o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 19.04.2025 : 19:56:18
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Čivava - čvek
Strani:
1
...
3
4
5
6
7
[
8
]
9
10
11
12
13
...
449
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Čivava - čvek (Prebrano 412273 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Gringo
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 141
Re:Čivava
«
Odgovor #105 :
četrtek, 15.04.2004 : 20:05:09 »
Aha pa še to:
Ko čivavo šolaš moraš to početi na način da resnično uživa pri tem..če hočeš nekaj narediti na silo ali pa si slabe volje ni šans,da jo kaj naučiš,ker čuti čisto vsako razpoloženje!
Je pa tako: kolikor boš v psa vložil truda,toliko boljši odnos boš imel z njim in toliko večje veselje!
Eva
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 233
«
Odgovor #106 :
četrtek, 15.04.2004 : 20:29:02 »
Povsem se strinjam z Gringotom in z branerw..Z silo pri čivavi ne gre--vsaj pri mojemu ne...vse more bit lepo "ukazano"(beri:"ja Orčy..srček...tačkico mi daj")
Drugače pa bi blo super da bi se enkrat dobili...vsi lastniki čivav(z čivavami..seveda) na enem pikniku..Kaj ne bi bilo to super??
Drugače so čivave zelo zdravi psi brez vonja..je pa res da je lajež zelo-zelo glasen..Ampak naš se je že naučil da laja samo ko kdo pozvoni;)So zelo izbirčni--in ALF..sploh se mi ne sanja kako ti je uspelo da psiček je same brikete---moj mora vedno zraven dobiti še meso..je izredno izbirčen(vrgel se je po meni)
Svojega lastnika obožujejo------in mu to vsak dan dokazujejo---Je pa ena stvar:pazite jih na sprehodu pred drugimi velikimi psi--pri meni je bilo tako da sem ga morala velikokrat dvignit med sprehodom ker drugače bi pristal v pasjem gobcu(velikokrat)...
NO uživajte z čivavami--in dajmo se zmenit za en piknik(samo naj bo toplo--saj veste--čivave pa mraz--to ne gre skupaj:) )
Logiran
123456
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 150
«
Odgovor #107 :
petek, 16.04.2004 : 08:53:38 »
Ja rez bi se lahko zmenili za en piknik z nasimi civavami!!!
;)Sicer pa hvala za vse te odgovore.Ko dobim civavo se bomo pa naprej pogovarjali.
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #108 :
sobota, 17.04.2004 : 16:09:41 »
123456 kje pa si kupila svojo čivavco?in bo dolgodlakec ali kratkodlakec?
papa MymY
Logiran
123456
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #109 :
sobota, 17.04.2004 : 19:19:12 »
Mojo čivavico sem kupila v Hočah v Mariboru. Je kratkodlaka in je punčka, samo še ne vem kako naj ji bo ime.Ali imaš kakšen predlg glede imena? No, dobim pa jo nažalost šele konec maja, ker je zdaj še premlada za od doma.
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #110 :
sobota, 17.04.2004 : 21:47:29 »
V Hočah v Mariboru?Ne poznam nikogar da bi tam vzrejal čivave..Kakšne barve je?
No glede imena..Moj je Orion..smo pa hoteli da bi bil KING;PRINCE;KIKY;RIKY....MIŠKO,,,,vse mogoče;)
no..papa MyMy
Logiran
123456
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #111 :
sobota, 17.04.2004 : 22:28:19 »
Je beš barve. Glede vzrejnikov pa:najprej smo poklical gospoda ki je oddal oglas tudi tukajle, pa je vse tri mladičke že prodal.
Ampak nam je dal številko njegovga prjatla, torej vzrejnika naše nove psičke.In to je to. Sicer pa tud jaz nisem vedla, da tam vzrejajo čivave. Sicer pa to ni psarna al nevem kva še. To je družina, ki ima eno samičko in je imela sedaj leglo.Sicer pa ti moram povedat, da je en psiček še frej, razen če ga niso v tem času že rezervirali. So pa brez rodovnika. Ampak vseeno je tako ali tako ne bomo vozili na rastave, pač pa bo to naše družinsko veselje.
LP. 123456 ali Lucija
Logiran
nadja
odvisnež
Spol:
Sporočil: 894
«
Odgovor #112 :
sobota, 17.04.2004 : 22:50:08 »
Oj Lucija,
Kupovati čivavo brez rodovnika je precej tvegano, saj je mnogo nerodovniških čivav mešanih s pinči in sploh niso to kar bi morale biti, po vrhu pa jih je še veliko bolnih
Rodovnik ni le za razstave, ampak je nekakšno zagotovilo, da je pes res zdrav in tak kot mora biti po standardu. Veliko nerodovniških kužkov je sicer lepih, ampak niso vsi tudi zdravi. Čeprav so psi z rodovnikom dražji, se to vse obrestuje, saj so taki mladički (pri pravem vzreditelju) že socializirani, cepljeni, razglisteni in brez dednih bolezni. Pri nerodvniških kužkih pa je velika verjetnost, da bodo imeli slej ko prej zdravstvene težave, ki velikokrat stanejo več kot razlika med nerodovniškim in rodovniškim psom.
Logiran
123456
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #113 :
nedelja, 18.04.2004 : 10:08:00 »
Oj nadja!
