mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 01.07.2024 : 16:42:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Novorojenček in pes  (Prebrano 58727 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #120 : petek, 25.11.2005 : 14:34:43 »

Prijelo me je, da poiščem nekaj slikic, psa in dojenčka, da vsi skupaj vidimo, kako to res LEPO IZGLEDA:  Cheesy Smiley

http://www.superdog.com

http://www.colobeaglerescue.org

http://www.mrkphoto.com

NEKAJ NAJLEPŠEGA, KAR SE NAM LAHKO ZGODI, JE VZGAJANJE OTROKA SKUPAJ S PSOM. VZEMIMO SI TO KOT PRIVILEGIJ.  Cool Smiley

[povezave s slik spremenjene na spletne strani; Jana]
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #121 : petek, 25.11.2005 : 15:27:24 »

Branka, super slikce.

Sama nisem nikoli komplicirala glede dojenčka in psičke. Ko smo prišli iz porodnišnice ga je povohala in rodila se je velika ljubezen. Ni lepšega, ko vidiš kako se psička uleže zraven tvojega otroka in položi glavco k njemu. Cheesy Smiley

Naj še poudarim, da je moj 2 in pol letni sin imel visoko vročino le enkrat, skratka nikoli ni bolan, razen kakega malega prehlada. Moram "potrkat" a je odporen, da bolj ne bi moral bit.
Najprej gre do psičke, jo malo cenja, ona ga parkrat poliže, potem gre pa po bonbon, ga prime z usranimi rokami in poje. Bakterij.......še in še...a je še vedno živ in zdrav, da bolj ne bi moral bit.

lp in veliko veselja s psmi in novorojenčki

Barbara


Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #122 : sobota, 26.11.2005 : 09:32:29 »

Pri Pii so prvi kužki pol pa pridemo na vrsto mi.

Iz mojih izkušenj je za otroka stik s psom v mnogih pogledih ena najpomembnejših stvari.


Povsem soglašam, ker mali otroci imajo nek neverjeten čut za živali že po naravni poti - najslabše je potem to, da jim starši privzgojijo strah do psov.

Imam 2 nečaka in mlajši je star 3 let in pol. Stanujemo v isti hiši in prvo vprašanje, ko vstane in zadnje, ko gre spat je namenjeno Bertelnu - vse se mu vrti okoli Betija. Ko smo pripeljali Bertelna domov, je bil Žiga star dobri dve leti - takojšnji kontakt, ta otroški instinkt, občutek, da sta pa onadva tako ali tako enaka.

Starejši ima pa več strahospoštovanja do Bertelna in Bertel to čuti - predvsem ga hoče starejši obvladati s takim zadirčno napadalinim tonom, katerega pa Bertel ne razbere kot prijaaznost.

Predvsem morajo starši poskusiti razumeti, da slina, dlaka so le izjemoma izvor bolezni.

LP, Barbara
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #123 : petek, 09.12.2005 : 10:47:23 »

Zanimivo je brati vaše izkušnje. Jaz sem pa precej skeptična glede Fabije in dojenčka... ful bi bila ljubosumna in bi mu znala kaj naredit. Že tako ji ne zaupam preveč z malimi otroki, ki tulijo, skačejo itd..
Jaz imam torej štiri pse, in eden od njih je sodil v kategorijo, da mu nisem nikoli zaupala glede otrok in sploh glede nenavadnih pojav (npr invalidov , piajncev itd) Kadar ga je kaj presenetilo bi raje najprej napadel in potem pogledal kaj je bilo kot obratno. Tako je bil pripravljen napasti delujočo koslnico, fromtalno v masko hrumeči kamion,ali petardo, pri petih mesecih je napadel bager na gradbišču in se tako zagrizel v železno žlico, da smo ga s težavo odtrgali.... opazila sem kako zelenijo oči , če je zagledal rolko, ne bi pa mu zaupala tudi reakcije, če bi mali otrok npr vlekel ropotajočo igračko na avrvici. Tudi njegovi pogledi proti vozičkom so bilo nenavadni- bi napadel kolesa .
A z mojimi otroci in mojim vozičkom ni bilo težav. Popolnoma se je navadil. Seveda sem bila vedno pozorna na izraz v očeh, da bi laho ukrepala preden bi prišlo do nesreče, a že po kretkem času se je ta pogled umiril in stabiliziral. Zdaj so varni tudi tuji otroci in vozički. Za dotike pa ni bil nikoli občutljiv.
Sicer pa mojim psom nisem dajala otrok za vohat in lizat. Psi jih prve tedne pravzaprav sploh niso opazili, saj je bil le en paket v mojih rokah ali v vozičku. Ni jih pretirano zanimal.Ko je kakšen želel pogledat kaj imam, sem mu to pač pustila. Takoj po prihodu iz porodnišnice sem normalno začela s treningi in sprehodi . Za pse se ni nič spremenilo- razen ,da sem nosila kenguru, štorkljo oz terala sabo voziček. Ko je bila hči stara 15 dni , sva bili skupaj na prvi državni tekmi. Sin j ebil na prvem svetovnem prvenstvu pri dobrih treh mesecih, hči pa pri dobrih dveh.Voziček sem parkirala na štaru in ga po cilju spet odpeljala- no problem.
NIKOLI pa ne pustim otrok in psov samih. Med 1 in 2 letom tudi nikoli ne odvrnem pogleda od psa, kadar je blizu otrok in spremljam njegovo razpoloženje ter korigiram morebitne neprimerne reakcije otroka ali psa.
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #124 : petek, 09.12.2005 : 12:30:29 »

