mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 26.04.2025 : 14:55:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 421516 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
mehika
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 377

« Odgovor #960 : torek, 01.02.2005 : 20:14:31 »

Bravo Sassy, to so prave besede!!!!   Roll Eyes
Logiran
big guy
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 289

« Odgovor #961 : sreda, 02.02.2005 : 14:55:58 »

Končno sem zrihtal našo slikco... Tongue

...zdaj mu pa grem nohte (kremplje??? - kaj sploh ma pes?) porezat, pa zobe umit. S tem imava ful problemov, ker je čivavek ful trmast, tko da sem moral prav nagobčnik kupit, da mu lahko porežem nohte! Tko da če kdo misli, da je z manjšim psom manj dela...

...grem...
Logiran
Brbs
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #962 : sreda, 02.02.2005 : 16:16:23 »

POzdravljeni!

A ima kdo kakšno informacijo, kjer bi se dalo v roku kakšnega meseca, dveh dobiti KRATKODLAKO čivavo?
Hvala.
B.
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #963 : sreda, 02.02.2005 : 20:52:52 »

Big guy: Kje pa si dobil tako majhen nagobčnik???
Aja in še to, kako pa je bilo s prevozom tvojega psička v Slovenijo, kaj si že tam dobil vse dokumente???

Brbs: Zakaj pa se ti tako mudi z nakupom?Huh
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #964 : sreda, 02.02.2005 : 22:45:06 »

POzdravljeni!

A ima kdo kakšno informacijo, kjer bi se dalo v roku kakšnega meseca, dveh dobiti KRATKODLAKO čivavo?
Hvala.
B.

kam se ti pa tako mudi?  Huh Čim bolj premisli o nakupu.  Wink

Kratkodlakih čivav je v Slo kar nekaj. Pokliči kakšne vzreditelje, psarne in se pozanimaj. Oglej si čim več legel. Wink

Lp, jessy Smiley
Logiran
LOTI
novinec
*
Sporočil: 10

« Odgovor #965 : sreda, 02.02.2005 : 23:03:38 »

Ojla vsem skupaj!

Vidim da je bilo na forumu precej vroce glede nasih civavic!
Imam eno vprasanje: ali vsi oblacite svoje civave ko jih peljete na sprehod in kako pogosto jih peljete? Moja Loti ni ravno navdusena ko zagleda ovratnico in se mi vedno skrije v hiso.

Lep pozdrav vsem in hvala za odgovor

Maja in Loti
Logiran
rzidar1
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 85

« Odgovor #966 : sreda, 02.02.2005 : 23:25:46 »

lep pozdrav

zdaj pa že lahko odgovorim, ko ni več kreganja med seboj.

jst didija do letos nisem oblekla niti 1x. letos pa je bil oblečen 2x in še to takrat ko je res fjst snežil, da ga ni treba pol preveč brisat.

mi2 z didijem sploh ne hodima velik na sprehode, ker ne mara sprehodov. sem ga parkrat peljala malo dle, pa ko mu zdej omenim, da gremo ven al pa na sprehod takoj leti pod kovter. Tongue
Logiran
LOTI
novinec
*

« Odgovor #967 : sreda, 02.02.2005 : 23:40:41 »

Ojla

No potem je tvoj Didi zelo podobem moji Loti  Grin. Ta moj nagajivcek samo sliai besedo gremo in ze je v hisi in je ne spravis ven.
Glede teh oblekc sprasujem ker mi je znanec, ki je veterinar rekel, da ni fino da jo navadim na plascke ker je bom potem mogla skoz oblacit.

A tvoj Didi spi v hiai oz prostoru ali se zavlece pod odejo. Moja nikakor noce vec spati v svoji hisi ampak samo se na postelji.

Ce si zeli kdo ogledat se kakano fotografijo od loti http://loti.moj-album.com/.

Lp vsem Maja  Smiley
Logiran
rzidar1
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #968 : sreda, 02.02.2005 : 23:44:50 »

naš didi sam v postli spi - smo ga preveč razvadl ko je bil mali - pa še to pod kovtrom, pa tiščat se me more obvezno. če se prestavim par milimetrov se bo vstal pa ulegu nazaj k men... katastrofa Cheesy
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #969 : sreda, 02.02.2005 : 23:56:52 »

Loti, pozdravljena!
Tvoja mala je res luštna čivavica. Jaz svojo Geri (papillonko) oblečem po potrebi. Oblačim pa jo, ker se mi je že prehladila ko je nisem oblačila. Oblečem jo le če je mrzlo. Če je mrzlo jo oblečem puloverček, če pa še piha pa jo raje "bundico"- nepropustna pa tudi pred vetrom brani.
Če tvojo čivavo zebe zunaj jo obleči ali pa je raje ne pelji ven. Če pa je ne zebe potem pa ni problem.

Lp, Mojca
Logiran
LOTI
novinec
*

« Odgovor #970 : sreda, 02.02.2005 : 23:58:06 »

Verjetno je pri vseh isto, moja se tud ne premakne izpod odejo. Je pa en + odkar spi na postelji lahko med vikendom spiva tudi do 11 ure in lepo spi z nama. S tem zdej nimava vec tezav, prej je pa skoz jokala pod posteljo.

Logiran
LOTI
novinec
*

« Odgovor #971 : četrtek, 03.02.2005 : 00:04:22 »

zivjo Mojca!

