nezzek, hvala lepa

ka ty a, bravo za Lindo

pametna psička bo.

Ej, men so tud tako smešne te kokoške, da imam namen še večjo ji kupit. Ko bi ti videla, kaj dela z njo

kar opleta, kot bi bila živa, pa da jo hoče ugonobit

Kaj bi šele s tavečo delala

Imava s fantom prav predstavo, ko jo začne obdelovat, pa prenašat po parceli

Ma zakon!

sabi, nimam pojma.

Bi tudi sama rada vedela...samo po moje, kot sem že nekje napisala, so že njeni predniki mešanci.
Ona je sama prišla k naši hiši. Najprej sva s fantom mislila, da je kakšen spuščen pes. Jo pustiva prvi dan, naslednji dan je spet pri hiši, oz. vikendu. Mi reče fant: "En pes je za vikednom, pejt pogledat." Grem pogledat, pa jo zagledam čist ubogo, jo malo pregledam, je bila prijazna, pa nekaj za jest ji dam, je bila lačna...jo še malo bolj pogledam, je bila še breja. Ji pripraviva ležišče, hrano in vodo, jo še enkrat pogledam, in zagledam, da ima najmanj 10 klopov, pogledam še malo bolj, ji najdem še najmanj 10 drugih

Seveda sem ji pobrala dol, kolikor sem mogla. Naslednji dan sva jo peljala k veterinarju, jo je pregledal, in potrdil, da je breja - visoko breja, da drugače je zdrava, stara okoli 1 leta, ter da bo kmalu imela mladičke. Šla sva domov, in sedaj, kaj naredit? Ali psičko oddat, ali jo peljati v zavetišče, ali kaj drugega. Sediva za mizo, in jo gledava...pa razmišljava...pokličem še na DZŽ Novo mesto, in jih povprašam za nasvet. Po eni strani sem dobila prav takšen odgovor, kot sem želela, in sicer malo so napeljevali, da bi jo mi obdržali, če bi jo le lahko. In hvala, da so mi tako svetovali, oz. namignili, res je ostala pri nas. Pomagali so nam pri odločitvi, čeprav bi se sigurno prav tako odločila tudi sama. Potem sem pa samo poklicala na veterino še za sterilizacijo, ter nato še cepljenje proti steklini, ter čipiranje. In dobila je ime Pika. In sedaj je odlična družba mojemu 7 letnemu pasemskemu mešančku Bučku, in kako uživata skupaj!!! In kako uživamo vsi skupaj

Neverjetno smo srečni ker smo skupaj, pa še dobro delo smo opravili, ko smo se s skupnimi močmi tako odločili.