o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 26.04.2025 : 21:58:40
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Čivava - čvek
Strani:
1
...
63
64
65
66
67
[
68
]
69
70
71
72
73
...
449
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Čivava - čvek (Prebrano 421981 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
big guy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 289
Re:Čivava
«
Odgovor #1005 :
sobota, 05.02.2005 : 21:10:27 »
Sassy, sm komaj mal prej prišel domov...smo izkoriščali lep dan...tko da danes tud na forumu nisem bil da bi videl...
!
Ej definitivno se vidimo ob kakšni drugi priliki... ;)za naslov sicer ne vem, sem pa dobil tvoje ZS, pa se bomo že kako naslednjič zmenil!
Upam da ste se imeli fino, sicer pa vas je vedno več, tako da nas verjetno niste preveč pogrešali!?
Uživajte...
Logiran
lubica
novinec
Spol:
Sporočil: 25
«
Odgovor #1006 :
sobota, 05.02.2005 : 23:53:31 »
Oj!
Lep pozdravček spet po dolgem casu, sem vidla da ste imel hude teme, se dobro da nisem bila vpleten, v prepire se nerada vkljucujem.
Lep pozdrav vsem novim, wau mamo na forumu pravega civavskega americana upam da s ecim prej spoznamo, no ubistvu se Kali lihkar goni tako da bo za druzenje s samcki potrebno malo pocakati.
Ok se neki moja lubica bo imela 11.3.2005 1 leto pa sem se odločila da bi lahko malce proslovili, zanimam me ce boste takrat kej frej bi se dobili da bi se kuzki mal igrali in pojedli pasjo tortico mi pa bi se mal pogovorili. Kaj menite boste imele marca cas za praznovanje rojstnega dne?
Ja zj bom mal več pristotna se je norija v Plesni šoli malo umirila tako da imam več časa zase! Aha se ena pomembna inf. zamenjala sem mobitel stevilko!!! Vam pošljem na ....
Lep pozdravcek od Kali ( no dans je maskarca sem sla na nastop p smo bli vsi maškarce p je šla Kali zraven p je bla tud ona, ko bi imela digitalca bi vam pokazala slikce, bila je namrec rožica, imela je iz dveh različnih svetlečih blagov ovratnico ki je imela liste od rožice, full kjut!) in Barby
Silvia
Logiran
big guy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 289
«
Odgovor #1007 :
nedelja, 06.02.2005 : 12:01:19 »
Dobro jutro vsem... no ja, ura je 11., pa me Žak sploh ni prej zbudil - spal je od 9. zvečer!!! Tolk o zaspancih!
Upam da imate kakšne nove slikice s šiviljskega...
Uf... prva svečka na pasji tortici... to pa je potrebno proslaviti!
Žak je že abrahamčka (5 let) praznoval, pa je dobil ful daril...
Pa še to, smo mi tudi otroško zobno ščetko kupili in je res boljša od pasje ki smo jo imeli prej, ker je bolj mehka...sam problemi z umivanjem še zmeri ostajajo.
No ja, grem...
Logiran
mehika
rad pišem
Spol:
Sporočil: 377
«
Odgovor #1008 :
nedelja, 06.02.2005 : 15:19:14 »
Lubica: bomo kar dvakrat praznovali saj moj Tai bo imel 18.3. dve leti!!!!
Bova imele kar dve pasji tortici!!!
Logiran
mehika
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1009 :
nedelja, 06.02.2005 : 15:48:30 »
Mi tu na obali imamo že cel teden lep sonček
!!!
Tukaj so slikice, na katerih lahko si lahko ogledate, kako zgleda San Simon kadar sije sonce
!!!
http://mehika.moj-album.com/album/150324/
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 515
«
Odgovor #1010 :
nedelja, 06.02.2005 : 15:51:19 »
Big Guy: nič hudega, se bomo že dobili..
lubica, lepo da se nam spet oglasiš, pošlji na zs tvojo novo cifro.. drugače pa normalno da si bomo vzeli čas za pasjo tortico.. se lahko tudi z mehiko skupaj zmenita.. Kako pa je dugače s Kali? upam da je že popolnoma zdrava..
Danes sem kar nevoščljiva, ker je MISSA šla v Ita. upam da mi prinese veliko slikic, kakšnih lepih čivapčičov
pozdravček,
Urša
Logiran
MISSA
odvisnež
Spol:
Sporočil: 813
«
Odgovor #1011 :
torek, 08.02.2005 : 11:20:05 »
LP!
