mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 08.11.2024 : 07:34:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Strani: 1 ... 102 103 104 105 106 [107] 108 109 110 111 112 ... 192   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sibirski husky  (Prebrano 453038 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
cac
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 603

« Odgovor #1590 : torek, 05.06.2007 : 10:52:20 »

Merrii, super da ste posvojili tegale kosmatinca Cheesy
Veliko užitkov z njim vam želim in dobrih živcev pri šolanju Wink

Naš se ne mara pretirano kopat (doma), če j epa kje zunaj kaka voda (potok) je pa hitro notri Wink
Logiran
satin
rad pišem
Sporočil: 380

« Odgovor #1591 : torek, 05.06.2007 : 11:12:04 »

Merrii čestitam in sem vesela za vaju oba. Veliko veselja in ščepec potrepljenja ob vsem kar vaju še čaka Grin Cheesy

Glede kopanja to je pri nas nekaj najhujšega, sicer se vda in potem ves bogi stoji tam ko ga mi umivamo, šamponiramo in ga znova močimo, seveda nam da jasno vedeti kako bogi je on  Grin Cheesy Roll Eyes
Do nekje lani tudi v kak potok ali jezerce ni stopil sam, zdaj pa me vsakič znova preseneča, sicer dlje kot do bušija ne gre ampak tudi to je nekaj Grin

Tko da po mojem niso naši huskyi ravno navjvčji ljubitelji vode, razen če je le ta v kakem drugem agregatnem stanju - sneg Grin Cheesy Roll Eyes
Probaj raje trenutno s suho kopeljo dokler se mali malce ne privadi nate in na svoje novo domovanje Wink
Logiran
merrii
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56

« Odgovor #1592 : torek, 05.06.2007 : 12:04:49 »

Jah, glede na to, da je bil kar nekaj časa v zavetišču, še prej na ketni, itd. si lahko predstavljate, kako je umazan (pa še smrdek je Tongue). Ne vem kako bom to rešila, ampak je res nujno potreben kopanja, je pa že tudi on stopil v blato z vsemi štirimi pa je kar notri stal v luži, ha ha, zdaj samo še to prenesemo na čisto vodo Cheesy, pa smo zmagali
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1593 : torek, 05.06.2007 : 13:27:32 »

merrii probaj s šamponom za suho kopanje in ga dobro skrtači, odlika huskya je da se njegova dlaka izjemno hitro čisti, v bistvu pri blatu samo počakaš da se posuši in ga samo dobro skrtačiš, ponavadi pa ti še to ni treba  Wink Grin Tole je pa za mulca  Kiss Kiss Kiss Kiss od naju z Larsom
Logiran
merrii
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1594 : torek, 05.06.2007 : 14:03:11 »

hehe tnx. Zdajle je čisto crknjen. Samo piha, haha. Mislim, da nima preveč kondicije. Sem že jaz zmatrana, samo on je zmagovalec Cheesy
Ta šampon dobim v trgovini za živali? Vem, da obstaja za ljudi Tongue
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1595 : torek, 05.06.2007 : 15:06:24 »

Mislim da bi ga morali imeti v vseh bolje založenih trgovinah za živali, poskusi v Zooticu, pa vprašaj če je mogoče na voljo kak ki je namenjen tipu dlake kakršno imajo polarne pasme Wink
Lahko pa poskuši tudi z vlažno krpo Wink
Logiran
merrii
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1596 : sreda, 06.06.2007 : 09:49:03 »

Rataloooooo Tongue
Če bi me kdo snemal, bi mi rekel da sem krepko čez les, ha ha. Cel dan sem ga prosila, da gre v kad. Včeraj smo se božali samo v kopalnici tako da mu tja ni več problem it (po moje da ga motijo ploščice, ne bom pa trdila). No kopalnico smo osvojili, kad pa ni šans. He he, na koncu sem se že sama sebi smejala, še malo pa bi mu plastično podmornico dala v vodo  Wink
No in hvala bogu za mojega zaročenca, ker je psa spravil v banjo v eni minuti (jaz sem porabila cel dan) in smo se skopaliiiiii. Bil je čisto priden, enkrat se je samo obrnil, drugače pa niti a niti b. Samo po repu sem vidla mu ne paše (to sem vidla že pri česanju). In zdaj je čist in ne smrdi več  Roll Eyes, pa ma kar drugačno barvo dlake, he he. Res je priiiidkan in glavno da nam je ratalo še malo dlak spravit ven. Po moje če bi ga česali v zonzaniju ne bi bil tak. Ko sva prišla tja, sem najprej rekla da mi dajo krtačo, ker nisem psa niti prepoznala. Jaz mislim, da tam psa po cel teden ne pogledajo (ampak je to že druga tema). V glavnem satin hvala, bom tisti šampon vseeno kupila, ker se ne bomo pogosto kopali.
Dajte mi povedat, so vaši huskyji že zamenjali dlako ali ne še čisto?
Hvala in lp
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1597 : sreda, 06.06.2007 : 10:27:11 »

