mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 26.04.2025 : 01:34:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 420689 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
MISSA
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 813

« Odgovor #930 : nedelja, 30.01.2005 : 16:35:09 »

LP!
Bom šla po vrsti!
big guy , pozdravljen na forumu! Lepo, da se med čivavami znajde še kakšen samček in to celo rodovniški! Slikce so super, predvsem tista, kjer "pilotirata" gliser Grin. Tvoj Šuška je krasen čivavek,pravi cuker, čeprav je za moj okus malce preveč big Wink
Glede tvojega vprašanja: pošlji original rodovnik na zvezo, ki ti ga je izdala in zaprosi za export rodovnik. Potem greš (ali pošlješ) na KZS na Ilirski 27 v Lj, plačaš 8.400 sit in ga vpišeš v SLR. Tudi sama sem šla čez ta postopek, ko sem pripeljala mastinčico iz Belgije.
Sandra, lepo, da se odločaš za nakup čivave. Ne bom ti solila pameti, zakaj je bolje rodovniška kot brez, zato, ker nočem gledati v tvojo denarnico. Moj dobronameren osebni nasvet: pes bo takšen kolikor si pripravljena zanj odšteti. Nerodovniške čivave ne dobiš za 40.000 sit. Te se dobijo (pri nas) za 80-120 tisoč sit, vendar ti tak nakup resnično odsvetujem. Večino nerodovniških čivav se "izleže" v okolici Brežic. Tja dol bi ti jaz osebno prepovedala hoditi po psa. To so dvoriščni šteparji, ki parijo vse povprek, rezultat pa je, milo rečeno, obupen. Potem bi že bilo bolje stopiti do Matoše, ki prodaja rodovniške čivave po  isti ceni in zraven dobiš rodovnik ( iz Slovaške). Če nič drugega, boš rešila vsaj eno pasjo dušo iz hudičevih krempljev, pa še z rodovnikom se boš ponašala. Če boš pridna punca, ti bo celo spustil ceno.
rzidar1 , najbolj me pojezijo neke stvari.... Angry Angry Angry
Nič nimamo proti nerodovniškim čivavam, saj jih je na tem forumu veliko in vse se družimo. Nikakor pa ne prenesem, da delaš reklamo za dvoriščne šteparje.
Pa, dajte se že enkrat skulirat!!! Tudi sama sem bila enkrat frišna na forumu, zato razumem, da ga še ne znate uporabljati. Vzamite si čas in ga "prelistajte". Preberite temo v katero se vključujete vsaj 5 strani nazaj, če je ne morete od začetka. Drugače pa imate zgoraj v glavi foruma (tam pod datumom in uro) pet gumbkov in tisti sredinski je kot nalašč za vas. Klikneš "išči", vpišeš iskalno besedo in odgovori ti padejo sami!
Glede cene čivavic: cena čivave se giblje od najnižje do najvišje v razponu do 2000 evrov. Morate razumeti, da na Slovaškem, Madžarskem, Romuniji, SČG ali Hrvaškem so cene za rodovniške pse zelo nizke, že zaradi nizkega standarda.. Malo je treba pobrskat po netu, vmes malo denarja prihraniti, ne samo za nakup psa. Tudi za pot in ostalo kramo, ko bo pes doma. Hrana, veterinarska oskrba, oblekce in igračke ter dodatna oprema niso ravno poceni.
Zato, sandra, 40.000 sit bo komaj zadostovalo za pot, če boš kje našla psa po tej ceni. Drugače bi jaz na tvojem mestu sedla na bus in se zapeljala do Gmajnic. Tam je kužkov za "male pare" v izobilju. (naj mi oprostijo, nisem mislila nič slabega) Upam, da boš na tem forumu našla dovolj uporabnih informacij, ki ti bodo pomagale pri pravilni izbiri tvojega štirinožnega prijatelja.
LP,Miša
p.s. upam, da nisem okužena z yoyinim sindromom Angry

Logiran
rzidar1
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 85

« Odgovor #931 : nedelja, 30.01.2005 : 16:51:24 »

Večino nerodovniških čivav se "izleže" v okolici Brežic. Tja dol bi ti jaz osebno prepovedala hoditi po psa. To so dvoriščni šteparji, ki parijo vse povprek, rezultat pa je, milo rečeno, obupen.
rzidar1 , najbolj me pojezijo neke stvari.... Angry Angry Angry
Nič nimamo proti nerodovniškim čivavam, saj jih je na tem forumu veliko in vse se družimo. Nikakor pa ne prenesem, da delaš reklamo za dvoriščne šteparje.