A ste vsi pomrznili? Ali mene čakate, da tema malo zaživi
Jaz imam kar lepe novičke
Kar nekaj strani nazaj sem obelodanila, da sem našla lepe čiv...apčiče ( varnostni ukrep
). Sedaj sem že v osebnem kontaktu. Mehika, lahko ti je žal. Vse je po tvojem okusu, celo cena je, proti mojim pričakovanjem, zelo nizka. Rodovnik pa je več kot odličen. Na žalost vam ne morem posredovati slik, ker imajo težave z računalnikom in mi jih ne morejo poslati. Bom morala počakati na oseben kontakt
Sassy, vidim, da si "faušljivka"
. No, saj si že vse izvedela
Citat: Sassy , nedelja, 06.02.2005 : 15:51:19
Danes sem kar nevoščljiva, ker je MISSA šla v Ita. upam da mi prinese veliko slikic, kakšnih lepih čivapčičov
Na žalost slikc nimam, ker je bil tipček, za moje pojme, malo čuden
. Vendar sem se vrgla na trepalnice in tisti moj "plizzzzzzzzz" je izvenel tako nesrečno, da mi je dovolil eno celo fotko čivave, več jih pa itak ni bilo. Pri papilončkih, ki so bili trije, sem se malo bolj potrudila in ni bilo problema s slikanjem. No, uspelo mi je najti enega celega mastina in dve rumeni nemški dogi. Glede tega sem bila malo razočarana. Vse ostalo je bilo super. Na vašo žalost nisem našla nobene opreme za čivave a za kerozince je bilo vsega v izobilju. Tako sem po moji stari navadi zapravila vse
. Celo preveč, saj se je moja oprema peljala za menoj v drugem avtu, ker v našem ni bilo prostora za vse. Na žalost še nisem uredila slikc, tako, da boste morali malo počakati.
Potolažite pa se lahko z slikcami iz prejšnjega šiviljskega tečaja, kjer smo imeli na obisku dve rodovniški čivavici iz Madžarske. Videli boste tudi slikce prvih Ameriških miniaturnih konjev v Sloveniji. Kot zanimivost naj vam povem, da je moj Zoro v grebenu višji od teh konjičkov. Evo še link:
http://www.moj-album.com/album/148747/
In nikar ne pozabite na sredo ob 17h. Sassy, tebe zopet čaka en krog okrog Šiške z Zoyo
LP,Miša
Logiran
mehika
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1012 :
torek, 08.02.2005 : 14:59:07 »
Joj Missa, da bi vedela kako mi je žal
, ampak veš kako je, ko ti v življenju ob nepravem času ljudje mečejo polena pod noge
!!!
Moram malo počakat, da se zadeva ohladi
!!!!!
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 515
«
Odgovor #1013 :
torek, 08.02.2005 : 15:15:32 »
Missa, hvala hvala.. Ja jutri se vidimo ob 17h pa pripravi šivalni stroj
Pa še en manjši popravek, ta manjša čivavica na slikici, Chicago je rodovniška, ta večja Lady pa ne. Sta pa gospe stari 9 in 10 let..
pozdravček,
Urša
Logiran
Maggy
novinec
Spol:
Sporočil: 23
«
Odgovor #1014 :
torek, 08.02.2005 : 17:54:26 »
Ciao!
Missa! Jaz si tudi želim še en čivavapčič
A mi lahko zaupaš kaj več o tem leglu? Kake barve so, pa teža, ...
Hvala
En lep pozdrav vsem in en veeelik poljubček od Maggy!!!
Logiran
tinkara
novinec
Spol:
Sporočil: 3
nakup chiwawe
«
Odgovor #1015 :
torek, 08.02.2005 : 18:07:12 »
Sem študentka in kot je vsem znano
brez denarja. Vendar si že od mladosti zelim chiwauo. Prosim za nasvet kje bi lahko kvalitetnega mladička kupila da ne bi bil predrag?
Če se kdo ukvarja z vzrejo te pasme ali pa pozna koga ki se mi prosim sporočite.
Ta pasma mi je pri srcu zato ker sem imela v mladosti samičko ki je bila zelo dobrega karakterja. Sedaj imam zopet pogoje za psa in si želim prav to pasmo.
Prosim pomagajte.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #1016 :
torek, 08.02.2005 : 19:11:48 »
Lep pozdrav Čivavarčki
!
Takole malo brskam po internetu in sem prišla na ameriško stran vzrediteljev Čivavic..... na moje presenečenje sem ugotovila, da jih veliko prodaja psičke iz istega legla po popolnoma različnih cenah
. Ne samo, da so samičke ponavadi 100$ dražje, tudi med samimi samičkami in samčki so včasih popolnoma različne cene. Včasih navajajo da je določen mladiček Pet quality in nek drug pač Show quality. Vse lepo in prav, ampak kako pa pri enem mesecu vedo kateri je potencialni prvak.... pa še to od istih staršev?? Ima kdo od vas kaj pojma in pa ali se takšne razlike v cenah prakticirajo tudi v Evropi?
lp
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #1017 :
torek, 08.02.2005 : 23:11:44 »
Najprej pohvala naši dežurni fotografinji, ki vedno poskrbi da ne zmanjka slikic
! Komaj čakam, da daš na net slikice papillončkov.
