Evo nas
Kotitev se je končala. Bina je skotila 8 mladičkov: 5 babnic in 3 dece
Najlažja samička (zadnja skotena) ima samo 570 g, najtežji samček (tretji skoten) pa ima 760 g. Kotitev je potekala mirno, brez zapletov, razen začetek je bila kriminalka
Ker mi banda ravno spi, imam čas
Cel dan je Bina dokaj normalna. Ko sem jo spustila opoldne ven lulat, se mi je sicer obanašala dokaj sumljivo, ampak vse v mejah normale. Ob 17-tih sem jo peljala v kotilnico. Mami mi je čez 15 min rekla, da jo lahko spusti ven (da bi bila Bina pred hišo, ker bo ona itak zunaj). No, na srečo smo se potem skupaj odločili, da je bolje, da ostane notri. Ob 18-tih sem Bini izmerila tem. in jo je imela 38 stopinj (danes zjutraj 37,4!!). Ob 18.30 se pogovarjam z Majo01 po telefonu, ko je meni Bina začela cvilit v kleti. Ko sem prilaufala dol, sem videla enega mladička skotenega na sredini hodnika (hodnik pa kot klavnica
), drugega pa v kotišču. Bina je bila sredi hodnika. Mladiček v kotišču je bil obdan s popkovino in zato žal mrtev. Mladiček na hodniku (samička), je bila ob mojem prihodu živa. In takrat so se odvile moje najhujše minute v mojem življenju. Nisem vedela, ali naj oživljam mrtvega ali naj brišem živega mladička. Nisem se upala prerezat popkovine. Hitro sem klicala Uršo (ona mi je pomagala pri kotitvi) in na srečo je bila že čez 20 min pri meni.
No, potem je kotitev potekala normalno. Razen tega, da sploh ni imela popadkov. Bina je ležala, kar naenkrat je dvignila rep in mladiček je bil zunaj. Sploh ni prej nič kazala, da bo imela popadek. Vse skupaj je potekalo zelo hitro (ok, presledki med mladički so bili kar veliki), ampak sama kotitev (od kao popadka do prihoda mladička na svet) je minilo vsakič manj kot minuta.
Slikice sledijo tekom današnjega dne. Bina je še vsa zelena.
Lp Jana