MISSA
glej takole bom rekla. glede na to, da je sandar rekla, da bi dala za čivavico 40.000 sit, vem, da je za ta denar ne bo dobila z rodovnikom. zato sem ji pač svetovala, da gre v brežice - kapele - tja ko sem šla jaz po didija in nataša po luno (pa še marsikdo).
glede na to, da praviš, da so čivavice od tam obupne, pa te prosim, da komentiraš mojga didija. tu so slikce didija - poglej ga in povej, kaj si misliš o njem. ker me res zanima  Huh. res da nimam psa, ki bi hodil na raztave (tudi če bi bil rodovniški ne bi hodila). me pa res zanima, zakaj je "obupen".
poleg tega, pa nisem misla nič slabga s tem, samo hotela sem ji svetovat.
Logiran
LIZA
midi
*
Sporočil: 1.939

« Odgovor #932 : nedelja, 30.01.2005 : 16:57:19 »

Missa je verjetno mislila predvsem na zdravstvene težave,ki se nemalokrat pojavijo pri nerodovniških psih.Lahko je nekaj prvih let vse popolnoma ok,potem pa kuža nenadoma zboli in...Seveda ni nujno,da se to zgodi in tudi nikomur ne privoščim tega,samo ena znanka je imela nerodovniškega zlatega prinašalca,ki je po treh letih poginil zaradi težav,druga kolegica je pa imela ravno malo čivavico in je poginila po treh tednih,ko so jo dobili. Missa,popravi me,če se motim!
Point vzreje z rodovnikom ni samo to,da se pse potem lahko vozi po razstavah,ampak naj bi bil predvsem to, da bi ljudje,ki si omislijo neko pasmo dobili to pasmo zdravo in da bi ta pasma bila podobna željeni po karakterju in zunanjosti. Vsaj jaz si to tako razlagam...
Logiran
rzidar1
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #933 : nedelja, 30.01.2005 : 17:02:03 »

Missa je verjetno mislila predvsem na zdravstvene težave,ki se nemalokrat pojavijo pri nerodovniških psih.Lahko je nekaj prvih let vse popolnoma ok,potem pa kuža nenadoma zboli in...

takole je...
1. moj didi bo star 2 leti in še niti 1x ni potreboval veterinarja. nikoli mu še ni bilo nič (upam, da tudi naprej ne bo). poleg tega, ga še nikoli nismo oblekli za na sprehod ali kaj podobnega - tudi ko je deževalo in se ni prehladil, kot bi se verjetno dosti drugih (upam, da se motim in da nisem s tem koga užalila, ker to ni bil moj namen).
2. kdo pa garantira, da rodovniška čivavica ne bo zbolela? poznam primere, ko je tudi rodovniški kuža zbolel Huh Huh Huh.
Logiran
LIZA
midi
*
Sporočil: 1.939

« Odgovor #934 : nedelja, 30.01.2005 : 17:11:56 »

Seveda nihče ne more garantirat,da tudi rodovniški kuža ne bo zbolel,je pa manjša verjetnost za kronična obolenja-predvsem na to sem mislila,pa sem se narobe izrazila.
Seveda ni nujno,da so vsi nerodovniški psi bolani kar vse povprek,ker poznam kar nekaj nerodovniških psov,ki so krasni,nikoli bili okuženi s čim,imajo pa težave npr. s kolki...
Verjetnost pa je lahko večja pri nerodovniškem,da bo imel razna kronična obolenja prav zato,ker starši npr. niso imeli dovolj zdravih kolkov in zato niso dobili vzrejnega dovoljenja,mladički pa ne rodovnikov.
Super,da Didi še ni zbolel in vam želim še za vsaj 10 let vnaprej da bo zdrav!Nimajo pa vsi take sreče-žal...Tako da meni se zdi pač prav,če bodoči lastniki vedo,v kaj se spuščajo,ko kopujejo psa brez rodovnika in kaj morda tvegajo.
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #935 : nedelja, 30.01.2005 : 17:13:38 »