Za jutri ne vem če se vam bom lahko pridružila, ker se mi je fax že začel in urnik je obupen... no, upam da bodo prvi teden malo bol popustljivi in skrajšali za kakšno urico.
Citat
Včasih navajajo da je določen mladiček Pet quality in nek drug pač Show quality. Vse lepo in prav, ampak kako pa pri enem mesecu vedo kateri je potencialni prvak.... pa še to od istih staršev??
Ory, večina priznanih vzrediteljev prakticira Pet in Show quality mladiče. "naša vzrediteljica" ima tako:
-če ima mladič napačen ugriz ali je (po njenem mnenju) premajhna psica za vzrejo (zahteva sterilizacijo oz. zagotovilo, da ne bo imela mladičev- zaradi smrtne nevarnosti) ali če nima pravilno obarvane glave (prepoved vzreje) potem je cena zelo nizka
-če je vse vredu (obarvanost, ugriz itd.) potem je cena ista ne glede na to ali bo mladiček malo večji ali manjši (večje se ponavadi za vzrejo uporablja, za razstave so boljši manjši- tu govorimo o papillonih nad 2,5 kg)
Torej bi lahko rekli, da ima pet in show mladiče, le da tega ne tako poimenuje. Ugriz je viden že pri enem mesecu... obarvanost takoj, velikost pa pri dveh mesecih, tako da lahko vzreditelj natanko ve glede teh stvari.
Pri čivavah se vidi če ima lepo glavico, koliko kratek smrček ima, približno velikost... to opazijo izkušeni vzreditelji, ki so imeli že veliko legel in vzrejajo že veliko let. to pa, da sta mladička od istih staršev pa nima povezave.
Kot primer dam leglo od Geri:
-Geri, edina z belim trupom, glava lepo obarvana, pravilen ugriz- Show quality
-Gracie, napačen ugriz, drugo vse super-Pet quality
-Graziella, pravilen ugriz in vse ostalo, premajhna za vzrejo-Pet quality
-Greete-vse vredu, brez bele črte po glavi- Show quality
-Grof Bastian- Show quality
-Gina venti-Show quality
-Giacomo- nepravilno obarvana glava (preveč beline)- Pet quality
Torej 3 pet in 4 show quality. To se je videlo v dveh mesecih.. tako da se večina stvari vidi že pri enem mesecu, velikost se bolj točno določi pri dveh. Za boljšo predstavo so tu
slikice bratcev in sestric Geri.
Tako.. upam, da sem ti dovolj nazorno razložila kako je lahko v enem leglu toliko različnih mladičkov...
Psice pa nekateri prodajajo dražje ker že "vštejejo" to kar lahko ti kao zaslužiš z njenimi mladiči. Pri manj popularnih pasmah pa so psice celo bolj poceni (tako je bilo npr. v leglu nemških ovčarjev, kjer je bratranec vzel psico).
Lp, Mojca
PS: Miša komaj čakam, da dobiš novo članico!!
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #1018 :
torek, 08.02.2005 : 23:29:30 »
Hvala Čivava za izčrpno pojasnilo..... in hvala za srčkane slikice
. Kakšne pa so bile potem okvirno cenovne razlike vaših Papillončokov-Pet in Show quality (zanima me zgolj iz "firbca")?
Pa še to, kaj naj bi v vzreji Čivavic pomenilo Apple head in Deer head....... razumem direktni prevod, ni mi pa jasno v čem je dejansko razlika in katera naj bi bolj ustrezala standardom. In pa, ali je zaradi razlike v obliki glave tudi razlika pri potencialnih zdravstvenih problemih?
lp
p.s.: uf kolk sem vam zatežila z vprašanji
.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #1019 :
torek, 08.02.2005 : 23:53:54 »
Ory: Pet mladiček je bil pol ceneje kot show mladič. Apple (jabolko) glavico ima Sassy.. lepa okrogla.. po standardu. Deer (srna) glava pa ni zaželjena, bolj spominja na pinče. Večina nerodovniških čivavic ima ta tip glave. Glede zdravstevnih problemov ne vem, da bi bila kakšna razlika v obliki glave, ampak mislim da je ni. Pri čivavicah mora bit glavica lepo okrogla (apple) imet mora izrazit stop, "grahovo" luknjico na koncu stopa (pri gobčku), kratek gobček, lepa pokončna ušeska...
Kakšne so pa razlike (na tej strani kot si gledala) v cenah "apple" in "deer" oblikah glave? Vsekakor če bi jaz kupovala čivavico se ne bi zadovoljila z deer glavico
Lp, Mojca
PS: prav je da vprašaš, če te kaj zanima.. zato pa smo tu
A ti tudi kupuješ čivavico ali si le ljubitelj te ljubke pasme?
Logiran
Strani:
1
...
63
64
65
66
67
[
68
]