mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 23.04.2025 : 12:44:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 417165 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
didy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23

« Odgovor #450 : sreda, 06.10.2004 : 19:15:18 »

hojla,                                                                                                                        zanima me,če ima kdo izkušnje s tem,da je čivavo dobil kot DRUGEGA PSA.          Jaz imam doma psa srednje velikosti in bi rada ob koncu šole dobila še čivavo,ampak ne vem,če bi se navadila na tega psa,ki ga imam že doma Huh        Upam,da mi lahko kdo kaj svetuje.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #451 : sreda, 06.10.2004 : 19:34:28 »

didy: Pomoje je bolj važna socializacija kot pa pasma. Če imaš doma samčka, bi ti potem raje priporočila samičko, bo manj komplikacij glede sporov, res pa da bo več glede gonitve Undecided. Če boš dobila ustrezno socializirano čivavico in če je TVOJ pes ustrezno socializiran (vajen na druge pse), potem pomoje ne bi smelo biti problemov. Je pa res da je bolje (če imaš to možnost), da ne vzameš preveč temperamentnega mladička, ampak bolj prilagodljivega.

Želim ti veliko sreče pri iskanju čivavice!

Lp!
Logiran
didy
novinec
*

« Odgovor #452 : četrtek, 07.10.2004 : 14:22:23 »

hoj                                                                                                                           rada bi vedela,če čivave res zelo vztrajno lajajo Roll Eyes
Logiran
bibsi
novinec
*
Sporočil: 16

« Odgovor #453 : četrtek, 07.10.2004 : 14:43:24 »

čao spet jaz.
Našla psičko, staro 2 meseca, sicer brez rodovnika, jo grem pogledat v MB. upam, da jo vzljubim na prvi pogled.  Wink
pozdravček Grin
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #454 : četrtek, 07.10.2004 : 15:01:14 »

bibsi: zahtevaj, da ti pokažejo vsaj oba starša... In še enkrat premisli ali ne bi bilo bolje kupiti rodovniške psičke. Sicer ne vem od koga kupuješ, ampak vseeno premisli ZAKAJ nimajo rodovnika.
Pa še to si preberi: http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=35;action=display;threadid=1981

Lp!
Logiran
bibsi
novinec
*

« Odgovor #455 : četrtek, 07.10.2004 : 15:41:10 »

ojla, saj se strinjam z vami, da je "zihr-zihr" če je psiček rodovniški. Moram povedati, da imam izkušnje tako z rodovniškim dobermanom, kot z malim mešančkom (še danes ne vem kdo so bili starši). Oba sta bila cukrčka Kiss. Za nakup čivave brez rodovnika sem se odločila ker želim malega psička, več ali manj pa bo pri mojih starših, saj imam jaz veliko obveznosti, se pravi, da moram želje uskladiti z njima. Za čivavo sta bila takoj za. Nimam pa nekih želja, da bi ga/jo vzgajala zaradi paritve.,itd... Se mi gre bolj za "še enega člana", ki ga/jo bomo imeli radi.

Upam, da me razumete, nekdo mora imeti pa tudi tiste cukrčke, ki pač niso z rodovnikom, so pa že na svetu. Kiss

se oglasim, če/ko se odločim, pa vam poročam kako in kaj.
lp Smiley
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #456 : četrtek, 07.10.2004 : 19:51:08 »

didy: sem spregledala tvoje vprašanje sram. Čivavice kar lajajo na večje stvari, neznane pse... več pa ti morajo ostali povedati...
bibsi: tu se ne gre za to da bi bili mešančki ali nerodovniški kaj manj "cukrčki". Nevarnosti ob nakupu nerodovniške:
-ker ne vedo pedigreja se lahko zgodi, da parijo med seboj bližnje sorodnike
-ker nimajo vzrejnega dovoljenja potem tudi ne veš ali je z psom vse v redu. Če pa mamica in očka imata rodovnik, potem pa se je šele za vprašat zakaj ga mladiči nimajo!!! Lahko da imajo starši (ali eden izmed njiju) kakšno hibo, bolezen, zaradi katere ni naredil vzrejnega.
- lahko da ko odraste ni čisto nič podoben pravim predstavnikom svoje pasme
Drugače pa imam jaz dve mešanki doma, ki ju imam najraje na svetu! Samo pomisli- mešančka se da dobiti tudi zastonj...
Sicer če imš srečo dobiš čivavico, ki je podobna le tej, lahko pa tudi dobiš psičko, ki ko odraste doseže plečno višino 30 cm ali več.
Strinjam se, da morajo tudi nerodovniški dobiti dome, ampak če ne bi bilo povpraševanja, potem niti ponudbe ne bi bilo, saj se gre tem ljudem ponavadi le za zaslužek... potem pa trpi pasma.
Sicer pa je nakup tvoja osebna odločitev in te nikakor ne obsojam Wink Hočem le da razmisliš. Aja, pa rodovnik ni le "uporaben" za vzrejo, ker kot vidiš se da tudi brez... je neko zagotovilo (čaprav včasih so tudi rodovniški kaj dedno bolni...), poreklo tvojega psa. Pa še po razstavah bi lahko peljala pokazat tvojo lubiko Grin

Lp!
Logiran
Sian
rad pišem
Sporočil: 256

« Odgovor #457 : četrtek, 07.10.2004 : 23:23:45 »

