mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 22.04.2025 : 06:24:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 415263 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
nadja
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 894

« Odgovor #135 : ponedeljek, 19.04.2004 : 21:50:51 »

Oj,

Seveda samo rodovnik ni zagotovilo, da bo pes zdrav. Predvsem je pomembno kdo so predniki (njihovo zrdravstveno stanje, karkter,...), ki so zapisani v rodovniku. Ti lahko tudi pri npr. Matoši kupiš psa z rodovnikom pa boš v veliki večini dobil bolnega in nesocializiranega psa.
Lucija, ali ste si leglo čivavic že ogledali?
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68

« Odgovor #136 : ponedeljek, 19.04.2004 : 22:11:04 »

Živjo, 123456 ali Lucija,

Ker me mopsi zelo zanimajo, bi vprašala za katerega mopsa gre (zanima me rodovniško ime, kjer se vidi tudi ime psarne)
in zanima me, kako ima lahko kupec mladička potrdila o tem, da sta starša prvaka v lepoti. Ali gre mogoče samo za zagotovila vzreditelja?

Da ne bova nadaljevali tu, kjer teče debata o čivavah, mi lahko odgovoriš tudi pri mopsih.

LP
Sabina
Logiran
ALF
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #137 : torek, 20.04.2004 : 09:48:12 »

Zivjo!!!

Zanima me kako čivava prenaša vročino in kako se počuti na morju ali rada plava.Glede na to da veliko časa poleti preživim na morju in da gre Alf prvič na morje, me zanimajo vaše izkušnje!!!
Logiran
123456
nekaj malega že vem
Sporočil: 150

« Odgovor #138 : torek, 20.04.2004 : 13:03:29 »

Živjo sabina!

Vse odgovore sem ti poslala na temo mopsi.
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
Sporočil: 233

« Odgovor #139 : torek, 20.04.2004 : 15:06:07 »

No Alf...čivave imajo izredno rade vročino...vsaj moj..bilo kje je kakšen kotiček sonca..on se uleže tja..vode pa nikakor nima rad čepav zna plavat..ma ni šans da ga zvabiš v vodo...vsaj mojega Oryja ne;)
Drugače pa boš vidla da je prilagodljiv in da lahko z njim greš kamorkoli;)

lep dan

MyMy
Logiran
Bači
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #140 : torek, 20.04.2004 : 15:17:49 »

Oj!
Mene pa zanima kako odvadit čivavico nenehnega skakanja in grizenja. Stara je 2 meseca. Grize vse živo tudi nas domače ( predvsem nas ko se igra). Cry
LP
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #141 : torek, 20.04.2004 : 15:25:53 »

Grize verjetno iz igre..Moj je tudi grizel a je zdaj z 9 meseci nehal..ko začne v igri gristi ga preprosto ignoriraj in  odidi stran ter se več ne igraj z njim..Pri nas je to delovalo...Kaj pa še vse ostalo grize?Kable,,pohištvo ali samo ljudi=?Smiley
LP MYMY
Logiran
ALF
novinec
*

« Odgovor #142 : torek, 20.04.2004 : 17:50:28 »

Upam da se bo rad kopal zaenkrat se vode ne boji in uživa ko ga umivamo.A mogoče veste je kaj občutljiv na slano vodo?
Drugače pa tud moj Alfi skoz grize roko al pa copate ki imam obute. Jaz mu takrat ponavadi poiščem njegovo igračko in mu malce ponagajam z njo, da mu postane zanimiva in potem grize igračko.
Logiran
branerw
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #143 : torek, 20.04.2004 : 17:56:14 »

Alf........čivave ljubijo sonce,toda med bivanjem na plaži je nujno poskrbeti za senčni prostorček,ker bi sicer malčka lahko prizadela sončarica.Pri hranjenju pazite na to,da bo samo vedno sveža hrana malčku na razpolago.Surovega mesa ne dajajte v južnih krajih.Najboljše je da psička pravočasno navadiš na konzerve in na briketirano hrano.Izbira je velika in dobro je ,da pač tako dolgo poskušate,dokler ne najdete najprimernejšo znamko te hrane.Seveda pazi,da bo imel vedno svežo vodo!!!!Kar se pa kopanja tiče:naš se nerad kopa ,rad pa teka po nizki vodi sem pa tja.            Lep pozdrav. Smiley Smiley Smiley
Logiran
branerw
novinec
*

