o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 25.04.2025 : 08:34:28
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Čivava - čvek
Strani:
1
...
47
48
49
50
51
[
52
]
53
54
55
56
57
...
449
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Čivava - čvek (Prebrano 419812 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
MISSA
odvisnež
Spol:
Sporočil: 813
Re:Čivava
«
Odgovor #765 :
petek, 17.12.2004 : 09:40:37 »
Citat: Gringo , torek, 14.12.2004 : 15:42:50
Na razstavo verjetno pridem..ampak brez Lilly!
Ni rodovniška,tako da se ne moremo razstavljati
...
Lilly je iz brežic...tam imajo itak na "miljone" nerodovniških legel!...mel pa smo izredno srečo,ker je njen oči od Ibolye in je nekaj lepote podedovala po njem..ni sicer čisto značilna..je pa res zelo lepa
...sej bom slikice naložila
Lp
LP!
Imam eno kurje vprašanje. A ni tale Ibolya znana vzrediteljica rodovniških čivav?
Kako to, da potem dajejo rodovniškega kužka pariti z nerodovniško samico? Sem mislila, da si ugleden in priznan vzreditelj kaj takšnega ne sme privoščiti.
In s tem ne mislim napadati nikogar od vas, ki ste lastniki takšne čivavice.
Naš šiviljski tečaj se je sprevrgel v kvačkanje, tako, da bomo naslednjič morale ponoviti. In vesela sem, da nas je zmeraj več
LP,Miša
Logiran
Gringo
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 141
«
Odgovor #766 :
petek, 17.12.2004 : 10:44:40 »
LP!
Citat
A ni tale Ibolya znana vzrediteljica rodovniških čivav?
quote]Sem mislila, da si ugleden in priznan vzreditelj kaj takšnega ne sme privoščiti.
Citat
Res je kar si napisala MISSA..vseeno pa vzreditelji nimajo takega pregleda nad tem kaj se dogaja z njihovimi psi...no vsaj tisti ki so imeli že ogromno legel...vsaj meni se tako zdi!
Šele po tistem ko smo kontaktirali Ibolyo(ker smo malo dvomili o poreklu očeta)..se je izkazalo ,da je bil ta njen kuža prodan na bled,z bleda pa so ga prodali v brežice temu človeku ,ki veselo goji nerodovniške pse..
V glavnem Ibolya mu je potem nekaj grozila s komisijo..kaj pa se je dogajalo po tem,ne vem!
to je to..meni ni ravno jasno zakaj so tako lepega samčka sploh prodali naprej
Logiran
mehika
rad pišem
Spol:
Sporočil: 377
«
Odgovor #767 :
petek, 17.12.2004 : 11:53:28 »
Ja to pa se mi zdi res čudno zakaj dajo rodovniškega psa parit z nerodovniškim, jaz kaj takega nebi nikoli naredila, mislim če bi imela rodovniškega psa!!!!
Ampak je to postalo kar nekaj običajnega, saj sem tudi sama dobila enkrat ponudbo, da bi dala mojega srčka parit z rodovniško psičko, prav zaradi tega ker niso našli tako majhnega rodovniškega samčka...
!!! Psičko so sterilizirali!!
Ne vem očitno, nekaterim je čisto vseeno!!!!
Gringo ta tvoja Lilly je pravi cuker!!!!!
Logiran
Rubens
nekaj malega že vem
Sporočil: 120
«
Odgovor #768 :
petek, 17.12.2004 : 22:27:41 »
Prišel je čas lepih želja in dobrih misli. Naj se vam uresničijo vse skrite želje in svet naj postane lepši in prijaznejši.....