merrii ne, Lars se je zgleda odločil da vremenarjem ne verjame več in da bo dlako zamenjal šele ko bo po njegovem pravo poletje Cheesy Grin, lani je tak čas bil že oskubljen, letos pa se mi ga sploh ne splača z glavnikom česat Cheesy, tako da ga s prsti cufkam in tako počasi milimeter za milimetrom odstranjujeva zimsko "oblačilo" Roll Eyes Grin Cheesy
Ampak ga to sploh ne moti se kljub vsemu ob sončnih dnevih sonči in paca na sončku in sploh ne pomaga da ga jaz vedno znova pošiljam v senco Roll Eyes Cheesy
merrii potem ti šampona za suho kopanje ni treba nabavit, ker ga v bistvu sploh ne rabiš, samo skrtačiš ga pa je, ker se večinoma že samo sčistijo ko mački Wink
Samo z mokrim kopanjem ne pretiravat, 1x do 2x letno je čisto dovolj (razen takrat seveda če se v kaj "dišečega" povalja Wink)
Majo tko specifično dlako da se nanjo nič ne prime oz. vsaj za dolgo ne Wink, to je še posebaj fino pozimi ker mi ni treba psa odtajevat Grin Cheesy Wink
Logiran
merrii
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1598 : sreda, 06.06.2007 : 10:31:43 »

ja, sej nisem mislila večkrat kopat, sem videla da se sam kar lepo čisti. Samo zdaj sem ga mogla.

Pa me veseli, da nisem edina ko s prsti cufkam  Grin.
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1599 : sreda, 06.06.2007 : 10:40:03 »

Midva sva v dveh mesecih zimske dlake očistila samo polovico zadnjih beder Shocked Roll Eyes Mi je lažje s prstki cufat ko z glavnikom po njemu šarat, pa Larsu prstna masaža tudi bolj paše, sicer 1x tedensko ga tudi z glavnikom ampak to samo zato da je lep za svoje frajle Cheesy Cool, da ne hodi naokoli ko kak volnen cof Grin
Logiran
merrii
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1600 : sreda, 06.06.2007 : 10:52:10 »

no midva sva se je pa kar nekaj že rešila. Že v Zonzaniju sem ga česala, je šlo ven za kak pulover. Zdaj jo mava še malo:
http://www.moj-album.com/slike/5230478/amsnVNB05u5pAmLu.v.jpg
 Ob strani tiste dve fliki, pa na zadnjih tacah pod repom  Wink
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1601 : sreda, 06.06.2007 : 10:56:39 »

Vidva sta že dobra Smiley, mi nažalost še nismo tako daleč in kot zgleda se zimske obleke še vsaj do jeseni ne bova znebila Huh Cheesy Grin
Sicer ne vem kako je s tvojim Ic-om ampak moj Larson je ful občutljiv na del pod repom (ga ful skrbi za družinske dragulje Roll Eyes Grin Cheesy) Tam moram bit ful ful nežna in previdna, da se jim slučajno kaj ne zgodi Cheesy Grin
Logiran
merrii
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1602 : sreda, 06.06.2007 : 11:05:57 »

Ja je pri nas isto. Zato ga tam kar pustim, ker stisne rep čisto med noge Tongue. Kolikor lahko tam z glavnikom, ostalo pa raje pustim. Naj ima nekaj samo zase Smiley
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672

« Odgovor #1603 : sreda, 06.06.2007 : 16:28:07 »

merri me veseli,da je ta pesjanko sedaj pri tebi in da tudi prvo kopanje je uspešno za vama Smiley
Drugače pa tudi Aska še ni zamnjala popolno zimske garderobe. Je sedaj prav smešna, ko je nekje že kot ena oskubljena kura (1/3), drugje pa še ne (2/3).

lp
Logiran
merrii
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1604 : sreda, 06.06.2007 : 16:59:40 »

Očitno imajo vsi podobne fore Tongue Ja pes pa izgleda kot da je kaj bolan. he he. Midva pa ravno iz sprehoda, ko sem ga česala, sem napolnila skoraj celo vrečko dlake Cheesy (tiste zastonj iz Spara, he he). Mi smo zdaj na kaki 3/4 oskubljen, 1/4 bo pa sam rešil
Logiran
Strani: 1 ... 102 103 104 105 106 [107] 108 109 110 111 112 ... 192   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.