« Odgovor #144 : torek, 20.04.2004 : 18:14:22 »

Bači........tudi majhni psi so priučljivi inse jih lahko vzgoji v dobre štirinožce,četudi nasplošno veljajo za samo kot razvajeni in neposlušni psi.Kar mu je strogo prepovedano gristi je najbolje da ga učiš na besedo FUJ,ki jo izrečeš malo ostreje in glasneje,za vse drugo pa besedo NE,kar pomeni ne sedaj.Igraj se z njim,saj obstaja miljon igrač,zamoti ga kako drugače,sicer pa sčasoma nehajo gristi vse kar jim pride pod zobe.     ČAO. Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
branerw
novinec
*

« Odgovor #145 : torek, 20.04.2004 : 18:42:59 »

ŽIVIO!

Še nekaj me zanima,kdo od vas se je pred nakupom čivave kaj pozanimal o tej pasmi. Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Npr.kako kupiti pravo čivavo,kje jo kupiti,obstoj čivave,zgodovina,kako pomembno je zobovje,prehrana,rodovniki,higiena,čivave pozimi,poleti,o MOLERI čivave...............  Huh Huh ?

Ali je že bil kdo s svojo čivavo na razstavi?

Lep pozdrav.
Logiran
gogo
novinec
*

« Odgovor #146 : sreda, 21.04.2004 : 10:47:03 »

Kmalu bomo dobili čivavo. Zanima me, kako zapolniti psičku čas, ki ga bo preživela dopoldan ko bova z možem v službi in otroka v šoli.
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #147 : sreda, 21.04.2004 : 11:19:30 »

Ojla branerw..pred nakupom čivave sem se zelo veliko pozanimala o njih..o MOLERi pa še nisem slišala,,poveš kaj več??
Aja..kako zapolniti mladiču čas?Z igračkami,kostmi za glodanje..pa preden greste od doma ga utrudite da bo potem doma pančkal:)
Aja..na slano vodo naj ne bi bili obćutljivi samo ga je treba sprat potem z vodo:)
papa MyMy
Logiran
marko006
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 285

« Odgovor #148 : sreda, 21.04.2004 : 11:26:14 »

zdravo gogo,
tudi če me boste za ta odgovor hoteli križati:
moje mnenje je, da mladiček (če ga dobite z osmimi tedni) naj sploh ne bi bil sam - po možnosti nikoli (to ima tudi to prednost, da ga lahko od začetka vzgajate in mu "prepovedujete" stvari, ki jih "ne sme").
zato moj nasvet: če je le mogoče si vzemita z možem dopust. kinolog, ki ga jaz poslušam bi rekel "celotni letni dopust in to zaporedoma".
ne morem si pomagati, ampak meni se zdi vedno čudno, da si ljudje nabavljajo pse, ki jih mislijo za 8-10 ur dnevno "obesiti v omaro". kuža iz pliša ali porcelana mirno čaka, tudi leta,  pa še na dopust ga ni treba s sabo vzeti.živ pasji mladiček bo pa hudo nesrečen, če bo moral biti po pol dneva sam.
pa brez zamere!
marko
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #149 : sreda, 21.04.2004 : 14:26:46 »

zdravo gogo,
tudi če me boste za ta odgovor hoteli križati:
moje mnenje je, da mladiček (če ga dobite z osmimi tedni) naj sploh ne bi bil sam - po možnosti nikoli (to ima tudi to prednost, da ga lahko od začetka vzgajate in mu "prepovedujete" stvari, ki jih "ne sme").
zato moj nasvet: če je le mogoče si vzemita z možem dopust. kinolog, ki ga jaz poslušam bi rekel "celotni letni dopust in to zaporedoma".
ne morem si pomagati, ampak meni se zdi vedno čudno, da si ljudje nabavljajo pse, ki jih mislijo za 8-10 ur dnevno "obesiti v omaro". kuža iz pliša ali porcelana mirno čaka, tudi leta,  pa še na dopust ga ni treba s sabo vzeti.živ pasji mladiček bo pa hudo nesrečen, če bo moral biti po pol dneva sam.
pa brez zamere!
marko

Shocked Shocked A naj bodo eno leto na dopustu? Pol se bo kuža navadu, da so doma, bodo mogli it pa v sllužbo....

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.