mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 23:45:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 307 308 309 310 311 [312] 313 314 315 316 317 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 372337 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Albert
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 535

« Odgovor #4665 : nedelja, 11.02.2007 : 17:03:35 »

Ja na zunaj ni nič videti v ušeskih, vse zgleda ok  Undecided ...... a misliš da bi bila res lahko ušeska  Undecided ...drgač nič z glavo ne utresa, pa nč ne cvili, če ga za ušeska primem  Undecided ...res pa je, da mu ful paše čohanje ušesk.
Pa ful zanimivo da se po več ur ne praska ko pa se začne pa ne neha...pol pa spet ok za več ur  Undecided
Ja jz pa taka k sem se pa itak ful sekiram  Undecided

Wink
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 209

« Odgovor #4666 : nedelja, 11.02.2007 : 17:13:20 »

Bogi Albert Sad pa seveda njegova lastnica tudi. Tudi jaz sem takoj čisto obupan, če z našimi puncami ni kaj uredu. Še dobro, da imam zares odličnega veterinarja, ki ga lahko pokličem skoraj vedno.
Res je možno, da bi Alberta mučili ušeski ali pa mogoče kakšna alergija...Da boš mirna pa je res najbolje, če jutri pokličeš svojega vet-a.
Tudi pri nas smo imeli prejšni teden ene težavice pa je bilo potem v enem dnevu oz. dveh vse uredu.

Lep pozdrav,

Damjan   
Logiran
Albert
odvisnež

« Odgovor #4667 : nedelja, 11.02.2007 : 17:25:27 »

Neboste verjeli, ravnokar najdla bolho!!! Sad
Kako je to možno???
Decembra sem mu dala stronghold, januarja (po enem mesecu) pa skopala pa dala še frontline (15.1)...doma imamo od dec. globinsko sčiščeno stanovanje....kako za hudiča je zdaj to možno  Undecided Undecided Undecided ....drgač pa ne daje znakov da ima bolhe, ker se ne grize in nikjer drugje ne praska kot po vratu, za ušesi in glavi...a mislite da je ta bolha slučaj pa da so še vseeno ušeska  Undecided Undecided Undecided

Obupana sem  Lips Sealed
Hvala na pomoči  Wink
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #4668 : nedelja, 11.02.2007 : 17:37:59 »

Možno Klavdija, da so krive bolhice..v bistvu je zdaj še to najbolj verjetno. Prepričan sem, da vzdržuješ maksimalno higieno ampak nisi kriva ti, temveč kakšen kuža s katerim je bil Albert v stiku kje na sprehodu. Sicer pa je zima topla in pojav bolh in klopov ni nič posebnega Sad Sad.
Spomnim se, da sem imel tudi jaz podoben primer cca 6 mesecev nazaj. Jolly je imela na nosku dve zelo majhni krvavi pikici..tko kot dva mozoljčka. Ker sem bil ravno pri vetu zaradi enih drugih stvari sem ga vprašal kaj bi to bilo. Pa mi je dejal, da gre za bolhe..oz. če se prav spomnim za njihov izloček. Skoraj sem padel na "rit", ker sem bil tudi jaz prepričan, da moja princeska pa že nima bolh. Bila pa je zaščitena z ampulo proti zunanjim zajedalcem...
Saj vet me je potolažil potem, da to ni nič neobičajnega in da je psov z bolhami ogromno in se je verjetno nalezla od kakšne potujoče "kočije" z bolhami Smiley Smiley. Potem sem ji takoj še enkrat dal sredstvo proti zajedalcem in je bilo takoj o.k. Tudi klopa sem letos pozimi že našel pri Miši, ko je prišla s sprehoda ji je veselo španciral po kožuhu. Mislim, da nam tale topla zima ne bo pustila nič dobrega za seboj Sad Sad.

Sicer pa Miša prav veselo pozdravlja Alberta Smiley Smiley !!

Logiran
Albert
odvisnež

« Odgovor #4669 : nedelja, 11.02.2007 : 17:52:47 »

In kva naj zdej storim...neupam se mu dat še kaj za vrat k je tri tedne nazaj dobil...mislim da drži za bolhe 6mesecov? A ga naj s šamponom za bolhe...sam res sm zdej vsega pregledala in ni duha ne sluha o bolhici...pa tut ta k sm jo našla ni imela nč krvi v sebi, tko da ga pičla sigurno ni pa tut koža ni nič od pikov. Mogoče je pa bolhica čisti slučajn bla gor pa so vseen ušeska  Undecided

Lp, pa hvala vseem za nasvete Kiss
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #4670 : nedelja, 11.02.2007 : 17:58:44 »

Mogoče je res najboljše, če kontaktiraš z veterinarjem, da Albertu ne bi naredila kakšne škode. 
V vsakem primeru pa vama želim, da bi se v najkrajšem možnem času znebila teh problemov Smiley 

Smiley Smiley Damjan
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #4671 : nedelja, 11.02.2007 : 18:01:45 »

Klavdija koliko je meni znano drži za bohe 3 mesece in proti klopom 1.
Logiran
Albert
odvisnež

« Odgovor #4672 : nedelja, 11.02.2007 : 18:04:10 »

Ahaa za 3 mesece  Huh ...sam jz sm mu itak dala tri tedne nazaj.
Res pa je da se je danes družil z dvema pasjima kolega...sam za Lučko sm zihr, da je čista, za drugega pa ne čist  Undecided
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #4673 : nedelja, 11.02.2007 : 18:08:31 »

Morda se sliši malce tako, tako - sam tud za svojega Alberta si bila ziher da je čisti  Grin
Tudi jaz sem za svojo ziher da je čista, sam kaj ko bolhe skačejo po travi, pa nikol ne vemo kje jo staknemo - pa še tako zavijali svoje kosmatince v celofan  Cheesy
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #4674 : nedelja, 11.02.2007 : 18:10:09 »

jaz se tudi bojim, da bo letos tega nenormalno dosti, ker je bila oziroma še je, zima tako prijetna in topla. možno, da je bila le potujoča bolhica in da se nimaš česa bati.
annie se je lani pozimi dosti praskala, pa sem potem ugotovila ( s pomočjo nasvetov), da je kriva centralna in suh zrak. morda pa se praska zaradi tega, ker ga srbi zaradi suhega zraka?
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #4675 : nedelja, 11.02.2007 : 18:15:58 »

Kako pa naj bo kriva centralna Varja, če je pa par postov nazaj napisala da je našla bolho Smiley
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #4676 : nedelja, 11.02.2007 : 18:19:09 »

ja, ena bolha. ampak ker je pogovor o tem, da se praska. torej sem pač povedala drugo možnost še, ki bi lahko bila kriva za praskanje, če je slučajno bila le 1 bolha in ni invazija bolhic.  Smiley  zadovoljna zdaj?
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #4677 : nedelja, 11.02.2007 : 18:21:27 »

Tongue
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #4678 : nedelja, 11.02.2007 : 18:23:25 »

Uboga bolhica..kako jo mučimo Smiley Smiley.

Ravnokar sem se "sprehodil" po tvoji spletni strani Lobsang. Čestitke za čudovite mladičke. Vsi so prekrasni Smiley Smiley. Nabrž imaš ogromno dela z njimi kajne?
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #4679 : nedelja, 11.02.2007 : 18:24:26 »

ja, če slučajno ima bolhe, so tako pomrle, ko se jim tako kolca, ker toliko govorimo o njih.  Grin
Logiran
Strani: 1 ... 307 308 309 310 311 [312] 313 314 315 316 317 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.