o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 03.12.2024 : 01:42:08
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Čivava - čvek
Strani:
1
...
265
266
267
268
269
[
270
]
271
272
273
274
275
...
449
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Čivava - čvek (Prebrano 374727 krat)
0 članov in 21 gostov pregleduje to temo.
tajci
še malo sramežljiv
Sporočil: 70
Re: Čivava
«
Odgovor #4035 :
ponedeljek, 31.07.2006 : 18:56:54 »
Citat: Staša , ponedeljek, 31.07.2006 : 00:02:42
Mašo pa je danes na pikniku pičila čebela v gobček (zunanja stran). Nič ni zajokala, vsaj slišala je nisem (bila je namreč v bližini), bila pa je seveda otekla na strani, kjer je imela želo. Očitno imamo smolo ta mesec
Brala sem, da so nekateri psi alergični na pik in zdaj me skrbi, ko gremo na dopust, da se ne bi spet kakšen pik pojavil, Maša bi pa bila morda alergična. Inate kaj izkušenj s tem?
Em jaz sicer nimam čivave,je pa moj kuža alergičen na pike čebel. Ga je pičila v nogico in je imel v pol ure okrog oči čisto zatečeno, oči so bile zaradi tega tudi izbuljene. Imela sem tudi občutek da težko diha.
Ker sem sama tudi alergična na pike čebel mi je bilo takoj jasno,da nekaj ni vredu in sem ga odpeljala k veterinarju. Dobil je inekcijo, po kakšni uri pa se je stanje pričelo izboljševati.
Veterinarka je rekla da če se mi to še kdaj zgodi kot prvo pomoč dam moja zdravila(medrol,claritine in tableto koncentriranega kalcija)) nato pa naj vseeno obiščeva veterinarja.
To,da ima na mestu kjer jo je pičila čebelica otečeno je normalno,nerodno je samo ker se je to zgodilo na gobčku. Probaj ji masirat z ledom,da oteklina uplahne. Če do sedaj ni težko dihala mislim da ne gre za alergijo.
Lp
Logiran
Albert
odvisnež
Spol:
Sporočil: 535
«
Odgovor #4036 :
ponedeljek, 31.07.2006 : 19:05:09 »
Maška, Maška
, tebe se pa res nesreča drži zadnje dni!
Upam, da bo vse ok!
Logiran
Albert
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #4037 :
torek, 01.08.2006 : 08:44:15 »
Ninca 10,
kako je kaj z Olijevimi ušeski?
Logiran
Ninca10
odvisnež
Spol:
Sporočil: 644
«
Odgovor #4038 :
torek, 01.08.2006 : 09:58:08 »
Olijeva useska pocasi pridobivajo nazaj svojo prvotno stanje...iz dneva v dan je manj krastic, potrebno je, da se se zaraste dlaka na robovih... drugace pa nobenih bistvenih sprememb...potek dogotka, tako kot ponavadi in doslej...
Drugace pa je v zadnjih 2 dneh tudi njegova tecnoba in trma popustila in je nekaj presenetljivo prijazen (kdo bi vedel, kaj hoce
), tako da upam, da je samo vrocina slabo vplivala nanj, da tecnoba ni posledica starosti... upam, da nisem napisala prehitro
Logiran
Albert
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #4039 :
torek, 01.08.2006 : 14:41:23 »
Ja, ja Ninca10, sem mela prav, da so naši ljubljenčki mal nataknjeni pa tečni zaradi vročine!
Sam hvala bogu zate, pri tebi se je končala tale štorija pri meni pa še kar traja, danes zopet ob 4h cel cirkus na pojstelji (skakanje, lizanje, renčanje name ker se ne zmenim zanj...)
, tako da sem sklenila, da ga dam v posvojitev
!!!
Hecam se
, mojga lubčka nebi dala za nič na svetu
!
A ma kdo kak predlog kaj naj za božjo voljo storim, (kreganje ne pomaga, sam še bolj ga podkurim, da mi nagaja) ker tole se vleče že skoraj dva mesca, midva z mojmu pa hodva neprespana okoli!
Ne predlagajte mi da ga zaprem v drugo sobo, ker tam spi tašča, pa
tepem
tudi
ne
, tako da kaj bolj izvirnega!
Prosim, na pomoč!!!
Lp
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.205
«
Odgovor #4040 :
torek, 01.08.2006 : 15:20:32 »
Kakšna kletka ne pride v poštev?samo za čez noč.
lp
Logiran
Ninca10
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #4041 :
torek, 01.08.2006 : 15:50:13 »
Tale ideja o posvojitvi, mi je tako nekam znana...