Vesel predvsem pa zdrav adventni čas želim vsem skupaj in koš
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 515
«
Odgovor #769 :
sobota, 18.12.2004 : 13:30:59 »
No da probam odgovorit na tole.. upam da ne bom česa izpustila ampak ok.. najprej gringo lilly je res zelo zelo lušna (upam da jo bomo spoznali na razstavi ali pa kaj prej)..
zakaj pa so rodovniški samo samčki pa si jaz razlagam takole: lastniki rodovniških samičk verjetno nebi dali pariti kar s komerkoli, ker bodo mladičke imeli oni in ne lastnik samca. zato se verjetno raje odločajo za rodovniške. izjema pa so seveda tudi taki ki hodijo mehiko prosit za paritev. Mehika, niso vsi takšni kot ti (ko bi vsaj bili) ampak če jim kdo ponudi denar, zakaj pa nebi posodili samca za en skokec? samo to imajo v glavi in jim je čisto vseeno ali je rodovniški ali ne saj tako ali tako ne bodo imeli opravka z mladiči ali čemerkoli dugim.. tako da poberejo tistih 50000, kuža opravi svoje in je. nič jim ni lepšega kot za nič dela dobiti nekaj denarja. za mladiče jih pa tako in tako ne briga. tudi eno leglo ki sem ga jaz gledala, je imelo rodovniškega samca. tako je in mi ne moremo nič pomagat, ker se bo to še naprej dogajalo. Skratka, glede Ibolye pa verjetno pri tolikih mladičih kot jih je imela ona za časa svojega vzrejanja tudi verjetno ni več nobene kontrole, kaj se z njimi dogaja. Važno da ona določi kdo bo psa dobil, potem se pa očitno ne briga več za njih.. ne vem no.. sem srečala že kar nekaj ljudi z njenimi psi. sicer pa vsi vemo kako in kaj se (je) dogajalo tam, ne? mene je grobo nadrla že ob prvem klicu, tako da jaz nisem v tej ženski začutila nobene ljubezni do česarkoli. upam da mi ob temle kdo ne zameri, sem pač izrazila svoje mnenje o tem. Ne vem, že iz tistega oglasa je bilo razvidno da ji ne ge preveč dobro. pa srečam enkrat eno žensko, ki je kupila njeno čivavo staro 7 let??? halo? meni ni bilo nič jasno, narejene šampionate itd. itd. verjetno je oddelala svoje, oz. je bila že prestara za še kakšno leglo pa jo je prodala.. no ja, jaz ne vem kako se lahko psu po 7ih letih lahko odrečeš.
no dovolj o tem.. jaz grem na sprehod.. po včerajšnjem varstvu Zorota in Betty mi je moj ta velik mešanec Staffy zelo zameril, zato sem mu obljubila da ga danes peljem na lepše.. kasneje pa pripopam slikice..
lepo se imejte,
vsem na 4ih nogah
Urša
Rubens hvala za čestitke, ko bi bilo vsaj res..
Logiran
mehika
rad pišem
Spol:
Sporočil: 377
«
Odgovor #770 :
nedelja, 19.12.2004 : 11:18:34 »
Mene zanima zakaj ima ga. Godina tak odnos do ljudi, ki se pozanimajo za njeno leglo
. Sigurno najman 6 oseb mi je že povedalo, da ko so klicali ter da jih je brez razloga nadrla
!!!
Res ne vem zakaj dela tako
!!!
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #771 :
nedelja, 19.12.2004 : 15:21:45 »
Jaz si tudi ne znam tega odgovorit.. Mogoče je pa do nekaterih prijazna, kaj pa veš, jaz je nisem spoznala v tako luči, tako da..
No sem se pa trudila in trudila in mi je uspelo, da sem dala go slikice od petkovega varstva:
http://www.moj-album.com/album/66386/
Imeli smo se zelo lepo, tako da smo bili na koncu že vsi utrujeni..
lepo se imejte,
Urša
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.836
«
Odgovor #772 :
nedelja, 19.12.2004 : 20:02:03 »
Dekleta, na vašem mestu bi dobro razmislila, kam vas lahko takšnole blatenje priznane vzrediteljice in mednarodne kinološke sodnice privede
Zanimivo, za pogovor o čivavah je bila/je ga. Ibolya vedno odprta, meni svojega časa ni odrekla nikoli, pa čeprav je vedela, da ne kupujem čivave.
Morda pa je bil problem vaš odnos do teh čudovitih bitij? Vsa natolcovanja in blatenja omenjene gospe namreč prihajajo (pa ne le na tem forumu) iz ust tistih, ki so se odločili za nakup nerodovniških čivav - zanimivo, velika večina jih je kupila od istih šteparjev. Sprašujem se, če vaše besede o ge. Ibolyi prihajajo iz njihovih ust?
Prav tako je velika laž, da ji za svoje pse ni mar, saj me je ravno zaradi mladička iz zadnjega legla celo kontaktirala, če ji lahko pomagam zanj najti dober in ljubeč dom.
Tako da, malo se umirite in sekajte šele, ko ji boste zrasle vsaj do gležnjev!
Yo
Logiran
MISSA
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #773 :
nedelja, 19.12.2004 : 20:16:19 »
LP!
A ni čudno, kako velja pregovor, da "gliha vkup štriha"
Sicer pa na teh straneh ni nihče rekel nič čudnega ali obrekljivega na račun priznane gospe. In, Yo, ali si tudi njena tiskovna predstavnica? Se gospa ne bi mogla sama "braniti" na teh straneh, če bi smatrala, da jo obrekujemo?
In če mene vprašate, je res malo čudno, da prodaš lepega rodovniškega samca, potem pa ti je malo mar kaj se z njim dogaja.
No, pa gremo naprej... Sassy, danes si mi obljubila, da mi prideš pomagat "vahtat" pa nisi niti poklicala. In jaz imam zate že zašito tisto novo torbico...
Pa tiste slikce...šele sedaj mi je jasno, zakaj sta Zoro in Betka bila celo soboto v postelji in spala...
LP,Miša
Logiran
Rubens
nekaj malega že vem
Sporočil: 120
«
Odgovor #774 :
nedelja, 19.12.2004 : 20:25:20 »
Gospa Ibolya je res priznana vzrediteljica in tega ji nihče ne oporeka, je pa res, da redko komu daje informacije po telefonu, tudi meni jih ni dala.
Yo, moraš priznat, da nima vsakdo finančne možnosti, da bi kupil rodovniško čivavo, kajti cene so previsoke 1000 evrov in več. Plačaš pa predvsem ime vzreditelja in uspehe njihovih staršev in potomcev.
Tudi tisti, ki se ukvarjajo z vzrejo nerodovniških čivav, ti jim praviš šteparji, kar tudi ni na mestu, imajo luštkane čivavice, ki jih imajo v prvi vrsti za svojo dušo in jim ni pomembno kakšne so titole njihovih staršev in potomcev. Med drugim je dostih takšnih, ki so čistokrvne, a razlika je v tem, da nimajo papirjev. So pa prav luštne!
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #775 :
nedelja, 19.12.2004 : 23:08:49 »
Yo, tukaj je čisto nihče ne blati oz. kakorkoli ti temu praviš, jaz sem povedala moje izkušnje z njo, ki pač niso kaj preveč pozitivne in tudi od ljudi ki so se kadarkoli pogovarjali ali dogovarjali z njo nisem slišala nič kaj preveč prijaznega. tisti s katerimi se osebno poznamo dobro vedo o čem govorim. sem tudi lepo napisala da lahko da je do nekaterih prijazna, torej nihče tukaj ne trdi da je takšna do vseh. ali to da je priznana vzrediteljica in sodnica pomeni da morajo imeti iz spoštovanja vsi najboljše mnenje o njej? Če nekdo o nekom nima dobrega mnenja še ne pomeni da ga ne spoštuje.
