mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 00:00:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Lhasa apso - čvek
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lhasa apso - čvek  (Prebrano 68501 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406

« Odgovor #210 : sreda, 05.12.2007 : 14:18:26 »

Čestitke! Smiley

Kako lepa je na fotografiji!
Logiran
sisi
rad pišem
Sporočil: 314

« Odgovor #211 : sreda, 05.12.2007 : 19:57:23 »

Cheesy Saj tudi v živo je tako lepa hihihihi Roll Eyes.LP
Logiran
Eva01
novinec
*
Sporočil: 39

« Odgovor #212 : ponedeljek, 10.12.2007 : 09:12:21 »

Hojla

Lepo pozdravljeni vsi skupaj. Sisi, izkreme čestitke tvoji Meti. Kako kaj, opažam, da je tukaj vse bol mirno. Pa ne, da je za to kriv "december" Grin Cheesy. No malo se sigurno pozna.

No pa Vsem skupaj lep pozdrav

Logiran
sisi
rad pišem

« Odgovor #213 : torek, 11.12.2007 : 00:37:02 »

Živio Eva!
Si kar nekam poniknila se mi zdi Wink.Danes je Tibetanka-Vesna dobila 4 punčke in 3 fantke Kiss.Joj kako so lepi.No sedaj sem videla porod dvakrat a se mi zdi da rabim še vaje preden se odločim za svoje dojenčke. Grin no ene 5 krat še sigurno  Grin.Kako kaj Dyan in Eva?Meni sedaj Tibetanka pazi moji dve punci Moni in Meto dokler ne bo moja roka sposobna česanja.Jaz pa imam mojo zlato Niniko v zameno Wink.LP
Logiran
Tibetanka
nekaj malega že vem
Sporočil: 118

« Odgovor #214 : torek, 11.12.2007 : 14:56:45 »

Včeraj smo praznovali 11. rojstni dan naše Tse-mike (Ch. Tse-mo von Tri-Song)...

Joj, kako je minil ta čas... zdi se kot včeraj, ko sem jo prinesla skozi vrata in položila na posteljo. Spomnim se njenih otročjih vragolij, mladostniških težav, prvega dne v pasji šoli, ko je proti nemškim ovčarjem, rottweilerjem in bokserjem zavihala svoj črni nosek visoko v zrak in odšibala proti vratom, češ: KAJ ZA VRAGA PA NAJ JAZ POČNEM TU??? (takrat še nisem vedela za šolo Švrk, kjer so tečaji prilagojeni tudi kužkom majhnih pasem). 
Spomnim se najine prve razstave... in njene samozavestne hoje skozi ring, z njo je počasi izpuhtela tudi moja nespretnost.

Skupaj sva bili pravi tandem - Tse-mo in jaz, jaz in Tse-mo... skupaj sva osvojili mnogo prvaštev, kasneje med "veterani" tudi best in show-ov, vendar kar je najpomembneje - osvojili sva druga drugo, našli sva odnos, tisto PRAVO vez med človekom in psom.... Ja, njej se moram zahvaliti za vse, kar sem, kar sem se naučila o življenju.... kdo bi si mislil, da lahko tako majcen, mehak psiček tako "obrusi" človeško dušo in pusti sledi na njej za celo življenje...  Smiley

Še in še bi lahko pisala o moji Tse-mo.... moji prvi psički, prvi zaupnici, prvi pravi prijateljici...

In kaj se je v teh letih spremenilo?
Sedaj je 11-letna gospa, svojo dolgo čudovito zlato dlako je skrajšala na dolžino, kot se za takšne dame spodobi (no ja, ne bom naglas priznala, da se je že davno naveličala kopanja in krtačenja, sama pravi, da je naravno lepa in ne potrebuje več lastne gardedame... Roll Eyes ) Nekoliko raje se primakne k topli peči, tudi njena posodica s hrano je pogosteje prazna  Grin (kar se pozna na "oblinah"), drugače pa je ostala moja "stara sablja".
Kdor jo vidi pri divjanju po travnikih, gozdu, preganjanju mačk in glasnem "UAU UAU" (kar v našem jeziku pomeni: Hej, vsi prid'te, DEJMO GA!!! Cheesy )proti sosedovemu psu, da revež skoraj ne upa več na sprehod mimo naše ograje... ta ne bi nikoli uganil, da ima ta živahna zlatolaska za sabo že tako dolgo pot.

Da pa rojstni dan ni bil kar tako, je poskrbela Po-nya, ki je Tse-mo podarila 7 vnučkov.  Cheesy Kiss

"Sneguljčica in sedem palčkov"

Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #215 : torek, 11.12.2007 : 15:10:21 »

Vse najboljse in cestitke za narascaj. A se samo meni zdi, ali je 7 lhaskov res kar veliko leglo? Shocked
Logiran

sisi
rad pišem

« Odgovor #216 : torek, 11.12.2007 : 15:21:22 »

Grin Kaja ja kar veliko jih je.So pa tako zelo lepi!Tibetanka napisala si tako lepo,da človek dobi kar solze v oči.Vidi se vsa tvoja ljubezen do  kužkov.Ravno to pa je tisto kar potrebuje dober vzreditelj kar ti nedvomno si.Upam ,da nekoč tudi jaz postanem vzreditelj točno takšen kot ti.Ponosna sem ,da moji kužki prihajajo iz tako dobre vzreje.No čestitala sem pa tako včeraj zlati Cemiki direkt.Ponyi pa tudi Wink.LP
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #217 : sreda, 12.12.2007 : 00:19:23 »

