mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 22.04.2025 : 12:49:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 415700 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
gogo
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 7

« Odgovor #150 : sreda, 21.04.2004 : 14:39:13 »

Kaj imajo potem lahko čivave samo upokojenci in nezaposleni če je potrebno, da je nekdo 24 ur z njo?
Logiran
gogo
novinec
*

« Odgovor #151 : sreda, 21.04.2004 : 14:54:25 »

Tudi  mi čivave še nimamo. Dobimo jo v MB-Hoče. Sem zasledila, da je to leglo bolj nepoznano. Okrog 1. maja gremo spet na ogled samčka, ki je rezerviran samo za nas. So čistokrvni, brez rodovnika. Psiček je pri nas zelo zaželjen. Otoka sta stara 18 in 16, oba zelo komaj čakata nanj. Prav tako midva z možem. Imeli smo krasnega oranžnega muca, ki nam ga je nekdo vzel. Jaz sem pol leta jokala, zato smo se sedaj odločili za čivavo, da bo ves čas na varnem. Dopoldan ga bo babica že prišla pogledat in mu zamenjala vodo in dala brikete, če bo potrebno. Drugače pa bo to naš pes in se bomo morali prilagoditi eden na drugega. Dopoldan bo pač sam z igračami, popoldan pa se mu bomo 100 procentno posvetili. Mislim, da nebi smelo biti nič narobe.
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #152 : sreda, 21.04.2004 : 14:57:36 »

Kaj imajo potem lahko čivave samo upokojenci in nezaposleni če je potrebno, da je nekdo 24 ur z njo?

Se strinjam. Potem bi čivavice izumrle.  Lips Sealed Kuža se navadi na samoto. Saj se potem popoldne bolj igramo z njimi....  Wink Cheesy Grin

Lp
Logiran
Bači
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #153 : sreda, 21.04.2004 : 15:05:07 »

Hvala za vse nasvete v vezi grizenja Grin
Glede tega da je kuža sam doma pa mislim da ni panike, sam se zamoti z igračami, tekanje, predvsem pa pri mladičkih s spanjem. Sicer se mu pa več posvetiš popldne. Wink

Gogo, koliko stane tvoj mladiček? Kakšne barve pa je? In kje si zvedel za oglas, je še kak prost?

LP vsem na forumu Smiley Smiley
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
Sporočil: 233

« Odgovor #154 : sreda, 21.04.2004 : 15:06:18 »

Sej če čivave navadiš ni velik problem jih puščat doma:)samo ne predolgo;)
Super da se vse več ljudi odloča za ta ljubka mala bitja..Ko boste vsi lahko se lahko zmenimo pa naredimo en super čivava piknik...Eno lepo mesto najdemo kjer ni prevelike trave(vidljivost;D)....
no lep dan
mymy
Logiran
branerw
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #155 : sreda, 21.04.2004 : 15:16:30 »

GOGO

Značaj čivave je dovolj neodvisen,kar mu omogoča,da je brez problemov lahko več ur sam doma,brez običajnega praskanja po vratih in,da prenese večdnevno ločenost od gospodarja.

Jaz vam predlagam,da si vzamete nekaj dni dopusta in sicer zato,da ga lahko postopoma naučite na čas ko bo sam doma.To pomeni,da ga prvič pustite pol ure,drugič eno uro,tretjič dve uri samega itd.Toda vedno ko pridete domov ga POHVALITE ,da je bil priden.On bo to sam povezal in skapiral ,da se vedno vračate k njemu.Ta čas ko ste na dopustu pa izkoristite še za druge stvari npr.čistoča,red pri hranjenju,igra........

Želim vam veliko veselja. Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #156 : sreda, 21.04.2004 : 19:20:52 »

Branerw mi poveš kaj več o MOLERI čivav...kak nastane,kakšne posledice,kakšna sploh je to bolezen...o njej prvič slišim...mi je nobeden ni omenil;)

No lep dan MYMY
Logiran
branerw
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #157 : sreda, 21.04.2004 : 19:43:32 »

ŽIVIO

Najprej naj ti povem ,da ne gre za nobeno bolezen.To je karakteristika čivav"luknja v glavi",mehko mesto na temenu,imenovano molera.Vendar se ta ne pojavlja pri vseh čistokrvnih chihuahuah.

LP Wink Wink Wink
Logiran
marko006
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 285

« Odgovor #158 : četrtek, 22.04.2004 : 08:42:26 »

kar sem napisal, ne velja samo za čivave, temveč za vsakega psa. nikomur ne bi prišlo na misel, da bi recimo dveletnega otroka puščal samega po 5, 6, 8 ur. dobro, mi smo "krona stvarstva", pes je pa pes in tudi prepovedano ni, da bi pasjega mladička puščal samega (saj vem, da je to kar običajno).
samo čuditi se nam pa tudi ni treba, če je pes potem nekako moten in se na tem (ali drugem) forumu potem bere "pes si grize zadnje tačke" "uničevanje stanovanja" "spet napadel brez razloga" - ni čudno, kot ljudje dobivamo svoje "travme" v otroštvu in mladosti, jih tudi pes - samo, da se mi lastniki tega ne zavedamo (ali nočemo zavedati) .

SEVEDA lahko vsakega psa navadiš, da je sam doma - samo pride to zame šele v poštev, ko je dorasel, "zahvaljujoč naši strokovni Grin" vzgoji samozavesten in ustaljen, ko nam zaupa. ne pa da puščamo ure in ure samega že"pasjega otroka", ki smo ga pravkar odvzeli mami, bratom in sestram in od nas pričakuje, da mu bomo izgubljeno družino nadomestili.
vem da mora večina ljudi v službo (tudi jaz) in da je puščanje psov doma "čisto normalna praksa". ampak, ali je neka stvar zato bolj pravilna, ker jo delajo vsi narobe?
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #159 : četrtek, 22.04.2004 : 09:49:42 »

Hehe a o tej Moleri se gre..sem že čisto pozabila..ja moj čivavek jo ima zgleda da se ne bo zarasla;)
No uživajte in skrbite za svoje čivavce;)

papa MYMY
Logiran
gogo
novinec
*

« Odgovor #160 : četrtek, 22.04.2004 : 11:55:27 »

Kako čivava ve, kdo je gospodar. Kako čivavo naučiš, da ne lula po tleh v stanovanju? Če je v začetku ne bomo vodili na potrebo ven, kako se to organizira v hiši?
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #161 : četrtek, 22.04.2004 : 16:19:55 »

GOGO
Čivave so zelo čiste..Mi smo našega hitro naučili kje se sme lulat in kje ne..Zdaj niti na našem  dvorišču ne opravlja potrebe ampak na sprehodu;)
Če ga ne boš na začetku vodila ven mu nastavljaj doma časopis in ko boš vidla da kje lula ali se pripravlja na lulanje ga takoj daj na časopis in ko se polula na časopis ga lepo pohvali..na začetku bo verjetno kje kakšna lužica ali kakec..Samo če boš dosledna bo čivavek hitro ugotovil kje mora lulat in kje ne..

Lep dan MYMY
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #162 : četrtek, 22.04.2004 : 19:34:50 »

Kako čivava ve, kdo je gospodar. Kako čivavo naučiš, da ne lula po tleh v stanovanju? Če je v začetku ne bomo vodili na potrebo ven, kako se to organizira v hiši?

Če ga ne boš na začetku vodila ven mu nastavljaj doma časopis in ko boš vidla da kje lula ali se pripravlja na lulanje ga takoj daj na časopis in ko se polula na časopis ga lepo pohvali..na začetku bo verjetno kje kakšna lužica ali kakec..Samo če boš dosledna bo čivavek hitro ugotovil kje mora lulat in kje ne

Predlagam ti, da svojo čivavico že od začetka voziš tja, kamor boš hotel, da lula tudi potem. Mi smo pri našem naredili napako.... na začetku smo mu nastavili papir, in se kdaj pa kdaj še sedaj polula na kakšno kartonsko škatlo.... Roll Eyes

Lp

Logiran
gogo
novinec
*

« Odgovor #163 : četrtek, 22.04.2004 : 20:25:07 »

Kolikokrat na dan pa čivavica sploh lula in kaka.
Ali jo moraš ti navaditi na uro, ali se sama. Kdaj običajno pri vas zvečer nazadnje lula in kdaj najprej zjutraj..
Morda smešno vprašanje, ali pa tudi ne..
Logiran
marko006
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 285

« Odgovor #164 : petek, 23.04.2004 : 08:27:31 »

kolikrat mora mladiček "na stranišče" ni tako enostavno povedati - pogosto! pa tudi zadrževati svojih potreb še ne more prav dolgo.

ponavadi se mora "olajšati", ko se zbudi (mladički še dosti in dostikrat spijo), po obrokih, po kakem "vzburjenju" (igri)... pa tudi še "vmes" tu in tam.
v začetku bo potrebno tudi ponoči kdaj ven z njim. kdaj, boste najlažje vedeli, če bo mladiček (vsaj prvih nekaj tednov) spal pri vas ob postelji (ne v postelji Wink), saj bo postal nemiren in iskal "primerno mesto", ko bo moral lulati.

ko bo kuža dorasel, pa brez problema "zdrži" tudi 12 ur in več (tako, da boste ob vikendih lahko tudi malo dlje poležali, ne da bi bilo treba pričakovati lužo ali kupček v stanovanju).

lahko ga navadite na določene ure (jaz svojih nisem, ker se je teh ur pač potem treba tudi držati), po moje pa ni potrebno. čez nekaj časa vam bo kuža itak sam "povedal", ko mora ven.

lp
marko
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.