mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 28.04.2025 : 19:35:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 425359 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
MISSA
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 813

« Odgovor #1215 : petek, 15.04.2005 : 08:15:47 »

LP !

Ja, Sassy, še sem žalostna! Najbolj hudo mi je bilo v Szegedu, kjer sem morala skoraj dva dni gledati tistega Madžara, ki se je ves napihnjen, važil 100/h. Priznam, da sem trpela pasje muke.

Big guy, jaz imam na zalogi še kakšen recept, če boš potreboval! Wink Za slikce je pa škoda, da niste nič naredili. No, pa se boš naslednjič spomnil.

A se kaj dogovarjate za kakšen sprehod v soboto?

LP, Miša
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #1216 : petek, 15.04.2005 : 09:25:27 »

Kdo mi lahko razloži nekaj??
Kakšna so merila za čivave na razstavah, mislim predvsem na min. in max. težo pa tudi višino!!!
To sprašujem, ker sem imela kontakte preko maila z eno italijansko vzrediteljico. Napisala mi je, da pri njih imajo vse samičke več kot 2,5 kg in samci več kot 2 kg, to so psički ki so primerni za razstave, napisala mi je tudi da v Italiji mora imet čivava, ki jo prijaviš na razstavo min. 1,8-1,9 kg in max. 3 kg, so pa najbolj zaželene čivave, ki imajo med 2,5 in 3 kg. Dodala je še da mini čivave pri it. vzrediteljih niso cenjene in zato majhnih primerkov (izpod 1,8 kg) sploh ne parijo!!!!
 Huh Huh Huh Huh

Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #1217 : petek, 15.04.2005 : 13:08:10 »

mehika.. jaz dvomim da je temu tako. Ko sem jaz iskala čivavo v Italiji mi je vzreditelj (ne vem več kateri) ponujal mladiče samičke ki je imela 2 kg, samec pa 1,6 kg... Je pa sigurno bolj komot parit večje primerke saj je možnost za zaplete manjša!
Sicer pa sama italjanskim vzrediteljem ne zaupam preveč.. se mi zdijo da ti rečejo vse samo da te okoli prinesejo!

Lp, Mojca
Logiran
mehika
rad pišem

« Odgovor #1218 : petek, 15.04.2005 : 13:16:42 »

Mojca!!!
Poleg tega me je še ozmerjala, da imamo mi v Slo čudne pravilnike in da je čas da se pilagodimo EU  Sad Angry!!!!
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1219 : petek, 15.04.2005 : 13:33:10 »

mehika, ja ti verjamem.. jaz sem pri velikooo Italjanskih vzrediteljih dobila občutek da "držijo boga za j****"! Meni osebno so Slovenske čivave lepše od Italjanskih, ampak to je samo moje mnenje. So me pa opozorili, da Italjani velikokrat "ponarejajo" rodovnike- v smislu da jim psica pač zbeži, če so mladiči podobni (vsaj po barvi itd.) mamici napišejo da so jo parili s svojim samcem in to je to. Seveda si lahko predstavljaš v kaj zraste tak pes. To govorim generalno ne za čivave.
Jaz v Italiji ne bi kupovala psa če ne bi zelo dobro poznala vzreditelja ali pa dobila vsaj kakšno "zagotovilo" od ljudi ki se na pasmo spoznajo da je ta vzreditelj vredu.
Jaz sem se večinoma pogovarjala po telefonu z vzreditelji iz Italije, ker so bili po mailih takooo počasni. Pa so bili po telefonu prav tako mencasti.. recimo: "ja saj psička se je skotila, ampak ne vem še kako bo.. mogoče jo bo sosed vzel, pokličite čez en teden spet", čez en teden pa isto "no sosed je sicer ne bo vzel, ampak sedaj se pa za njo zanima ženina mama... bla bla.." ko sem pa tretjič klicala pa je rekel da je lahko moja, da mi bo poslal slike na mail itd, pa mi je kljub vsemu hotel vsiliti psico ki je imela že eno leto. Ko sem zatrjevala da ali mladiča ali nič pa kao ok, vzemi mladiča... no o resnosti: slik še danes nisem dobila Cheesy Grin...
Z eno z Rima sem se potem dogovarjala pa je rekla da trenutno nima, da pa me lahko obvesti ko bodo, ampak ponavadi že sosedi slišijo da ima leglo in se zagrebejo.. in da ne, rezervirat pa je ne morem Huh
Če ne poznaš koga, ki bi ti "garantiral" za vzreditelja iz IT ti jaz odsvetujem nakup v IT. Kakor vem pa so v IT tudi cene.. huh..

