mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 22.04.2025 : 17:34:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 340593 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
bissy
otrok do 14 let
*
Spol: Ženska
Sporočil: 9

« Odgovor #225 : petek, 26.08.2005 : 10:49:04 »

saj JE pes vedno doma!
gre pač do ograje, ko ga pokličejo "arči pridi, boš jedu".
pa kaj nj naredim, saj sem jim že 100 krat rekla da naj nehajo!
ni mi pa treba dajat občutka, da ne skrbim lepo za psa. saj sem cel dan pri njemu in se  igrava, greva 3 krat na dan na sprehod, zadaj ko ima vnete oči mu jih čistim in mu dajem kremo...več ne morem. moji starši so pač taki, da imajo logiko "tudi mi smo imeli psa in ga nismo za vsako malenkost filali z zdravli, pa je preživel 15 let..." pa teke imajo. zato mi denarja za operacijo ne bodo dali, če si še tako želim!
jaz pa sem stara 14 in denarja nimam!
za veterinarja mi dajo denar in tudi za hrano.
tako, da ne vem kaj naj naredim. če se vam zdim, da ne skrbim lepo za psa, mi povejte! kužiju prav nič ne manjka in mi je prav hvaležen ker sm ga vzela v svoj dom.
pa tudi razvajen je že postal, samov temje fora, da mi za operacijo ne bi dali denarja.
Logiran
York
nekaj malega že vem
Sporočil: 143

« Odgovor #226 : petek, 26.08.2005 : 12:45:24 »

Ja Sammy, ušesa so se mu že začela postavljati  Smiley In sedaj je prav hecen, ker ima eno uho že čisto dvignjeno eno pa še ne...včasih ko te postrani pogleda zgleda prav trapast  Cheesy in se mu vsi smejijo zaradi tega uhlja  Grin Ga morem hitro slikat dokler je še v tej fazi, pa dam gor še kakšno tako slikco...papa
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #227 : petek, 26.08.2005 : 15:09:34 »

Nihče ni rekel, da ne skrbiš dobro za psa. Menda se ti pa lahko pove, kaj delaš narobe. to, da je pes predebel je narobe in dokler bo lahko prišel do soseda ne bo nič bolje. Vem iz lastnih izkušenj, tisti ki uživajo v hranjenju ubogih lačnih sirotic, se tega ne odvadijo zlepa. Torej, če hočeš psu dobro, mu prepreči da bi prišel do soseda. Kako boste to izpeljali ne vem, jaz bi enostavno vzela psa v hišo in ga imela zunaj samo pod nadzorom. tudi njegovim sklepom bi to koristilo, zdajle ko prihaja jesen in mrzla vlaga.
Naslednja stvar, ki ni v redu, pa če jo obrneš tako ali drugače je, da pustiš, da psa mučijo bolečine. obstajajo učinkovita zdravila, ki vsaj začasno olajšajo težave. Kakšna kura rimadila recimo, če ga prenaša seveda. Tvojim staršem lahko poveš, da je tujo bolečino zelo lahko prenašati. Me prav zanima, če so tudi tako proti zdravilom kadar njih kaj muči.
Logiran
Bela01
odvisnež
Sporočil: 706

« Odgovor #228 : petek, 26.08.2005 : 18:53:42 »

Lanabela: Tudi jaz se zanimam za tisto slikico, ki jo imaš v avatarju. A so to tvoje? Res dobra slikica.

A so se vaši medeki kaj zmisli? Moja zgleda kot oguljeni švicarski ovčar Cheesy
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.634

« Odgovor #229 : petek, 26.08.2005 : 18:57:49 »

Danes sva bila s Sammyjem po dolgem času na treningu ... Smo obujali spomine  Cheesy Slikice pa čez čas ...

Mislim, da Sammy letos ni odvrgel toliko dlake.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #230 : sobota, 27.08.2005 : 09:49:44 »

Takole ... Fotografije z včerajšnjega treninga sem že dodala na stran pod FOTOGRAFIJE / AGILITY .

Moram priznati, da me je kar zamikalo, da bi nadaljevala s treniranjem, ampak mi verjetno časovno ne bi zneslo  Undecided . Dobila sem namreč občutek, da je delal precej bolj resno kot pred enim letom, ko je bil še samo en velik otročaj.
Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #231 : sobota, 27.08.2005 : 12:59:27 »

Aha, na slikci jih je ravno polovica.
Ena so so že zmolsale, ene se pa ravnokar
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #232 : nedelja, 28.08.2005 : 14:06:50 »

Lanabela, hoteli so vedeti oz. priti do originalne fotografije te slikice.

Drugače pa mam jaz eno vprašanje zate. Imela si zlato prinašalko (ali pa jo še imaš) in samojedke. Torej poznaš obe pasmi. Zdaj me pa zanima, zakaj si si zamislila več samojedk in ne ZP-jevk?
Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #233 : nedelja, 28.08.2005 : 16:52:08 »

V kratkem bom dala nekaj slikc v album in si jih boste lahko ogledali. Originalno slikco iz avatarja sicer lahko pošlem, če jo kdo hoče, vendar tehnično ni najboljša.
Zlati prinašalci so bili naši skupni psi, nekakšen kompromis, ker so bili všeč vsem v družini. Od njih je živa samo še ena psica pri moji mami, stara je 14 let, kar je za goldna zelo lepa starost. Jaz jih že kar nekaj časa nimam več. Goldni so sicer krasni delovni psi, vendar so samojedi bolj zanimivi, imajo bistveno bolj kompleksen značaj, so neprimerno bolj zabavni in naredijo neprimerljivo več lumparij in škode. Sicer so pa samojedi izbrali mene in ne jaz njih, Jaz bi verjetno po goldnih  izbrala kakšne belgijce.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #234 : nedelja, 28.08.2005 : 16:57:17 »

ah-a Smiley hvala za pojasnilo. zakaj imaš pa toliko psov, mislim kako lahko skrbiš za vse, kako hodiš na sprehode itd.
Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #235 : nedelja, 28.08.2005 : 17:37:00 »

Toliko jih imam zato, ker me zanima vedenje psov v krdelu, pravo krdelo pa se začne tam nekje pri 5. Sicer smo pa nekako navajeni, da imamo po več psov, od kar se jaz spomnim jih je bilo pri hiši vedno več, razen v tistih parih letih, ko smo živeli v bloku.
Dela pa ni tako zelo veliko. Zjutraj gredo skupaj lulat, se zamudim toliko, kot da bi bil eden, jedo tudi skupaj, potem grem delat, tačas počivajo ali delajo neumnosti ločeni v dve skupini po tri. Za hišo imajo velik izpust, kjer so lahko skupaj in lahko delajo kar hočejo, tudi kopljejo brloge in podobno, ker jih je več skupaj se tudi kar dobro razgibljejo. Dvakrat ali trikrat na teden gredo tečt s kolesom kakšnih 10 km, tudi po tri skupaj, delat na vadbišče gredo tiste, ki so pač takrat na vrsti, kakšno vzamem s sabo v mesto, tako spotoma, na krajše sprehode pa grem kadar imam čas in voljo.  s česanjem ni kakšnega pretiranega dela, razen kadar se molsajo. Če se mi kdaj ne ljubi ukvarjati s psi ali iti na sprehod ni nobene krize, ker se znajo itak dobro zabavati med sabo. Vendar pa morajo ne glede na vse vsaj dvakrat na teden preteči tisto svojo razdaljo, če ne začnejo delati škodo in uhajajo.
Stroškov tudi ni ne vem kako velikih, saj lahko jedo običajne brikete, pa zelo so zdrave, tako da so tudi stroški za veterino majhni, razen za preventivo seveda. Pa tudi tu se da prišparat (za 6 psic zadostujeta 2 xxl frontlina, pa pri cepljenjih imam popust na količino.)
Je pa veliko več dela s čisčenjem po hiši.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #236 : nedelja, 28.08.2005 : 19:23:23 »

ok. hvala za odgovore. če me bo še kaj zanimalo ...
Logiran
n3wfka
rad pišem
Sporočil: 343

« Odgovor #237 : nedelja, 28.08.2005 : 20:33:05 »

Šest psičk!  Shocked  Zame bi bil pravi raj imeti toliko psov, kako je pa v praksi s tem, vedo pa samo tisti, ki jih imajo, hehe.  Cheesy

Kako to, da nimaš nobenega samčka? Se bojiš, da bi bile težave v času gonitev?

Lp
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #238 : ponedeljek, 29.08.2005 : 10:06:07 »

ja, pa še to - torej nikoli ne greš z vsemi naenkrat na sprehod? mislim na sprehod, ne na kolesarjenje, peš. z vsemi se ne moreš it sprehajat na kakšne travnike, da bi ble spuščene? če si napisala, da imajo 100% odpoklic ...
Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #239 : ponedeljek, 29.08.2005 : 13:18:58 »

Samčke sem tudi že imela, močno zakomplicirajo situacijo (nobena psica ni sterilizirana in če bo vse po sreči tudi ne bo), vendar se da preživeti. Ne vem pa, zakaj naj bi si po nepotrebnem grenila življenje. Samo psice se krasno obnesejo, poleg tega pa so pri samojedih psi veliko večji od psic, za moj okus že preveliki, pa dlake imajo tudi veliko več kot psice. Pa še popolnoma nič ga ne potrebujem, za tisto leglo vsakih par let ki ga imam še sploh ne.
S sprehodi je pa tako. Tri psice so popolnoma obvladljive v vsaki situaciji, lepo se držijo skupaj, peljati tri psice na povodcu peš je čisto znosno, čeprav je skoraj nemogoče dobiti soliden "poleg" in če imam več kot dve psici skupaj nujno vlečejo. S tremi psicami zavzamemo ravno celo širino pločnika, srečevanje z ljudmi je ravno še mogoče.
Tudi štiri psice se še da nekako obvladati, čeprav jih zgleda takole spuščenih že nemarno  veliko. Štirih psic se v eni roki ne da peljati, moraš imeti na vsaki strani po dve in s tem zasedeni obe roki. Popravici povedano je to največ, kar jaz lahko popolnoma obvladam.
Sploh ni problem v odpoklicu. Upoštevaj, da čim več psic je skupaj na povodcih, tem bolj vlečejo ( OK to bi se dalo rešiti s haltiji), 6 psic zavzame že strašansko veliko prostora, po pločniku je nemogoče hoditi. Čim več psic je hkrati spuščenih, tem večja je možnost, da ne ostanejo vse skupaj, ampak se razdelijo v recimo dve ali tri skupine, s čemer postaja situacija vse manj pregledna, zlasti če upoštevaš, da se precej oddaljujejo. Občasno je treba spuščene psice vendarle tudi privezati. Tudi če vse lepo pridejo na klic, kar nekaj časa traja, da so vse privezane. Potem pa... ne vem če si predstavljaš, ampak 6 spuščenih psic je  za videti res nemarno veliko. tri psice mimoidoči ravno še lepo prenesejo, 6 psic, ki bi divjale po polju pa bi izzvalo pravo paniko.
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.