Se popolnoma strinjam z Čivavo! Wink
 Bibsi : bodi res zelo,zelo previdna pri nakupu Čivave! Kajti moja sodelavka je pred dvemi leti kupila Čivavo brez rodovnika pri tako zvanem vzreditelju in ta kuža nima čisto nič od Čivave!Niti malo ni podoben Čivavi!! ::)Težek je 3,5 kg(Čivava naj bi imela 1,5 kg),barve je sivo črne in itd.....Takega mešančka bi lahko bilo kje dobila zastonj,ne pa za 60.000 sit. Undecided Lips Sealed Veš tudi njej ko je prišla po mladička je pokazal vzreditelj mamico in očeta,pa zdaj vidi da niti slučajno ni bil tisto očka njenega psička. sram Saj nimam nič proti nerodovniškim psom,ampak naj pol podarijo mladičke,ne pa da jih prodajajo skoraj po taki ceni kot rodovniške pse. Huh Pa srečno ti želim pri nakupu Čivavike!! Cheesy

Lep pozdrav,Sian. Kiss

Logiran
bibsi
novinec
*

« Odgovor #458 : petek, 08.10.2004 : 08:36:43 »

uff, zdej ste mi pa zelo omajali mojo prepričanost da mladička vzamem.  :-\Bom pa šla vseeno pogledati, da vidim kakšna je. Baje ima ta gospa doma samčka in samičko, ne vem pa če je tale mladiček njun.  ???Bom se vse pozanimala, pa bom videla. Ali mi lahko kdo svetuje, kakšne so sploh cene.. če gre za čistokrvnega brez rodovnika? Ali je cena 75.000 realna ali je že to preveč? Huh
no zaenkrat LP Smiley
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #459 : petek, 08.10.2004 : 11:44:11 »

bibsi: ko sem jaz najprej iskala čivavo brez rodovnika so bile cene okrog 50.000 sit. Pomoje je 75.000 preveč. Soseda ima doma "čivavo"- dolgodlako. Psička je tipična predstavnica pasme- kratek nosek, velika ušeska, tudi majhna je in ima manj kot 2 kg. Ona je ni kupila ampak jo je dobila, ker je mešanček Smiley za njo ni dala niti tolarja. No v bližini stanuje tudi samček, ki je prav tako majhen, le da je kratkodlak, sicer ima malo daljši smrček kot čivave, ampak velikost je taka. No enkrat je ta samček ušel k samički in mladički so bili tu. Sami predstavniki čivavic. Mogoče imajo malo predolg smrček in malenkost prekratka ušeska, ampak začetnik tega nikakor ne bi opazil. Gospa je mladičke oddala. Ko so jo spraševali ali je njena čivava čistokrvna pa je lepo povedala da ni, čeprav bi lahko trdila da je, dobila nekje samčka in štepala mladiče, pa jih potem prodajala. Ob tej sceni sem se takrat jaz skoraj odločila, da bi, če bo gospa imela mladičke spet, vzela enega njenega. Za mladičke je lepo poskrbela in imela prav toliko stroškov kot tisti, ki jih prodajajo. Lahko bi si dobila slikico kratkodlake čivave  in razlagala, da je to oče pa mladiče lepo prodala, pa NI. Ker je vestna gospa in ker je za psičkin ups lepo poskrbela, pri tem pa ni zavajala bodočih lastnikov.
Hočem reči, da nimaš nobenega zagotovila kdo je oče. In čeprav je mama tipična čivava, lahko njena mama ni bila, lahko je bila pinč ali mešanka, pa je potem po naključju dedovala gene po očetu in je nastala čivava. V konkretnem primeru o katerem govorim je mama od psičke čistokrvna čivava brez rodovnika, oče pa neznan, saj je psička pobegnila. No psička je res izrezana čivava, na njenih potomcih pa se že pozna, da odstopajo od standarda... Hočem reči da pri nerodovniških nimaš nobenega dokaza, da ni kje v preteklosti prišlo do mešanja katere druge pasme ali mešančka (tu veš koliko pasem lahko pade noter Grin), zato lahko tvoj mladiček ni prav nič podobenčivavi. Pa tudi nimaš zagotovila, da je oče res tisti katerega ti pokažejo.
Če želiš nerodovniško raje poišči kje mešančka, ki je podoben čivavi, pa še zastonj ga boš dobila. Razumem pa, da je cena za rodovniške precej velika in si je ne more vsakdo privoščiti...

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Lp!
Logiran
didy
novinec
*

« Odgovor #460 : petek, 08.10.2004 : 13:35:47 »

Lep pozdrav,prosim,če mi kdo pove kolko stanejo rodovniške čivave Cool Huh Cool
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #461 : petek, 08.10.2004 : 13:39:31 »

didy: pri nas od 800 do 1000 evrov (naj me kdo popravi, če so se cene v teh parih mesecih kaj spremenile)- odvisno kdo so starši. V Italiji in Avstriji večinoma 1000, za druge države pa ne vem.
Je kar razlika z nerodovniškimi, ampak še vedno trdim, da mešančke dobiš lahko tudi zastonj Wink

Lp!
Logiran
bibsi
novinec
*

« Odgovor #462 : petek, 08.10.2004 : 13:42:40 »

Ojla didy, okoli 1000 eur. Ni ravno malo, ampak kakor pravijo, je pa zagotovilo, da je čivava, in ne....

Logiran
didy
novinec
*

« Odgovor #463 : petek, 08.10.2004 : 13:50:15 »

lepa hvala za odgovore Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #464 : nedelja, 10.10.2004 : 17:06:04 »

jaz sem veliko časa iskala rodovniško kratkodlako čivavo pa je nisem dobila, poleg tega tiste ki smo klicali, so bile rodovniške in ne ravno najmanjše, starši so imeli cca. 2kg. nato sem naletela na enkratno leglo, mladiči so bili nerodovniški in starši so bili zelo majhni...drugače moj ima leto in pol in samo 1350 g, njegova plečna višina pa 16 cm, torej prava čivavica, čeprav ne tako plemenita ko so vaše!!!
Logiran
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.