Povsem se strinjam s tabo. Sicer pa je vzrejnik vidno zelo skrben in ljubezniv do malega naraščaja.Sploh pa ti moram povedat, da moje psičke še nisem kupila in da sem jo po domače rezervirala, (čeprav se ta beseda za pse na spodobi). Res pa je, da nevem kako naj spoznam, da so mladiči vredu. Vem da je njihova mama prava čivava in da je iz mehike.
Bi bil večkratni obisk vredu, da vsaj malo spoznam, kako vzgajajo mladičke?No, nekaj pa ti moram povedat!! Ko smo mi nakupovali mopsa. Smo ga hoteli kupit najprej pri eni gospe, nevem že kje.Te psički pa so bili rodovniški. Mi našega mopsija nismo kupili pri njej pač pa nekje drugje. Čez čas pa smo ugotovili da so bili vsi psički hudo bolani.
LP.
Logiran
nadja
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #114 :
nedelja, 18.04.2004 : 10:35:02 »
Oj,
No, če res ne boš kupila psa z rodovnikom vsaj skrbno opazuj kakšni so mladički in kakšen je odnos vzreditelja do njih. Če te bo karkoli, ampak res najmanjša stvar motila, tam ne kupit mladička. Mladički morajo biti cepljeni, razglisteni, živahni, neboječi,.... Prav tako ti mora biti vzreditelj pripravljen odgovarjati na vsako vprašanje o negi, prehrani, zdravju,... skratka o vsem. Mislim, da smo o tem že nekje pisali.
Mama je res lahko prava čivava po videzu, nikoli pa ne veš kakšno je njeno zdravstveno stanje in zdravstveno stanje prednikov. Prav tako ne veš kdo je oče, lahko je to sosedov pes, ki je podoben čivavi ali pa res rodovniški čivavek, ki pa ni dobil vzrejnega dovoljenja ker ima kakšno hibo
Ja, res so lahko rodovniški kužki bolani, zato pa je tudi pomembno kakšen je rodovnik- s tem mislim kdo so predniki. Prav tako so lahko vzreditelji rodovniških psov nevestni in ne skrbijo dobro za svoje mladičke.
Predvsem se gre tukaj za zdravje. Verjamem da hočeš imeti zdravo psičko, ki te bo razveseljevala naslednjih 15 let, ampak za to je velikokrat potreben rodovnik in vesten vzreditelj.
No za konec pa še to, mogoče pa bosta kdaj s svojo čivavico hoteli na razstavo, da vsem pokažeš kako je lepa, takrat rodovnik zelo prav pride
Logiran
123456
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #115 :
nedelja, 18.04.2004 : 12:38:45 »
Nadja, brez skrbi!!! :DSaj te bom ubogala!!!
Logiran
nadja
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #116 :
nedelja, 18.04.2004 : 13:00:03 »
Potem ne boš kupila čivave brez rodovnika?
Logiran
123456
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #117 :
nedelja, 18.04.2004 : 13:35:10 »
Veš kaj bom nardila?
Če me bo pri tem leglu motila kakšna micana stvar (ampak res micana) bodo vzreditelji z mojim nakupom takoj podomače povedano odpičeni!!
Če pa mi bo leglo všeč in bo moja mala psička zdrava, cepljena taprava (iz Mehike) potem res ne vem zakaj ne bi ostala pri nas.
Pa še neki ugotovila sem da sta starša oba čistokrvna. Še bol o tem pa so me prepričali, ko so nam rekli, da so samico dobili iz Austrije, njeni starši, torej starši samice z sedanjim leglim pa so v Avstrijo prišli direkt iz mehike in to z rodovnikom. Upam da je to dober znak. Kaj misliš?
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #118 :
nedelja, 18.04.2004 : 15:14:11 »
hmm..glede tega rodovnika...seveda je bolše imeti psa z rodovnikom...ampak pri nas pa je vzrediteljica mela nekaj časa rodovniške čivave potem pa je nehala s tem ker je veliko finančno breme pa malo kdo se odloči za nakup rodovniške čivave.(cena).Jaz poznam od mojega malega mamo,očeta babico ter dedka...In oče je bil njegov prej državni prvak pa tudi na svetovnem prvenstvu se je izkazal..samo zdaj pač več ni rodovniški ker ne gre več na vzrejne preglede(vsi starši so zdravi)..pa to gospo tudi poznamo in hodimo tudi k njej na obiske..tako da ni vedno zelloo narobe če kupiš nerodovniško čivavo...samo moreš najti pravega človeka...pa tudi jaz mam mojega enako rada če je rodovniški al pa če je brez papirjev...Čeprav vsi pravijo da bi bil uspešen na razstavah.....Vem da pri tisti gospe njene čivave niso mešane s pinči in ona tudi zelo pazi da ne pari svojega psička s kakim pinčekom....Drugače pa bo moj nasledni pes z rodovnikom;)
no lep pozdrav...MyMy
Logiran
123456
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #119 :
nedelja, 18.04.2004 : 15:53:35 »
Se strinjam s tabo MyMy.
;)Glede razstav pa: danes ljudje kot smo mi skoraj nimamo časa voziti naših psičkov še na razstave.
Če pa bi zmogla tudi to, potem pa bi gotovo kupila čivavo z rodovnikom.
Logiran
Strani:
1
...
3
4
5
6
7
[
8
]