Tsemo, čestitke za jubilej!  Cheesy Ko sem jih poleti čuvala, je bila med najbolj nagajivimi in je s Flame dirjala po vrtu, da se je kar kadilo za njima.  Roll Eyes Prve psičke so res nekaj osebnega... Vesna, tvoje besede bi lahko komot prenesla na mojo Taro.  Kiss

Ponyi pa cestitke za narascaj!  Cheesy Juhej, sedem malih Vikcov!!!  Boš povedala, kdaj se jih lahko pride počohat in polubčkat?  Cheesy Kiss

Super ste!!!!  Grin
Logiran
Eva01
novinec
*
Sporočil: 39

« Odgovor #218 : sreda, 12.12.2007 : 09:13:04 »

Hoj

Ja tudi moje čestitke obema in tudi tebi Tibetanka. Občudovanja vredno, jaz pa si kar ne upam pomisliti, da bi tudi pri nas imeli mladičke. Si lahko predstavljaš kakšen direndaj bi to bil  Cheesy Shocked Cheesy. Pa kaj, ko samo to, da mamico čuvaš, vzgojiš mladičke in poskrbiš, da pridejo k dobrim družinam, ni dovol. Vedno so tvoji otroci in če te kateri potrebuje mu moraš pomagati. Tibetanka to dobro ve in jo resnično občudujem. S svojim zaupanjem (hvala bogu) ki nam ga je izkazala, je neposredno vzgojila tudi nas lastnike njenih malčkov, sedaj naših razbojnikov  Grin Grin Grin
Res je, da sem se nekoliko manj v zadnjem času javljala, pa saj veste leto se bliža koncu, doma ne morem do računalnika Wink, v službi gužva Sad, zraven pa še šola  sram in to je to.

Do naslednjič vas vse lepo pozdravljam in vam želim obilo uspehov
Logiran
sisi
rad pišem

« Odgovor #219 : sobota, 22.12.2007 : 09:27:26 »

Živio!
Joj tudi meni trenutno ni ravno še jasno kako in kaj z mladiči.Tibetanka to obvlada v nulo.Kako ti je šel kaj  izpit?Kaj vse počnejo tvoji kosmatinci?Zdaj so prazniki in te presnete petarde pri nas se jih bojijo in komaj čakam da minejo in bo zopet mir! Angry.LP
Logiran
sisi
rad pišem

« Odgovor #220 : sreda, 02.01.2008 : 12:00:03 »

Logiran
Tibetanka
nekaj malega že vem

« Odgovor #221 : nedelja, 06.01.2008 : 08:37:57 »

Naši malčki pridno rastejo...

Danes smo stari 26 dni. Zdaj že strumno stojimo na vseh štirih! Hoja in tek.... no ja, to bomo še malce povadili, ampak ker vaja dela mojstra, bomo kmalu dirkali po sobi.

Nič nismo več majhni dojenčki.  Angry Mi smo že veliki kužki in zato ne spimo več veliko v "dojenčkasti" postelji. Raje se razgledamo po sobi, splezamo čez ogroooooo"ogrooomnega levčka (8 cm Roll Eyes ), se tu in tam stisnemo ob radiator in zaspimo na ovčki, čisto na drugem koncu sobe.

Naša mami še vedno "kuha" najboljša kosila na svetu, zato njen trebušček napademo vsakič, ko le imamo priložnost. No ja, pa tudi babi nam zna pripraviti dobro malico; malo najboljše konzervice na svetu, zmešane s kozjim mlekom... Sicer nam še vedno ni najbolj jasno, kako lahko izdelujejo krožnike brez cucljev,  Undecided, ampak ker babi ve, da imamo raje bolj tekoče zrezke, jih lahko kar posrebamo. Seveda, do najboljših grižljajev prideš, če stojiš v krožniku vsaj s sprednjima tačkama, nato obvezno pogledaš k sosedu, ga z mokro brado pobrišeš po glavi in uhljih, in si tako prihraniš nekaj dragocenih grižljajev za kasneje. Roll Eyes Tongue

Imamo najboljšega bratca na svetu, uči nas vse lumparije, ki jih mora mali kuža znati (kaj je muca, čemu se uporablja mucin rep, kje se najlaže primeš očku za dlako, da te popelje okrog...  Cool ) in najbolj zlato "teto" Tiki, ki nas redno umiva, še posebno PO jedi.

Pa da ne bomo samo govorili, je babi prilepila nekaj fotk, da boste videli, da se imamo res "kulsko"!  Cool
Logiran
Tibetanka
nekaj malega že vem

« Odgovor #222 : nedelja, 06.01.2008 : 08:44:56 »

To smo mi....fantek, punčka, fantek, fantek, punčka, punčka, punčka.

Živjo, jaz sem Gyalwa...

Gneča pri okencu za kosilo....

Logiran
Tibetanka
nekaj malega že vem

« Odgovor #223 : nedelja, 06.01.2008 : 08:50:19 »

Garkan in mami...

Najedla sem se za .... z z z z z z z z

Zgrabil te bom.... zdaj zdaj te bom prijel.....

Logiran
Tibetanka
nekaj malega že vem

« Odgovor #224 : nedelja, 06.01.2008 : 08:56:03 »

Veliki pretep..... ups, skor' sem padel

A ga ti tud' vidiš?

Nekoč, za devetimi gorami, za devetimi vodami, je živel majhen princ....

Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Lhasa apso - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.