Rzidar1: Glej tudi jaz imam nerodovniškega samčka in ne bom trdila da ustreza ravno vsem standardom, zame je lep ker je moj!!!
Ampak srečjujem vedno več čivav, ki naj bi bile čivave, cucki pa niso podobni nobeni stvari, podobni so bolj kakšnemu terierčku kot čivavi, pa da o velikosti ne govorimo, pol pa ko povprašaš lastnike kolko so plačali, rečejo 80.000 sit!!!
Meni se to zdi nesprejemljivo!!!
Mogoče kakšno leto nazaj ko sem kupila mojo čivavo sem bila prepričana, da ni pomeben rodovnik, zdaj pa sem se na lastne oči prepričala, da je!!!!

Big guy: kakšne pa so te ameriške čivave, po sliki se mi zdi nekam velik, ali mogoče pa samo na sliki deluje tako??? Roll Eyes
Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #936 : nedelja, 30.01.2005 : 17:14:40 »

LP!
Liza, bravo!!!
 rzidar1 , nisem pooblaščena, da bi ocenjevala tvojega (ali kateregakoli) psa. Povedala sem svoje osebno mnenje.Meni ni potrebno se opravičevati ali pojasnjevati, zakaj ste izbrali nerodovniškega psa in se niste odločili za cenovno dražjega a rodovniškega.
Moje osebno mnenje je, da je na svetu preveč psic, ki jih brezvestni lastniki parijo vsako gonitev, mladički so brez papirjev zato ker starši niso opravili vzrejnega dovoljenja zaradi takšnih in drugačnih zdravstvenih pomanjklivosti, ker lastnice posedajo doma in jim uboga psička predstavlja edini vir zasluška...itd...itd...
Mogoče boš enkrat razumela, zakaj sem proti takšni tvoji reklami.
Glej, vem za rodovniško leglo čivav, kjer lahko izbiram čivavo po barvi, spolu, dolgi ali kratki dlaki, cena je smešno nizka in veliko presenečenje, leglo ima , kljub nizki ceni,rodovnike! ( glej moje veselje kakšno stran nazaj).
In če že hočeš moje osebno mnenje glede tvoje čivave: kuža je lep, srčkan, pravi cuker. Samo jaz imam v glavi vizijo kako mora izgledati MOJA čivava, zato boš mogoče razočarana, če ti povem, da imela ga pa ne bi. Brez zamere!
LP,Miša
Logiran
rzidar1
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #937 : nedelja, 30.01.2005 : 17:18:08 »

ok. sej vas povsem razumem. jaz semo hotela pomagat, glede na to, da je rekla, da nima dosti denarja za nakup čivavice. pa glede na to, da je od tam ko imam jaz didija kar nekaj čivavic, in smo vsi zadovoljni s tem kar smo kupili, sem hotela samo svetovati.
itak pa mi je vseeno kaj kdo kupi, ker je to itak njegova odločitev.

MISSA
glej takole bom rekla. glede na to, da je sandar rekla, da bi dala za čivavico 40.000 sit, vem, da je za ta denar ne bo dobila z rodovnikom. zato sem ji pač svetovala, da gre v brežice - kapele - tja ko sem šla jaz po didija in nataša po luno (pa še marsikdo).
glede na to, da praviš, da so čivavice od tam obupne, pa te prosim, da komentiraš mojga didija. tu so slikce didija - poglej ga in povej, kaj si misliš o njem. ker me res zanima  Huh. res da nimam psa, ki bi hodil na raztave (tudi če bi bil rodovniški ne bi hodila). me pa res zanima, zakaj je "obupen".
poleg tega, pa nisem misla nič slabga s tem, samo hotela sem ji svetovat.