Ignoranca, daj ga dol s postelje pa naj skace in godrnja... pri meni isto Oli, sicer malo kasneje zadnje case med 6.00 in 7.00 , zacne tacat okrog (joj kok je to nadlezno
)...pa ga ignoriram in napol v snu nazenem nazaj spat, pa je pol ure mir, pa spet zacne, pol se mi pa ne da vec, pa ga nesem na vrt (pa naj bo smrkavec zuni, ce mu je tolk fajn), pol pa grem se eno kitico odspat...
Druga resitev je pa box...super zadeva...zapres cez noc, pa naj brska po svoji postelji, lahko mu postavis tudi mrezo, ali pa recimo zagradis en kot sobe in naj tam "prezdi" noc...
V obdobju tecnobe se je Oli spomnil, da zvecer ne bo sel v stanovanje (cez dan je namrec na vrtu) in sem ga pustila zuni, pa spi zunaj (no kasneje se ga je usmilila babi in je spal pri njej)...samo je pomagalo ocitno, zvecer se ne prerekamo vec ali ja ali ne gor...
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #4042 :
torek, 01.08.2006 : 16:03:24 »
Ojej, to pa so problemi.
jaz na srečo takšne in podobne težave zatrem v kali s tem, da noben od mojih psov nikoli ni in nikoli ne bo spal v isti sobi kot jaz. Spanec je v mojem življenju ena bolj pomembnih stvari in si ne pustim, da bi mi kdo to kratil.
Mladiči so sicer vedno spali v boksu ob moji postelji, dokler nisem ugotovila, da so dovolj stari da zdržijo celo noč. Potem pa gredo vsi v kuhinjo (s svojim boksom na katerega so že navajeni) in nikoli v življenju še nisem imela problemov. Billy spi tiho kot miška celo noč in ko se jaz pač odločim da je treba vstat pridem v kuhinjo in greva ven....... vedno sem oboževala in imela z vsem srcem rada svoje pse, ampak oni so se vedno prilagajali mojim navadam in mojemu življenjskemu stilu in ne obratno. Živali ja, vendar ne za ceno moje svobode.
Predlagam, da celotno proceduro začneš sedaj. Od začetka morata vzpostaviti odnos in ti mu moraš dopovedati, da je on tisti ki se bo prilagajal ostalim članom družine. Nauči ga, da se spi vedno samo v boksu. Na začetku je to lahko ob tvoji postelji, kasneje pa preseli boks v kakšen "nevtralen" prostor, kot na primer kuhinjo. Sprva bo verjetno težko, ampak verjami mi, da se pes navadi vsega!
lp
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #4043 :
torek, 01.08.2006 : 16:04:55 »
Hehe, kar se pa tečnobe tiče, pa je v naši hiši ne toleriramo
.... kdor je tečen ostane sam v sobi dokler se ne ohladi. Verjamite, VEDNO deluje!
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.656
«
Odgovor #4044 :
torek, 01.08.2006 : 19:53:31 »
Zapri ga v boks ali kletko
Logiran
scenic
novinec
Sporočil: 20
«
Odgovor #4045 :
torek, 01.08.2006 : 22:27:54 »
Pozdravljeni vsi, vidim, da se kak problemček tu in tam pokaže, zudi mene zanima nekaj in sicer je naša Lori pri koncu prve pojatve, kake pretirane krvavitve ni bilo, me pa preseneča dejstvo, da "poganja" kot kužek en velik copat, kot, da sploh ne bi bila psička ampak pes, pa tamala se ji je grozno povečala, pa seski.
Ok to je v redu ampak poganjanje...
Scenic
Logiran
Albert
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #4046 :
sreda, 02.08.2006 : 08:39:02 »
Super ste, res ste se hitro odzvali na moj problem, šeenkrat hvala
!
Največkrat sem zasledila, da predlagate boks al pa kuhinja
!
Situacija pa je taka, če ga dam v kletko (pa sam bog ve da ma Albert na razpolago 2kletki, 2boksa, pa še stajco k sm jo sama zgradila za malega princa, vendar kamorkoli bi ga dala, se mu čist utrga pa praska, bevska itd... Zopet hrup! No, pa men se bi tut smilu mal
!
V drugo sobo pa tega nemorem prestavit, ker v dnevni, ki je skupaj s kuhinjo spi tašča, potem ostane kopalnica, tja ga pa res nebi dala
Morm pa priznati, da sem res sama kriva ker sem ga tko razvadla, da ma on mene in ne jaz njega
in da bi mi srce poču, če ne bi spal ob meni, ker se vsako noč pred spanjem crkljava, pa večkrat preverim kje spi pa ga mal pobožam itd.
, ja nemorm si pomagat
!
Tudi iz napak se nič ne naučim, pri prvem kužku, ki je sedaj pri starših zaradi prostora ista zgodba, še slabša, Nerči (moj prvi kuža), me je kar iz pojstle zrinu ko je zrastel, tako da so mi doma morali kupiti večjo pojsteljo, saj ima Nero 25kg, če se ga pa dala iz pojstelje dol (sevedako je bil že čistio razvajen), se je vsedel k moji glavi ob pojstelji in tulil v zrak, grozaaa!
A kakšne uspavalne tabletke za psa pa ni, no lohka tut zame
, hecam se
!
Lp, pa vseen vsem hvala! Bom pa sporočila kaj sem nardila, da se tale cirkus konča!
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #4047 :
sreda, 02.08.2006 : 09:17:43 »
heh si faca, moram reči!
Mislim, da bolj potrpežljivega človeka še nisem videla. 2 meseca!!!
Če bi Billy težil ponoči samo par dni, bi moj fant verjetno znorel.... če ne bi prej že sama znorela.
No, ni tako hudo. Ampak po moje je pes predvsem to kar iz njega naredimo. Psi niso neumna bitja in natančno vedo kje so njihove meje. Približno tako kot pri vzgoji otroka. če mu mej ne postavljamo se nam slej kot prej to vrne nazaj v dvojni obliki........ pes mora vedeti, da se nekje popuščanje konča in razna renčanja na lastnika in izsiljevanje je nekaj kar se sme pojaviti samo enkrat in nikoli več. Billy je v svojem življenju zarenčal name samo enkrat (ni bilo hudega, samo nekaj ker sem mu ukazala mu ni pasalo in je gospod mislil, da bo s tem kaj dosegel
) in nikoli več mu ni kaj podobnega padlo na pamet. Jaz mu lahko naredim praktično vse, vključno s striženjem nohtov, razčesavanjem vozlov in odstranjevanjem klopov in niti ne trzne.
Predlagam ti, da se pripraviš do tega, da se ti Albert preneha smiliti.... pravzaparav si ti tista ki se smiliš meni.
2 meseca brez pravega spanja ni hec in z zdravjem se ni za igrat. Zapri ga v kletko čez dan (tudi če samo za 10 minut) pa naj se dere. Slej kot prej se bo nehal, noben pes ni tako trapast, da bi norel in se upiral v nedogled. V trenutku, ko neha odpreš kletko in ga neizmerno hvališ. Zadevo ponavljaš toliko časa, da bo ugotovil da kletke niso nič hudega in da si TI tista ki odrejaš njegov čas in njegov prostor. Počasi te bo začel spoštovati in imela bosta veliko lepši odnos!
lp
Logiran
Albert
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #4048 :
sreda, 02.08.2006 : 09:53:18 »
Tale tvoja ideja mi je še najbolj všeč
, 10minut kletke, da se umiri potem pa hvaljenje in crklanje
!
Tole bomo še danes probal, sam moj fantič je res priden čez dan, nemorm ga prehvalt ker je res priden in obogljiv! Nikoli mi ga ni treba dati na povodec, ker hodi ob nogi, obožuje otroke in ljudi, in nikoli ne laja na njih, samo na velike pse se občasno spravi z laježem!
Ta cirkus se dogaja samo ponoči, ker predvidevam, da mu je dolgčas,
čeprav ima miljon igrač in raznih stvari za žvečt! Čeprav sem mu sedaj odvzela ponoči stvari za žvečt ker nenormalno cmoka in pušča grozne glasove žvečenja!
Drgač je pa pravi cukerček, res priden, ne da se ga prehvalit, boljšega ljubljenčka si nebi mogla omisliti
Lp
Logiran
Ninca10
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #4049 :
sreda, 02.08.2006 : 09:57:30 »
Albert, se strinjam z Ory, zapri noter, pa naj tuli mrcina...pri meni je Gany prvo (ali drugo, se ne spomnim vec) noc tulil, celo debelo uro v kletki med 2 in 3 uro zjutraj
... no bilo je samo 1x in nikoli vec...imel je se neke ideje o praskanju in zaletavanju v kletko, vendar prej kot v tednu dni, ga je vse skupaj minilo, ker ni bilo ucinka...
Tako da zapri, pa naj razbija, prej ko slej se bo umiril, verjemi...
Tudi kopalnica bo ok...saj cez noc mu ne bo nic hudega, ker jih bo itaq prespal (no prve mogoce ne v celoti), pa bo recimo lahko sanjal, da spi pri tebi na postelji...
Logiran
Strani:
1
...
265
266
267
268
269
[
270
]