Lahko bi blo še slabš. Lahko bi živela u Kanadi...al pa na Aljaski
Mujo u Kanadi
12. kolovoz: Uselili smo u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovdje je tako lijepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene snijegom.
14. listopad: Kanada. To je najljepša zemlja na svijetu. Lišće poprimilo sve one nijanse žute i narančaste boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena. Tako su graciozni. To su najljepše životinje na svijetu. Ovo mora biti raj. Volim Kanadu.
11. studeni: Dan sjećanja (kanadski državni praznik). Lov na jelene ce početi uskoro. Ne mogu zamisliti da netko može ubiti tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro snijeg. Tako je divno.
2. prosinac: Noćas je pao prvi snijeg. Ustao sam i vidio sve pokriveno bijelim pokrivačem. Izgleda kao najljepša razglednica. Izašli smo vani, očistili stepenice i prilazni put, a onda se grudali (ja pobjedio). Kad je prošla ralica morali smo ponovno očistiti ispred dvorišta. Koja divna zemlja. Volim Kanadu.
12. prosinac: Noćas opet snijeg. Opet prošla ralica i zatrpala dvorište. Ovdje je zaista prekrasno.
19. prosinac : Noćas opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da idem na posao. Ovdje je zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja. Opet jeb... ralica.
22. prosinac: Ovo bijelo gov.. opet padalo cijelu noć. Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun s ralicom kao da se krije iza ugla i samo čaka da ja očistim ispred dvorišta. Šupak!
26. prosinac: Još malo snijega. Ako mi ikad padne šaka ovaj peder što vozi ralica, ubit ću ga!!! Mater im jeb.. što ne posipaju malo više soli po cesti pa da se to bijelo gov.. otopi?
27. prosinac: Noćas opet snijeg. Ne izlazim već tri dana. Samo što čistim snijeg kad god prodje grtalica. Ne mogu nigdje ići, auto se zaglavio u brdu snijega ispred kapije, a i hladno je. Kažu da će noćas pasti novih 30 cm tih gov....
28. prosinac: Prognoza je bila loša. Palo je pola metra!!! Ako ovako nastavi, neće se otopiti do ljeta. Ralica se zaglavila i taj šup.. dolazi kod mene tražiti lopatu. Rekao sam mu da sam već slomio 6 lopata čisteći ta gov.. što ih je on nabavao i zamalo da sam mu je slomio o glavu.
4. sijecnja: Napokon izašao iz kuće. Otišao do dućana kupiti nešto hrane. Kada sam se vraćao udario autom jelena. 3000 $ štete. Te jeb... nemani treba pobiti. Svugdje ih ima. Da su ih bar lovci sve pobili...
3. ožujak: Odvezao auto kod mehaničara. Nevjerojatno koliko je zahrđao od jeb...soli koju su posipali posvuda.
10. ožujak: Selim na Floridu. Ne mogu zamisliti kako netko normalan može živjeti u toj jeb...Kanadi !!!!