me pa še vedno zanima to, kar sem prej napisala MISSI.
Logiran
rzidar1
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #938 : nedelja, 30.01.2005 : 17:20:58 »

ok
vmes sem že dobila odgovor.

ja seveda... saj kdo pa pravi, da bi mogla imeti takšnega psa kot ga imam jaz?

glede tistega posedanja doma... hmmm... kjer sem ga jaz kupila, jim je to samo dodatna skrb in pa hobi. poleg tega, da doma vsi lepo delajo v službah - otroci hodijo v šolo - in si privoščijo marsikaj je pač to samo dodatna skrb.
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #939 : nedelja, 30.01.2005 : 17:30:08 »

Rozi: sej ne mečemo vseh v isti koš, mogoče tam kjer si ti kupila psička lepo ravnajo z njimi, samo nekateri pa res mučijo živali!!!
Missa hoče samo to povedati po moje!!!!!!
Logiran
big guy
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 289

« Odgovor #940 : nedelja, 30.01.2005 : 18:43:48 »

No se bom pa še jaz oglasil:

kar se mojega čivaveka tiče - res je prevelik za t.i. "standarde" in to kljub temu, da ima rodovnik (pa čeprav ameriški).
Mi nismo odšli v NY zgolj kupit psa, temveč smo tam tudi živeli nekaj let in smo dodobra spoznali ker nekaj rejcev teh psov. Na koncu smo našega čivaveka kupili s posredovanjem trgovine z malimi živalmi, ki so nam ga tudi dostavili (če lahko tako rečem). Ob tem so nam posredovali slike obeh staršev, pripravljeni pa so bili organizirati tudi osebno srečanje z lastniki in njihovimi čivavami (torej starši od našega), do česar pa ni prišlo v naši dobri veri, da je pes res pravi in da so podatki, ki so nam jih posredovali resnični. Ob tem so nam dali tudi enoletno "garancijo" za našega psa, ker pri nas še nisem zasledil. Cheesy
Kaj hočem reči - kljub temu, da smo psa kupili po zelo zanesljivi poti in da ima naš čivavek veljaven rodovnik, NI IDEALEN! Res je nekoliko prevelik, vendar ga zato nimamo NIČ MANJ RADI! Smiley
Če je med vami kdo, ki se rad ponaša s tem, da ima njegov pes rodovnik in da ga vozi na razstave... :(drugače pa rodovnik ne daje nobene garancije, da bo pes zdrav in "idealen"(za mene je to čisto subjektiven pojem). Res pa se strinjam da si je NUJNO ogledati vsaj starše psička in pa spoznati vzreditelje, kajti iz samega človeka spoznaš tudi njegove namene (ali gre zgolj za mešetarja, Angry ali res za ljubitelja psov).
Torej, kdor nima denarja, da bi kupil rodovniškega psa, naj si kupi pač nerodovniškega, kajti ta pes bo zanj najlepši, najboljši in tega psa bo imel najraje in obratno (v kolikor je res ljubitelj te pasme - če mu gre zgolj za postavljanje pred prijatelji in nek statusni simbol, naj se usmili živali in jo pusti boljšim lastnikom!) Wink

Pa še to, doma imamo tudi 3 leta starega čistokrvnega, nerodovniškega nemškega ovčarja, pa z njim nikoli nismo imeli nobenih problemov!?
Logiran
Gringo
nekaj malega že vem
Sporočil: 141

« Odgovor #941 : nedelja, 30.01.2005 : 20:19:47 »

No lep pozdrav!

