mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 26.04.2025 : 21:58:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 421981 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
big guy
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 289

« Odgovor #1005 : sobota, 05.02.2005 : 21:10:27 »

Sassy, sm komaj mal prej prišel domov...smo izkoriščali lep dan...tko da danes tud na forumu nisem bil da bi videl... Cry!
Ej definitivno se vidimo ob kakšni drugi priliki... ;)za naslov sicer ne vem, sem pa dobil tvoje ZS, pa se bomo že kako naslednjič zmenil!
Upam da ste se imeli fino, sicer pa vas je vedno več, tako da nas verjetno niste preveč pogrešali!? Roll Eyes

Uživajte...
Logiran
lubica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 25

« Odgovor #1006 : sobota, 05.02.2005 : 23:53:31 »

Oj!

Lep pozdravček spet po dolgem casu, sem vidla da ste imel hude teme, se dobro da nisem bila vpleten, v prepire se nerada vkljucujem.

Lep pozdrav vsem novim, wau mamo na forumu pravega civavskega americana upam da s ecim prej spoznamo, no ubistvu se Kali lihkar goni tako da bo za druzenje s samcki potrebno malo pocakati.

Ok se neki moja lubica bo imela 11.3.2005 1 leto pa sem se odločila da bi lahko malce proslovili, zanimam me ce boste takrat kej frej bi se dobili da bi se kuzki mal igrali in pojedli pasjo tortico mi pa bi se mal pogovorili. Kaj menite boste imele marca cas za praznovanje rojstnega dne?

Ja zj bom mal več pristotna se je norija v Plesni šoli malo umirila tako da imam več časa zase! Aha se ena pomembna inf. zamenjala sem mobitel stevilko!!! Vam pošljem na ....

Lep pozdravcek od Kali ( no dans je maskarca sem sla na nastop p smo bli vsi maškarce p je šla Kali zraven p je bla tud ona, ko bi imela digitalca bi vam pokazala slikce, bila je namrec rožica, imela je iz dveh različnih svetlečih blagov ovratnico ki je imela liste od rožice, full kjut!) in Barby

Silvia
Logiran
big guy
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 289

« Odgovor #1007 : nedelja, 06.02.2005 : 12:01:19 »

Dobro jutro vsem... no ja, ura je 11., pa me Žak sploh ni prej zbudil - spal je od 9. zvečer!!! Tolk o zaspancih! Roll Eyes

Upam da imate kakšne nove slikice s šiviljskega...

Uf... prva svečka na pasji tortici... to pa je potrebno proslaviti! Cheesy Žak je že abrahamčka (5 let) praznoval, pa je dobil ful daril...

Pa še to, smo mi tudi otroško zobno ščetko kupili in je res boljša od pasje ki smo jo imeli prej, ker je bolj mehka...sam problemi z umivanjem še zmeri ostajajo. Undecided

No ja, grem...
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #1008 : nedelja, 06.02.2005 : 15:19:14 »

Lubica: bomo kar dvakrat praznovali saj moj Tai bo imel 18.3. dve leti!!!!

Bova imele kar dve pasji tortici!!!  Tongue Tongue
Logiran
mehika
rad pišem

« Odgovor #1009 : nedelja, 06.02.2005 : 15:48:30 »

Mi tu na obali imamo že cel teden lep sonček  Grin!!!

Tukaj so slikice, na katerih lahko si lahko ogledate, kako zgleda San Simon kadar sije sonce  Grin!!!

http://mehika.moj-album.com/album/150324/
Logiran
Sassy
odvisnež
Sporočil: 515

« Odgovor #1010 : nedelja, 06.02.2005 : 15:51:19 »

Big Guy: nič hudega, se bomo že dobili..

lubica, lepo da se nam spet oglasiš, pošlji na zs tvojo novo cifro.. drugače pa normalno da si bomo vzeli čas za pasjo tortico.. se lahko tudi z mehiko skupaj zmenita..  Kako pa je dugače s Kali? upam da je že popolnoma zdrava..

Danes sem kar nevoščljiva, ker je MISSA šla v Ita. upam da mi prinese veliko slikic, kakšnih lepih čivapčičov  Grin

pozdravček,

Urša
Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #1011 : torek, 08.02.2005 : 11:20:05 »

LP!
A ste vsi pomrznili? Ali mene čakate, da tema malo zaživi Huh Jaz imam kar lepe novičke Cheesy Kar nekaj strani nazaj sem obelodanila, da sem našla lepe čiv...apčiče ( varnostni ukrep Tongue). Sedaj sem že v osebnem kontaktu. Mehika, lahko ti je žal. Vse je po tvojem okusu, celo cena je, proti mojim pričakovanjem, zelo nizka. Rodovnik pa je več kot odličen. Na žalost vam ne morem posredovati slik, ker imajo težave z računalnikom in mi jih ne morejo poslati. Bom morala počakati na oseben kontakt Tongue
Sassy, vidim, da si "faušljivka" Grin Grin Grin. No, saj si že vse izvedela Wink