Jaz pač z njo ob prvem klicu nisem doživela nič prijetnega in to je to. in sem odložila slušalko in nikdar nisem pomislila da bi tam kupila psa. če jaz kupujem, hočem spoznati tako vzreditelja, kot pse, kot njihov odnos do njih, itd. itd. Kar pa sem dobila od nje je bilo samo dretje o tem kako je ona priznana in kako je treba pisno pošnjo poslati se postaviti v vrsto, ker ima rezevacije do ne vem kdaj itd. Pa saj ne kupujem avtomobila, lahko bi vsaj rekla da lahko pridem pogledat ostale kužke ali karkoli, ne pa da se moram v vsto postavit. potem pa čez dva meseca oglašuje njene čivave in še tebe posi če ji pomagaš..
skratka brez veze, meni pač ni všeč in to je to. tebi pa je in zaradi tega se ne bomo kregali, vsak ima svoje mnenje in svoje mišljenje. nihče nikogar ne blati, povemo svoje izkušnje in tu ni nikakršnih izmišljotin..
Miša oprosti za danes, sem zaspala čez popoldan.. zdaj upam da sem pripravljena na nov delovni teden, te pokličem.
pozdravček vsem,
Urša
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #776 :
ponedeljek, 20.12.2004 : 00:01:38 »
Ojla!
Rubens.. hvala za želje
Missa: to sredo bomo pa res mogle kaj skupaj spravit! Geri že pošteno zebe
. Je bila mama v Italiji ta teden pa je rekla, da imajo ful več izbire. Imajo palerine, plaščke, pletene jopice, oblekice iz flisa, bundice.. da o igračah in raznih torbicah, pa hiškah ne govorim. Cene so od 14 do 25 EUR za obleke. Cen torbic in drugega ni gledala. No, sicer je bila samo v eni trgovini, kjer naj bi imeli manj izbire ampak ugodne cene. Ko bom imela čas se odpravim z Geri po nakupih!
Yo: jaz tudi mislim, da tu g. Godine nihče ne žali. Sploh pa je Sassy povedala le svojo izkušnjo in mimogrede Sassy IMA rodovniško čivavico.
Ko sem jaz klicala g. Godino me je prav tako nadrla po telefonu. No, ker sem slišala, da so njene čivave res vredu sem se odločila da se še pozanimam. Torej nisem takoj prekinila. Rekla je naj pošljemo rezervacijo po pošti. Ves čas je govorila kako so druge čivave v Sloveniji sami mešanci s pinči in prave spake. Potem sem rekla, ok, bom napisala rezervacijo, ampak lahko prej pridem pogledat čivavice in se še v živo z njo pogovorim. Pa je rekla da ne. Naj napišem kar rezervacijo in ko se skotijo me ona kontaktira in pridem potem gledat. Sicer rezervacija ni bila obvezujoča. Pravo rezervacijo naj bi naredili ko so mladički že tu. Na mladička je rekla da naj bi predvidoma (dolgodlako samičko) čakala najmanj do spomladi 2005, ker ima toliko rezervacij. To ni bil problem, vendar me je kar minilo, ker nisem mogla spoznati nje v živo in videti čivavic. Da pa bom eno leto čakala na pasmo o kateri ne vem skoraj nič in bi lahko na koncu ugotovila da mi Nasledne odgovarja, pa mi ni "dišalo". Saj ne da se ne bi mogla drugje pozanimat, ampak največ zveš od vzreditelja. Še posebno naj bi od takega, kot je g. Godina, ki že veliko časa vzreja to pasmo. Pa potem vidim, da oglaša dolgodlake čivavice...
nji dan sem poklicala g. Jolando Kojek. Takoj me je povabila k sebi domov. Rekla je da je dobro da si sama ogledam bodoče mamice in se lahko v živo pogovoriva in spoznava. Ko sem prispela si je zame vzela več kot uro časa, predstavila vse svoje pse, pokazala sliko bodočega očeta (čeprav niso še bile breja...) in še veliko več. Veliko smo zvedeli o pasmi, njenih potrebah itd. Sama pač ne morem rezervirati mladiča neke pasme, če o njej ne vem dovolj. Zelo sem bila hvaležna za čas, ki si ga je vzela zame in za vse informacije. No, potem se je tako izteklo, da nismo vzeli čivavice, ampak od takrat pa vem veliko več o tej pasmi. V meni je vzbudila zanimanje in sem se kasneje še drugje pozanimala o tej pasmi. Videla sem nekaj čivavic g. Godine in moram reči da so zelo lepe. Prav tako so zelo lepe čivave g. Jolande. Kar je pri meni naredilo razliko je bil odnos do mene. To da si je bila g. Jolanda pripravljena vzeti čas zame je name naredilo velik vtis.
Sicer pa se tu v temi o čivavic nočemo kregati. Do sedaj v temi ni bilo nobenih zdrah, in upam da se tudi v bodoče ne bo potrebno kregati. Je pa eno spoštovati nekoga, ker je že veliko let v kinologiji in ker vzreja toliko let pasmo, kot pa prvi vtis. Jaz se vedno odločam glede slednjega. Mislim pa tudi da tu ni nihče izražal nespoštovanja.
Lp in vesele praznike! Mojca in Geri
Logiran
MISSA
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #777 :
ponedeljek, 20.12.2004 : 10:24:57 »
LP!
Sassy, seveda ti oprostim. Tudi mi smo nedeljo kar prespali. Vsi!!!
Tako dvonožni kot štirinožni kerozinci
, Tudi Bluna, ki je bila v varstvu!
Čivava, seveda bo treba narediti tudi kaj v tej smeri. Zato pa imamo šiviljske tečaje. Veš kaj sem se spomnila. Tisti podloženi plašček, ki smo ga zadnjič obdelovale in ga imaš namen vstran fliknit. Prinesi ga meni, ga bom jaz uporabila za mušter in izrisala po njemu kroj, ki se ga bo dalo pomanjšati. Plašček pa bi bil še mogoče uporaben za mojega Miceka, če se ga da slučajno še kupaj sešiti?
Se potem dobimo v sredo ob 17h?
LP,Miša
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #778 :
ponedeljek, 20.12.2004 : 11:48:40 »
Miša, plašček imam žal doma, tako da ga v sredo ne bi mogla prinest. Mišku pa sigurno ne bo prav, ker tudi moji Maši ni (pa sta približno iste velikosti). Problem je v tem, da je dolg le 27 cm. Širok pa tudi ni veliko, je pa zelo slabo narejen. Zadnjič sem poskusila enega v Zooticu, ki ji je bil kot ulit. Iste dolžine vendar pa "normalen" kroj. Tistemu je predvsem kroj delal napako. Škoda je, ker ni primeren ne za velikega, ne za majhnega psa >: pa niti za kroj, ker je totalno zgrešen. Saj upam da ta teden kaj kupim v Italiji, pa bom potem tisto prinesla ob priliki za kroj.
Mi je hotela tašča popravit (povečat) oblekice za Geri, ker jih je prerasla. Pa sem ji razložila, da tako ali tako ali pride še kakšen pes k hiši ali pa ostane Gerijin mladiček, pa bom takrat ponucala.. pa je samo rekla: koliko bo teh psov... (že tako ji je veliko 3
).
No saj se vidimo v sredo...
Lp, Mojca
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #779 :
ponedeljek, 20.12.2004 : 12:01:28 »
Pravkar sem dobila mail:
Citat
Trenutno imam leglo dveh čistokrvnih kratkodlakih čivav brez rodovnika. Več informacij na GSM (041)978 290 Andreja
Pred več kot pol leta sem iskala leglo (sicer dolgodlakih) čivav. Ker so mi na kinološki rekli, da imajo včasih (rodovniške) čivavice tudi posamezniki, ki nimajo psarn, pa sem dala oglas da iščem rodovniško dolgodlako čivavico... No, ta očitno ne ustreza nobenemu kriteriju
, bi pa bilo vredno preveriti in malo povprašati.. če se komu da. Bi bilo zanimivo vedeti kakšno je stanje. Meni osebno se ne da klicati.
Lp, Mojca
Logiran
Strani:
1
...
47
48
49
50
51
[
52