mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 23.04.2025 : 07:41:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 416809 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
irena_p
nekaj malega že vem
Sporočil: 180

« Odgovor #465 : nedelja, 10.10.2004 : 17:53:21 »

Mehika kje si pa ti potem našla tvojo čivavico?
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 515

« Odgovor #466 : ponedeljek, 11.10.2004 : 21:45:32 »

jaz bi vam rekla takole: pojdite pogledat nerodovniška legla potem pa pojdite pogledat še kakšno rodovniško čivavico in se boste brez pomisleka odločili za to dugo.  sem opazila da je zelo malo ljudi videlo prave čivave..

pozdravček.
Urša
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #467 : torek, 12.10.2004 : 13:03:01 »

Sej se strinjam s tem, da je veliko bolj varno kupit rodovniškega psa, ampak sem srečala rodovniške čivave, ki so imele tudi 2,5 kg. Vsekakor, če se odločite za nakup nerodovniške čivave je najbolje, da si ogledete starše in preverite njihovo zdravstveno stanje. Jaz sem pač imela srečo, je pa res, da so nekatere čivave brez rodovnika čudne in nasploh zelo velike Sad!!!
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #468 : torek, 12.10.2004 : 13:19:39 »

mehika: Pri čivavah je pač tako da vzreditelji iščejo čimvečje (po standardu dovoljene) samičke in čimmanjše samčke. Majhne samičke zelo težko kotijo in vedno potrebujejo carski rez. Večje pa lahko kotijo same zato se pač vzreditelji odločajo za večje samičke, ker je to manj tvegano. Ponavadi pa mladički niso tako veliki kot mamica, saj vzreditelj zbere čim manjšega samčka. No, zagotovo pa lahko povem, da so čivave g. Jolande res lepe in majhne, zato pa ponavadi potrebujejo veterinarsko pomoč pri kotitvi... to s čivavami je dvorezni meč. Če ti kot bodoča lastnica npr. želiš majhno čivavo potem ni nujno, da je tudi njena mamica izredno majhna, ampak če je oče zelo majhen ponavadi dobiš ven majhne čivave. Je pa v Sloveniji preveč tako imenovanih vzrediteljev nerodovniških čivav. Te čivave so ponavadi prevelike ali zelo podobne pinčem... Če pa imaš srečo pa seveda lahko dobiš zelo tipično nerodovniško čivavico. Saj sem tudi sama napisala primer, ko je mešanka tipična predstavnica te pasme, kaj je z potomci je pa druga stvar. Če imaš rodovniško imaš tudi neko zagotovilo, da bodo potomci prav tako čivave in ne nekaj drugega... Lahko je le srečno naključje da je neka nerodovniška čivava zelo tipična, pa ni rečeno da so to tudi njeni predniki ali pa da bojo potomci prav tako.
No sem se malo razpisala Grin. Hotela sem reči le to, da ni nič narobe z nerodovniškimi, če so zdrave in vsaj podobne pasmi, ter če je za mladičke ustrezno poskrbljeno. V veliko primerih se zgodi, da kupimo nekaj kar na koncu ni to kar smo želeli.

Toplo priporočam branje teme Zakaj producirati nerodovniške mladiče in preprodajalci psov. Je že tako da povpraševanje dela ponudbo...

Lp!
Logiran
didy
novinec
*
Sporočil: 23

« Odgovor #469 : torek, 12.10.2004 : 15:08:20 »

HOJ,zanima me,če je možno,da preden kupiš mladička čivavo,če ti vzreditelji pustijo,da ga odneseš k veterinarju ???Zanima me pa tudi,če ti veterinar zna povedati,če je mladiček,ki ga kupiš čistokrvna čivava ali je mešanček Huh Grin Huh
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #470 : torek, 12.10.2004 : 15:13:46 »

didy: nekateri vzreditelji ti dajo celo certifikat o zdravju psa, tako da ne vidim zakaj ti ne bi pustli peljat k veterinarju. Če ti ne dovolijo potem je tu nekaj narobe. Veterinar pa ti bo znal povedati le ali je pes trenutno zdrav. Za dedne bolezni pa ti z enim obiskom ne bo mogel pomagati. Glede pasme pa niti... veterinarji ne poznajo vseh pasem in le če bi imel res srečo in dobil nekoga, ki se na čivave spozna... Najbolje je da bi šel s tabo kakšen lastnik čivave ali vzreditelj rodovniških. Je pa res da tudi če nekdo pozna pasmo ni rečeno da ve kako morajo zgledati mladički. Lahko se tudi zgodi da je mladiček dokaj podoben čivavi, pa potem ko odrašča vzame drugo smer.

Priporočam ti da gre s tabo kakšen poznavalec te pasme ali pa vsaj kakšen lastnik tipične čivave in ne katerekoli, da bo vidna primerjava.

Lp!
Logiran
didy
novinec
*

« Odgovor #471 : torek, 12.10.2004 : 15:16:43 »

HVALA ZA ODGOVOR Smiley Smiley Smiley
Logiran
Sassy
odvisnež

« Odgovor #472 : torek, 12.10.2004 : 19:40:22 »

didy grem jaz s tabo če hočeš z veseljem, ke me prav zanima kaj prodajajo..
Logiran
didy
novinec
*

« Odgovor #473 : torek, 12.10.2004 : 20:16:14 »

Sassy:sej čivavico bom začela iskat komaj maja,ker jo dobim šele  ob koncu junija,ko se mi konča šola Cool Cool 8)Takrat pa lahko prideš z mano Smiley Cheesy Grin  
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #474 : sreda, 13.10.2004 : 13:56:47 »

čivava: jaz ne podpiram prodaje sumljivih psov, če pa se kdo odloči za nakup nerodovniških psov je to čisto njegova stvar, mislim pa da je tukaj bilo napisano dovolj, da pač lahko sam presodi, kaj lahko prinese nakup nerodovniškega psa!!!
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #475 : sreda, 13.10.2004 : 15:29:52 »

Mehika: ne vem kje si zasledila, da bi te jaz obtoževala podpiranja prodaje sumljivih psov... želela sem ti le razložiti, zakaj so samičke nekaterih rodovniških čivav tako velike.
Je pa res, da je odločitev za nerodovniškega psa posameznikova odločitev. Jaz sem želela le opozoriti na možne "natege".

Lp!
Logiran
Sassy
odvisnež

« Odgovor #476 : sreda, 13.10.2004 : 20:50:44 »

ja didy bom šla z veseljem s tabo.. ti samo povej ko boš šla.   ja glede tele debate pa.. :  da obrazložimo.. recimo da mehika da parit svojega samčka, ki je na srečo luškan in po standardih vendar brez rodovnika z nerodovniško samičko ki je prav tako podobna standardni čivavi  pa je morda kateri od njiju imel v kakšnem prejšnjem kolenu malo manj standardno čivavo ali pa kaj drugega in lahko ravno njun mladič faše tiste gene, obliko itd.  pa recimo da je to samička, in potem nova lastnik ali lastnica da parit naprej to čivavo, ki pa morda mladiči le te od tam naprej niso več podobne standardni čivavi ampak lastniki veselo razlagajo da je to čistokrvna čivava (kar morda res je) vendar po osnovnem standardu ji ni niti malo podobna.   do takšnih vrst nestandardnih psov pa se pride tako da ljudje z morda rodovniško psico ali psom ne opravijo vzrejnega dovoljenja zaradi kakršnihkoli napak pa se potem vseeno odločijo za parjenje in bodo mladiči pač brez rodovnika. tako dobijo čistokvne mladiče, katerih novi lastniki spet parijo, itd. in tako se nadaljuje parjenje v prepričanju da je to tisto pravo, kar v resnici po zunanjosti sploh ni..
Logiran
Sassy
odvisnež

« Odgovor #477 : sreda, 13.10.2004 : 20:55:45 »

pa mehika da ne boš mislila da to leti na tebe.. sem dala tvojega samo za primer, kaj se dogaja..   sem zasledila v salomonu ene 5 oglasov za čivavo in me prav fibes matra kaj imajo.. oz. kako mali zgledajo..
Logiran
irena_p
nekaj malega že vem
Sporočil: 180

« Odgovor #478 : četrtek, 14.10.2004 : 14:24:45 »

Mehika kje pa si ti dobila potem tvojo čivavico? Če ni skrivnost.  Undecided
Moji sestri so zelo všeč ti psi. Zato sprašujem.
Ker kot sem prebrala imaš ti zares mini psa.
Logiran
Sassy
odvisnež

« Odgovor #479 : četrtek, 14.10.2004 : 20:05:19 »

ja mene tudi matra firbec od kod je..  takoj spomladi ko se sonček pokaže prideva k tebi na obalo če ti je prav..
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.