Drage moje prjatlce in prjatli!
Se nism že neki časa javla spet, ker skoz za tole Mojo moram neki skrbet. -O lej, to se pa še rima...
Sporočam, da imamo tele naše Tastare vse tri že precej poln kufer, ker je zadnje čase skoooooz doma. Sicer ne po lastni izbiri, s čimer ste nekatere Šefice ot Psov in Mačkov seznanjene, tko da jo moram pač čuvat in pazit, da ni preveč Žalostna.
Tako sem ji npr. včeraj prinesla pokazat en zanimiv kos pokrajine, ki je zelo lepo dišal in sem ga prej z muko kar nekaj minut izkopavala v potu lastnih krempljev. Vendar ni pokazala nobenega navdušenja oziroma je celo rekla, da kaj je to za ena Svinjarija. Nima nobenga smisla za Estetiko, vam rečem.
Kaj pri nas dogaja? Tkolele:
Danes nas je najprej dopoldne zgonila do nezavesti, da mi je prav odleglo, ko je šla nekam na Kosilo. Bejž, sem si mislila, in pust me spat, ženska. Ko je prišla nazaj, je razlagala neki ot Polone (ot
Moje Polone! Tiste, ki me je našla!) - pa ot briketov, itak da nisem štekala nič. Ampak potem je mal pojokcala ot ganjenosti in zmočila Parket,
no pol sm pa vidla da je vrag odnesu šalo in da jo moram spet mal tolažit. Pa smo šle še mal ob Savi na sprehot, da so se solze posušile in mi je celo vrgla nekaj palc za prinest.
Glumila sem tud brdsko kozo, saj imamo pri nas tudi nekaj strmih terenov, ki jih zmorem samo jaz:
Pa dobr, a lohk vsaj lulam u miru al me morš skoz fotkat!
Penzonistki sta se med sprehodom odločili, da je treba vmes tudi malo počivat. In ker se je Sherry usedla točno na tist krog, kjer poleti kajakašem podeljujejo
Medajle, je naša Ta stara seveda spet dobila idejo, da nas bo malo mučila in tako smo morale pozirat kokr ene zmagovalke tud me. Takole smo bile zlata, srebrna in bronasta:
Seniorka Pepsi: "Kva je, a ti jezik pokažem?"
-opomba:
Kdor zob nima, ne more jezika za zobmi držati. (Svetlana Makarovič)
Trpeča faca seniorke Sherry: ("Pejmo domov na kavč!")
Še ena kratka pavza -ja, veter je pihal!
Zato je bilo v naročju še najbolj varno in komot. Za nekatere.
Še neki moram pokomentirat: jst sm prebrala tuki na forumu da vas vaši Šefi vsi neki strižejo zdej pred Poletjem. No,
jazd se pa postrigla bom NE. Ker mam prou lepo čupo, kr poglejte - in je ne dam!
Tud z desnega profila sem prou fletna, kenede? Vsaj men se tko zdi. Brke mam glih ta prave.
No u glavnem. Lepo se mejte vsi, mojo najditeljico in prvo Mamo Smetko pa še posebej lepo pozdravlam in še vse une druge tete, ki so danes tako zelo razveselile Mojo Dvonožko, da ni vedla, a bi se cmerala al bi se smejala.
Pa je pol za vsak slučaj počela kar oboje, koza zmešana.
Hov!
Cockta
& une dve, kaj sta že. Neki za pit - sprot pozabm. Glavno, da mene poznate!