Lp, Mojca
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #1220 : petek, 15.04.2005 : 16:08:59 »

Geri, je tisti vzreditelj, pri katerem si spraševala v okolici Rima mogoče Francesco Cochetti (psarna Di San Gimignano)? Zanima me osebno, ker je po mojih informacijah zelo dober vzreditelj. Poročen je z neko finko, ki tudi izhaja iz znane kinološke družine (vem samo da ji je ime Tuula). So na splošno res tako katastrofalne razmere v Italiji?  Shocked

lp
Logiran
Sassy
odvisnež
Sporočil: 515

« Odgovor #1221 : petek, 15.04.2005 : 20:53:16 »

Ja Ory, Di San Giminano in Di rio Galeria sta 2 svetovno znani psarni, ki imata veliko razstavnih uspehov, in njim se dobesedno j*** ker si lahko zmisljujejo h komu bo sla civava in komu bodo dali samca za parit. Meni osebno je najbolj vsec tale:

http://www.chihuahua.it/1°%20pagina%20Inglese.htm

In bi takoj parila z njim ce bi mi le pustili. pa so prevec nad nami. No ja mogoce mi bo z veliko truda le uspelo, bomo videli.

Mehika, tisto o tezi pa ne vem ce ravno drzi, ker kolikor sem jaz videla so velike tako kot sassy.

p.s.: se opravicujem, mi nekaj sicniki in sumniki ne delajo.

pozdravcek,

Ursa
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #1222 : petek, 15.04.2005 : 21:23:57 »

LP !

Mehika, daj jim povedat, da je Slo tudi v EU, če še ne vedo !!!
Drugače pa sem jaz striktno proti makaronarjem, ker jim zaradi slabih izkušenj ne zaupam. In tako odsvetujem nakup psa pri njih, pa še cene imajo 4x zasoljene.

Se ne morem upreti, da vam ne pokažem našega malega manekenčka:

http://www.moj-album.com/slike/102415/Uru7LqMHEKggo4HB.v.jpg

LP, Miša

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #1223 : petek, 15.04.2005 : 21:34:23 »

IIIIIIIIII madonca kak frajer!!! Nely mu pošilja en  Kiss
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #1224 : petek, 15.04.2005 : 22:35:05 »

Joj Missa kakšna lepota!!!!  Grin Res ga moram spet enkrat mal pocartat  Kiss.
Ma Sassy nič se sekirat, Sassy je lepotička z ali brez ljubezenskih zvez z enim od njihovih samčkov  Grin. Nisem ravno ljubiteljica Italianov (pa brez zamere, saj kakšni so prav o.k.), psarno sem omenila samo zato, ker sem enkrat imela priložnost obiskat psarno Bellybroke v Surryju, leti pa imajo v svojih linijah Cochettijevo kri (in obratno). Nisem si pa predstavljala, da obstaja v tem svetu tudi neke vrste "aristokracija"  Shocked.

lp
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1225 : petek, 15.04.2005 : 22:59:49 »

