mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 23.04.2025 : 23:55:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 417844 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Chris
gost
« Odgovor #525 : četrtek, 28.10.2004 : 21:58:39 »

Ravnokar sem gledal tale oglas in hotel tukaj vprašati. Piše da so čistokrvne, ampak o rodovniku nič ne piše, tako da sklepam da ga nimajo.... Bohve kaj je že vmešano....
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546

« Odgovor #526 : četrtek, 28.10.2004 : 22:21:18 »

mislim, da sem jaz s to gospo že govorila (ne me prijet za besedo) ko sem iskala čivavico. Takrat je oddajala dolgodlake. Povprašala sem po rodovniku, pa je rekla da ga nimajo, ker je rodovnik itak brezveze, pa da jih ima za ljubljenčke in ne za razstave, da so starši mladičkov potomci rodovniških čivavic, pa da se jim ni dalo zrihtat rodovnikov. Potem sem pa rekla, ne hvala, bom rodovniško raje, ona pa da se rodovniških sploh ne dobi. Rekla sem ji da jo bom od g. Jolande vzela, ona pa da če bo mela Jolanda kakšno leglo naj jo kar obvestim, ker ona išče kakšno rodovniško čivavico... No potem sem rekla če ima samo dolgodlake, pa je rekla da ne, da ima tudi kratkodlake samo da nima trenutno mladičev. No dobila sem vtis, da ima večje število čivavic. Povedala je da je tudi samček njena last in si ga lahko ogledamo... So pa tej tamali zelooo podobni čivavici od KenWa iz www.mojpes.com, ki je zapisala tole:
Citat
Doma imam samčka pasme čivava. Je kratkodlak in zanimiwih barv. Kupila sem ga v Mariboru približno 5 let nazaj (januarja bo star 5 let). Ze nekaj casa se odlocam, da bi ga dala parit. Ima rodovnik a ga nism kupila skupaj s psickom, tako da takorekoč nimam papirjev o njegovi čistokrvnosti.
Če je kdo resno zainteresiran, naj pošlje PM da se pogovorimo o zadevi. Psicka sicer nisem se nikoli dala parit in bi bilo to zanj prvič. Sem iz Ljubljane.
Potem je razložila, da bi lahko dobila rodovnik, ampak so jo vprašali če hoče psička bolj poceni brez papirjev... No... več o tem si lahko ogledate na: http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=4749, kjer je cela debata o tem... Mislim da je dobil psa prav od teh ljudi.

Lp!
Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #527 : četrtek, 28.10.2004 : 22:25:13 »

LP!
Osebno še nikoli v življenju nisem videla mladička čivavice. Po slikah sodeč pa se mi zdi, da je tukaj vmešana še ena pasma. No, mogoče se motim in dobi mladiček svojo čivava podobo šele kasneje...
LP,Miša
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #528 : četrtek, 28.10.2004 : 22:40:35 »

Aja.. sem pozabila napisat.. KenWa na svoji spletni strani omenja, da je njen samček precej velik za čivavo... tako da gre tu za razmislit!!!
No glede tega ali so mladički podobni mladičkom čivav pa nisem dovolj podkovana sram, tako da naj kdo drug pove svoje mnenje.

Lp!
Logiran
Sassy
odvisnež
Sporočil: 515

« Odgovor #529 : četrtek, 28.10.2004 : 23:04:53 »

mene je že kar groza.. glede na to da imajo še majhna in upognjena ušeska  še nimajo enega meseca pa imajo že tako dolge gobčke??  Shocked  ne vem no.. ali bo to kaj velikega ali pa majhnega z zelo predolgim gobčkom.. me zanima kakšne glave imajo starši..  če prav vidim sedijo nekomu med nogami.. hmm.. se ne zdijo že preveliki za takšno staost?  no ja saj nočem peveč kitizirat.. samo so tudi preveč lisasti..  moja mama ravno vstopila v sobo in prvo vprašanje: kaj pa je to zaena pasma?   Grin  me je ka po tleh vrglo.. no ja  glava mi je že sumljiva, če pogledam ta levega ki je slikan od strani...  hmm..  mojca na kateo gospo misliš? mogoče sem tudi jaz že bila pri njej..
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #530 : četrtek, 28.10.2004 : 23:18:20 »

Urša, pri gospej nisem bila ampak sem jo le klicala po telefonu, ker sem upala, da so rodovniške. No vem le da je bila nekje iz Maribora ali okolice in da ima več kot eno samičko. Drži pa dolgodlake in kratkodlake čivavice... Oglas je bil oddan tu na mojpes.net. Link je bil nekje par (no morda 10) strani nazaj, ampak verjetno je oglas že izbrisan...
Komaj sedaj sem videla, da sedijo nekomu med nogami Shocked in če to ni 2 letni otrok so krepko prevelike Undecided. Bi bilo pa zanimivo poklicat na oglas pa povprašat po mladičkih. Kje pa si zasledila, da imajo manj kot mesec? No glede lis pa mislim, da so dovoljene... jaz sem že videla črno-belo čivavo, pa rjavo-belo tudi. A standard določa sploh barvo? No sicer sem bolj na hitro po netu gledala, ampak nisem nikjer zasledila, da bi bile lise prepovedane...
Urša, a bi se ti dalo poklicat pa povprašat? Da potešiš nas firbce Grin.
Aja, pa Geri pravi, da ji je žal, ker je bila včeraj popoldne preveč utrujena od divjanja s Sassy, da ni mogla več sram. No pa saj, ne da sta ravno malo divjali.. saj ona bi še, a njeni učki sta kar skupaj lezli in je prav sladko zaspala.

Lp!
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #531 : četrtek, 28.10.2004 : 23:37:31 »

No tukaj bi pa bilo nekaj zanimivega. Dolgodlake čivave g. Godine za oddajo konec novembra.
Sem tudi jaz šla malo firbcat med oglase Grin.
Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #532 : petek, 29.10.2004 : 14:24:47 »

LP!
A zna katera kvačkat, štrikat...?http://www.crochetnmore.com/dogsweater.htm
LP,Miša
Logiran
Sian
rad pišem
Sporočil: 256

« Odgovor #533 : petek, 29.10.2004 : 16:51:26 »

Pri g. Ibolyji se da dobit Čivavico tudi manj kot  za 1.000 eurov. Wink Je pa res da jo ne proda vsakemu. Tongue Kar se mi zdi tudi prav,da je tako. Wink

Lp,Sian. Kiss
Logiran
Sassy
odvisnež

« Odgovor #534 : sobota, 30.10.2004 : 14:23:08 »

čivava: glede na to da imajo še upognjena ušeska sem sklepala da nimajo več kot 6 tednov.
ojoj  spet bodo čivave se mi zdi glede na tale oglas: 19.09.2004   gaby
 040300840   gaby.pavlin@email.si
sem 1letni samček pasme čivava!sem čistokrven a brez rodovnika!iščem si simpatično dolgodlako čivavco za ustvarjenje malih čivavc!!če si lepa in pametna me pokliči!!!

se mi zdi da hočejo lastniki samčkov služiti..  jaz moje že nebi dala..

pa še nekaj sem našla..  :
http://www.radiodur.si/sgnz/htm/pasme/psi/02.htm

čeprav se mi tisto o tujcih in otrocih ne zdi ravno prav napisano.. odvisno od pristopa k psu..
Logiran
Sassy
odvisnež

« Odgovor #535 : sobota, 30.10.2004 : 14:29:03 »

pa tukajle je še ena čivava od ge. Ibolye: http://users.volja.net/blazgr/

pa kliknite  standard na levi..

Logiran
Sassy
odvisnež

« Odgovor #536 : sobota, 30.10.2004 : 14:31:26 »

aja, Missa.. glede kvačkanja & štrikanja pa...  hmm.. bi bilo prej poletje preden bi se jaz to naučila.. mi je lažje niogavico razrezat.  Wink   je pa lušno..  škoda ker nimam več stare mame da bi jo nafehtala za tole..
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #537 : sobota, 30.10.2004 : 18:35:16 »

V tistem oglasu....čivave ja...my ass. Pa kako mišičasto telo imajo. Sem takoj posumil da nekaj ne štima. Tisto že niso čivave. Joj kako popenim, ko nekdo prodaja nekaj čistokrvnega brez rodovnika, kar pa niti slučajno ni podobn pasmi, ki jo 'oglašuje'. Niti po izgledu, kaj šele po karakterju. Lep pozdrav  Angry
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #538 : ponedeljek, 01.11.2004 : 18:25:01 »

Živjo, zopet sem tu Grin!!!
Upam da me niste preveč pogrešali, se pa moram tudi jaz malo prištulit, da ne boste samo lastniki plemenjakov, kajne???

Me zanima kakšno mnenje imate vi o tem, da je veliko ljudi ki si nabavi čivavo samo, da bi lahko zaslužil z prodajo mladičev UndecidedHuh
Seveda z samcem ne moreš zašlužit veliko, ker praviloma ti pripada samo en mladič, kot ste že na prejšnjih straneh zasledili, da nekateri dajo parit samico ob vsaki gonitvi, to pa pomeni enkrat na leto, pri nekaterih pa celo dvakrat, kot po tekočem traku:'(!!!

To se mi zdi pravo mučenje živali!!!!
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #539 : torek, 02.11.2004 : 00:15:02 »

LP!
A zna katera kvačkat, štrikat...?http://www.crochetnmore.com/dogsweater.htm
LP,Miša

Joooj Miša, meni pa ta link ne dela Undecided, pa ravno mama se je lotila kvačkat za Geri ampak ji nekoako ne gre, ker nima modela Smiley

Mehika: seveda je mučenje živali štepanje mladičev za zaslužek. Ne samo da ima samička stalno mlade ampak se za njo in mladiče sploh ne ustrezno poskrbi..
Mehika, tudi ti si vabljena na čivava piknik Wink
Logiran
Strani: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.