Takoj po prihodu iz porodnišnice sem normalno začela s treningi in sprehodi . Za pse se ni nič spremenilo- razen ,da sem nosila kenguru, štorkljo oz terala sabo voziček. Ko je bila hči stara 15 dni , sva bili skupaj na prvi državni tekmi.
Tisi pa res super mama  Smiley Wink, sploh si ne predstavljam, kako si lahko takoj po prihodu iz porodnišnice začela s treningi in sprehodi psov  Shocked
Jaz sem v tem času vozila psičko ven le toliko, da se je polulala, na sprehode so jo vozili drugi vsaj prvih 14 dni, ker zaradi komplikacij, nisem mogla niti hodit.

Kmalu bomo dobili drugega dojenčka, pa se bolj sekiram, kako ga bo sprejel sin,  kot pa psička (glede nje me sploh ne skrbi).
Logiran
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #125 : petek, 09.12.2005 : 13:41:20 »

branka, lepe slikice  Cheesy dvoje kar gre res skupaj, otrok in pes Smiley pri nas vidim ko imamo polno hišo otrok, pa se s psi najbolj razumejo Smiley pravi prijatelji so... in mislim da bi bilo življenje čisto drugačno, če ne bi bilo ali enih ali drugih.  Wink
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #126 : petek, 09.12.2005 : 14:07:14 »

Tisi pa res super mama Smiley Wink, sploh si ne predstavljam, kako si lahko takoj po prihodu iz porodnišnice začela s treningi in sprehodi psov Shocked
Jaz sem v tem času vozila psičko ven le toliko, da se je polulala, na sprehode so jo vozili drugi vsaj prvih 14 dni, ker zaradi komplikacij, nisem mogla niti hodit.

Kmalu bomo dobili drugega dojenčka, pa se bolj sekiram, kako ga bo sprejel sin, kot pa psička (glede nje me sploh ne skrbi).
Prav nič super nisem. Komplikacije lahko človeka položijo kar za nekaj časa, a najbrž so bolj izjema kot pravilo.
Mogoče je bilo pri meni bolj enostavno, ker sem imela obakrat carski rez.
se pa strinjam,da je težava s sprejemanjem sorojencev mnogo večja, kakor s strani psov. ampak po mojih izkušnjah se tudi tu začnejo težave šele, ko manjši začne hodit naokoli in se zavedati svojih pravic.
V tem smislu imajo dvojčki prednost, saj so  malega v isti situaciji, pa tudi ujamejo se lažje.
Logiran
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #127 : petek, 09.12.2005 : 14:33:15 »

še 2 slikice iz naše družine...
nina in živa (nina ni več novorojenček ampak je sedaj stara že 7let Wink )

http://www.moj-album.com/slike/1328469/VlMhijl9zy51ftpb.v.jpg

http://www.moj-album.com/slike/1328469/g_EMTZTXao14ic0U.v.jpg
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #128 : torek, 10.01.2006 : 10:17:24 »

Ne vem če se je že kaj pisalo, samo zanima me naslednje. Kolegica  bo dobila dojenčka, njena kolegica pa ima psico Rottweilerko, ki je do tujcev zelo "šarf", do nas domačih pa kot igračka. Obe se veliko družita in poleti skupaj, tudi s psom, hodimo na morje. Zanima me kako mislite, da bo ta pes sprejel dojenčka, čeprav bodoča mamica že napoveduje da ne bo otroka izpostavljala psu (iz strahu) in poleti z nami hodila na morje (to so vikendi).
Hočem povedat, da pes ni njen, je načeloma zelo hud oz napadalen do otrok in tudi ona ima malo strahu pred njem (se pa vsakič kmalu navadi).

Ali svetujete zbliževanje s psico in kakšno, da ne bo kar pohrustala otroka, ko ga ji boš dal povohat? Ali to raje odsvetujete (potem odpadejo skupni vikendi na morju)?