Hvala tudi tvoja Geri je prav nekaj posebnega.  Cheesy Kako pa prenasajo te bundice, Loti ni navdusena ze nad ovratnico, zato si sploh ne predstavljam da bi jo se oblekla?
No bomo vidli, saj itak ni navdusena nad sprehodi, raje opazuje dogajanje cez okno (seveda da je v narocju)

Lp Maja
Logiran
rzidar1
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #972 : četrtek, 03.02.2005 : 00:09:44 »

evo... sem mal na hit pogledla tele slikce od loti in sem ugotovila, da ima kar 2 hiški. hehe...
če bi imel didi tako hiško, bi jo vrjeno kar mini (muci) prepustil. po moje je še pogledal ne bi.
on ima najraje, če je sedežna pomaknjena k oknu in potem gre na naslonjalo in gleda skozi okno.
pri nas v hiši stanujeta tudi star ata in oma (v pritličju) in kadar je didi pri njiju (ko nas ni doma) je vedno na okenski polici - tja mu je namreč star ata dal polšter, da ga ne zebe in lahko gleda po celi ulici.
to je njemu glavno.
poleti ko je toplo ga spustimo na teraso (ki je velika za polovico naše hiše), poleg nje pa je še nadstrešel (za avtomobile) in je vedno tam gor - skoraj cel dan. kadar je sonce mu to najbolj odgovarja, ker je zelo rad na soncu.

to sem še hotela povedat za danes, ker grem sedaj spat.
nočko tudi vam in vašim kosmatincem  Grin
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #973 : četrtek, 03.02.2005 : 10:45:25 »

Kako pa prenasajo te bundice, Loti ni navdusena ze nad ovratnico, zato si sploh ne predstavljam da bi jo se oblekla?

Maja, ko smo Geri prvič oblekli je le pisano gledala in ni hotela it nikamor. Ko pa je bila zunaj najprej z oblekico, potem pa brez, pa spet z oblekico je hitro ugotovila kaj je bolj toplo. Jaz imam tak plašček, ki je spodaj podložen s flisom, zgoraj pa smo naredili kar z moje stare bunde, da je ne prepiha. Je pa narejen tako kot tejle plaščki, ki se jih dobi v trgovinah (model). Imam pa tudi bundico, ki je za vse 4 tačke, vendar se v njej niti premakne ne Roll Eyes, zgleda da jo preveč ovira. No, pa še malo prevelika ji je... tako da ko zraste bo mogoče raje v njej.. bi bilo pa fanj za na sneg, ker nima mokre dlake in tistih kepic po tačkah.
Tudi Geri ne mara ovratnice. Ovratnico ji dam gor le za na sprehod, doma je vedno brez, če pa slučajno pozabim ovratnico gor pa se stalno praska tam in opozarja na njo... Oblekice je pa pač ugotovila da so koristne Grin. Najprej se je upirala z oblačenjem, sedaj pa pridno čaka da jo oblečem in potem greva ven.
Seveda pa ni priporočljivo oblačit psa kadar je dovolj toplo. To ponekod postane potem modna muha in videvaš pse oblečene tudi poleti v puloverčke itd. Torej psa obleči le kadar ga zebe. Če se ko gresta ven vsa trese, pa je res dobro, da jo oblečeš. Najbolj udobni so taki pleteni puloverčki. Ker so raztegljivi se psa lepo oprimejo in ne opletajo okoli njega, tako da ga ne moti med hojo.
Upam, da sem ti kaj pomagala glkede oblekic Tongue.

Pa enega  Kiss tvoji Loti!

Lp, Mojca
Logiran
Sassy
odvisnež
Sporočil: 515

« Odgovor #974 : četrtek, 03.02.2005 : 11:19:05 »

Kratkodlakih čivav je v Slo kar nekaj. Pokliči kakšne vzreditelje, psarne in se pozanimaj. Oglej si čim več legel. Wink

Lp, jessy Smiley

Kakšne psarne? Pri nas sta samo Šalarska in Pachuca kolikor je meni znano. Pa še to je imela Šalarska svoje zadnje leglo, kot mi je rekla ne zmore več, namen ima samo še enega samčka pripeljat.
Drugače pa očitno noben ne razume kako težko je dobiti čivavico, zato pa je toliko nerodovniških kot jih pač je. In ni to kar tako da bo leglo ne vem kako veliko in da bi bila čivava po možnosti še  za izbirat. Če imaš res srečo, se skotita 2 mladiča, po čudežu lahko tudi 3je in zelo redko 4je.  Tudi rodovniškega psa ne boš našla v "salomoncu"  ampak je treba npr. na zvezo poklicat če ima slučajno kdo prijavljeno leglo za v bodoče ali pa v kinologa pogledat.  Ker tisti ki ima leglo tega sigurno ne bo nikjer objavljal, ker je mladičev tako malo, da se že vnaprej ve kam gredo, oz. ni nobenega problema da nebi dobil doma.  Tudi jaz bom lahko vesela če mi bo Sassy vsaj enkrat v njenem življenju dala mladiče, če carski rez ne bo potreben, oz. če bo lahko kotila sama, mogoče celo dvakrat. pa še to se vsi po vrsti grebejo. Še najbolj pa jaz ker najraje nebi nikomur nobenega dala.. saj veste kako je, nikoli nisi prepričan če bo nekdo, ki vzame tvojega psa lepo skrbel zanj, predvsem pa pravilno skrbel.
No toliko o tem, koliko čivav je sploh pri nas..

pozdravček,

Urša

p.s.: Mojca se trudim slikice končno popat gor, mali še potrpi, vem da jih že dolgo obljubljam..

Pa še tole, včeraj sem spoznala 2 novi čivavici, iz madžarske. Če bo sreča, bo MISSA "nafehtala" Bobija da kakšno sliko prilepi..  Wink
Logiran
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.