Ory, psarno ki si jo omenila ni ista kot tista o kateri sem sama govorila. Se pa ne spomnem več kako je bilo ime psarne saj je že 2 leti od tega Sad žal...
Če poznaš vzreditelja in če je svetovno ali evropsko priznan potem je vredu... saj ne rečem da ni vredu vzrediteljev v IT, ampak je več sleparjev kot pa drugje Wink
Meni so kot "varne" države priporočili severne države (Nizozemska, Švedska...) so pa tudi bolj varne Nemčija pa Avstrija... ampak tudi v teh državah se najdejo taki ki hočejo le zaslužek. Kjerkoli kupuješ previdnost ni odveč!
To o cenah pa dam prav Miši.. Italjani so res dragi.. pa nimajo spet take kvalitete da bi lahko take cene postavljali...

Lp, Mojca
Logiran
Tai
novinec
*
Sporočil: 29

« Odgovor #1226 : sobota, 16.04.2005 : 01:51:53 »

pozdravljeni!pred kratkim sem kupila samčka čivavo in imam veeliko vprašanj!zanima me kdaj približno naj bi se mu dvignila ušesa?rojen je 5. 2. 2005, svetlo rjave barvez imenom tai, na žalost brez rodovnika:(                               rada pa bi pohvalila tudi forum, saj takšni kot jaz- neizkušeni lastniki na njem najdemo veliko pametnih nasvetov!
ps:koliko približno stane čivavaz rodovnikom?
najlepša hvala za odgovore in lep vikend!!
lp, Staša & Tai
Logiran
mehika
rad pišem

« Odgovor #1227 : sobota, 16.04.2005 : 09:19:10 »

Pozdravljena Staša!!
Jaz imam tudi smačka svetlorjave barve po imenu Tai, vendar moj ima že 2 leti!!
Sprašuješ kdaj bi se mu mogla ušeska dvignit, po mojem mnenju bi moral že imet dvignjena ušeska, vsaj moj je imel dvignjena že pred 2 meseci starosti!! Svetujem pa ti, da tudi čim manj tikaš ušeska in to povej tudi drugim, ki ga božajo!!
No pa čim prej pripni kakšno slikico, da vidimo kakšen je Tai 2!!!  Cheesy Smiley

Glede italijanskih vzrediteljev, sem kontaktirala to vzrediteljico, ker me je ena punca prosila, ker ji je že poslala mail v ang. vendar italijani so skregani z jeziki, pa sem ji jaz poslala v italijanskem jeziku!!
No če vas zanimajo cene, ona mi je napisala tako, da prvo počakajo da mladički zrasejo in nato določijo ali so primerni za razstavo ali ne! Če so psički "kvalitetni" je cena 1500 eur, drgače pa je cena 800-900 eur!!!

L.P.
Logiran
mehika
rad pišem

« Odgovor #1228 : sobota, 16.04.2005 : 09:47:10 »

Aja no in še to, tista vzrediteljica je bila na začetku vsaj tako prijazna, da mi je poslala sliko trenutnega legla, no slike najbrž ne smem objavit, ker nimam dovoljenja, ampak če mi verjamete na besedo, sem na sliki poleg samičke-mamice preštela 6 mladičkov  Undecided Shocked Shocked!!!!
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #1229 : sobota, 16.04.2005 : 10:03:53 »

LP !

Nely, tudi mi vam vračamo poljubčke. Kiss Kiss Kiss

Ory, kar pridi, mi se radi cartamo! Cool Cheesy Wink

Tai, pozdravljena na forumu. Upoštevaj nasvet mehike. Čim manj nepotrebnega dotikanja po ušeskih in glavici, sploh, če še nima zaprte luknje ( fontanela) na glavici.

Trenutno se na mojpes netu oglašuje rodovniško leglo 4 samčkov za ceno 800 eu pa navzgor. Včasih, če vztrajno iščeš, se dobijo tudi za 600 eu, če imaš srečo.

Oglasi se kdaj na naša čivava srečanja, da se bodo mali velikani lahko poigrali med seboj.

LP, Miša
Logiran
Strani: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.