Danes sem kar nevoščljiva, ker je MISSA šla v Ita. upam da mi prinese veliko slikic, kakšnih lepih čivapčičov  Grin

Na žalost slikc nimam, ker je bil tipček, za moje pojme, malo čuden Lips Sealed Undecided Angry. Vendar sem se vrgla na trepalnice in tisti moj "plizzzzzzzzz" je izvenel tako nesrečno, da mi je dovolil eno celo fotko čivave, več jih pa itak ni bilo. Pri papilončkih, ki so bili trije, sem se malo bolj potrudila in ni bilo problema s slikanjem. No, uspelo mi je najti enega celega mastina in dve rumeni nemški dogi. Glede tega sem bila malo razočarana. Vse ostalo je bilo super. Na vašo žalost nisem našla nobene opreme za čivave a za kerozince je bilo vsega v izobilju. Tako sem po moji stari navadi zapravila vse Cool Angry Grin. Celo preveč, saj se je moja oprema peljala za menoj v drugem avtu, ker v našem ni bilo prostora za vse. Na žalost še nisem uredila slikc, tako, da boste morali malo počakati.
Potolažite pa se lahko z slikcami iz prejšnjega šiviljskega tečaja, kjer smo imeli na obisku dve  rodovniški čivavici iz Madžarske.  Videli boste tudi slikce prvih Ameriških miniaturnih konjev v Sloveniji. Kot zanimivost naj vam povem, da je moj Zoro v grebenu višji od teh konjičkov. Evo še link:http://www.moj-album.com/album/148747/
In nikar ne pozabite na sredo ob 17h. Sassy, tebe zopet čaka en krog okrog Šiške z Zoyo Wink
LP,Miša
Logiran
mehika
rad pišem

« Odgovor #1012 : torek, 08.02.2005 : 14:59:07 »

Joj Missa, da bi vedela kako mi je žal  Cry Cry, ampak veš kako je, ko ti v življenju ob nepravem času ljudje mečejo polena pod noge  Cry Cry!!!

Moram malo počakat, da se zadeva ohladi  Undecided Undecided!!!!!
Logiran
Sassy
odvisnež
Sporočil: 515

« Odgovor #1013 : torek, 08.02.2005 : 15:15:32 »

Missa, hvala hvala..  Ja jutri se vidimo ob 17h pa pripravi šivalni stroj   Grin

Pa še en manjši popravek, ta manjša čivavica na slikici, Chicago je rodovniška, ta večja Lady pa ne.  Sta pa gospe stari 9 in 10 let..

pozdravček,

Urša
Logiran
Maggy
novinec
*
Sporočil: 23

« Odgovor #1014 : torek, 08.02.2005 : 17:54:26 »

Ciao!  Smiley

Missa! Jaz si tudi želim še en čivavapčič  Tongue
A mi lahko zaupaš kaj več o tem leglu? Kake barve so, pa teža, ...
Hvala

En lep pozdrav vsem in en veeelik poljubček od Maggy!!!   Cheesy
Logiran
tinkara
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #1015 : torek, 08.02.2005 : 18:07:12 »

Sem študentka in kot je vsem znano  Huh brez denarja. Vendar si že od mladosti zelim chiwauo. Prosim za nasvet kje bi lahko kvalitetnega mladička kupila da ne bi bil predrag? Wink Grin

Če se kdo ukvarja z vzrejo te pasme ali pa pozna koga ki se mi prosim sporočite.

Ta pasma mi je pri srcu zato ker sem imela v mladosti samičko ki je bila zelo dobrega karakterja. Sedaj imam zopet pogoje za psa in si želim prav to pasmo.

Prosim pomagajte. Smiley Smiley Smiley
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #1016 : torek, 08.02.2005 : 19:11:48 »

Lep pozdrav Čivavarčki  Smiley!
Takole malo brskam po internetu in sem prišla na ameriško stran vzrediteljev Čivavic..... na moje presenečenje sem ugotovila, da jih veliko prodaja psičke iz istega legla po popolnoma različnih cenah  Shocked. Ne samo, da so samičke ponavadi 100$ dražje, tudi med samimi samičkami in samčki so včasih popolnoma različne cene. Včasih navajajo da je določen mladiček Pet quality in nek drug pač Show quality. Vse lepo in prav, ampak kako pa pri enem mesecu vedo kateri je potencialni prvak.... pa še to od istih staršev?? Ima kdo od vas kaj pojma in pa ali se takšne razlike v cenah prakticirajo tudi v Evropi?

lp
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #1017 : torek, 08.02.2005 : 23:11:44 »

