mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 18.09.2024 : 11:17:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...  (Prebrano 47807 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #105 : sobota, 16.02.2008 : 22:06:47 »

Hmm..Ja ne vem, pri nas teh slabih 40 kvadratov, anci naj bo nekje točno 36-37 se mi zdi premalo za enega dobermana. Sej ne toliko zaradi dlak- vse to se da sčistit, ma to je velik pes. Ne bi rekla, da govorimo o čivavi, španjelu al čemu podobnemu.
E, tudi to je- popravila. Nočem pregrizenih kablov. Ma sej bom videla. N akoncu bom itak najverjetneje naredila kar najmanj pričakujem.

Kimi*
Ja, ima ogromno izkušenj z dobermani. In verjemi, to je pes za ven. Imel je 2 in oba sta lepo živela, čeprav zunaj. In oba dočakala starost nekje 9-10 let. En je umrl zaradi epileptičnega napada pri 9 letih- kar je pogosto za to pasmo.
In za enega, ki vem- je v Novi Gorici, je tudi zunaj. Tej ljudje imajo ogromnoo hišo in ogromen vrt. In je prav lep pes.
Tako, da ne kokodakat preveč.

Teja
Jaz ne pravim, da se kej spoznam, ma ne rabi pisat tašnih neumnosti. Tudi ona na začetku ni imela blage veze, ko je spoznavala pse.
Brez skrbi. Od mojega "pokiča" že ne bo malih. V to bodi prepričana.
Aja. Glede na to, da ima moja teta enega zlatkota- starega 5 let, lahko le povem, da v vsem tem cajtu ni še zbežal zaradi gonjenja.
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #106 : sobota, 16.02.2008 : 22:07:09 »

Dej white rose, ne kakaj preveč- pa kaj misliš, da si??..
Na koncu, ko se že pomenim z vsemi in sprejmem stvari kot so, se oglasiš ti čenča..Ma dobro, kaj res ni zadosti?..
Vem, da so dlake- vse vem, zato pa ne bom imela psa v hiši. Ja halo, kaj ni logično? Sej sem rekla, da imam premajhen prostor za imet psa noter? 40m2 je kar premalo, a ne?
Zato zadrži se, prosim. Nihče več ni ničesar pokomentiral in zdaj se ti najdeš. Ma lol, res..

Če bomo al ne bomo sterilizirali ali kastrirali psa, je to naša stvar. In zdaj bomo imeli dobermančka- pa misli si kar hočeš. Ko ga dobim vam pošljem slikce- brez skrbi.

Se moram še jaz oglasit;

koliko hudiča pa si res stara, da pokažeš tako kulturo? Tukaj na tem forumu je ogromno pravih vzrediteljev, ki imajo vzrejo v malem prstu - to pa pomeni med drugim tudi, da imajo razčiščen tudi sam odnos do psa.
In verjemi, da če imaš 1 pasmo, ne pomeni, da poznaš le to; se zanimaš tudi za ostale.
Ne žali ljudi, ki dejansko vedo o psih veliko več kot ti - raje se uči od takih.

Mene bi bilo sram kaj takega, kar si ti vseskozi pisala napisat sploh v javnosti ali pa govorit o tem na glas - lahko bi si prej kaj prebrala preden se sploh spuščaš v take debate.
Prav očitno je, da res nimaš pojma o psih in o sami skrbi za psa. Mogoče bi bilo bolje, da preden karkoli narediš, prebereš par knjig o psih (ne samo slikce gledat ampak res tudi prebrat kaj zraven piše) in potem pametuj v nedogled.
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #107 : sobota, 16.02.2008 : 22:12:55 »

sanci-cat
Kaj me pa napada?Nima razloga.Sej je bilo že vse razčiščeno.
Lahko ima ne vem koliko izkušenj, ma, če nekdo nečesa noče naredit pač noče.Niso vsi isti.In niso vsi bedaki,da pustijo kr tako žival na cesti.Jaz npr. nisem taka.Jaz sem domov (pri starših) pripeljala že 7 mačk/mačkov- potepinov in vsi so še tam (že par let) in jim nič ne manjka.
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #108 : sobota, 16.02.2008 : 22:14:41 »

Nekje zgleda še ni razčiščeno.  Lips Sealed
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #109 : sobota, 16.02.2008 : 22:17:21 »

Hm, totalna štala na podstrešju Shocked Shocked Shocked
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #110 : sobota, 16.02.2008 : 22:23:17 »

Hm, totalna štala na podstrešju Shocked Shocked Shocked

Ja lepo povedano, kratko in jedernato  Smiley

Samo še to - jaz, ki kokodakam po forumu sem vse živali, ki sem jih pripeljala h staršem od tam tudi odpeljalo ko sem se odselila - malo razmisli o tem!
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #111 : sobota, 16.02.2008 : 22:30:09 »

sanci-cat

Lahko ima ne vem koliko izkušenj, ma, če nekdo nečesa noče naredit pač noče.

Nekaj je, da če nočeš nečesa narediti zaradi zelo utemeljenega razloga; česar ti nimaš.
Drugo pa je, da je pa človek tako trmast in ozkogleden, da ne zna razbrati nasveta od napada.
Nasvetov ne znaš niti sprejeti kaj šele, da bi jih upoštevala; povedala ti bom eno majhno skrivnost. Nimaš ti vedno prav! In ni tvoje mnenje edino pravilno!
Še enkrat; uči se.
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #112 : sobota, 16.02.2008 : 22:51:07 »

Kimi*
Moje mačke bojo zmeraj ostale tam, ker jim je tam lepo in vsi v bloku jih hranijo- nič jim ne manjka.

sanci_cat
Tega ne bomo naredili, ker se nam zdi brezveze. Zlatka ne bo imela maldičev in to je to..
In kdo je rekel, da bi naš doberman zbežal zaradi gonjenja? Če ne more zbežat nima kam it.
Sproti se bom pa učila.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #113 : sobota, 16.02.2008 : 22:58:49 »

kimica u bistvu ti moram povedati, da glede na napisano to sploh niso tvoje mačke ampak prostoživeče mačke  Lips Sealed
Mislim, da smo na tem forumu večinoma takšni, ki svoje živali hranimo kar sami Wink Zase vem, da svoj živali hranim izključno sama - pa živim v velikem bloku!
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #114 : sobota, 16.02.2008 : 23:04:59 »

Tako, da ne kokodakat preveč.

kimica ne žali!

Itak ti je verjetno jasno, da nisi skrbnik živali, ki jih imenuješ za svoje, in še manj oziroma daleč od tega, da si odgovoren skrbnik. Tvoje pubertetniško zaletavanje in jezikanje nevemkomu-ker-nevemkaj je preraslo čez vse meje. Obnašaj se.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.395


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #115 : sobota, 16.02.2008 : 23:07:06 »

Saj v resnici ne vem, zakaj se puscam tole temo. Morda iz spostovanja do vseh, ki se trudite kimici povedati tisto, kar bi morala vedeti brez pisanja tukaj, kar spada v osnovno poznavanje psa, preden ga kupis, kaj sele v poznavanje psa, ko ga ze imas.

Ob tem  ne vem, kako bi se opravicila white rose in ostalim zaradi skrajno neprimernega kimicinega pisanja. Slavi, prosim, da spregledas nesramnost, ki veje iz njenega pisanja. Dekle ne ve, kaj dela. Brisala ne bom, naj vidijo vsi, ki se bodo odlocali za nakup psa, kaj in kako se stvari ne pocnejo, skupaj z odnosom do vseh, ki nam je mar za pse (tudi tiste, v oskrbi kimice).

kimica, nihce, ki ti je pisal v tej temi, ni po zupi priplaval. Kar nekaj je skrbnih vzrediteljev in samo upam, da ne bos ob svojem namisljevanju, katero pasmo kupiti, naletela kot kupec psa tudi na koga med njimi. Vsi ti zelimo dobro, moras pa vedeti, da najprej zelimo dobro psom in ce se pisec tukaj izkaze kot neprimernega za oskrbo psa, mu nakup odsvetujemo. Tega ne pocnemo zato, ker bi ti zeleli skoditi ali bi nasprotovali nakupu iz kaprice, temvec zato, ker s svojim pisanjem kazes nepoznavanje pasjih potreb, neodgovoren odnos do samic in samcev, do produkcije psov na sploh, nesramen odnos do tistih, ki ti napisemo svoje mnenje, najbolj pa zaradi tega, ker nekatere tvoje izjave kazejo, da ne beres, da si ne zelis znanja o psih in da v resnici ne ves, o cem pisemo in kaj ti svetujemo.

Zelim si, da bi bila vsaj za kancek bolj odprta do mnenj ljudi, ki imajo za seboj mnogo let izkusenj z razlicnimi pasmami, z razlicnimi stanovanjskimi razmerami, z razlicnim stevilom psov ... Zelim si tudi, da bi nekoliko manj mislila nase. Predvsem na to, kaj si ti tako strasno zelis, kaj ti potrebujes in kaj je tebi pomembno in da bi med vsemi svojimi zeljami in zahtevami za trenutek pomislila tudi na potrebe psa. Kajti, pri odnosu do psa, ki nam ga kazes tukaj, se ti lahko v trenutku zgodi, da nakup ne bo vec pozitivna stvar, da te pes cez cas ne bo vec zanimal, da ne bo to, kar si pricakovala (posebej, ce vanj ne bo vlozeno tisto, kar je potrebno) ... in za posledico bo kar naenkrat en "neposlusen in nepostiman doberman" in en kup nezadovoljnih ljudi, skrajna posledica pa je lahko iskanje novega doma za psa. Ni tole iz trte izvito, take primere smo ze dozivljali in po pisanju sodec ga lahko dozivimo spet. Zal je v takih primerih vedno rdeca nit JAZ SI ZELIM in JAZ HOCEM ter NAJBOLJSE BOM NUDIL. Na koncu ostanejo samo zelje in problemi. Za psa in zate.

Nic ni narobe celo z dobermanom, ki biva zunaj. Vendar se vprasaj: cemu imeti psa? Da ždi v pesjaku? Da mu posvetimo par minut, ko imamo cas, ko je lepo vreme ...? Predstava o sprehodu po mestu v druzbi psa, kafetkanju pred kaficem, ko pes mirno lezi ob nogah ... Ja, krasna slika. Za to je treba leto in vec trdega dela. Vsak dan in ne samo takrat, ko se nam ljubi.
Ne vem sicer, kaksen smisel bi imelo imeti dobermana, s katerim ne moremo nikamor, ko odraste, ki je 10 let obsojen na pesjak zato, ker med njegovim odrascanjem nismo naredili vsakodnevne domace naloge. V to, da si sposobna v krasnega spremljevalca vzgojiti dobermana, si dovolim po tvojem pisanju z vso gotovostjo dvomiti. Tudi tvoji skoki z aljaskega malamuta na dobermana kazejo na to, da prav nicesar ne ves o pasji naravi in pasjih vzgojnih potrebah. Samo pisanje o prostoru in dlakah. Zal. Vsaka literatura o psih ti bo povedala, da so eno od poglavitnih meril pri odlocanju za posamezno pasmo prav njene karakterne znacilnosti, s cemer je povezana tudi stopnja nasega vlaganja v njegovo vzgojo.

Navlkjub vsem tvojim pisanjem te se enkrat prosim za razmislek. Pri nakupu kateregakoli psa katerekoli pasme, saj vsi psi potrebujejo mnogo vlaganj, da dobimo to, kar obcudujemo na cestah kot lepo vzgojene sprehajalce.

Na koncu se moram ustaviti se pri teh famoznih kvadratih. Nemska doga potrebuje za bivanje v stanovanju 1 kvadratni meter, kamor das njeno posteljo, ali pa se to ne, ce imas kavc, kamor jo lahko spustis spat. Pa ima nemska doga 60, 70, 80 ali vec kg in je v visino visoka nad 80 cm plecne visine. Bi rekla, da kar za dva dobermana. Ostali prostor, ki ga potrebuje v stanovanju, si deli z ostalimi stanovalci. Cez vrata se itak nikjer, tudi v ogromnih bajtah ne da tlaciti skupaj s psi. Najprej gazda, za njim njegovi podaniki. Med pohistvom, kjer je dovolj prehoda za ljudi, ga je tudi za nemsko dogo. Rabi se koticek, kjer ima skledo z vodo in kjer psa hranimo. Ostalo je ukvarjanje z njim zunaj. Ce v stanovanju/hisi ni prostora za igranje, smo vec zunaj. To je vsa znanost in res ne vem, od kje ljudjem prepicanja, koliko kvadratov mora biti veliko stanovanje za doloceno pasmo.

Malo za hec in malo zares - koliko prostora potrebuje 70-kilska nemska doga Grin:



Vmes si napisala se o mackah, pa naj komentiram se to:
Pravis, da je mackam lepo tam, kjer so? Hm ..., pravis, da cel blok hrani vase macke? Le kako lahko drugi ljudje hranijo vase macke? In zakaj mora nekdo hraniti vase macke? Vase macke spadajo k vam, v vase stanovanje.
So macke sterilizirane in macki kastrirani ali se prosto parijo, kot jih je volja?

Imam se ravno kancek zivcev in potrpljenja, da bom pocakala na tvoje odgovore o mackih, potem ti bom nalimala tvoje zakonske obveznosti, v kolikor bo tvoje pisanje nesramno, pa ti bom dostop do mojpes.neta onemogocila in si ob tem zelela, da vam nekdo macke cimprej pobere in jih spravi na varno.
Logiran

TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #116 : sobota, 16.02.2008 : 23:55:59 »

Vmes si napisala se o mackah, pa naj komentiram se to:
Pravis, da je mackam lepo tam, kjer so? Hm ..., pravis, da cel blok hrani vase macke? Le kako lahko drugi ljudje hranijo vase macke? In zakaj mora nekdo hraniti vase macke? Vase macke spadajo k vam, v vase stanovanje.

Zgleda, da sem pofarbana bjonda....zdaj pa sploh ne razumem več, kje kdo živi?? V bloku ali hiši? Kje bi živel pes? V pesjaku na vrtu hiše ali kar nekje pred blokom?

Mi je prav žal, jaz pa upam, da če se že odločiš za katerokoli pasmo, da boš naletela na vzreditelja, ki tole temo spremlja in da ti jih bo pošteno napel in ti niti po pomoti ne bo prodal psa....tu vidim edino možnost, da se zbereš in končno pospraviš podstrešje in daš možgane na ON...predvsem pa toliko odrasteš, da boš sposobna videti še kaj dlje kot do konice svojega nosu Angry
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #117 : nedelja, 17.02.2008 : 09:16:59 »

Kot zmeraj, spet napad- ni panike, bom vse razložila! Jaz imam zmeraj viška potrpljenja.

Jana
Hvala za iskrenost in ne napad. Sem vse razumela- že od prejšnjih postov. Sej ne da me neki full motijo dlake in to, ma doberman vsaj po mojem mnenju je prevelik za tam kjer živim- še posebej, ker so prostori tako čudno razdeljeni, da zgleda še manjše od te kvadrature. No, sej to zdaj nima veze.
Koliko kvadratov pa ima tvoja hiša/stanovanje, da imaš toliko živalic?

Tako ti povem. Živim v manjši hiški in takoj zraven je vrt- že ko odprem vrata, tako, da temu se ne more reči pesjak. Še zdaj, ki prihajajo tako lepi dnevi, bi itak skoraj vedno bila zunaj in se ukvarjala z njim. Ne rečem, da ne bi imel vstopa v hišo, seveda bi- ne bi ga mogla zmeraj pustiti zunaj, posebno ne ob dežju.

No, tako- mačke...
5 mačk je in vse so sterilizirane, ker smo se vse dogovorili z Zavetiščem- je šlo prek njih. Jaz sem mačke našla v smeteh- zavržene (3) in 2 sem našla v enem kanalu. Sem jih pobrala in odnesla k nam pred blok. Še zmeraj jim je bolje pri nas kot v smeteh.
Mi jih ponavadi hranimo, tako s kuhano kot z briketirano hrano, ma vem, sem že videla, da jih tudi sosedi hranijo.
No, toliko..

Za dobermana sva se pa s fantom odločila po dolgem razmišljanju, ker aljaški malamuti so bolj zahtevni. Bom raje počakala še nekaj let, si nabrala še jaz kaj več izkušenj in se pol odločila bom ali ne bom vzela malamuta.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #118 : nedelja, 17.02.2008 : 10:38:09 »

Za dobermana sva se pa s fantom odloèila po dolgem razmišljanju, ker aljaški malamuti so bolj zahtevni.

Prav dolgo in tehtno to razmišljanje ni bilo, ker si pred natančno enajstimi dnevi bila odločena, da kupiš malamutka Shocked
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #119 : nedelja, 17.02.2008 : 11:22:30 »

Kimica svetujem ti, da gres se na kaksen forum, kjer se ukvarjajo samo z dobermani in jim poves svoje namere, da ga nameravas imeti zunaj, pa ti bodo sami najbolje povedali, zakaj to NI pes za ven. Dobermani nimajo skoraj nic mascobnega tkiva, ki bi jih scitil pred nizkimi temperaturami, zato sploh ni primeren za ven.

Jaz imam doma labradorko in je cisto zadovoljna v moji sobi, ki ima sigurno veliko manj kvadratov kot tvoja garsonjera.

Pa ne bos verjela..niti enega kabla mi se ni pregriznila. Vse kar mi je do sedaj unicla je bilo, da mi je povster razparala in polnilo po celi sobi razmetala. Ma dobr..to sem si cist sama kriva, ker ga nisem pospravila.

Drugace ji pa ne grejo nobene neumnosti po glavi, ker se intenzivno ukvarjam z njo tudi po 4 ure na dan..pac zelim imeti tipi topi vzgojenega psa, ki ga lahko vzamem kamorkoli hocem.

In se enkrat..tvoje znanje o psih je enako 0, in zelo zalostno je kako razmisljas.. In o sterilizaciji/kastraciji in o vseh drugih stvareh..

Zaradi ljudi kaksnih si ti in vasega razmisljanja so zavetisca polna zapuscenih in mucenih zivali. Jaz bi te zaprla k Smetki za kaksen mesec, da bi videla kaj vse se izcimi iz neodgovornega parjenja, pa me zanima ce bi potem se vedno tako neodgovorno gledala na vse..
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines