mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 01.07.2024 : 16:21:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Novorojenček in pes  (Prebrano 58720 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Ajda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


« Odgovor #90 : četrtek, 24.11.2005 : 15:13:24 »

Barbka, ja težko si je predstavljati, koliko dela je z dvojčki in čisto verjamem, da ga je toliko, kot praviš. Ampak v tem primeru je pesjak absolutno najslabša možna rešitev, ker to pomeni, da bo psica videla človeka enkrat na dan za pet munut, ko bo dobila jesti. Če pa temu ni tako, in bodo uspeli skrbeti za psico kot se spodobi, potem pa tudi ni pravega razloga, da bi sploh bila v pesjaku. Mislim, da je oddaja psice boljša rešitev kot pesjak.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #91 : četrtek, 24.11.2005 : 17:01:36 »

Mislim, da je ideja o tem, da bi nekdo proti placilu sprehajal psa odlicna. Tudi jaz sem do svojega 15 leta, dokler nisem dobila svojega psa (pa tudi potem se obcasno), sprehajala vse pse v ulici. Zastonj, zaradi lastnega veselja. In mislim, da sem takrat kar nekaj kuzkom precej popestrila dolgocasne dneve, se bolj pa so jih oni meni. Razmisli o tem. lp
Logiran

Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #92 : četrtek, 24.11.2005 : 17:40:44 »

Živa - večkrat sem napisala, najboljša rešitev bi bila oddaja psičke. Vendar je to intimna odločitev How-how.

A ja - Živa - čestitke tudi tebi!
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #93 : četrtek, 24.11.2005 : 18:17:26 »

citat:Zanima me ali ima kdo izkušnje s prihodom novega člana v družino in kako se je pri tem obnašal vaš kuža, glede na to, da je on pri hiši že več let ?

Lahko bi se pojavilo tudi ljubosumje na dojenčka.Pri nekaterih pasmah to lahko predstavlja težavo. Prebrala sem da so dojenčka pustili samega v sobi z rotwaillerjem in mu je ta zaradi ljubosumja odgriznil nogo!!!
Torej je potrebna pri nekaterih pasmah določena pazljivost.

Dojenčka ki je ravno prišel iz porodnišnice pa normalno ne boš dal takoj psu. Pri dojenčkih ki pridejo iz porodnišnice moraš vsaj na začetku pazit da ne zboli. Saj se tudi obiskov nima takoj ko pride dojenček iz porodnišnice.

Počakaš vsaj en mesec ali več in ga potem pokažeš kužku.


Logiran
How-how
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 4


« Odgovor #94 : četrtek, 24.11.2005 : 18:18:35 »

Živjo Wink!

Sem vas namenoma pustila dan ali dva, da se je lahko cela pesjanarska druščina "zlajala" in pač povedala svoje mnenje in me (nekateri) obsodila.   Sad

Zadeva ni tako grozno pereča in mislim, da če bom vključila vse družinske člane bo šlo.  Roll Eyes Saj končno ne živim sama s psom. Grin Zelo rada skrbim sama za svojo psico, ker sem pač morda vseeno odgovorna in sva se z možem skupaj odločila za kužico. Pač mi ni preveč všeč, da bi se vsakdo po malem ukvarjal z njo in delal z njo kar mu paše.. ker bo na koncu čisto svojeglava.
Ampak glede na to, da sama ne bom imela več toliko časa (še najmanj 3 krat na dan po dobro uro), jo bom pač dala vodit na sprehode nekomu (tašča, svak...), ki sta se vmes že ponudila pomagati.
S kužico bomo poskusili kako se bo obneslo ko bo notri.. mislim, da bodo 3 meseci dovolj, da ugotovimo vsi skupaj, če je to možno. Šele nato pa bo padla dokončna odločitev o pesjaku  Huh Upam, da ga ne bo potrebo uporabljat...
Se mi pa zdi pesjak občasno zelo dobra rešitev.. čas dopustov (ali naj psico trogam na avion.. in v full turistične kraje.. mislim, da ne!!! Shocked ji ne privoščim takega trpljenja samo zato da bo z mano). Tako ali drugače bi jo dala v pasji hotel, ki pa ima menda pasje bokse in pesjake... tako, da mislim, da kak uro ali dve pa tudi ni tako grozno preživeti v pesjaku. Shocked

Oddaja psa je pa res zadnja možnost... Sicer pa mene in psičke tako ne poznate, da bi lahko sodili ali dobi dovolj sprehodov... igre... pozornosti. Verjetno malo preveč in bi jo še. Zaenkrat pač z možem postopno uvajava pravila, ki bodo veljala tudi takrat ko prideta otročka v dom (redni sprehodi, redna hrana in ignoriranje njenih izpadov izsiljevanja - moram priznat, da se to že kar pozna in nam vsem gre na bolje, tako, da tudi ideja o pesjaku malo zamira...). Včasih jo tudi zapreva v predprostor, ravno zato, da ve, da ne more biti vedno zraven (pa ne za dolgo - 10 min). Če vam to spet diši na mučenje in maltretiranje, se javim in me lahko svobodno linčate!

Upam, da je še kanček človeka v vas in ne samo zveri, ki bi me strgale. Sicer pa resnično želim vsem, da imajo samo srečo v življenju s psi in nobenih kiksov... ni luštno, ko ti kaka stvar vendarle ne gre tako kot si si jo zamislil. (btw - zakaj mislite, da sva si umislila labradorko in ne npr. pitbula, dobermana... - verjetno zato, ker sva hotela imeti stabilnega psa, ki bo imel rad otroke...!!! Samo v razmislek). Vsaka stvar žal ne gre vedno po naših načrtih... še posebej, če je ta stvar pes!!!

How-how!

Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #95 : četrtek, 24.11.2005 : 18:55:10 »

Iz tvojih postov pač ni razvidno, koliko se dejansko ukvarjaš s psom, in če si vprašala za nasvet na tem forumu, ti je lahko jasno, da se bomo postavili prej na stran psa, kot pa lastnika. Če bi vprašala kje drugje, bi mogoče dobila nasvet, da je psa najbolje s kolom po glavi, pa je problem rešen. Vendar tega nisi storila in zato lahko sprejmeš tudi kako kritiko.

Me veseli, da o pesjaku ne razmišljate "več" tako resno, naj te pa opozorim, da labradorci niso tako nedolžna pasma in bi bil ob napadu ljubosumja tudi ta pes sposoben kake neželene reakcije, prav tako kot rotweiler. Pravzaprav ljubitelji psov tipa bull in ostalih "bojevitih" pasem zagotavljajo, da so ti psi za otroke še veliko bolj nežni in primerni, kot prinašalci, slednji so namreč precej nepredvidljivi. Zato se ne slepite, da vašega psa ne bo treba tako načrtno navajati na otroke - nasprotno, še več pameti in energije bo treba vložiti v to. Preberi si še več nasvetov na to temo (saj jih bodo prilimali, meni se ne ljubi iskat  Wink), saj je zelo pomembno, da se pes že v prvih dneh ne počuti zapostavljenega.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #96 : četrtek, 24.11.2005 : 19:18:12 »

Mojcica ... preberi si temo od zacetka pa do konca!

Citat
Dojenčka ki je ravno prišel iz porodnišnice pa normalno ne boš dal takoj psu. Pri dojenčkih ki pridejo iz porodnišnice moraš vsaj na začetku pazit da ne zboli. Saj se tudi obiskov nima takoj ko pride dojenček iz porodnišnice.

No, preberi si celo temo, pa bos videla kaksno neumnost si napisala ... pes je clan druzine in nima kaj 1 mesec cakat, da bo lahko spoznal otroka!!! Haloooooooooooooooooooooooooooo................


How how ... no, s tem, da smo napisali svoje mnenje si mogoce le zacela razmisljati malo drugace ... vsaj tole sporocilo to kaze ... kako pa v resnici bo, me pa res zanima!


Sammy82 ... vse nasvete najde prav v tej temi!


Lp, Ursa
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #97 : četrtek, 24.11.2005 : 20:16:30 »

Citat: mojčica
Dojenčka ki je ravno prišel iz porodnišnice pa normalno ne boš dal takoj psu. Pri dojenčkih ki pridejo iz porodnišnice moraš vsaj na začetku pazit da ne zboli. Saj se tudi obiskov nima takoj ko pride dojenček iz porodnišnice.

Počakaš vsaj en mesec ali več in ga potem pokažeš kužku.

Tole je pa ena tolk mim... In zakaj ne bi pes smel videt dojencka en mesec? Ce za svojega psa ves da je cist in zdrav, da mu lahko vsaj toliko zaupas, da ti dojencka tisto sekundo, ko ga bo zagledal, ne bo napadel, ne vem kaj mas tle 1 mesec potem za cakat. Prej, ko ga bo spoznal, bolje bo. Eh... Pa pomoje je ze tak 100x bilo povedano in trobezljajo vse povsod, da je tudi znanstveno dokazano, da ce je otrok od samega zacetka v stiku z zivalmi, je kasneje veliko manj moznosti, da dobi kaksne alergije. Ampak ok, to spet spada v drugo temo.
Bom pa se samo tole omenla. Moja prijateljica ima dva otroka - 15 mesecev in 3 mesece. Z njimi v stanovanju zivi tudi labradorka. In prvi dan, ko je prisla z vsakim od otrok iz porodnisnice, je dala otrocka psicki za povohat. In vsak dan je lahko psicka vohala in gledala dojencka. Pa sta oba otroka zaenkrat (opa, zaenkrat!  Grin ) se ziva in zdrava.

LP
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #98 : četrtek, 24.11.2005 : 22:46:16 »

How how, dejstvo je, da ti na začetku teme nisi spraševala, kako je najpametneje ukrepati, da ne bo trpel pes in vi, ampak si se nekako že kar odločila, da pes šiba v pesjak. In na tem forumu, kjer so nam v prvi in zadnji vrsti pomembni psi (vsaj večini), drugačnega odgovora niti nisi mogla pričakovat.

Upam le, da so bile naše besede pravilno razumljene in da boš storila kar je prav - ne izolirala psa, ga ne vrgla v pesjak, ampak kot si sama povedala vključila vso družino v akcijo.

In Mojčica, tvoje trditve so malo sporne, saj je še slabše če pes gleda in voha dojenčka, to malo bitje, ki ga vsi gledajo kot malega bogeca, on pa ne sme niti zraven pridet. In jaz sem bolj na strani tistih, ki dajo hišnemu psu dojenčka že takoj za povohat in psa kar najbolj vključijo v dnevne aktivnosti.

LP,
Diana
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #99 : četrtek, 24.11.2005 : 23:13:00 »

citat:Iz bolnišnice nismo nič nosili domov, ko sem otroka prinesla domov je bila psička prva, ki si ga je lahko ovohala.

Dojenčka ki je ravno prišel iz porodnišnice pa normalno ne boš dal takoj psu. Pri dojenčkih ki pridejo iz porodnišnice moraš vsaj na začetku pazit da ne zboli. Saj se tudi obiskov nima takoj ko pride dojenček iz porodnišnice.

Počakaš vsaj en mesec ali več in ga potem pokažeš kužku.
Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #100 : četrtek, 24.11.2005 : 23:22:15 »

citat:Iz bolnišnice nismo nič nosili domov, ko sem otroka prinesla domov je bila psička prva, ki si ga je lahko ovohala.

Dojenčka ki je ravno prišel iz porodnišnice pa normalno ne boš dal takoj psu. Pri dojenčkih ki pridejo iz porodnišnice moraš vsaj na začetku pazit da ne zboli. Saj se tudi obiskov nima takoj ko pride dojenček iz porodnišnice.

Počakaš vsaj en mesec ali več in ga potem pokažeš kužku.


Daj mi prosim razloži, od česa bi lahko otrok zbolel, če pride v stik s psom? Če je pes zdrav in čist, je lahko otroška dekica, v katero po prihodu domov zavijemo otroka, bolj "nevarna". Če pa misliš vsako stvar, ki pride v stik z dojenčkom, sterilizirati, bo pa imel otrok pri 3 letih najbrž vse možne alergije. Dajte malo razmislit, preden butnete ven take bedarije.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #101 : četrtek, 24.11.2005 : 23:23:07 »

Jaz se pač ne strinjam. In sicer ne govorim kar tako, ampak kakor sem brala je najbolje da se da dojenčka povohat takoj, saj če 2 meseca živi v sterilnem okolju, mu lahko storiš le še slabše.

LP,
Diana
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #102 : četrtek, 24.11.2005 : 23:23:59 »

Daj mi prosim razloži, od česa bi lahko otrok zbolel, če pride v stik s psom? Če je pes zdrav in čist, je lahko otroška dekica, v katero po prihodu domov zavijemo otroka, bolj "nevarna". Če pa misliš vsako stvar, ki pride v stik z dojenčkom, sterilizirati, bo pa imel otrok pri 3 letih najbrž vse možne alergije. Dajte malo razmislit, preden butnete ven take bedarije.

Se popolnoma strinjam! Ne vem zakaj bi ovohavanje psa bilo bolj nevarno od prenosa otroka iz porodnišnice domov?
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #103 : četrtek, 24.11.2005 : 23:32:29 »

Joj, ne morem verjeti kaksne neumnosti berem!!!

Prva stvar, ko prides domov z dojenckom je, da das otroka nekam, kjer ga lahko pes povoha, lahko tudi polize (in nikar ga ne vleci stran!!!) ... to je prva stvar, ce noces ze na zacetku zaj*** vso zadevo s psom. Pa ni edina stvar na katero moras biti pozoren ob prihodu dojencka domov!!!

In ja ... lahko ga tudi polize ... sterilnosti pa niti v porodnisnici ne bos nasla ... sicer pa ... verjetno si mnenja, da ce pade dudica na tla, jo polizes in das otroku v usta ... seveda se ne zavedas kako velikansko skodo delas otroku!!!

Ah, ja ... ljudje bozji ... potem se pa cudite, ko rott (spet povdarek na pasmi - lahko bi bil tudi ZP) zadavi otroka ... na primer! Pa vas ne mislim strasit, ampak preden se ob psu odlocite za otroka se vrzite v knjige ali pa na razne forume in premislite marsikaj!!! Nekateri seveda, ne vsi!!!

 Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry

Lp, Ursa
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #104 : četrtek, 24.11.2005 : 23:48:17 »

Ali ni boljše s preventivo preprečiti morebitno infekcijo kot pa tvegati, da bi otrok zbolel kar bi pri taki starosti bilo življensko ogroujoče.

Imamo pač različna mnenja. Jaz vsaj nekaj dni dojenčka nebi izpostavljala s fizičnim dotikom psa.

citat: In ja ... lahko ga tudi polize ...

 ;DJa ravno pred tem je pa šnofal kakce,zadnjice od drugih kužkov,brskal kdo ve kje, se valjal po gnoju, jedel iz komposta...se lizal po svoji tazadnji..
Vsem tem klicem dojenčka res ne smeš takoj izpostaviti. Nevem mogoče po nekaj tednih..bi pa že lahko prišlo do fizičnega kontakta.

Saj tudi takoj iz porodnišnice ne povabiš vse sorodnike in prej preveriš če niso bolani...v vsakem primeru pa si umijejo roke. Psu pa verjetno ne boš šel jezika drgnit.  Grin

V porodnišnici in pes se pa ne moreta primerjati, ker je v porodnišnici veliko bolj higienično. Wink

citat:verjetno si mnenja, da ce pade dudica na tla, jo polizes in das otroku v usta

Kje ste pa  to slišali.  ???To je pa neznansko nehigienično in se ne strinjam s to trditvijo.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines