mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 00:26:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 355 356 357 358 359 [360] 361 362 363 364 365 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 371609 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mavrica
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 411

« Odgovor #5385 : torek, 27.11.2007 : 22:26:01 »

Jooj, lepotička! Ne morem se je nagledat! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #5386 : torek, 27.11.2007 : 22:45:48 »

HEHE seveda prvo mlekca potem pa vse ostalo...  Wink
Drugače pa tamala zgleda prav tak kot moja kepica  - bi ti morala prav slikco poslat  Grin
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #5387 : sreda, 28.11.2007 : 00:55:17 »

Ojla vsi čivavarji!

Mene pa nekaj zanima in sicer je tole prava čivava? Meni je sumljiva Undecided

http://i176.photobucket.com/albums/w177/Butterfly_Babie/l_9eb488a774e5be1ae9c692e07825d30c.jpg
Prava civava je samo z rodovnikom, glede na tvoje vprasanje pa sklepam da ga tale malcek nima. Torej - Ne, ni prava civava.
Logiran
Staša
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #5388 : sreda, 28.11.2007 : 02:32:46 »

Chi Hu, čestitam za pomladek!!  Cheesy

Logiran
BaBiDoLL
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #5389 : sreda, 28.11.2007 : 02:44:21 »

Prava civava je samo z rodovnikom, glede na tvoje vprasanje pa sklepam da ga tale malcek nima. Torej - Ne, ni prava civava.

No, saj to sem mislila samo čudno se izrazila. Hvala!
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 209

« Odgovor #5390 : sreda, 28.11.2007 : 17:56:29 »

Oj Staša ! Smiley Tebe pa že dolgo ni bilo tu...Kako pa kaj tvoja Maša ? Smiley Upam, da je z njo sedaj vse dobro...

LP,

Damjan
Logiran
kolegica
novinec
*
Sporočil: 31

« Odgovor #5391 : sobota, 01.12.2007 : 21:06:17 »

kako pa lahko prilepim sliko čivave k svojemu imenu? Smiley
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5392 : nedelja, 02.12.2007 : 21:20:31 »

Kolegica, če želiš imeti slko v profili, moraš imeti paket midi. Wink
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #5393 : torek, 04.12.2007 : 03:33:23 »

Čau Damjan  Smiley

Mi smo vredu, kaj vredu - SUPER, glede na to, kaj vse smo prestali. Po operaciji konec avgusta so vse težave enostavno prenehale in Maša je spet vesel in hiperaktiven pesjan, cele dneve se igra, ukvarja s kostmi ... skratka, spet stara dobra Maša  Kiss

Imam pa eno težavico, ki se je začela pojavljati zadnjih 10 dni. V kopalnici imamo notranji WC, od Ferplasta, ki zgleda takole:

Noter imam celulozne krogljice, kamor se vpije urin, kakce pa sproti pobiram. WC čistim (= zamenjam kroglice) cca. 1-2x tedensko.

Torej ... tale WC Maša uporabla že kaki 2 leti, v zadnjih 10 dnevih pa sem opazila, da se včasih znajde lužica POLEG WCja, a tudi po robu WCja, kar pomeni, da je naspol stala noter, naspol pa ne. Očitno z zadnjo tačko ne stopi noter, ampak jo ima v zraku (takšen način lulanja prakticira tudi na travi - kako to izgleda, lahko pogledate spodaj  Grin) in potem lepo lula, lulanje pa teče po robu ven na ploščice. Najprej sem mislila, da je naključje, a sedaj se to pojavlja redno vsak dan. Problem je, da je nikoli ne zalotim zraven, tako da kasneje tako ali tako nima smisla okregati jo, poleg tega pa je stvar še bolj zakomplicirana - Maša pomojem sploh ne ve, da dela kaj narobe, ona pač misli, da lula na pravem prostoru, zaradi česar sploh ne vem, kako ji naj dopovem, da je pravilno, da lula NOTER, ne pa PO ROBU.

Ima kdo nasvet, kako jo to odvaditi? Edina varianta se mi zdi, da sem v zasedi, ko gre v kopalnico in če ne bo stopila v WC tako, kot je treba, torej na vse štiri tačke, jo bom hitro prijela, dala noter, jo pohvalila in ji dala še priboljšek. Kolikor jo poznam, bo potem kmalu sama začela skakati noter brez potrebe po lulanju, samo da bo dobila grižljajček  Roll Eyes  Pa nej ji bo, če bo le imelo kaj "haska" ... Wink

Tako pa lulamo napol po moško Wink

[attachment deleted by admin]
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #5394 : torek, 04.12.2007 : 03:37:48 »

Pa še to sem pozabila omeniti - mesec nazaj smo preživeli prvo navidezno brejost  Shocked Se pri vaših čivavah tudi pojavlja?
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #5395 : torek, 04.12.2007 : 12:30:22 »

Staša, očitno tvoja pupika markira tudi v hiši Wink. Problem lahko rešiš kot pri samčkih. Daj en majhen kos lesa na sredino in verjetno bo markirala tega. Sicer boš potem mogla ta štor redno menjavat, ker drugače bo vonj... Grin. To je pomoje najhitrejši način.. ja mogoče res ni najbolj praktičen ampak ponavadi deluje. Drugače pa moja Geri po 1,5 letu sploh ni hotela več lulat v notranji vc, je raje raziskovala zunaj, ko smo šli iz Ljubljane pa itak ni niti imela več notranjega vcja. Včasih se zgodi da psi tak vc "prerastejo".

Veliko čivav ima navidezne brejosti, tako kot tudi veliko ostalih pritlikavih pasem. Če se to pojavi v blagi obliki (malo mleka, trebuh se ne poveča in ni tesnobe) je to OK, če pa se v hujših oblikah se svetuje sterilizacija.
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #5396 : torek, 04.12.2007 : 12:56:46 »

Geri, ne gre za markiranje, zagotovo. Maša VEDNO lula na takšen način, nikoli ne počepne.

Sterilizacijo mi je veterinarka svetovala, ampak se še nisem odločila (brala o potencialni inkontinenci ...).
Logiran
JennyK
rad pišem
Sporočil: 435

« Odgovor #5397 : torek, 04.12.2007 : 13:46:56 »

Nisem nek strokovnjak, ampak se vseeno pridružujem Mojčinem mnenju. Tudi sama menim, da gre za markiranje.
Vsaj pri moji princesi je podobno; namreč na sprehodih lula ogromnokrat in seveda tudi dviguje taco. Včasih lula v "stoji" - torej se postavi na prvi dve taci.  Grin Je pa to čisto markiranje. Ker zanimivo je, da zjutraj ve, da ni časa za "afne guncat". In se polula v enem šusu in je to to. Do sprehoda, ko lula vsake par metrov.
Je pa Jenny navajena zgolj zunaj opravljati fiziološke potrebe, tako da ti ne znam svetovati kako poskusiti rešiti problem. Kaj pa če bi odstranila notranji WC? Si morda poskusila to opcijo? Morda bi pikica mala lepo pridno počakala, da opravi potrebe zunaj...
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #5398 : torek, 04.12.2007 : 23:11:44 »

Ne vem, jaz se vseeno nisem najbolj prepricana, da gre za markiranje, ker je to cisto pravo lulanje. Njeno markiranje zunaj pa je res le nekaj kapljic ... a tudi, ko normalno lula, eno tacko vedno privzdigne - ne tako kot samec, ampak kot je videti na sliki. Ko se zjutraj zbudi, gre na WC in se polula, ne le nekaj kapljic, ampak konkretna luzica.

Zaenkrat sem WC premaknila, tako da ima dostop le iz druge strani (prej je non stop na istem koncu hodila noter in je vedno "teklo mimo" na istem mestu ) ... bom videla, ce bo kaj pomagalo.

Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5399 : torek, 04.12.2007 : 23:16:09 »

Hm..koliko vidm sliko, tudi Pika (od slavi) tako lula... Eno tačko ubistvu dviglne... Grin
Logiran
Strani: 1 ... 355 356 357 358 359 [360] 361 362 363 364 365 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.