mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 26.04.2025 : 22:03:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 421988 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
big guy
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 289

« Odgovor #1065 : ponedeljek, 21.02.2005 : 10:50:26 »

Hojla!

Po dolgem cajtu spet mi... Grin

V zvezi s prekajenimi kitami - sm ful okoli šibal da bi jih najdu, pa povsod isti odgovor: jih ne prodajamo več, ker je edinemu dobavitelju teh kit veterinarska inšpekcija odsvetovala izdelavo prekajenih, ker so "baje" zdravstvano oporečne - dokazano itak ni nič, sam boljš preventiva kot kurativa! No ja, Žak sploh ne bo vesel...(mu še nism povedal!?) Undecided

On itak še spi, ura pa že ful... Shocked

Pa okoli sem mal testerje za kakšne druge brikete (Hills, Proplan, Eukanuba) nabral, pa jih sploh ne povoha!!! Zgleda da bomo kar na istih ostal...pa sej ne vem zakaj sploh kompliciram, saj ima te sedaj res rad, slabi pa tudi niso. Cool

LP vsem čiv....

Logiran
mehika
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 377

« Odgovor #1066 : sreda, 23.02.2005 : 12:04:30 »

V temi o papillonih sva z Geri debatirale o čivava pikiniku, zato sva temo raje premaknile sem, kar je bolj primerno!!!
Pojavil se je problemček, kje organizirati pikinik, Geri je namreč predlagala Ljubljano, ker kot pravi je tam veliko čivavic, jaz sem ji odgovorila, da jih je tudi na obali kar nekaj, saj samo v Izoli jih je 5, potem pa so še dve rodovniški dolgodlaki v Kopru in Luciji...itd.

No najbolje bo, da vsak nekaj predlaga pa bomo pol presodili!!!!

Če ne bomo morali organizirati kar 2 piknika!!!

P.S. Kaj pa če bi organizirali piknik tam okoli Junija v sklopu razstave v Portorožu???

Roll Eyes Smiley Grin Huh Tongue
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #1067 : sreda, 23.02.2005 : 13:46:02 »

Ojla!

Predlagala sem dva piknika in mislim, da bi moralo tako tudi ostati. Torej na obali je 7 čivavic (jih je že mehika naštela), v Ljubljani pa: Sassy, Maj, Kali, Gringo, big guy, pa sigurno nisem vseh naštela, ker pač le za te vem. Torej jih je v Ljubljani najmanj 5. Se mi zdi pa res dobro organizirat poleti, saj bomo lastniki tako vključili tudi kopanje, pa mislim, da bo manjši problem za Ljubljančane prit na Obalo.
Glede razstave pa ne vem... jaz bom kar precej zasedena, Sassy pa predvidevam da tudi Wink Vikendov poleti je veliko, tako da bi jaz predlagala kakšnega drugega...

Lp, Mojca
Logiran
big guy
rad pišem

« Odgovor #1068 : sreda, 23.02.2005 : 14:32:46 »

Hojla! Cheesy

vidim da ful resno razmišljate o pikniku(-ih). Mi kot lublančani valda vlečemo na svoj konec.  Grin To bi bilo najbližje tudi drugim lastikom, ker pač mislim, da čivave niso le v Ljubljani in pa na Obali. Kopamo se lahko tudi pri nas... če se ne motim, so zadnji pikniki vsi bili na primorskem. Še najboljš bi pa bilo, da sta piknika dva, pa bomo vsi zadovoljni!  Cheesy Sicer je pa do poletja še dolga, tko da...

Upam da uživate v tem snegu...Žak komaj vidi ven iz snega, pol pa skače k zajc, da sploh kam pride (al pa hodi za Timijem (ovčar) k mu potko dela) Grin

No ja...grem...upam da se boste tudi ostali kaj zbudili - sej skor nobenga ni več na forumu!!! Angry Gripa al snežni zameti? Huh

Logiran
Maggy
novinec
*
Sporočil: 23

« Odgovor #1069 : sreda, 23.02.2005 : 14:59:11 »

Ciao  Cheesy

Jaz se strinjam z dvemi pikniki!
Naj bo en v Ljubljani in tisti iz obale, ki bomo hoteli, se bomo pridružili. Pa drugi na obali npr. kasneje, bolj poleti.
Saj je lepo, če se večkrat dobimo!  Wink

V času razstave v Portorožu pa bomo itak prišli gledat in navijat!  Grin
Logiran
rzidar1
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 85

« Odgovor #1070 : sreda, 23.02.2005 : 22:19:39 »

čer
po dolgem času spet tu...
če mene kdo vpraša, bi mi ljubljana bolj ustrezala, saj sem iz štajerske in je do morja kar malo daleč.
lepo se imejte
nočko
Logiran
mehika
rad pišem

« Odgovor #1071 : četrtek, 24.02.2005 : 14:42:34 »

Big Guy: ta srečanja so v sklopu srečanj na Obali, srečanja so drugače tudi drugje po Sloveniji, preberi si temo Člani med seboj!!!
Poleg tega načrtujemo piknik že dolgoo časa in to nič nič novega!!!!
Pa naj bo tako: en piknik v Ljubljani, en piknik na Obali!!!
Ampak vseeno ne vem kako se bomo zmenili, ker poleti bo vsak šel na dopust in se bomo zopet lovili!!!
Pa še mesto moramo preštudirat, saj je poleti na Obali vse polno!!
Bova jaz in Maggy že kaj našle pa bo!!!!!  Wink Wink

Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #1072 : petek, 25.02.2005 : 21:28:53 »

LP!

Big guy,

No ja...grem...upam da se boste tudi ostali kaj zbudili - sej skor nobenga ni več na forumu!!! Angry Gripa al snežni zameti? Huh

vsi smo še na forumu Cheesy, samo, da so nas zajeli različni virusi. Sassy je nekaj položilo v posteljo in prepričana sem, da ni bila gripa. Geri ima študijski virus, jaz pa sem dobila napad dela. Sem se probala ustaviti in počakati, da me mine, pa na žalost nič ne pomaga Grin
Zadnjič smo imele "šiviljski tečaj" kar preko telefona. Ugorovile smo, da bi bilo prav zanimivo videti kako izgledajo originalne čivavice tam v daljni Mehiki. No, mi je uspelo izbrskati sliko: http://www.todoperros.com/ver_foto.php?foto=43914
Tipična mehičanka Grin,... tekila in sombrero.
Našla sem tudi eno zanimivost. Na spodnjem linku poglejte oglase. Eden mi je padel v oči. V leglu je bilo kar 6 mladičkov Shocked. Sicer pa ni čudno, če je oče Bandit Tongue.
Mehika, kar se tiče piknika ti lahko zagotovim, da se Ljubljančani udeležimo obeh. Tistega na morju in tistega na celini Cool
LP, Miša
Logiran
didy
novinec
*
Sporočil: 23

« Odgovor #1073 : nedelja, 27.02.2005 : 17:10:27 »

Oj :)Mene pa mal zanima kak se vaše čivavice in čivaveki obnašaju na snegu?Moj kuža ko je  ameriški staford in pit bul mešanec skače ko kengoru ;DPravi užitek ga je gledat Grin
(S)mejte se Smiley
Logiran
rzidar1
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 85

« Odgovor #1074 : nedelja, 27.02.2005 : 18:15:20 »

moj didi pride do snega, ga polula, se obrne in hit v hišo.  Wink
Logiran
Gringo
nekaj malega že vem
Sporočil: 141

« Odgovor #1075 : ponedeljek, 28.02.2005 : 00:06:41 »

Naša Lilly je ful vesela ko pride na sneg...teče kot zajac levo in desno...mislim da ji je ful fino ker se lahko odriva in vedno pristane na mehkem.
Se pa po pol ure naveliča oz. jo prične zebsti tako da doma takoj pod kovter ali pa k radiatorju dirka Grin

LP Eva!
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #1076 : ponedeljek, 28.02.2005 : 20:09:34 »

Lep pozdrav Chihuahuice!
Zanima me še ena zadeva, ki sem jo opazila pri vaših malčkih. Opazila sem, da obstajajo zelo različne Chihuahue..... ene so kratkodlake (te imajo vse približno enako dlakico), medtem ko sem pri dolgodlakih opazila kar precejšnja odstopanja. Nekatere dolgodlake so zelo odlakane in imajo precej košato in debelo dlako, medtem ko imajo druge izredno redko in skoraj kratko. Da je dolgodlaka se vidi skoraj samo po repku in ušeskih...... tukaj je primer te "srednje" odlakane Chi
http://www.won-a-pa-lei-chihuahuas.com/
Zanima me tudi, kaj je bolj zaželjeno na razstavah.....

lep pozdrav in čim več veselja v mrzlih zimskih dneh
Logiran
Gringo
nekaj malega že vem
Sporočil: 141

« Odgovor #1077 : ponedeljek, 28.02.2005 : 22:45:51 »

Lilly je tudi srednjedlaka čivavica...pri nas to ni dovoljeno pri rodovniških psih-se pravi mešanje dolgodlakih in pa kratkodlakih.So samo dolgodlake in pa kratkodlake čivavice.
Dlaka pri čivavah kar dolgo raste preden je dolžina dokončna(to se tiče dolgodlakih, za kratkodlake ne vem)-mislim da tam okoli 2 leti če ne več.
Vse pa je verjetno  pogojeno z geni se pravi s predniki kužka.

LP
Logiran
big guy
rad pišem

« Odgovor #1078 : torek, 01.03.2005 : 11:22:51 »

Hojla!  Grin

lubica: a že kaj odštevaš? Kmalu bo eden naših čiv... spet starejši... Cry Bo pa vsaj žurka! Cheesy

LP
Logiran
mehika
rad pišem

« Odgovor #1079 : torek, 01.03.2005 : 11:26:56 »

Meni so všeč predvsem bogato odlakane čivave, lani sem srečala gospo, ki je imela dolgodlakega samčka Urmija Šalarskega, svetlo rjave barve, imel je tako košato dlako, mehko in zelo negovano, jaz sem se kar zagledala vanj, kako je bil lep!!!
Drugače pa poznam punco ki ima rodovniško čivavo tudi dolgodlako, pa ima daljšo dlako samo na ušeskih in repku, po telesu ima kratko dlako!!
Je pa velika razlika tudi pri kartkodlakih, npr. moj čivavek ima bolj gosto dlako in izrazit ovratnik, nekatere pa imajo krajšo dlako in je podobna dlaki pinča!!!
Logiran
Strani: 1 ... 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.