o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 13:22:56
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
vzgoja
|
Lulanje na sto načinov
| Tema:
rencanje, grizenje, lulanje
Strani:
1
...
10
11
12
13
14
[
15
]
16
17
18
19
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: rencanje, grizenje, lulanje (Prebrano 60043 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
čara
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 224
Re: rencanje, grizenje, lulanje
«
Odgovor #210 :
ponedeljek, 14.11.2005 : 13:11:37 »
verjetno je precej samozavesten in nagajiv kuža
Namesto roke mu ponudi igračo, če je ne bo hotel, moraš otrpnit počakat da spusti in ga pohvalit ter preusmeri zobke na igračo. Pa še nekaj
vedno naj bo isti ukaz
če bo to NE naj ostane tako. Doslednost, potrpežljivost in obilo igre ter pohvale pa tudi kazen (ignoriranje, strog NE) pa boš ime čudovitega kužka
papa
Logiran
mojca2
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #211 :
petek, 25.11.2005 : 20:48:02 »
Prosim za nasvet.
Imamo 3 mesece staro Ameriško Stafford terierko.Sedaj je pri nas 1 mesec in nisem opazila do sedaj še nobenih znakov nasilja. Danes pa je nekaj grizla in ker ponavadi najde kakšno plastiko sem želela to stvar ji vzet,da bi videla kaj ima. Ampak takrat me je vgriznila. Nato sem se umaknila in se je še zapodila proti meni in me želela še enkrat ugrizniti. Ali kdo ve,kako naj rešim ta problem?
Logiran
rožica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 420
«
Odgovor #212 :
petek, 25.11.2005 : 21:12:11 »
Zdej me bodo nekateri postrani gledali, ampak jaz bi ji prisolila eno klofuto-pomoje da bi za vedno zaleglo
Logiran
mojca2
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #213 :
petek, 25.11.2005 : 21:53:02 »
Saj, jaz sem tudi imela željo,da bi jo vdarila,ampak sem prej imela srninega pinča in me je enkrat napadel in sem ga vdarila ampak še je bolj ponorel. Zato moje psične nočem vdarit. Ampak nočem,da bi se ponovilo, kar se je pri pinču. Pinču se je,ko je bil star 8 let nekako 'zmešalo'. Kr naenkrat je napadel mene, potem pa še mamo. ker je postal zelo agresiven, smo ga morali dati uspavat, saj je mama morala na šivanje. Zato ne bi rada, da bi se mi še to zgodilo z mojo psičko
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #214 :
petek, 25.11.2005 : 22:13:46 »
Citat: mojca2 , petek, 25.11.2005 : 21:53:02
Saj, jaz sem tudi imela željo,da bi jo vdarila,ampak sem prej imela srninega pinča in me je enkrat napadel in sem ga vdarila ampak še je bolj ponorel. Zato moje psične nočem vdarit. Ampak nočem,da bi se ponovilo, kar se je pri pinču. Pinču se je,ko je bil star 8 let nekako 'zmešalo'. Kr naenkrat je napadel mene, potem pa še mamo. ker je postal zelo agresiven, smo ga morali dati uspavat, saj je mama morala na šivanje. Zato ne bi rada, da bi se mi še to zgodilo z mojo psičko
Boš morala po hitrem postopku, psu dopovedati kdo je lastnik koga
A sem jaz tebe mogoče prav razumela
A se ti bojiš psa?( psičke?)
Citat: rožica , petek, 25.11.2005 : 21:12:11
Zdej me bodo nekateri postrani gledali, ampak jaz bi ji prisolila eno klofuto-pomoje da bi za vedno zaleglo
Točno to bi jaz naredila. Pa naj si kdor koli misli kar si hoče.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.634
«
Odgovor #215 :
sobota, 26.11.2005 : 13:55:06 »
Citat: damayanti , petek, 25.11.2005 : 22:13:46
Boš morala po hitrem postopku, psu dopovedati kdo je lastnik koga
kakšen pa je ta hiter postopek? a klofuta?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #216 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 00:27:32 »
Citat: Sammy , sobota, 26.11.2005 : 13:55:06
kakšen pa je ta hiter postopek? a klofuta?
Oprosti Sammy... ampak mi tole tvoje vprašanje malo diši na provokacijo.
Pri meni je pes- pes( neglede kako rada ga imam).. in se ve , kje, po rang lestvici je.