LP
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #129 : torek, 10.01.2006 : 10:38:48 »

ppetra,
na tvoja vprasanja je prakticno nemogoce odgovoriti, ker je tu na eni strani bodoca mamica, ki se boji, na drugi strani relativno oster pes (kot navajas), ki nima veze ne s teboj, niti z bodoco mamico, razen skupnih dopustovanj. O vsem tem bosta morali predebatirati bodoca mamica in lastnica psa. Lastnica psa je tista, ki bi morala vedeti, kako se bo pes odzval na novorojenčka. Konec koncev je pes njen in bi morala poznati svojega psa.
Na kaksen nacin, spoznati novorojencka in psa, da ga bo pes sprejel, pa je tukaj nevarno dajati kakrsenkoli nasvet, ker nihce od nas ne pozna nikogar od vas, vasega obnasanja, odnosov znotraj skupnosti in reakcij na konfliktne in nekonfliktne situacije. Univerzalna resitev, zal ne obstaja.
Vem, da ti nisem dala resitve, do katere zelis priti, a dajati nasvete brez poznavanja "vpletenih" je lahko izredno nevarno in neodgovorno.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #130 : torek, 10.01.2006 : 11:09:58 »

Ja sej vem, čist tako sem mislila, če ima kdo že mogoče podobno izkušnjo ali pa kakšno idejo. Drugače je vse res kar si napisala.
Edino to, pes živi pri starših te lastnice (ker se je pred kratkim odselila) in je njegov "gospodar/skrbnik" v večini njen oče, njo tudi ful uboga, prav tako ima rada to našo kolegico (bodočo mamico), potem jaz recimo psico brez problema vozim na sprehod ko gredo na dopust (če pač jaz ostanem doma), psica me ima tudi ful rada. Skratka hočem povedat da smo veliko skupaj prav tako pa je z nami velikokrat ta pes, ki ima lastnika bolj na papirju, ubogal pa naj bi bolj use oz nobenega. Vem pa da mi je težko sploh kaj odgovorit.

Mislim da bom kar v pasji šoli vrašala, kaj in kako, ko bom svojega novega psa peljala tja (kar je pa tudi že nov in podoben problem (tu gre za psa mladička in ne otroka) v zvezi s to psico, ki pa je povezan z mano). No če mi bodo tam kaj znali pomagat.

LP
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #131 : torek, 10.01.2006 : 11:36:04 »

mi imamo senega soseda-fantka starega ene 4 ali 5 let. je zeloooo siten, ves čas tuli, se ganja mimo hiše z ropotajočimi vozili, vpije, cvili. Fabiji gre že od malega na živce, saj ji tudi nagajal. Če bi se v trenutku, ko ta mulc zganja svoje norčije, utrgala iz povodca, bi letala nasravnost k njemu in skočila vanj. Ali bi ga ugriznila ne vem. Sigurno pa za otroka to ne bi bila prijetna izkušnja. Ta mulc večkrat pride k nam na obisk - k sestrici. S Fabijo ni nobenega problema, je zraven, ko se igrajo, komot jo boža. Tudi cvili kdaj po hiši, kar Fabijo sicer naredi malo živčno, ampak se pač umakne na svoj prostor. Se pravi-v naši hiši - vse ok, če bi ga pa zunaj med akcijo ujela, pa.... Huh
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #132 : torek, 10.01.2006 : 11:40:27 »

ppetra: glede na to, da pes sploh ni od bodoče mamice, ampak od ene 3. osebe se jaz e bi preveč obremnjevala. Najbrž lastnica psa ne bo sedaj šla k raznim pasjim psihologom itd, zato ker ima prijateljica psa! Ne bi rekla, če bi ona postala mamica. Glede na to, da je pes agresiven do vseh, posebno pa do otrok... najbrž na morju nima kar spuščenega, da teka okrog!

Če je pes privezan in ima prijateljica otroka ves čas pri sebi (dojenčka), bi že šlo. Ko bo pa mulc začel hoditi ali če je pes spuščen, pa pač ne boste hodili skupaj na morje z otrokom in psom.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #133 : torek, 10.01.2006 : 11:41:55 »

ups, predprejšnji post spada v drugo temo
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #134 : torek, 10.01.2006 : 11:49:53 »

Ja  saj to je problem, točno na morju smo na parceli z ograjo in je pes spuščen. Recimo da bo otrok ves čas na mizi v tist lupinci (ali pa na stolu), kaj pa če bo hotel pes vsseno do njega? Še to, če gremo vsi na morje ni potem nobenega doma, da bi psa peljel vn na sprehod.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines