mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 18.09.2024 : 09:55:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...  (Prebrano 47802 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #60 : ponedeljek, 11.02.2008 : 01:40:38 »

Kak je fajn, da je Jana nazaj Cheesy Me takšna debata še pol tolk ne žalosti, kot bi me sicer Smiley
Ampak Smetkin post ga pa (na žalost  sram ) rula  Wink

Pa da ne bom Offtopic:

Imam psa, večje pasme, ne smrdi, je kratkodlak, dlake everywhere pa še kje Grin , trenutno zaseda 2/3 moje postelje, na ostali 1/3 se gužvam z mačkom in prenosnikom. In uživam Smiley Ker vem kje je in kaj dela (trenutno sanja in brca s tačkami Kiss ) , ker vem, da bo pol celo še fehtal da zleze pod kovter in se bova grela. Kastriran je, mladičkov nikoli ne bo sproduciral, prav tako ne katerakoli mojih živali. Zredil se tudi ne bo, na njegovo zdravo linijo gledam bolj kot na svojo Roll Eyes

To kar ti pišeš... je ignorantska nepodučenost. Nič druzga.
Če bi se po vsem prebranim vsaj lotila tematike in brebrala kakšno gradivo ali drugače pridobila na znanju, bi bila tvoja trenutno nevednost samo nevednost. Ker se pa nočeš podučit, je ignorantska povrh.
Logiran

Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #61 : ponedeljek, 11.02.2008 : 09:27:01 »

kimica ti imaš pa res trdo glavo, na tvoje poste odgovarjajo ljudje, ki ZELO dobro vedo o čem pišejo, vzrejitelji, ljudje, ki se ukvarjajo s problematiko zavrženih, mučenih ... vsak dan. Ljudje z več izkušnjami, znanjem.. kot ga boš ti ali jaz kdajkoli imela ampak tebe se nič ne prime, ti goniš svojo za vsako ceno... žalostno  Sad


Logiran
satin
rad pišem
****
Sporočil: 380


« Odgovor #62 : ponedeljek, 11.02.2008 : 09:40:53 »

Kimica iz ust lastnice polarca, sicer SH in ne AM, ampak zelo podobna zadeva z dlako,  dvakrat na leto pesjan mena dlako in to traja nekje cca 1. do 2. odvisno kako hitri gre dlaka ven, s tem da moraš razumeti da prvo se zamenja podlanka in nato še krovna dlaka, torej dlaka kar frči do njega, sicer ima moj pesjan pesjak ampak ima pa tudi dostop v hišo in ja tudi zdaj ko vsa dlaka kljub rednemu česanju kar frli od njega, sicer moja mama malce benti nad mano jaz pa nad dlako ampak pomaga mi pa nič Cheesy   Tongue, dlaka še vedno frči in ne preostane mi drugega kot sesalec v roke in sesajmo, pa se lahko zgodi da še isti dan sesalec primem še najman parkrat ker se je moj pesjan odloču da on bi bil pa spet malo z nami v hiši Grin Cheesy Polarca več kot 2x v letu ni priporočljivo kopati, ok razen če se ne povalja v kaki njim blazno "dišeči" zadevi Angry. Polarec ki mu je dolg čas zna biti izredno nadležen in uničevalen, verjemi da vam znajo sosedi kmalu potrkati na vrata ker bo tvoj pesjan tulil kot nor, da ne omenim prekopan pesjak ali greda ali pa vrt. Torej si še prepričana da je polarec pravi zate?! In ja se strinjam z vsemi sogovornicami tukaj, če že psičke nimate namena sterilizirati da je v času gonitve notri. Torej če te moti dlaka vaše zlate prinašalke, to pomnoži z vsaj še 2x več pri polarcu. In tudi sama imam namen v prihodnosti nabavit pasemsko psičko in ja v primeru da psička ne bo primerna za razplod ali da se jaz odločim da mladičkov ne bomo imeli ter da se ne bomo razstavljali, no šla psička na sterlizacijo Smiley
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #63 : ponedeljek, 11.02.2008 : 11:41:18 »

Od mene samo tole, v zvezi s smrdljivimi, dlakastimi zlatimi prinašalci, ki baje ne morejo živeti v stanovanju (hudiča, zakaj mi tega ni nihče povedal dobrih 10 let nazaj, ker toliko časa moj že živi v stanovanju?  Tongue). Kopam ga po potrebi (kadar se povalja v kaj res smrdljivega  Grin), dlake pa sesalec pobere. Smrdi, kadar je moker (kot vsak pošten pes). Ne trdim, da vsak pes MORA živet noter, samo ne mi govorit, da NE MORE.
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #64 : ponedeljek, 11.02.2008 : 12:27:39 »

Jana, jaz se javim za pošiljanje slik pred in po sterilizaciji. Smiley
Kimica, če boš tistih 20g viška opazila na slikah od moje psičke, ala ti vera.

Sicer sem pa prebrala vse tvoje poste, kimica, pa sem se parkrat pošteno po prstih lopnila, da ne bi kaj grdega napisala.
Zato le na kratko - moja psička je baje mešanja s tibetanskim španjelom, pa sem jo pred cca 1,5 letom posvojila iz zavetišča!!! Ja, verjetno jo je bil nekdo straaašno vesel, dokler je bila mala kepica, ko pa je zrasla, je letela na cesto! Shirana, nesocializirana, glistasta .....
Ampak sem prepričana, da je bila plod parjenja takih brezvestnih lastnikov, kot si sama.

Vse ostalo je napisano v taki spakedraščini, da sploh nisem dobro razumela, katera psička je umrla, katera ste dali uspavati, kdo je slep in kdo je imel srčno napako......ampak vsi tile podatki bi ti bili lahko dovolj zgovorni pokazatelj, da je nekaj narobe! Hudo narobe, če ti živali umirajo in obolevajo kot po tekočem traku!
Porkaduš, ne bodite egoisti in če pes ne more biti notri (kar razumem), poskrbite, da ne bo mašina za rojevanje novih revežev. Sterilizirajte jo, hranite s kvalitetno hrano in redno sprehajajte, pa ne bo okrogla kot sod.
Ali je to preveč dela?!

Včasih bi najraje  Angry, ker sem čist  Shocked nad takimi izjavami, ki jih berem, zato bom raje  Lips Sealed , ker so dekleta napisale vse, kamoraš vedeti. Samo treba je začet brat!


Lp

Logiran
Toblerone
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 33


« Odgovor #65 : ponedeljek, 11.02.2008 : 16:32:05 »

Da se še jaz pridružim debati. Pred enim tednom sem iz azila posvojila nekje 6-7 m starega mešančka. Predvidevam in po njegovem obnašanju sklepam, da je tudi on bil najprej od nekoga, dokler je bil majhen in ljubek, ko pa je zastel, začel gristi in potreboval več pozornosti, pa so se ga na brzino znebili. K meni je prišel ves shujšan, prestrašen, zmeden. On je imel srečo, ker je našel dober dom, kaj pa tisti, ki take sreče nimajo? Ali si res želiš da bi morebitni mladiči tvoje psice imeli takšno življenje? Sterilizacija ni splav, ampak je pasja kontracepcija - trajna.
In moj kuža definitivno BO kastriran, ker jaz lahko poskrbim samo za to, da bo:
1. njemu lepo v življenju
2. ne bo moj pes odgovoren za nesrečna pasja življenja tistih, ki nimajo sreče, da bi prišli v dobre roke.

Logiran
ARTI
midi
****
Spol: Moški
Sporočil: 258



« Odgovor #66 : ponedeljek, 11.02.2008 : 16:54:04 »

Jana! Za enkrat ostajajo malamuti še " kosmati ". Vsaj naši...  Grin Tongue

Kimica najboljše bo, da si kupiš plišastega psička. S tem ne bo problemov z gonitvijo, ne bo smrdel, ne bo puščal dlake in bo lakho spal s tabo - in še smrčal ne bo!!
                                                                             

                                                                                  Lp ARTI
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #67 : ponedeljek, 11.02.2008 : 16:59:41 »

Meni se pa zdi, da Kimica provocira. Ne more imeti v hiši zlate prinašalke kadar se goni, ker da baje pušča silno veliko dlake (ZP je en od najmanj kompliciranih psov kar se dlake tiče). Bo pa seveda imela lahko v hiši malamuta. Da ne počim od smeha. Verjetno res provocira in točno ve, kako zgleda polarc ko se molsa. Zadnjič je en lastnik malamutke krasno opisal, kako zgledajo ti psi ko se molsajo ("zdi se kot da razpada..") Škoda da ne morem nalimat slike, kjer se lepo vidi ogromen kup dlake izčesan iz ene same  samcate majhne samojedke - na dan. Malamut je parkrat večji.

Misel, da bi morale biti vse psice, ki niso za vzrejo sterilizirane mi je odvratna. Ampak če nekdo ne more imeti psice notri vsaj takrat ko se goni, jo MORA dat sterilizirat.

Lahko si predstavljam, da se nekdo, ki nima nobenih izkušenj kar tako zlahka odloči za leglo. Da pa  nekdo, ki je ob prvem leglu že doživel  katastrofo, da večje ne bi mogel (mrtva psica, prizadeti mladiči) nekaj sanja o naslednjem leglu in to še z enako nepredvidljivo "kombinacijo" - da je nekdo tako butast, tega ne morem verjeti. Pa da si upa zraven še nekaj mjavkati o trgajočem se srcu... Sigurno provocira.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #68 : ponedeljek, 11.02.2008 : 17:00:43 »

Jaz pravzaprav ne trdim, da se psa ali psice ne da dovolj pazit, da ne producirata nezaželjenih mladičev. Seveda se jih da. Moj zlatko ni kastriran, v življenju je imel pa samo eno leglo. Legalno, rodovniško, jasno. Kako vem? Ker je sicer v naravi spuščen, ampak ga imam vedno "na uču". Na običajnih sprehodih med bloki je na flexiju. Ponoči je v stanovanju.
Psice v pesjaku pa kimica sama pravi da ne more 100% kontrolirat, torej jo MORA sterilizirat. In kar je še huje, razmišlja o NAMERNEM PRODUCIRANJU NERODOVNIŠKIH MLADIČEV. Tega na tem forumu ne bo, to ji je upam že jasno, vendar pa ji želim tudi, da bi vsaj malo razmislila in ugotovila, da ji tega res ni treba. Mogoče bi lahko dala tale forum v branje tudi svoji mami.

Koliko psov je pri nas evtanaziranih, ker ne najdejo lastnikov? In še huje - koliko bi jih bilo, če jih ne bi zavetišča (recimo Horjul) imela mnogo dlje kot tistih obveznih 30 dni? Je res treba producirat še nove pse?

Vse o tem, kaj je rodovnik in čemu služi, je pa na tem forumu že napisano. To ni "papir, ki ga rabijo tisti, ki imajo pse za razstave", to je potrdilo, da sta oba starša pregledana tako zdravstveno kot po izgledu in značaju; torej, da sta oba korektna predstavnika svoje pasme (po izgledu in značaju) ter prosta dednih bolezni, značilnih za pasmo.

Lp, 5ra
Logiran
Dominika
midi
****
Sporočil: 393


« Odgovor #69 : ponedeljek, 11.02.2008 : 17:09:16 »

Kimi, prosim - a ne bi šla na kak drug forum stresat pametne misli? Razen če res ne provociraš in ti je v domači okolici zmanjkalo občinstva? 
Saj itak vse veš in ne potrebuješ nas kot sogovornike ..     ..      ..     ..       ..       ..     ..      ..    ..     ..
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #70 : ponedeljek, 11.02.2008 : 18:11:33 »

Kimica.... spoznala si Artija  Wink .... ta je tisti o katerem smo zadnjič govorili na temo o nakupu malamutov...... mislim, da si ravnokar izgubila enega najboljših vzrediteljev malamutov z odličnimi psi......
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #71 : ponedeljek, 11.02.2008 : 20:29:30 »

mislim, da si ravnokar izgubila enega najboljših vzrediteljev malamutov z odličnimi psi......
ma, počila bom od smeha Grin Grin (zaradi izjave kimici, ne zaradi Artija Wink )
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #72 : ponedeljek, 11.02.2008 : 20:58:30 »

ja, no..sej ni treba toliko popljuvat..
vem, da tukaj gor vejo več od mene, zato sem pa pustila stat..
malamuta bi mela v hiši, dokler je še bolj majhen- par mescev..ker imam zraven hiše ogromen vrt in je lahko komot zunaj..čim odprem vrata, sem na vrtu, tako, da bi bil zmeraj zraven..kar se tiče prekopavanja vrta pa...bom že poskrebela za to..bom pač nazaj zakopala..hehe:D
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #73 : ponedeljek, 11.02.2008 : 21:35:58 »

Uf ja to je pa res super za psa, dokler ne zraste v hiši potem pa zunaj.
ajej... Angry
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #74 : ponedeljek, 11.02.2008 : 21:43:33 »

ej, punce! vec kot ocitno se kimici niti priblizno ne da brati foruma, ker drugac ne bi pisala bedarij. Torej se vam ne splaca izgubljat zivcev, ker sigurno tudi v tej temi ni prebrala vsega, kar ste napisale!!
kimica, ti se pa za trenutek postavi v kozo svojega psa, pa bos mogoce razumela, kaj ti tukaj ljudje hocejo povedati. Drugace pa pac se naprej zivi v svojem idealnem svetu, kjer vse kar reces in naredis samo pozitivno vpliva na vse okrog tebe in nikoli nikomur ne povzrocis skode ali bolecine!!!
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines