Moonbeam,a živiš v bloku? Meni se zdi boljše, da je kuža na prostem....Že na osnovno potrebo gre sam, ko to začuti in ne takrat, ko se to zazdi lastnikom...Ne rečem, da je pri tebi tako, ampak marsikje je...
Ja sem v bloku doma. In meni se tudi zdi dobro, če je kuža na prostem. Ampak kaj pomeni prosto? V življenju nebi spustila psa brez moje vednosti in prisotnosti ven pred hišo. Sej pol pa imamo take pokole kot je bil tisti z ovcami. Da psa prebereš in njegov karakter morš bit z njim precej časa. Potem so pa tu lasnitki, ki mislijo, da poznajo svojega psa in se dogaja marsikaj.
A pozimi imaš tudi odprto hišo, da leta ven in not? Kaj pa ko vas ni doma, je svoboden kot ptička?

Dvomim, da si vsak trenutek poleg, da ga nadziraš?!
kar se pa blokovskega življenja tiče... ja bi lahko res rekla, da bi živela raje v hiši ampak ne živim. Rokiju pa nič ne manjka... Zdravje, nega in sprehodi so redno na seznamu. Da ne govorim o izletih, hribih in naravi. Se mi zdi da se je moj kuža nadihal svežega zraka nad 1500 m več kot se bo marsikateri, ki je privezan pred hišo ali pa prosto leta sem in tja.
Kar se pa potrebe tiče... Pes mora biti naučen, da ne more vsak trenutek zalivat in pa kjerkoli. Po mojem, imeti psa ni samo hiša in dvorišče. Se zna zgodit, da prav ti psi iz hiš najbolj nastradajo.
Pasje življenje, ki ga ima Roki je polno svežega zraka, dobrih obedov, malo poležavanja, veliko ljubezni in udobnega ležišča. Pa v morju plava ko riba...