23. decembra 2007 sem šla službeno v Horjul. S skritimi zasebnimi interesi, priznam, ampak tega šefu gotovo nisem razlagala. Da hodim gledat cucke, ker si ga ne upam nabavit. Ker itak midva "nisva resna in še zase nisva sposobna skrbeti, kaj šele za enega psa".
Še med službenim delom obiska je moj mož tam v kotu za ograjo opazil en tak fajn smrček, bel s črnimi pegicami.
Je bila Polona tako prijazna, da je tisti smrček spustila iz pesjaka, da naju je prišel pošnofat. Ne vem, kaj si je smrček mislil in koliko naju je Polona resno jemala, ko sva rekla, da prideva po smrčkota takoj po novem letu. "Da ji prihranimo novoletno pokanje," sva rekla tisti dan.
Že na poti domov sva imela vse predebatirano, že naslednje dopoldne sva se odpeljala v najbližjo pasjo trgovino in nabavljala ko velika. Taka bejba mora met vse!!!
Par dni sva z možem še en drugemu malo burek prodajala, potem pa je on končno prišel na plano: Zakaj bi čakala do novega leta, takoj ponjo v Horjul!
Jaz, človek akcije, takoj primem tulifona v roko, pocingljam Poloni s knedlom v grlu... "Jo je že oddala? Si je medtem premislila, ker sva čudaka? Me bo nadrla, da nisem resna?.." Pa me ni. Dobila sva njen "žegn", da prideva po Pegico takoj.
In danes smo tle. Midva in tale nasmešek
Teh dobrih pet mesecev sem vsak dan sproti vesela, da sem šla tisto nedeljo v Horjul.
Vam povem (dobro, tisti, ki to berete, verjetno itak že veste), pes je najboljša stvar. Še celo bolj zdrava sem od kar jo imam. Se dohtarji čudijo, jaz pa ne... heh heh, mam doma čudežno zdravilo v belih nogavičkah.
Letošnje novo leto je Dedek mraz prinesel eno zmagovalno loto srečko.... meni in mojemu možu. Pega si je sicer nakopala na pleča dva posebneža, ma je očitno zadovoljna.
Se trudi, naju potrpežljivo vzgaja, dan za dnem. Prvo lekcijo naju je že naučila:
Copate je treba pospraviti, ne morejo kar tako ležati po tleh. Če nisi priden in copat ne pospraviš, pride Pega copatarica in jih odnese... Hja, Polona, kaj naj rečem. Hvala! Da si Pego obdržala več kot tistih zakonsko kritih 30 dni. Hvala tebi in vsem, ki ste jo rihtali in zrihtali, da je danes tako perfektna.
Hvala. Midva sva prava srečkota.
http://tjas.moj-album.com/album/11330302/