo takrat ,ko ga rabi... če  se mu pa slučajno naredi nesreča na delu   pa  j***t  ga ... potrošni material.(  to sem mislila  pod orodje  ...  bi morala napisat potrošni material)
Obstajajo tudi taki  , ki bi radi imeli z minimalno  vloženega truda maksimalnega psa....  v  kolikor  nek pes ni  naravni talent... oz  pokaže  kakšno hibo pa sledi  šus  in   njegovo mesto zasede  drug  za 30 jurjov.

In ravno taki  potem  jadijo  nad cenami psov  in pljujejo  okrog po tistih  ki se dejansko  trudijo  vzrejat...

To glede  kolkov  ABC  in  kasiranja  vetov  se  delno kar strinjam Smiley...  jaz samo  čakam  kdaj  bo treba  še  kardio teste  delat pa    še kakšno  zadevo zraven
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 35   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: CENA PSA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines