Sedaj imamo pa mir do januarja, ko pricakujemo na klubski razstavi celo vec kot 2 bernardinca
...in to se je celo uresnicilo
na klubski razstavi je bilo prijavljenih 8 bernardincev (v katalogi pise, da 4 kratkodlaki in 4 dolgodlaki, a v resnici je bilo 5 dolgodlakih in 3 kratkodlaki). Na cacib razstavi pa je bilo oba dneva prijavljenih 7 bernardincev (ce sem prav stela).
"nas" Otok (Tyronica Born for Winning) je prvi dan dobil samo cac, r.cacib. Ko sem vprasala sodnika, zakaj je bil drugi oz. kaj ga je motilo na njemu, je rekel, da je super pes
Ja, in zakaj ga je potem drugi samec premagal? Ah, nic, Otok je super, mi je pa bila zelo vsec dolgodlaka samica
Na klubski so se predstavili:
-
Tyronica Bryan Bach (Bry): mali otrok v velikem telesu
dobil je
odl. 2 in rcac. Ko se bo nehal otrocje obnasat v ringu, bo imel kaj vec sans za boljsi uspeh;
-
Tyronica Born for Winning (Otok): dobil je
odl 1, cac. Za kaj vec je verjetno se premlad...
-
Tyronica Brina (Brina): hja, smesna zgodba, ki se pa zacne ze pri izdaji njenega rodovnika. Takrat so celotno leglo vpisali pod mojo Bino. In tako imajo vsi mladicki napisano: PASMA: kratkodlaki bernardinec; DLAKA (pa taka, kot je). In pri Brini je to dolga. In zato so jo na klubski vpisali med kratkodlake, ceprav je psicka dolgodlaka. Ko sem se pred razstavo sla pritozit v pisarno, so rekli, da je prijavnica tako napisana in da ne morejo spreminjati... in zato je bila Brina ocenjena med kratkodlakimi (malo je manjkalo in je sploh ne bi ocenili
). No, dobila je vseeno
odl 1 in cac;
- na koncu je bila na vrsti se moja
Bina. Morala je braniti druzinsko cast in to se je tudi zgodilo. Dobila je oceno
odl 1, cac, postala je
klubska prvakinja in za BOB premagala samca, ki je premagala oba moja mladicka (na sreco se je med tekom vrgel na tla in rekel: dovolj imam). Sodniku ni preostalo nic drugega, kot da podeli Bini
BOB Naslednji dan je bil Otok bolj uspesen: dobil je namrec
odl 1, cac, cacib ter BOB. Tako je premagal samca, ki je bil v soboto 2x boljsi od njega in odraslo samico.
Smo pa naredili nekaj druzinskih slik:
moja Bina in njen "tamau" Otok
mali ima kar 90 kg, ceprav izgleda suh
sami B-jevčki
Tako, razstavno leto 2007 smo dobro zaceli. Upam, da bomo tudi tako dobro nadaljevali in koncali. Hvala vsem, ki s katerimi sem uspela klepetat v Ljubljani
Bilo je premalo casa in prevec dela