Najprej pohvala naši dežurni fotografinji, ki vedno poskrbi da ne zmanjka slikic Cheesy! Komaj čakam, da daš na net slikice papillončkov.
Za jutri ne vem če se vam bom lahko pridružila, ker se mi je fax že začel in urnik je obupen... no, upam da bodo prvi teden malo bol popustljivi in skrajšali za kakšno urico.
Citat
Včasih navajajo da je določen mladiček Pet quality in nek drug pač Show quality. Vse lepo in prav, ampak kako pa pri enem mesecu vedo kateri je potencialni prvak.... pa še to od istih staršev??
Ory, večina priznanih vzrediteljev prakticira Pet in Show quality mladiče. "naša vzrediteljica" ima tako:
-če ima mladič napačen ugriz ali je (po njenem mnenju) premajhna psica za vzrejo (zahteva sterilizacijo oz. zagotovilo, da ne bo imela mladičev- zaradi smrtne nevarnosti) ali če nima pravilno obarvane glave (prepoved vzreje) potem je cena zelo nizka
-če je vse vredu (obarvanost, ugriz itd.) potem je cena ista ne glede na to ali bo mladiček malo večji ali manjši (večje se ponavadi za vzrejo uporablja, za razstave so boljši manjši- tu govorimo o papillonih nad 2,5 kg)
Torej bi lahko rekli, da ima pet in show mladiče, le da tega ne tako poimenuje. Ugriz je viden že pri enem mesecu... obarvanost takoj, velikost pa pri dveh mesecih, tako da lahko vzreditelj natanko ve glede teh stvari.
Pri čivavah se vidi če ima lepo glavico, koliko kratek smrček ima, približno velikost... to opazijo izkušeni vzreditelji, ki so imeli že veliko legel in vzrejajo že veliko let. to pa, da sta mladička od istih staršev pa nima povezave.
Kot primer dam leglo od Geri:
-Geri, edina z belim trupom, glava lepo obarvana, pravilen ugriz- Show quality
-Gracie, napačen ugriz, drugo vse super-Pet quality
-Graziella, pravilen ugriz in vse ostalo, premajhna za vzrejo-Pet quality
-Greete-vse vredu, brez bele črte po glavi- Show quality
-Grof Bastian- Show quality
-Gina venti-Show quality
-Giacomo- nepravilno obarvana glava (preveč beline)- Pet quality
Torej 3 pet in 4 show quality. To se je videlo v dveh mesecih.. tako da se večina stvari vidi že pri enem mesecu, velikost se bolj točno določi pri dveh. Za boljšo predstavo so tu slikice bratcev in sestric Geri.
Tako.. upam, da sem ti dovolj nazorno razložila kako je lahko v enem leglu toliko različnih mladičkov... Wink
Psice pa nekateri prodajajo dražje ker že "vštejejo" to kar lahko ti kao zaslužiš z njenimi mladiči. Pri manj popularnih pasmah pa so psice celo bolj poceni (tako je bilo npr. v leglu nemških ovčarjev, kjer je bratranec vzel psico).

Lp, Mojca

PS: Miša komaj čakam, da dobiš novo članico!!  Kiss
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #1018 : torek, 08.02.2005 : 23:29:30 »

Hvala Čivava za izčrpno pojasnilo..... in hvala za srčkane slikice Cheesy. Kakšne pa so bile potem okvirno cenovne razlike vaših Papillončokov-Pet in Show quality (zanima me zgolj iz "firbca")?
Pa še to, kaj naj bi v vzreji Čivavic pomenilo Apple head in Deer head....... razumem direktni prevod, ni mi pa jasno v čem je dejansko razlika in katera naj bi bolj ustrezala standardom. In pa, ali je zaradi razlike v obliki glave tudi razlika pri potencialnih zdravstvenih problemih?

lp

p.s.: uf kolk sem vam zatežila z vprašanji  Grin.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #1019 : torek, 08.02.2005 : 23:53:54 »

Ory: Pet mladiček je bil pol ceneje kot show mladič. Apple (jabolko) glavico ima Sassy.. lepa okrogla.. po standardu. Deer (srna) glava pa ni zaželjena, bolj spominja na pinče. Večina nerodovniških čivavic ima ta tip glave. Glede zdravstevnih problemov ne vem, da bi bila kakšna razlika v obliki glave, ampak mislim da je ni. Pri čivavicah mora bit glavica lepo okrogla (apple) imet mora izrazit stop, "grahovo" luknjico na koncu stopa (pri gobčku), kratek gobček, lepa pokončna ušeska...
Kakšne so pa razlike (na tej strani kot si gledala) v cenah "apple" in "deer" oblikah glave? Vsekakor če bi jaz kupovala čivavico se ne bi zadovoljila z deer glavico Wink

Lp, Mojca

PS: prav je da vprašaš, če te kaj zanima.. zato pa smo tu Smiley A ti tudi kupuješ čivavico ali si le ljubitelj te ljubke pasme?
Logiran
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.