In ja, če bi me pes šavsnil, in poizkusa po nadvladi , bi mi prvo kot prvo eno krepko okrog ušes prisolila, in za kazen bi šel lepo na svoj prostor in bi tam " čukal" dokler mu ne bi
jaz ukazala
, da lahko zapusti svoj prostor. Pri nas se ve kdo ima besedo.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #217 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 16:03:45 »
Ni provokacija, samo vprašala sem glede na to, da nisi konkretno napisala, za kaj se gre. Ker si se pa spodaj strinjala z rožico, sem dodala še tisto drugo vprašanje.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #218 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 16:23:04 »
Tudi jaz bi psu v tem primeru prisolila klofuto in to prav močno. Ni pa to edini način, do cilja se da priti tudi na sicer daljši, a varnejši način. Takšna klofuta mora namreč "priti iz srca", roka mora biti hitrejša od pameti. Če samo malce podvomimo ali bi ali ne bi, ali pa se samo malce bojimo, zaželenega učinka zanesljivo ne bo. Lahko pa se nam pojavi kup nezaželenih stranskih pojavov, tudi resen napad. Torej Mojca, klofutanje psa pri tebi ne pride v poštev. Preberi si navodila (napisana so bila že stokrat, samo malo je treba pobrskati) kako naj se obnaša lastnik, da ga bo pes sprejel za vodjo. Predvsem je treba paziti, da si pes vsak drekec ki ga dobi od nas (tudi boženje in pozornost) zasluži. poleg tega nikoli ne dopustimo, da pes z nesramnim ali celo agresivnim vedenjem doseže to kar je hotel (če ti umakneš roko ko šavsne, je svoje dosegel, njegov ego pa je še neizmerno zrastel. zato se nekaj časa izogibaj konfliktnim situacijam. Če boš dosegla da te bo spoštoval kot vodjo, se bo sam od sebe začel vljudno obnašati. pa ne mi reči da ne deluje. deluje 100%, če si vztrajen in dosleden.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #219 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 17:04:59 »
Citat: Sammy , ponedeljek, 28.11.2005 : 16:03:45
Ni provokacija, samo vprašala sem glede na to, da nisi konkretno napisala, za kaj se gre. Ker si se pa spodaj strinjala z rožico, sem dodala še tisto drugo vprašanje.
Sammy, se ti opravičujem , ker sem te napačno razumela
(No hard feelings.. I hope
- nisem imela ravno najboljšega vikenda- so me malo iz tira vrgli okoliški krajani, zaradi dveh muckov, pa sem malo prenagljeno napisala post)
No pa nazaj na temo
Včasih se takole pogovarjam, z lastniki drugih psov in res me preseneča kaj vse doživljajo od svojih psov. Iz inata zalije( poščije) omaro, napada družinske člane nihče ne sme sedeti na npr. določenem fotelju, ker si je njihov gospod pes tam izbral mesto in podobne
. In najbolj nedopustno se mi pa zdi, da pes renči na lastnika med tem ko jé ali , da še celo šavsa po njem ko mu dajo nek preprost ukaz kot je sedi ali prostor....
Vem , da obstajajo pasji psihiatri... ampak mladička pa vseeno lahko sam spraviš v red vsaj v večini primerov. Ne znam si pa predstavljati da poizkuša rangirat 3 mesečna AST, in da se ji lastnik umika.... ja porka duš, če se ji to dopusti v tej starosti .. kaj bo ta psica delala šele čez nekaj mesecev, ko bo prišla v puberteto.
... Mogoče jaz res nimam najboljših metod,sem pač mnenja, da ena "focka " ne naredi veliko slabega, res pa je tako kot je napisala Lanabela... odvisno od karakterja psa. Tudi moja Dina ni ravno angelček... vse prej kot to. Najprej , ko je prišla k meni, si je tudi mislila vse prisvojit in je bila Damču popolna šefica. Vzela mu je njegovo blazino, njegovo skledo.. hotela vse njegove igrače... če ji je kaj vzel je bilo en kup renčanja in grizenja... ampak sem jo spravila v red glede tega. Da ne omenjam , kako sem ji " dotajčevala" kje ima prostor
. 10X sem jo dala na prostor 12X je vstala .... in je bila deležna tudi " cajteng- terapije"... ampak ji je prebilo.
Sedaj ko je prostor je prostor, če se meni "dvigne ", da ima dovolj kosti( ker sama nima mere kdaj ne more več grizti) ji jo vzamem direktno iz gobca- brez kakršnega koli renčanja. Nema divjanja in preganjanja, po večerji itd.
Saj se vse da... je pa res , da včasih je treba biti prekleto vstrajen. Pa tudi kdaj pa kdaj si "določeni" psi zaslužijo kakšno vzgojno.
Moti me predvsem pri nekaterih lastnikih( ponavadi ravno takih kot sem jih že omenjala - kaj vse si njihov pes dovoli), ko te malo manj ,ko zgrize in na križ pribije , ko mu rečeš... "jaz bi ga zalimala okrog ušes"...... ja halo in potem se čudi zakaj take vedenjske motnje pri njegovem psu
.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #220 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 17:25:24 »
Citat: damayanti , ponedeljek, 28.11.2005 : 17:04:59
Sammy, se ti opravičujem , ker sem te napačno razumela
(No hard feelings.. I hope
- nisem imela ravno najboljšega vikenda- so me malo iz tira vrgli okoliški krajani, zaradi dveh muckov, pa sem malo prenagljeno napisala post)
opravičilo sprejeto
.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
«
Odgovor #221 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 17:27:32 »
Damyanti: ni toliko problem v različnih karakterjih psov kot v različnih karakterjih lastnikov. Sploh ni problem v tem, ali si je pes zaslužil kakšno krepko ali ne. problem je v tem, da nekateri lastniki znajo uporabiti fizično silo tako, da je od nje kakšna korist, drugi pa ne. Trdim, da se psa, ki ga ni mogoče ( z znanjem, vztrajnostjo in doslednostjo + ščepec zvitosti) prevzgojiti na lep način, tudi s fizičnim kaznovanjem ne da. tebi je uporaba sile uspela. v redu. samo nikar sedaj ne ponujaj metode kot vsesplošno uporabne, ker to ni.
Pa še to: pes lahko poščije omaro iz mnogih razlogov. iz inata prav gotovo ne.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #222 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 17:57:13 »
Nikakor nisem s tem mislila, da ponujam uprabo sile kot vsesplošna uporabna prevzgoja za psa. In se zavedam, da pri marsikateremu psu zna biti učinek prav nasproten od željenega( lulanje od strahu- prevečkrat že videno). Še predobro vem , da nekateri prekomerno uporabljajo silo roke ali še marsičesa drugega.In da imajo nekateri psa za orodje zgolj pri svojem delu potem pa bumf nazaj v pesjak, če se pa ni dobro izkazal pa še brco v rit..... glede takih lastnikov, jaz tako ali tako nimam besed, bi jim gladko pobrala pse
Tole lulanje iz inata sem napisala, ker to počne pes od moje sestrične( Johny razvajeno - nesocializirano-ščene
sory
samo tak je) takoj ko on nekaj ne doseže ali se mu reče prostor , se začne repenčit... ona ima sicer svojo metodo in ga takrat ignorira( čeprav je "ubitačno" nadležen z svojim bevskanjem) in ,ko vidi , da ne vzbuja pozornosti gre do prve omare dvigne taco in zalije.... ona normalno pokonci vsa v besu cunjo v roko najprej pobriše potem pa za njim in se lovita po celi hiši
... ko pa je gospodiču dovolj preganjanja in je ona tudi že dodobra upehana( 35 letnica z močno prekomerno težo- pes pa mix med pinčem- čivavo in še nečim malim) se johny obrne jo šavsne in gre na prostor. Zanjo je pa to dosežek- ker pes je šel na prostor- česar si je ona v samem štartu te cele kolobocije želela. Vsi ostali, kateri smo pa ponavadi priče temu prizoru pa .....
.. no malo smo se je že navadili tako , da sedaj imamo drugačne namige med sabo
Logiran
Lanabela
živim tukaj
«
Odgovor #223 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 21:23:11 »
Pa to ni iz inata. pes je samo brihten pa je ugotovil, kaj mora narediti, da vsi skačejo okrog. Pa še svoj teritorj spotoma označi. Super kužek, vsaka mu čast.
Pa očitno se nisva razumeli. Ne gre samo zato, da nekateri psi dejansko ne prenesejo sile. gre za to, da nekateri ljudje ne morejo uporabljati sile pri psih, ki bi si to sicer zaslužili in jim tudi pod razno ne bi škodila kakšna krepka. Če "prijazne" metode (pozitivna motivacija + negativna kazen) ne delujejo, za to nikoli ni kriv pes, ne glede kako trd in trmast je, ampak lastnik: manjka mu vsaj eno od naštetega - znanje, vztrajnost, doslednost
Logiran
Stella
rad pišem
Spol:
Sporočil: 295
«
Odgovor #224 :
petek, 16.12.2005 : 21:37:38 »
pes ne sme niti pomislit na to, da bi povzdigoval glas nad gospodarjem, kaj šele da bi se ga lotil z zobmi (tu je izvzeta igra). to mu je treba dat jasno vedeti že na začetku in večjih težav ne bi smelo bit. mislim da je klofuta v primeru poskušanja šavsanja al karkoli čisto upravičena. le pomislite kaj bi se zgodilo z vami, če bi kot otrok prisolili klofuto očetu
mislim, da bi vsak normalen, dober oče otroka orng premlatil in ga kaznoval, da bi si za vedno zapomnil. (ok izpustimo dejstvo, da se dobremu očetu to niti ne bi zgodilo ker bi otroke naučil da se starše spoštuje!!)
in če starš otroka čez rit to še ne pomeni, da ga ima kaj manj rad (kvečjemu bolj) in isto je če gospodar psa s časopisom ošvrkne po gobčku
Logiran
Strani:
1
...
10
11
12
13
14
[
15
]