mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 20:44:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 301631 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Bela01
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 706

« Odgovor #1035 : sreda, 29.03.2006 : 22:20:55 »

ssecko: če boš samo ta forum od samojedov enkrat skozi prbral boš dobil odgovor na sterilizacijo. Tudi sama sem odlašala pri sterilizaciji. Vendar niti najmanj zaradi strahu, da bi dobila raka - ravno zaradi tega sem jo dala sterilizirat, da ga ne bi dobila, ker so se začeli pojavljat problemi.

Ajči: pri Beli se rana sploh več ne vidi. Vidijo se samo malo eni trije vbodi od šivov, rez pa sploh več ne. Opažam pa, da se več ne misi tako fejst kot se je pred sterilizacijo. Prej je vedno izgubila vso dlako v roku mesca in pol. sedaj pa se po malem pa še to komaj opazno. V tem času je bila vsako leto do sedaj že zdavnaj gola in je že imela na pol drugo dlako. Letos pa ima tudi prvič tako dlako kot medved. Pri riti zgleda tak kot da ma pumparce oblečene Smiley. norček pa je še vedno enak. Ona je rada tak kjer je akcija. In če pogledam ostale tri živali - mačke, ki so sterilizirane in en kup poznanih psic in psov, lahko dam sklep da se je malokateri spremenil karakterno. Oz. lahko bi skoraj trdila, da je to v veliki meri odvisno od lastnika in ne od sterilizacije.
Logiran
ssecko
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #1036 : četrtek, 30.03.2006 : 19:37:41 »

Hvala. Mislim da se bom vseeno odločil za sterilizacijo saj ste me že napol prepričali. Rad bi samo dobro moji Tari. A je mogoče ker tukaj s Prekmurja ki ma samojeda?
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.634

« Odgovor #1037 : četrtek, 30.03.2006 : 19:53:14 »

ssecko, prosim, piši mi na samoyedsammy@yahoo.com ...
Logiran
5rca
odvisnež
Sporočil: 687

« Odgovor #1038 : četrtek, 30.03.2006 : 19:54:18 »

a ni Sammy tam nekje "zgoraj" doma?  Undecided
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
Sporočil: 234

« Odgovor #1039 : četrtek, 30.03.2006 : 22:05:44 »

Veš Bela jaz se prav čudim, kako da ji dlaka še ni začela odpadati. A misliš, da zaradi tega? Kot veš nimamo izkušenj s psi, Ajo pa smo dobili 24. junija tako da ne vem kdaj naj bi se sploh začela misit. Tudi njej se šivi čisto malo še poznajo, sploh ne morem verjet, da se lahko tako hitro zacelijo.

Karakter se tudi Aji zaenkrat ni spremenil, čeprav smo v začetku že pomislili, ker nam je dvakrat ušla na cesto med avtomobile kamor prej niti enkrat ni šla. Toda očitno je bila samo grozno razvajena in potrebna  Kiss Cheesy sprehoda, saj čez cesto hodimo na sprehod na polje kjer se znori. 7 dni fleksija in aktivni sprehodi pa so Ajo naredili  Cheesy Cheesy spet takšno kot je bila prej, ubogljivo, toda še vedno malo samosvojo. Kot je rekel moj inštruktor v mali šoli,  ta pes ni le samojed, ampak tudi samosvoj Roll Eyes

Mislim, da je Sammy iz Prekmurja.
Logiran
Bela01
odvisnež

« Odgovor #1040 : petek, 31.03.2006 : 00:03:17 »

ajči: saj se rima ane -> samojed=samosvoj Smiley

Ja Bela se je vedno dva krat na leto zmisla do kraja. To pomeni do zadnje dlake.  Ne samo puh ampak vse. Najprej je zgubla puh, pol pa ko je ta zmanjkal pa še dolgo dlako. Ko se je čohala, je mela prav kupčke na tacah. Enih 4-5 krat na dan česanja in to tak da si za eno vrečko načesal, pa se ni kaj poznalo.  Zdaj pa samo malo puheca, pa tu in tam kaka dolga dlaka. No prav hecno. Niti puha kaj ekstra ne izgublja. Tak da ne vem al misli met zimski "mantl" celo potelje gor al ne Smiley. Sej ko je puh dol letel me ni tak motlo, ker puh ni sam ven padel, ampak si ga moral ven sčesat (sicer se začnejo delat vozlji). Dolga dlaka pa se niti ni dala v večjih količinah skrtačit, ampak je kar letela in letela v nedogled. Ko si jo malo pocukal za dlako, si imel en lep šopek dlak v roki. Zgledlo je že prav zastrašujoče.  Najhujše je pa zgledlo, ko se je drugič misla. Takrat se je namreč moja damica zaščitla z 10 tabletkami Cool. Sredi decembra je bila gola - novo dlako je imela dolgo nekje 2-3mm. Ponekod pa so bili še cofi stare dlake, tak da je zgledla kot oskubljena kura.
Logiran
luka_k
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #1041 : petek, 31.03.2006 : 21:01:25 »

No tudi jaz imam zdaj ze en teden samojedko, v ponedeljek bo dopolnila 12 tednov. Me pa zanima, kdaj ste se začeli učiti sedi in podobnih vaj, ker zdaj se že odzove, če jo pokličem, se pa seveda še zelo rada igra.
Logiran
5rca
odvisnež
Sporočil: 687

« Odgovor #1042 : petek, 31.03.2006 : 21:08:43 »

Jaz Veni učim s klikerjem. Ni sicer samojed, samo se res odlično obnese. Najbolje, da si prebereš kaj literature. Na forumu se je že kar nekaj o tem pisalo.

Evo, ena povezava do člankov (kliker trening za telebane):

http://www.geocities.com/agilityilirija/zanimivo.html

Veliko zabave.  Wink
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1043 : petek, 31.03.2006 : 21:32:54 »

luka_k, lepo, da si se oglasil, še lepše pa je to, da želiš s samojedom nekaj narediti! to niso samo ljubke igračke, so izredno inteligentna bitja, ki potrebujejo veliko ukvarjanja z njimi. če želiš, si lahko pogledaš video posnetke na Sammyjevi spletni strani (pod aktivnosti / triki) - mogoče za motivacijo Wink  Cheesy.
drugače pa čimprej v pasjo malo šolo. od kod si približno (da ti znamo svetovati kinološka društva)?
Logiran
Bela01
odvisnež

« Odgovor #1044 : sobota, 01.04.2006 : 17:08:40 »

luka_k: z učenjem pričneš takoj ko pesek pride k hiši. Vse pa naj bo v igri, naj bo zanimivo, veselo in naj ne traja predolgo. To velja tudi za odraslega samojeda. So zelo učljivi in kaj hitro skapirajo kaj bi rad od njih. Seveda naj bodo naloge primerne glede na njegovo starost. Sedaj se že lahko uči sedi, tačko, kaj pa je najvažnejše odpoklic (tega pa trenirat celo življenje Smiley).  Nauči jo pozornosti nase. Boš videl - nekje do 6-7 mesca zelo lepo ubogajo, potem pa pridejo tiste najstniške muhe. Belo je vtrgavalo nekje do leta in pol. Zdaj pri treh letih je pa pravi cuker Smiley.
Še vedno pa je pravi norc, tam kjer je akcija tam je ona. Najraje ima večje pse za igro in to takšne, ki se ne utrudijo preveč hitro.
Logiran
luka_k
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #1045 : sobota, 01.04.2006 : 20:43:54 »

Sammy, da ti najprej odgovorim: Sem z Lesc in imamo lastno kinološko društvo, tako da se ti ni treba mučiti z iskanjem Smiley . Danes sva poskusila z ovratnico in je bila res pridna, sploh je ni motila, na povodec bova pa še nekaj dni počakala.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem

« Odgovor #1046 : sobota, 01.04.2006 : 22:04:06 »

Ne vem kam sta se izgubila dva moja posta Wink Shocked
Pa bom še enkrat napisala Beli glede izgubljanja dlake. Ker ne vem kdaj naj bi se odpadanje začelo in v kolikšni meri, niti ne opazim da tega ni. Saj verjetno je bolje tako, kot pa da se toliko oguli kot si napisala. Kot sem brala samojeda ta dlaka varuje tudi pred vročino, zato jke verjetno dobro, da mu ne odpade vsa.
Me pa zanima kako rešuješ problem kep. Naši so se naredile pri ušesih in kljub temu da jo češemo oz. razčesavamo ni uspeha. Ko že mislimo, da smo glavnino rešili, se ji drugi dan naredi nazaj Undecided sram

Ali imaš kakšen nasvet kaj naj naredimo; zamenjamo krtačo, odstrižemo Shocked, gremo k frizerju..... Saj se mi zdi, da tudi njo to moti, ker se tam "čoha"
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1047 : nedelja, 02.04.2006 : 12:57:20 »

ajči, Sammyju so se okrog enega leta (+- nekaj mesecev) tudi delale dlake za oz. pri ušesih. Samojedom se dlaka naj ne bi strigla, zato tudi jaz nisem pristaš tega. Vztrajala sem z razčesavanjem dokler se dlaka ni vdala in se mu kepe več niso delale.

luka_k: sem pogledala spletno stran vašega društva in vidim, da imate tudi igralne urice (pred malo šolo). predlagam, da čimprej pokličeš tja in se jim pridružiš (piše, da se začnejo 5.4., torej kot nalašč za vaju). http://www.geocities.com/kdbledlesce/oglasnadeska.html
Logiran
Bela01
odvisnež

« Odgovor #1048 : nedelja, 02.04.2006 : 22:05:17 »

ajči: jaz do sedaj še nisem mela tega problema. Je pa res da jo vsakodnevno češem. Pač kak vidim, da ma malo zvozlano ji skrtačim. Tudi večkrat dnevno. To je tak čisto mimogrede. Pač ko vidiš, da ma malo nasvedrane ji skrtačiš. Enako je z dlako na repu in na riti, to naredim večkrat dnevno mimogrede. Zvečer pa ko gremo spat pa ji operem tačke in obvezno skrtačim (z tisto za poddlako - ko ma take kratke iglice) - s krtačenjem tudi skrtačim prah in kake trave s kožuha.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem

« Odgovor #1049 : torek, 04.04.2006 : 14:57:45 »

Ja bomo poskušali rešiti ta problem, če ne bo šlo bo šla pa k frizerju.
Imam pa krtačo, ki je dvostranka in eno tako z kratkimi zarobljenimi zobki. Ali bi mogli imeti kakšno drugačno? Včeraj sem gledala v trgovini, pa imajo ful enih glavnikov???
Logiran
Strani: 1 ... 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.