Moje izkušnje in mnenja o rodovnikih bi pa opisala nekako takole:

Če se odločaš za neko pasmo,po nekem premisleku..se pravi si rečeš:aha ta pasma mi je všeč,ima tak pa tak karakter,take prednosti  in take "slabosti"...
in to pasmo čim bolje spoznaš,če je možno celo pri vzrediteljih,ki ti dejansko povejo svoje izkušnje s pasmo.
In potem dokončno ugotoviš:ja ta pes je pa res super,rad bi delil svoje življenje s takim posrečenim pesjanerjem!
In potem se mi zdi logično da boš najboljši približek tega psa,ki si si ga "zamislil" dobil pri dobrem vzreditelju,ki dobro pozna genetiko in na splošno pasmo,se pravi ve katere pse lahko pari med seboj, da dobi "željen rezultat"...a me razumete Huh Grin
Ker ni vse samo zunanjost psa...veliko,če ne vse pomeni pasji karakter....in prav z dobrim vzrediteljem se lahko izogneš agresivnemu,boječemu psu.

To lahko povem iz svojih izkušenj,ker imam nerodovniško čivavo in na začetku nisem pomislila da ima kakšno vezo z značajem tudi vzreditelj in pasji predniki.
Zdaj vidim da je vse to povezano!...no na napakah se učimo....ni pa se treba vsem,lahko se učite na mojih Grin

Glede Big Guy-a pa še to...trenutno na pamet ne vem natančno kakšen je ameriški standard čivav,je pa res da so ponavadi precej večje od evropskih,ki po standardu tehtajo do 3 kg.
Saj v vsakem nerodovniškem,ali nekaterih ameriških kužkih ,ki naj bi bil čivave vidiš neke karakteristike pasme,ampak to zame ni to Wink

Lp!
Eva
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #942 : nedelja, 30.01.2005 : 20:26:32 »

No se bom pa še jaz oglasil:

Mi nismo odšli v NY zgolj kupit psa, temveč smo tam tudi živeli nekaj let in smo dodobra spoznali ker nekaj rejcev teh psov. Na koncu smo našega čivaveka kupili s posredovanjem trgovine z malimi živalmi, ki so nam ga tudi dostavili (če lahko tako rečem). Ob tem so nam posredovali slike obeh staršev, pripravljeni pa so bili organizirati tudi osebno srečanje z lastniki in njihovimi čivavami (torej starši od našega), do česar pa ni prišlo v naši dobri veri, da je pes res pravi in da so podatki, ki so nam jih posredovali resnični.

Hm, tukaj mi pa nekaj ne klapa. Praviš, da ste dodobra spoznali kar nekaj vzrediteljev čivav, a nazadnje ste kupili psa kar v trgovini in s tem plačali še maržo. Huh Ste ob nakupu podpisali kakšno pogodbo?
Logiran
big guy
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 289

« Odgovor #943 : nedelja, 30.01.2005 : 20:45:44 »

In kaj tukaj ne klapa? Huh

Prvič - Amerika ni Slovenija, ki je kar se tega tiče mala vas, kjer v eni uri lahko obiščeš vse vzreditelje. Tam to poteka nekoliko drugače. Pa ne bom dolgovezil...mi smo se zaljubili v tega psa, ki smo ga pač našli s pomočjo izkušenih trgovcev, katerim je pač to del življenja. Marža pa sploh ni bila problem, saj smo kupovali psa, ki smo si ga želeli...

Andi, mi nismo na forumu, da bi poslušali očitke, temveč da bi delili izkušnje naših ljubljenčkov - rodovniških, nerodovniških, majhnih, malo večjih... Kiss

Aja, ameriške čivave so res nekoliko večje (na splošno), vendar je tudi pri njih določen vzrejni standard 6-7 pounds (okoli 3 kg).

Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #944 : nedelja, 30.01.2005 : 20:54:00 »

big guy; izkušenih trgovcev? Sounds like Matoša.
O kakšnih očitkih pravzaprav govoriš? Forum je za to, da debatiramo o vsem kar se tiče psov in ne samo o tem kako so najlepši in oh in sploh.
Japs, Slovenija je res ena vas. Hvala bogu pa je tako majhna, da imamo samo enega masivnega "trgovca" s psi in ostalimi živali.

Sama sem kupila psa od omenjenga trgovca in se še zdaj točem po glavi, pravzaprav mojega psa tolče po glavi. Če pa bi pred nakupom obiskala veliko vzrediteljev te pasme, pa se nikakor ne bi odločila za nakup pri preprodajalcu.
Logiran
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.